Modelism - RHC Forum: HobbyKing Turnigy 9XR... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului

#361 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 23 January 2013 - 08:50 AM

Turnigy 9XR Safety Protected 11.1v (3s) 2200mAh 1.5C Transmitter Pack

This battery is designed exclusively for the New Turnigy 9XR radio system.

The pack has both over charge / discharge protection and over current protection built right into the battery, this adds significant safety to the 9xr system.

http://www.hobbyking...&utm_source=EDM
USER BANNED BY ADMIN
0

#362 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 January 2013 - 08:59 AM

Da, a fost semnalata vreo 2 pagini in urma, comentam atunci ca utilizarea ei este inca in ceata.
Nu exista prea multe informatii despre cum se incarca.
La ce ar servi toate acele protectii daca s-ar incarca la un charger normal ?
Daca nu se incarca la un charger normal, atunci cum, in statie ? In ce fel ?
Etc, etc...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 January 2013 - 09:00 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#363 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 09:21 AM

Dupa ce am vazut cum e cu schimbarea mod-urilor, un nou film facut de un mester mare ne arata cum a efectuat modarea butoanelor soft.

Switch-urile folosite au fost acestea:
http://www.ebay.com/...T-/150971842919

As avea de adaugat un mic panseu inainte de a posta corul de bocitoare care ne caineaza pe tema "cat dai, atata statie ai..."
Incercati sa intelegeti ca pentru unii bagatul surubelnitei in statie face parte din hobby, si ar fi fost o dezamagire crunta ca 9XR sa fie o statie perfect, la care sa nu mai fie nimic de imbunatatit. Tocmai din acest motiv aceste statii sunt preferate, pentru ca daca e sa strici ceva, strici de 50$, nu de sute... Iar intr-o statie de sute de $ nici nu prea iti vine sa bagi surubelnita, nu mai are nici un haz.
0

#364 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 23 January 2013 - 10:03 AM

Bateria aia are in ea electronica care o protejeaza si la incarcare si la descarcare

Poti sa o incarci cu un charger fara balansare, ii torni 12.6v pe mufa de iesire (pe care o legi la mufa de incarcare a statiei si te bagi pe acolo ca sa nu mai deschizi statia) si face ea restul. Doar sper ca electronica din baterie face si balansarea.

Teoretic poti sa torni si un pic mai mult, ca are "Charge cut off: 12.6v"

Practic e lipo, ar trebui prima data testat pe masa cu voltmetru pe fiecare celula daca stie sa se balanseze singura
USER BANNED BY ADMIN
0

#365 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 10:35 AM

Curat solutie de incepator, nu ? :)

"ii torni 12.6v pe mufa de iesire (pe care o legi la mufa de incarcare a statiei..."
Cum? sa vad film pe youtube :)
0

#366 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 23 January 2013 - 10:57 AM

Vezi postarearenatoa, la 23 January 2013 - 09:21 AM, a spus:

As avea de adaugat un mic panseu inainte de a posta corul de bocitoare care ne caineaza pe tema "cat dai, atata statie ai..."
Incercati sa intelegeti ca pentru unii bagatul surubelnitei in statie face parte din hobby, si ar fi fost o dezamagire crunta ca 9XR sa fie o statie perfect, la care sa nu mai fie nimic de imbunatatit. Tocmai din acest motiv aceste statii sunt preferate, pentru ca daca e sa strici ceva, strici de 50$, nu de sute... Iar intr-o statie de sute de $ nici nu prea iti vine sa bagi surubelnita, nu mai are nici un haz.

...intrutotul deacord, cu un amendament, cu statia asta bricolata sa pilotezi un model care nu trece de 50$, ca daca-ti moare statia cand modelul ( ce-o fi el avion, elicopter, quadro, hexa, octo etc.) e in aer si-l trantesti de pamant sa nu te doara ficatul vreo trei saptamani.

Si cred ca nici asa nu e bine, ca daca sumezi costurile celor doua....

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 23 January 2013 - 11:00 AM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#367 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 23 January 2013 - 11:17 AM

Vezi postareaOldMann, la 23 January 2013 - 10:57 AM, a spus:

...intrutotul deacord, cu un amendament, cu statia asta bricolata sa pilotezi un model care nu trece de 50$, ca daca-ti moare statia cand modelul ( ce-o fi el avion, elicopter, quadro, hexa, octo etc.) e in aer si-l trantesti de pamant sa nu te doara ficatul vreo trei saptamani.

Si cred ca nici asa nu e bine, ca daca sumezi costurile celor doua....

eu am bagat surubelnita la greu in 9x-ul meu, si am modificat-o la greu dupa placul meu si de cand o am nu am busit nici un model din cauza statiei, am modul frsky pe ea si merge impecabil, la fel si cu modulul ei original.
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#368 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 23 January 2013 - 01:01 PM

As avea de adaugat un mic panseu inainte de a posta corul de bocitoare care ne caineaza

.... mrrrrrrrrrrr ....

nu te potolesti ... si zici ca are lumea ceva cu tine .. vezi ca ai rams dator si la Hott cu un raspuns sau o recunostere a greselii .. incep sa ii dau dreptate lui Stignas chestia cu recunoscutul .. UAV, FPV, OPEN NeOpen, MK-ul si pe aripile vantului cu Humphrey Bogart .. etc

( sa mai spuna colegul SerjuRo cum ca aia .. se iau de ailalti ... stie dansul care de care cu care pe care .. complicat si neadevarat )

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 23 January 2013 - 01:03 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#369 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 23 January 2013 - 01:13 PM

MRRRRRR si GRRRRRRRRR, leave me alone..........B)
Eu am de gand doar sa iau de pe acest topic info utile pro si contra, nu am de gand sa intru in caruselul sau taifun-ul sau miscarile anti....care se nascura p'acilea........=@
Pana acum imi este clar, raman la 9x .....pana......nu stiu cand........

Spor !
0

#370 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 23 January 2013 - 01:20 PM

se zboara si modele scumpe cu 9x-ul si nu a fost internat nimeni cu dureri, dar eu cred ca daca-ti cade rolsul cu statie de sute de euro sigur ajungi internat cu hepatita si nu cred ca nu a fost pana acum ceva cazuri de hepatita

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 23 January 2013 - 01:20 PM

0

#371 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 23 January 2013 - 01:31 PM

Cred ca principala problema a topicelor de acest tip este faptul ca sunt luate la modul personal.
De exemplu in cazul lui renatoa, pe care-l cunosc treaba cu umblatu' in statie merge de minune. Marea lui pasiune este electronica si incerca sa evolueze tot ce prinde pana la o solutie multumitioare, pentru el. Beneficiul lui este inzecit pentru ca utilizeaza foarte multe dintre informatiile culese in timpul studiului, ulterior in profesie.Sa nu mire pe nimeni ca si-a achizitionat mai multe statii, de-a lungul timpului, de la mai multi producatori, chiar de top numai pentru a le desface si a le face, sa zicem , un scurt review.
Am urmarit polemicile de pe aici si nu ma pot pronunta pro sau contra pentru ca sunt doar un utilizator de statie.
Nu doresc sa fie o axioma pentru nimeni ca cele mai bune branduri sunt cele pe care le utilizez eu. Nu o fac si ar fi o greseala.
Dar in acelasi timp, nu neaparat ca sunt un conservator, nu as utiliza statiile despre care se face vorbire nici in ruptul capului si i-am spus-o si lui renatoa. Mie unul nu imi prezinta nici o incredere. M-am uitat si la switch-uri si la altele. Am aruncat un ochi si inauntru, pare un pic cam la nivelul casei pionerilor. Dar ma rog sunt doar un profan...
Cred totusi ca ar trebui sa privim mult mai relaxati exprimarile de opinie ale tuturor coforumistilor, sa nu punem atata naduf in thread-uri.
Ce dreaq mai baieti, fiti si voi mai concilianti.
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#372 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 01:37 PM

Hai sa va ajut ..

colegul SerjuRo pentru care am toata stima a facut afirmatia ca cei cu statii scumpe se iau , ii umilesc, ii desconsidera pe
cei care vor altceva .. TOTAL FALS din pacate .. eventualele raspunsuri mai taioase au venit in urma afirmatiilor de mai sus
promovate prin toate canalele forumului .. adica una peste alta sub o forma mai directa sau mai voalata cei cu statii scumpe sunt niste idioti , mai nou .. cor de bocitoare .. etc .. daci maraiala a venit dupa ...

Despre hepatita , pancreatita si alte boli inchipuite nu am ce comenta .. decat .. doamne fereste caci nu e bine nici macar sa gandesti raul cuiva !

Mai sunt cateva topice diferite unde .. iar nu pot intelege decat ca pe un complex pana la urma .. se da sistematic cu batul prin gard la adresa celor cu statii scumpe ... daca 200- 300 - 400 euro o fi chiar asa scump incat sa compari aberant cu un Rolls ce draq sa mai zic de unii care au masini de 100.000 euro sau ceasuri de 40.000 euro sau Jet-uri de peste 10.000 Euro bucata ... dar ...

Oricum .. de cate ori se va mai da cu batul fara provocare .. o sa il atentionez si pe colegul SerjuRo ...
0

#373 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 23 January 2013 - 01:50 PM

RD ai dreptate si nu cred ca este vorba despre un razboi intre cei cu statii scumpe si cei cu statii ieftine.
De exemplu renatoa a achizitionat statii de firma la bani, la preturi OK, unele noi altele SH pentru a le studia si diferentia cumva.
Nu intru in detalii pentru ca nu stiu ce a scris la acest capitol.
Cred ca sunt foarte putini cei care fac o fita din faptul ca au statii mai scumpe si pot fi identificati foarte repede din ceea ce scriu.
Mai este o categorie de insi care doresc sa zboare cu tot dinadinsul dar nu au fost indrumati sau nu au resursele necesare sa-si achizitioneze unele mai scumpe. Astia ar inclina balanta in cealalta directie.
Categoria de mijloc este cea mai periculoasa si anume cei care isi baga ghiarele in orice ieftinatura sau vechitura crezand ca vor face un produs de top. Sunt cu atat mai periculosi acestia din urma cu cat nici nu stapanesc prea bine ce este inauntrul unei statii.
Eu nu cred ca tot ceea ce este scump/foarte scump este si foarte bun dar cu siguranta ceva ce este foarte ieftin este si OK.
Partea de circuite dedicate este cam aceeasi, nu isi permite nimeni sa mai faca dedicate custom. Cred ca pretul vine de la manopera, si restul hard-ware-ului. Uitat-va la carcase, la cum se misca pinii prin statiile ieftine, calitatea switc-urilor si a potentiometrilor.
Parerea mea!
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#374 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 02:03 PM

Mda, vad ca MRRRR si GRRR-urile mele nu au avut efectul scontat, adica dorinta mea de a nu fi amestecat in discutii-dispute .
Legat de afirmatia mea cum ca unii ( nu toti probabil) dintre cei care au statii scumpe se uita de sus cu superioritate si au si atitudini condescendenta fata de cei care au cumparat statii ieftine, MI-O MENTIN.
Nu inteleg de ce acestia nu se limiteaza sa isi zboare modelele cu statiile pe care s-i le-au permis si se baga si in ciorba altora.
Eu chiar sunt multumit cu ce stii am si am invatat sa ma descurc cu ele. Nu am nici o problema cu cei care au 14mz, 12x sau alte statii cu pretentii.

Nu inteleg( si nici nu doresc) afirmatia ,,Oricum .. de cate ori se va mai da cu batul fara provocare .. o sa il atentionez si pe colegul SerjuRo ... " . RD, daca nici acum nu am transmis un mesaj clar de non-combat si stima reciproca, om povesti mai multe cand ne-om vedea pe la vreo intalnire si discutam intre 4 ochi, cu bate, atentionari, etc.........
0

#375 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 02:30 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 23 January 2013 - 02:03 PM, a spus:

..................

Nu inteleg de ce acestia nu se limiteaza sa isi zboare modelele cu statiile pe care s-i le-au permis si se baga si in ciorba altora.

Am inteles ... nu am sa va mai atenionez in acest caz si ... mii de scuze ...

Trebuie ca cei cu statii scumpe sa poata fi facuti in tot felul fara ca ei sa fi avut vre-o interventie inainte .. e ca si cum mergand pe strada ii arunci shaorma pe piept unui trecator doar ca asa ca vrei tu ... iar acestia " sa nu se bage in ciorba altora " ..

Tare misto logica asta ... dar o sa o respectam ca de .. poate e ciorba din vaca de Kobe si .. trebuie savurata ..
0

#376 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 02:45 PM

RD, imi pare rau si imi cer scuze daca afirmatiile mele au dus la acest uragan de postari de diverse facturi. Nu am intentionat sa faultez pe nimeni in mod special ci doar am vrut sa faultez logica unora pe care crede-ma, am trait-o pe pielea mea. Nu cunosc cine are statii scumpe si cine ieftine pe acest forum. Este libertatea fiecaruia sa cumpere ce vrea si ce poate.
Aprecierile facute de mine in acest topic NU trebuiesc luate personal de catre membri acestui forum intrucat nu sunt facute in aceasta maniera. Nu as avea cum sa fac afirmatii tintite catre vreun user intrucat pe putin dintre voi ii stiu personal si cu atat mai putin nu va cunosc felul de a fi si dotarile modelistice... Daca totusi vreunul dintre user o ia in nume personal, este vina LUI ca se auto-invita intr-o anume categorie.
Again, haideti sa ne limitam la postari ON-topic si alte discutii sa le avem pe privat sau intre 4 ochi, cum va suna ? Lansez o provocare , un last call to fairplay...
Va pup si calmati-va, lucrati ce aveti prin casa , nu mai stati cu ochii in ecrane, ca stii ce ziceau parintii cand eram mici.........strica ochii.....@!
0

#377 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 23 January 2013 - 03:07 PM

Nu vad necesara schimbarea contactelor cauciucate,cu butoanele respective.Sistemul asta e folosit cu succes la telecomenzile televizoarelor si ati vazut cat le butonam si nu au nimic.Eu am o telecomanda de la un tv de vro 10 ani si merge la greu cu conditia s-o mai desfaci din cand in cand s-o cureti.Nu cred ca functiile respective de pe statie, sunt folosite asemeni unei telecomenzi de tv, astfel ca uzura o vad intr-un timp mult mai indelungat.Mie imi plac mai mult contactele cauciucate pentru ca sunt mai silentioase.Iar problema cu cele 2 butoane care se blocau par mai mult a fi greseli de proiectare care se v-or rezolva zic eu.Iar pentru cei care au deja statia,nu cred ca le este greu sa rezolve problema asta.

Aceasta postare a fost editata de EBA: 23 January 2013 - 03:09 PM

SUNTEM FUDULI
0

#378 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 23 January 2013 - 04:41 PM

Incercati sa intelegeti ca pentru unii bagatul surubelnitei in statie face parte din hobby

Daca nu mesteresti la modele nu esti considerat modelist adevarat. Dar statia nu se ia in considerare, aia trebuie musai sa o iei de-a gata, altfel esti considerat carpaci. Sigur nu stii ce faci acolo si o sa iasa prost mai devreme sau mai tarziu. :rolleyes:

Vezi postareaEBA, la 23 January 2013 - 03:07 PM, a spus:

Sistemul asta e folosit cu succes la telecomenzile televizoarelor si ati vazut cat le butonam si nu au nimic.

Cred ca depinde mult de materialul exact al pastilei, pentru ca eu am avut o experienta proasta cu telecomanda tv.

It's difficult to make things simple!
0

#379 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 23 January 2013 - 07:24 PM

:yahoo: Eu nu mai marai, ma distrez! Nu-i frumoasa, dar e buna! Ca Trabantul de odinioara: toti radeau de el, iar lui putin ii pasa; mergea oriunde, pur si simplu. Pace voua! :drinks: Si pentru tine o halba, Renatoa! Ai facut o treaba buna!

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 23 January 2013 - 07:25 PM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#380 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 23 January 2013 - 10:43 PM

Vezi postareaGigiGL, la 23 January 2013 - 07:24 PM, a spus:

:yahoo: Eu nu mai marai, ma distrez! Nu-i frumoasa, dar e buna! Ca Trabantul de odinioara: toti radeau de el, iar lui putin ii pasa; mergea oriunde, pur si simplu. Pace voua! :drinks: Si pentru tine o halba, Renatoa! Ai facut o treaba buna!

Ai dreptate, dar Trabantul era facut de nemti!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#381 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 24 January 2013 - 04:53 AM

Vezi postareaMLGore, la 23 January 2013 - 10:43 PM, a spus:

Ai dreptate, dar Trabantul era facut de nemti!

Da, dar nemti COMUNISTI - DDR, unde stilul rusesc isi pusese serios amprenta! Iar 9X si 9XR de chinezi CAPITALISTI - Hong Kong! Diferenta asta nu a luat-o nimeni in seama, dar este enorma in multe privinte. Oricum ar fi privite lucrurile ieftine de pe HK, sunt mult mai bune si fiabile prin comparatie cu lucrurile din bazarul chinezesc facute in China continentala comunista, pentru ca in Hong Kong exista deja o traditie in privinta calitatii, impusa inca din timpul cand nu facea parte din China mare. Dupa lucrurile japoneze, le preferam pe cele din Hong Kong si Taiwan daca va mai amintiti, chiar daca nu erau la fel de bune.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#382 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 07:03 AM

Vezi postareaGigiGL, la 23 January 2013 - 07:24 PM, a spus:

asta ca sa va prindeti si voi de treaba cu mrrrrrrr ca vad ca nu va prindeti de prea multe - nici ca nu are nimeni nimic cu statiile voastre, nici ca nu cei cu "scumpeturi" au inceput si multe altele .. mai "pichinezilor" .. asta ca o gluma ce o regasiti si in video clip !

0

#383 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 08:40 AM

Proiectul Trabantului a fost facut inainte de razboi, iar fabrica in care a fost facut era fosta fabrica Auto Union (Audi mai tarziu), rusii nu au avut nicio contributie. In linii mari a fost o masina reusita, simplu de reparat pe orice trotuar dar fiabilitatea ei era o consecinta a simplitatii(nu avea pompa de apa, de benzina, de ulei, nici macar ventilator la aeroterma). Te ducea din punctul A in punctul B, dar cu maxim 90 km/h si consuma mult pt. aceasta "performanta". Motorul avea resursa mica, cam 50000 km, iar masina nu o vedeai la competitii automobilistice. Nu pot spune decat ca Trabantul era 9XR-ul autoturismelor.
0

#384 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 08:52 AM

Da, tot off-topic si eu, am niste amenduiri, Trabi nu avea nevoie de pompa de apa pt ca avea motor in 2T, ungerea se facea prin baleiere cu uleiul amestecat in benzina, ventilator pt climatizare il avea pe cel care raspundea de racirea motorului, desi ce ajungea la gurile de ventilatie ala habitaclului era putin, am vazut pe cineva ca si-a montat un fan de PC in galeria de aer.... Viteza de croaziera ,,economica" era 60-70 km/h la un consum de 6-6,5L/100km...
Cat despre competitii, a participat la MULTE, chiar si pe plan intern............Si dupa 1989 a participat la competiii, cititi aici CUPA
Resursa motorului era extrem de variata in functie de stilul de conducere, putea fi maxim 25.000km la unii, care nu faceau amestecul benzina-ulei corect, la cei care subturau motorasul si la cei care foloseau eronat frana de motor, cand ungerea devenea insuficienta datorita faptului ca motorul isi tragea amestecul carburant doar prin jiclorul de ralantiu, ceea ce insemna o cantitate prea mica pt turatia respectiva....
Spor !
0

#385 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 09:03 AM

Nu avea pompa de apa pt. ca era racit cu aer, nu pt. ca era in 2T, iar ungerea se facea cu amestecul de benzina si ulei- eu de ungere prin baleiere nu am auzit, poate prin barbotare cat despre frana de motor aici ai dreptate cu un amendament: viteza a 4-a era cu mecanism roata libera, nu permitea frana de motor.
0

#386 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 09:25 AM

Da, existau si atunci motoare in 2T racite cu apa, Wartburg, etc.

Legat de baleiere, uite aici :
,,Dupa inchiderea fantei de admisie, datorita coborarii pistonului in cilindru si miscarii volumului total, are loc o usoara comprimare a amestecului din carter. Inaintea ajungerii pistonului in PMI, partea superioara a acestuia deschide fanta de evacuare, eliberand gazele arse. Deplasarea in continuare a pistonului determina deschiderea fantei camerei de transfer, iar diferenta de presiune dintre carter si cilindru provoaca trecerea amestecului din carter, in cilindru. In timpul circulatiei prin carter a amestecului de benzina, aer si ulei, se asigura ungerea atat a pistonului si boltului acestuia, cat si a intregului sistem biela-manivela. Motoarele cu acest tip de alimentare si ungere, se numesc motoare cu baleiaj prin carter." citat de aici Baleierea

Legat de mecanismul din viteza a 4a, ar fi fost bine sa il foloseasca toata lumea, asa nu s-ar fi distrus motoare........

0

#387 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 09:55 AM

HEHEHEH, dimineata am primit mail cum ca Mode 2 e in stoc, la ora 8.30 era out of stock si acum la 10.00 e back in stock............cautata e statia poporului...
0

#388 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 09:59 AM

Aia e alimentare prin baleierea carterului (asta e termenul corect), ungerea tot din amestec se face, ce vreau sa spun e ca nu exista termenul de ungere prin baleiere ci doar de alimentare prin baleiere.
0

#389 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 10:07 AM

Da, inteleg ce vrei sa spui insa e doar o diferenta de semantica. Ungerea nu se face din amestec ci cu uleiul din amestecul benzina-ulei care este baleiat prin motor. Asa e bine? :drinks:
0

#390 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 10:24 AM

E perfect!
0

Arata acest topic

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic