HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului
Postat 07 October 2014 - 11:31 AM
-intrari=>stics d/r si expo
-iesiri pe canale=mixer
-limite fizice servo si sens de miscare=limits
Poti face acelasi lucru in mai multe feluri, de ex: sa reduci amplitudinea miscarii unei suprafete de control (aka d/r), din sticks cu d/r, din mixer cu ponderea mixului, din limits cu limitare pe cursa. Trebuie sa intelegi DE CE e ok sa faci asta din meniul sticks si nu din limits sau mixer.
Era pe yt un set de filmulete "opentx tutorial - lessons" ceva de genul, vreo 7-8 episoade, in care se explica exact ce si cum, si avea omul si avionul sa demonstreze ce spune.
https://www.youtube....2YNqGgphkK2rVFQ
RCPowers home-made F35v2, RCPowers home-made F18V3, RCPowers home-made F35V3
HobbyKing SK450 Dead-Cat
Postat 07 October 2014 - 12:11 PM
Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 07 October 2014 - 12:12 PM
Postat 07 October 2014 - 12:14 PM
Inteleg ca sunt destule tutoriale pe net dar majoritatea sunt in english sau mai stiu eu in ce alta limba.
Sper sa nu fiu inteles gresit, nu promovez mediocritatea adica sa nu facem cat de cat un efort sa invatam o limba straina, dar pana sa inveti trece si timpul si mori de ciuda ca ai echipament dar nu sti ce sa-i faci sau faci dupa cum intelegi tu din manualul acela care dupa ce ca nu-l intelegi nu e nici foarte expilicit.
Cred ca ar fi o initiativa f buna si ar fi de apreciat daca unul dintre colegii nostri mai experimentati de aici, din aceasta comunitate ar face astfel de tutoriale pt. orice novice pt. setari la statiile celce mai "populare" (d.p.d.v al pretului si nu numai ) ex. TGY 9x
P.S
Nu e cazul meu (care mai stiu o boaba, doua de engleza) si nici al lui Razvan (cred)
Merci
:drinks:
Scz nu stiu ce are editul...
Postat 07 October 2014 - 01:07 PM
danysoft32, la 07 October 2014 - 12:14 PM, a spus:
Inteleg ca sunt destule tutoriale pe net dar majoritatea sunt in english sau mai stiu eu in ce alta limba.
Sper sa nu fiu inteles gresit, nu promovez mediocritatea adica sa nu facem cat de cat un efort sa invatam o limba straina, dar pana sa inveti trece si timpul si mori de ciuda ca ai echipament dar nu sti ce sa-i faci sau faci dupa cum intelegi tu din manualul acela care dupa ce ca nu-l intelegi nu e nici foarte expilicit.
Cred ca ar fi o initiativa f buna si ar fi de apreciat daca unul dintre colegii nostri mai experimentati de aici, din aceasta comunitate ar face astfel de tutoriale pt. orice novice pt. setari la statiile celce mai "populare" (d.p.d.v al pretului si nu numai ) ex. TGY 9x
P.S
Nu e cazul meu (care mai stiu o boaba, doua de engleza) si nici al lui Razvan (cred)
Merci
:drinks:
Scz nu stiu ce are editul...
eu am atestat de traducator dar multi termeni nu ii cunosc, strainii folosesc anumiti termeni ciudati care nu au legatura cu vorbirea literara, ce se studiaza in scoli.
Postat 07 October 2014 - 02:03 PM
E ca la multicoptere,inainte de kituri RTF trebuia sa stii destule ca sa ridici un multicopter si sa-l mai si pilotezi.Acuma scoti un phantom din cutie si-l zbori ca....http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif
Postat 07 October 2014 - 02:38 PM
Ciprian97, la 07 October 2014 - 02:03 PM, a spus:
E ca la multicoptere,inainte de kituri RTF trebuia sa stii destule ca sa ridici un multicopter si sa-l mai si pilotezi.Acuma scoti un phantom din cutie si-l zbori ca....http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif
Oau..., ai vorbit ca un barbat, om mare,invatat si nascut stiutor...:clapping:
Daca asta inseamna selectie naturala, a nu veni in sprijinul celorlalti sa stii ceea ce sti si sa ti doar pt. tine degeaba mai stii (parca asa ceva spunea o zicala chinezeasca, asta ca sa nu citez varianta bruta...). Daca asa se face selectia naturala, atunci ce mai cautam aici, sa ne facem ca socializam...?
Postat 07 October 2014 - 02:43 PM
Ciprian97, la 07 October 2014 - 02:03 PM, a spus:
danysoft32, la 07 October 2014 - 02:38 PM, a spus:
Daca asta inseamna selectie naturala, a nu veni in sprijinul celorlalti sa stii ceea ce sti si sa ti doar pt. tine degeaba mai stii (parca asa ceva spunea o zicala chinezeasca, asta ca sa nu citez varianta bruta...). Daca asa se face selectia naturala, atunci ce mai cautam aici, sa ne facem ca socializam...?
Nu ai ce-i cere la cei 13 anisori ai lui, a incercat el ceva dar fantomele trecutului nu ii dau pace, mai are pana sa isi faca si el buletin, pana sa poata face si o scoala de soferi, asa e in copilarie.
Postat 07 October 2014 - 03:23 PM
Hai sa zicem ca din mine da experienta pe de laturi, si imi e clar manualul ca apa, dar cand cu acelasi manual unul se descurca si unul nu, cineva trebuie sa puna mana sa mai invete ;)
Nu inseamna ca il aprob sa dea asa cu nuca in perete, mai are de umblat la diplomatie, aici se vede varsta, nu la cunostiinte, ar putea sa faca manualul ala video de OpenTx fara sa caute pe google ;)
Postat 07 October 2014 - 03:26 PM
Nu zic sa nu-i sprijim pe incepatori,ci mai degraba doar pe cei dispusi sa inteleaga ce se intampla in spatele ecranului unei statii.
Pentru ca in clipa asta impingem de la spate orice "Ghita" ajungem pe la stiri cu "drona zbura peste multime" sau "tanar zboara heli clasa 500 prin parc".
Ideea mea e ca daca nu vrei/esti in stare sa pricepi si stiinta din spatele a ce folosesti,atunci n-ar trebui sa le folosesti dupa tutoriale de pe `tub ca asa zice nea`cutare.
Am facut recent greseala de a initia pe cineva in FPV,i-am recomandat echipament,ba chiar i l-am si montat doar ca sa prinda omul gustul.Proasta alegere,dupa cum am observat repede la camp,nu e dispus sa intelega cum merg diversele echipamente sau ce limitari are,si ca rezultat continua sa zboare fara sa tina cont de ce poate maxim echipamentul lui,gen zburat LR peste zona locuita.Nu mai bine il lasam sa sparga bani pe echipament nepotrivit si sa nu mai fie pericol public,decat sa-l imping eu de la spate si sa ajunga unde e acum?http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 07 October 2014 - 03:26 PM
Postat 07 October 2014 - 03:34 PM
Postat 07 October 2014 - 05:36 PM
Ciprian97, la 07 October 2014 - 03:26 PM, a spus:
Nu zic sa nu-i sprijim pe incepatori,ci mai degraba doar pe cei dispusi sa inteleaga ce se intampla in spatele ecranului unei statii.
Pentru ca in clipa asta impingem de la spate orice "Ghita" ajungem pe la stiri cu "drona zbura peste multime" sau "tanar zboara heli clasa 500 prin parc".
Ideea mea e ca daca nu vrei/esti in stare sa pricepi si stiinta din spatele a ce folosesti,atunci n-ar trebui sa le folosesti dupa tutoriale de pe `tub ca asa zice nea`cutare.
Am facut recent greseala de a initia pe cineva in FPV,i-am recomandat echipament,ba chiar i l-am si montat doar ca sa prinda omul gustul.Proasta alegere,dupa cum am observat repede la camp,nu e dispus sa intelega cum merg diversele echipamente sau ce limitari are,si ca rezultat continua sa zboare fara sa tina cont de ce poate maxim echipamentul lui,gen zburat LR peste zona locuita.Nu mai bine il lasam sa sparga bani pe echipament nepotrivit si sa nu mai fie pericol public,decat sa-l imping eu de la spate si sa ajunga unde e acum?http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif
Cipriane, sper ca ai inteles ca nu am nimic cu tine dar in acelasi timp simt o oarecare aroganta atunci cand vrei sa transmiti un mesaj. Poate nu inteleg eu exprimarea ta, spui ca vrei sa-i ajuti pe cei care vor sa inteleaga ce se intampla in spatele "cutiei" sau ca sa te citez "ce se intampla in spatele ecranului unei statii". Ok, perfect dar cum faci asta...? Uitandu-te de sus si razand cand altii intreaba si incearca sa inteleaga?
Bafta tuturor.
P.S imi pare rau ca s- ajuns la dispute fara rost. Daca stiam ca asa se va intampla nu mai postam. Ii las pe altii care sunt mai "cititi " si mai cunoscatori sa comenteze in speranta ca va ajuta pe cineva (desi inclin sa cred ca unii vor doar sa radahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/yahoo.gif)
Postat 08 October 2014 - 07:06 PM
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 08 October 2014 - 07:08 PM
Postat 08 October 2014 - 07:22 PM
Postat 08 October 2014 - 07:36 PM
renatoa, la 08 October 2014 - 07:22 PM, a spus:
???? ma refer la setari nu la cealalta chestie ..... in fine..:))))
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 08 October 2014 - 07:40 PM
Postat 08 October 2014 - 09:43 PM
executivul, la 07 October 2014 - 11:31 AM, a spus:
-intrari=>stics d/r si expo
-iesiri pe canale=mixer
-limite fizice servo si sens de miscare=limits
Poti face acelasi lucru in mai multe feluri, de ex: sa reduci amplitudinea miscarii unei suprafete de control (aka d/r), din sticks cu d/r, din mixer cu ponderea mixului, din limits cu limitare pe cursa. Trebuie sa intelegi DE CE e ok sa faci asta din meniul sticks si nu din limits sau mixer.
Era pe yt un set de filmulete "opentx tutorial - lessons" ceva de genul, vreo 7-8 episoade, in care se explica exact ce si cum, si avea omul si avionul sa demonstreze ce spune.
https://www.youtube....2YNqGgphkK2rVFQ
mersi multttt. foarte bune tutoriale . am invat sa fac expo / dual rate si sa umblu la mixaje....
Postat 09 October 2014 - 01:30 PM
Postat 09 October 2014 - 07:34 PM
Postat 09 October 2014 - 07:44 PM
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 09 October 2014 - 07:45 PM
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 09 October 2014 - 07:46 PM
edisultan, la 09 October 2014 - 07:34 PM, a spus:
eu , primul zbor ca am avut un cartof de statie , mi-a fost foarte greu:)
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 09 October 2014 - 07:44 PM
Postat 10 October 2014 - 07:32 AM
edisultan, la 09 October 2014 - 07:34 PM, a spus:
Pai...eu. Imi place sa controlez eu modelul nu un algirtm oarecare dintr-un program. Nu recomand la altii, doar, va spun cum fac. Expo, dual rate, mixuri intre eleroane si elevator, etc, etc...trebuie, doar, putina finete in degete.
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 10 October 2014 - 07:33 AM
Postat 10 October 2014 - 07:50 AM
dan_mitea, la 10 October 2014 - 07:32 AM, a spus:
Multa, multa bafta.
Corect, dar totusi la inceput e bine ca un incepator sa zboare cu expo /dual rate (nu si cu mixuri intre elevator eleroane,etc), macar pana isi formeaza reflexele cat de cat. Avand cursele mari si neavand mana "formata" foarte repede modelul va face cunostinta in mod brutal cu mama terra. Dupa ce ti-ai format mana si ai capatat incredere si in acelasi timp experienta, poti renunta la expo/dual rate. E adevarat ca exista si reversul medaliei sa-ti formezi mana cu expo/dual rate si sa nu poti zbura dupa aceia fara...
Cel putin asa cred eu
Bafta
Dan
Postat 10 October 2014 - 08:09 AM
La ce am 3cm de cursa daca trebuie sa imi chinui degetele 2mm in mijloc ? :unsure:
Postat 14 October 2014 - 05:53 AM
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 14 October 2014 - 05:54 AM
Postat 14 October 2014 - 07:32 AM
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
Postat 14 October 2014 - 08:43 AM
Mishu-Ptm, la 14 October 2014 - 07:32 AM, a spus:
Cum adica ? In pheonix zice ca nu ii conectat la interfata usb . Folosesc cablu audio nu cu usb :)
Postat 14 October 2014 - 09:03 AM
danysoft32, la 10 October 2014 - 07:50 AM, a spus:
Cel putin asa cred eu
Bafta
Dan
Primele mele doua trainere le-am zburat fara expo si nu am avut nicio problema, dupa ce am trecut la acrobat am pus expo dar treptat vreau sa renunt ( am inceput sa il scad deja). Probabil ca la termice o sa il tin dar la electrice sincer nu prea face sens. Mana se formeaza fara expo, te pune sa inveti sa dai din stick 1mm pentru un viraj.
Postat 14 October 2014 - 09:53 AM
bogdan.motrici, la 14 October 2014 - 09:03 AM, a spus:
Bogdane fiecare cum se descurca...
Eu am inceput sa zbor cum zici tu (stii dealtfel ce si cum...) fara expo si stii ca le-am botit pe toate.
Cand am zburat (in sfarsit ) cu ajutorul tau (si iti multumesc inca o data :drinks: ), m-ai sfatuit si bine ai facut sa setez expo, doar stii ca le-am setat impreuna, si iata ca dupa multe incercari nereusite am reusit sa zbor.
Deci raman la aceiasi parere , mai ales la inceput trebuie sa zbori cu expo/DR. Poate tu ai avut/ai alte reflexe si ai zburat din prima fara aceste reglaje dar nu toti pot face asa...
Bafta
Dan
Postat 14 October 2014 - 11:01 AM
Parfenov, la 14 October 2014 - 08:43 AM, a spus:
Chiar si asa trebuie sa iti apara la usb controllers, daca nu apare inseamna ca nu e configurat bine joystick-ul virtual.
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
Postat 14 October 2014 - 11:36 AM
Mishu-Ptm, la 14 October 2014 - 11:01 AM, a spus:
aha , poi hai ca ma uit astazi sa vad daca pot rezolva ceva
Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 14 October 2014 - 11:38 AM