Modelism - RHC Forum: HobbyKing Turnigy 9XR... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului

#511 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 11 March 2013 - 08:08 PM

Sorin, nu vreau sa-ti tai avantul dar tare cred ca potentiometrele de la statiile alea tineau "o viata" din simplul motiv ca acele statii se foloseau foarte putin. Tocmai ce s-a discutat pe topicul ala cu vanzarea, stii de care vorbesc, unde Domn Profesor spunea ca erau tinute mai mult in vitrina, sau in dulapul profesorului instructor de la cerc. Eu asa am apucat: se iesea cu ea rareori, cu ocazia unor sarbatori cand se faceau demonstratii pentru public. Cred ca erau facute cu potentiometre obisnuite ca fiabilitate, cred ca nu erau nici macar de astea ce au cursa activa la 90 grade. Inlocuirea lor nu era deci o problema, cel putin din punct de vedere al procurarii. Incearca sa vezi daca sunt de 270 sau 90 grade.
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 11 March 2013 - 08:10 PM

0

#512 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 11 March 2013 - 09:15 PM

Navigator,
cu tinutul in dulap DomProfesor are dreptate, dar eu personal am primit de la federatie (ca eram o tanara speranta) o statie Start 5 in 1980. Cu statia aia am facut cel putin 1000 de zboruri de 15- 20 ,chiar mai mult, de minute (cu planoare si cu un termic care avea aripa parasol cu profil Clark Y si dupa ce se gata zeama puteam zbura si in termica), apoi cu un F3A.
Mi-am cumparat servouri din RDG in 1984 dintr-un magazin de modelism din Berlin,(de acolo am luat si folie de impanzit costa 16,5 Marci un sul ,mai am si acuma e perfecta se lipeste fara probleme si se face toba).
Nu am avut probleme cu statia doar bratele de la servouri le-am schimbat ca plasticul imbatranea si devenea casant. Inclusiv roti dintate am facut la Victoria Arad (fabrica de ceasuri), pe gratis ca asa era atunci,toata lumea te ajuta, nu ca azi,ca sa repar servourile, dar statia ,emitatorul receptorul si amplificatoarele de servo au functionat ireprosabil.Am modificat servourile si am montat in ele amplificatoarele de servo (dupa aia amplificatoarele le-am facut cu un integrat, inainte erau cu componente discrete) si am scapat de volumul amplificatoarelor etc.
Am modificat etajul final si am scos 1-1,2 W din ea fata de 300 mw.
Deci se pare ca totusi statia era fiabila, asta din care am luat gimbalurile are 2-3 ore de functionare.A fost a unui prieten si coleg Marta Dimitrie Eugen si impreuna cu el acum vreo 10 ani le-am daruit , (2 bucati complete,unui alt prieten aeromodelist Ugrin Lucian din pacate decedat).
Cu Signal am zburat vreo 2 ani fara probleme prin 87-89 dupa aia au intrat statiile vestice si nimeni nu s-a mai uitat la statiile din RDG, parerea mea ca in principal din cauza servourilor care erau slabute si subrede.
Atunci puteai cumpara la negru statii de la Palatul Pionierilor (am cumparat si eu un Kraft pe 5 canale) dar nimeni nu se inghesuia la statiile din RDG.Alea Sovietice nu le voia nimeni nici pe gratis.
EBA zicea ca gimbalurile de Signal 7 FM sunt super, am primit o statie Signal acum vreo 2 luni (ma gandeam la gimbaluri si voiam sa le vad) , dupa mine alea de Start sunt mai bune, metalice complet pe bucse de alama, dar sunt ceva mai mari si s-ar putea sa nu incapa.
Sa vedem, sunt un pic ocupat , cu treburi, mai trebuie sa-mi termin de vopsit si o aripa de trainer printre altele, 9x ul meu merge ireprosabil si nu sunt presat. Eu mai am o conceptie, ce merge nu demonta sa vezi de ce merge.

Asa ca pe tema asta mai vorbim curand mai strnag ceva gimbaluri poate chiar de Fr Sky sa vedem.

Ciao Sorin
0

#513 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 11 March 2013 - 10:23 PM

Gimbalurile stiu ca erau facute bine, mecanica fina, dar eu iti atrageam atentia la potentiometre, sa le verifici sa nu fie de 270 grade. Oricum, succes!

0

#514 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2013 - 11:21 PM

Navigator,
cele de start sunt B5K cele de Signal B10K ambele la 270 grade dar nu conteaza , vor functiona perfect.
Important e sa fie fiabile faci o calibrare si statia e ok , poturile au rol de divizor cei care au facut modificarea nu au avut probleme.
Gimbalurile de Aurora 9X sunt la 270 grade dar merg super in 9x (fara amplificare)problema e ca nu se gasesc si nici potentiometre separat B5K 65 grade nu se gasesc.Se gasesc doar poturi normale, am gasit B5K cu 1000000 de cicluri cu 100000 sunt destule cu 50000 o gramada.Preturi rezonabile, dimensiuni ca cele din 9x s-ar putea schimba doar poturile si calibra .
La o adica se pot monta amplificatoarele de care zicea Renatoa in acest topic.

Ciao Sorin
0

#515 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 12 March 2013 - 03:03 AM

Sa nu va fie cu suparare, dar se face vorbire de mult prea multe improvizatii intr-un device hotarator pentru siguranta zborului. Halucinant este faptul ca toata aceasta pledoarie ca ''merge si asa'' vine din partea celui care ar trebui sa ne indemne sa respectam normele de securitate.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 March 2013 - 03:05 AM

0

#516 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 March 2013 - 07:27 AM

As fi mai ingrijorat de "se poate si asa"-urile din statii pentru care am pune... sufletul.

http://www.rcgroups....d.php?t=1640384

Sper sa nu ai experientele cehului.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#517 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2013 - 09:00 AM

Domnu Dan, pai nu e nici o improvizatie,la prima vedere poate sunteti tentat sa credeti asa, dar daca analizati putin poate o sa va schimbati parea. E ca un tunning, atatea lucruri se tuneaza azi si implicit se imbunatatesc.

De ce ar fi improvizatie sa schimbi gimbalurile din 9x cu niste gimbaluri de Aurora 9 care calitativ sunt net superioare?Pe forumuri au facut o gramada modificarea, se potrivesc daca pilesti un pic din carcasa statiei si cositoresti cate 3 fire la fiecare potentiometru, au calibrat stickurile si merge foarte bine.Din pacate gimbaluri de Aurora 9 nu se gasesc sunt pe backorder din decembrie.

Sau sa schimbi potentiometrele de calitate mai slaba din 9x cu niste potentiometre de calitate care functioneaza peste 50000-100000 de cicluri e improvizatie?Chiar daca nu pui potentiometre la 65 de grade ci de 270 de grade (ca la Aurora 9) merge foarte bine facand calibrarea stickurilor softul Open permite.
Sau sa schimbi gimbalurile din 9x cu niste gimbaluri mai bune cu potentiometre mai bune e improvizatie?In plus niste gimbaluri metatice cum se faceau acum 30 de ani cu bucse de alama etc. mi se par mai serioase ca plasticurile din ziua de azi Mai ales daca te pricepi putin la tehnica si intai gandesti si apoi faci nu e nici o problema.

Merge si asa,dupa parerea mea, e cand folosesti statia si potentiometrele sunt uzate si au portiuni pe care nu functioneaza .

Eu nu indemn pe nimeni sa faca modificari, dar ati vazut ca e plin de modificari pe forumuri.Ideea cu modificarea am preluat-o de la altii care au avut probleme si au fost nevoiti sa facca ceva.
9 x ul meu merge deocamdata (14 luni) foarte bine are vreo 400 de zboruri mai mult in interior cu heli mic, dar o sa-i vina vremea .
Daca eu fac modificarea pentru mine, va fi facuta profesionist, ca de fabrica, nu cu hot glue sau alte fuseratii.
Nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine,parerile sunt impartite pro si contra, eu voi face oricum modificarea pentru ca imi place sa mesteresc si sa imbunatatesc lucrurile.

Ciao Sorin
0

#518 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 12 March 2013 - 09:05 AM

Ai vrut sa spui"merge si asa"ca"se poate si asa" e atac la persoana...si daca mai bagam in ecuatie si aurora9...e atac la persoana a-II-a si se supara nea'Dan pe tine... :rofl:
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#519 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2013 - 09:16 AM

atac la patrat :)
Nu se supara, ba din contra, un om informat e un om puternic (Rockefeller) ;)
Asta e, ai de ales intre "oi fi facut bine lipitura aia" si "o fi facut bine chinezul ala lipitura aia".
0

#520 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 12 March 2013 - 10:06 AM

Orice producator face un anumit produs cu oameni. Si cum nimeni nu detine adevarul absolut, intotdeauna este loc de mai bine. Producatorul este constrans pe de o parte de costurile de fabricatie, pe de alta parte de limitele personalului din proiectare. Intotdeauna este loc de perfectionare, de idei noi. Daca stii ce faci, nu strici, ci dimpotriva faci un lucru mai bun. Si eu am facut modificari atat la masinile pe care le-am avut cat si la aparatura electonica din casa de-a lungul timpului si nu am avut decat de castigat pentru ca intai am inteles apoi am gandit o solutie la problema care ma deranja. Nici nu s-a pus problema afectarii sigurantei in exploatare, dimpotriva am castigat mult. De multe ori mi se spunea ca daca era solutia mea mai buna, o facea fabrica. Fabrica n-a facut-o pentru simplul motiv ca ar fi fost produsul mai scump si vindea mai putin.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#521 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2013 - 10:28 AM

Sau de ce nu am considera ca si fabricile sunt compuse din oameni care gresesc si au limitele lor?
E cazul sa dau exemplu cu Boeingul tinut la sol din cauza de lipo care ia foc ?
Sau mai aproape de pielea noastra, ca la primul lot de placi al unei statii ... traseele la pinii modulului au fost trase invers, cu pinul 1 jos in loc de sus ?
De asta e bine ca sa fie cat mai multi ochi la creerea unui produs, a vorbi de spionat idei in domeniul asta mi se pare putin ironic, avand in vedere cat de usor se afla tot.
0

#522 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 12 March 2013 - 11:50 AM

Si nu o data, solutii care exista nu pot fi implementate din motive de proprietate brevet. Pe mine nu m-a impiedicat inimeni sa introduc in magnetofonul meu Kashtan, fie vorba intre noi, cu toata electronica furata de la UHER-RFG, un DNL conceptie Philips care sa ma scuteasca de fasaitul benzii de magnetofon. Il am si astazi functional, desi nu am mai inregistrat o banda din 1987. La fel, pe batrana mea Dacie am avut delco electronic cu senzor magnetic cum folosea Wolkswagen, dar proiectat si manufacturat de mine pe corpul celui original, aprindere electronica, si ea reproiectata dupa o schema initiala din revista, economizor benzina dupa ideea unuia din comertul de alta data romanesc, dar cu electronica reproiectata de mine ca sa raspunda rapid la modificarile turatiei motorului, modificari in constructia carburatorului, modificari pe galeriile admisie/evacuare, reglaje ca la carte a corectiei avansului centrifugal si vacuumatic. Rezultatul? 5,6l/100Km cu masina incarcata la nominal in regim de 90-100Km/h si 0,37% CO in gazele de ardere atat la relanti cat si la 3000rpm masurat la o statie ITP. Tin sa precizez ca toate reglajele le-am facut empiric urmarind sa mentin puterea motorului si sa reduc consumul. Analiza gazelor am facut-o ca sa aflu daca mai pot face ceva imbunatatiri. Nu am mai avut ce optimiza.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#523 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2013 - 11:57 AM

@ GigiGl Sigur multe chestii poti imbunatati daca iti bati capul si vrei si le poti face chiar mai bine ca fabrica.

Apoi inca ceva ce ar fi modelismul fara modificari?

Ciao Sorin
0

#524 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2013 - 12:03 PM

Se pregateste anuntul oficial.
In premiera cateva imagini din pagina inca ascunsa de pe site-ul Frsky

http://www.frsky-rc.com/ad/Images/NeoImage-2.jpg

http://www.frsky-rc.com/ad/lIST.ASP
0

#525 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 15 March 2013 - 07:52 PM

Frumusica. Pare cu totul altceva.

0

#526 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 878
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 16 March 2013 - 12:30 AM

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: pare si un plastic de calitate

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 16 March 2013 - 12:30 AM

0

#527 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 March 2013 - 03:27 AM

Vezi postareaemilemir, la 16 March 2013 - 12:30 AM, a spus:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: pare si un plastic de calitate

Carcasa si tot ce misca in ea sunt JR, deci, din alt film.
Cred ca va avea un viitor frumos.

0

#528 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2013 - 08:13 AM

Pare începutul unei frumoase prietenii... :)
0

#529 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 16 March 2013 - 10:02 AM

Crezi ca va avea mai mult de 9 canale? Cel putin asa imi sugereaza acel 9 din denumire. Eu as spera la minim 12, dar sa fie si receptor cu 12 , sau chiar 14 ^_^ . La 200 euro as prefera-o unei Futaba de 450 sau 550 euro.

(p.s. n-ar trebui sa ne mutam pe un topic despre Fr-Sky?)

0

#530 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2013 - 10:12 AM

Sa incep cu sfarsitul.. exista un topic, deschis de stiganas de mult timp, am postat in ambele, dincolo discutiile au intrat in tehnicale deja.

Unde mai vezi cifra 9 acum ca a devenit oficial? X9DA a fost cod proiect, statia se cheama Taranis si atat, explicatia numelui, tot in topicul celalalt.
Are 16 canale, nu 9/12. Receptorul cu care se va lansa este pe linia Futaba, 8 canale decodate si restul pe S-Bus, nu vom mai vedea receptoare mamut.
Pentru cine are nevoie de toate cele 16 canale PWM, exista dous solutii:
- pentru 9-12 canale: cablu decodor s-bus 4ch, la 12$
- pentru mai mult de 12 canale: doua receptoare de 8ch, al doilea avand un jumper care ii spune ca este "satelit" si decodeaza 9-16.

De fapt are 32 canale, cele peste 16 sunt accesibile numai prin mixere si pe iesirea de trainer, sau al doilea sistem RF, statia vine cu RF inter si are si slot standard JR

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 March 2013 - 10:15 AM

0

#531 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 16 March 2013 - 08:17 PM

Multumesc, 16 imi ajung.

0

#532 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2014 - 02:16 PM

Au lansat azi versiunea Pro, practic o electronica chiar un pic mai buna decat cea de la Taranis, cu mecanica declarativ imbunatatita, ramane de vazut cat de mult.
Pretul la mijloc intre Taranis si 9XR, cu modul si receptor Frsky iese la 567 lei, sau, numai cu modul Orange DSMX la 500 lei, transport inclus. Taranis este 725 lei fara receptor, mare parte din diferenta pret datorandu-se ambalajului in geanta de aluminiu, fara optiune de cutie de carton, care ar fi salvat 20$ la transport.

Placa era de ceva vreme pe piata, aparuta in 2012, mult inainte Taranis, sub numele sky9x, proiectata de un canadian. La vremea dinainte de Taranis numai placa costa 99$ cat este acum toata statia, canadianul inchizand productia imediat dupa aparitia Taranis, probabil tratand cu KingHand cedarea IP contra unui %.

Softul este OpenTx, asa cum era de astepatat, cam cu toate facilitatile, si cateva in plus care Taranis nu le are.

Minusul major pentru mine este lipsa sliderelor. In rest, probabil ca nu as simti mari diferente fata de Taranis.

http://www.hobbyking...ut_module_.html

PS: stocul la momentul postarii era de 2020 bucati Mode 2, semn ca HK a gandit grandios lansarea asta, hotarat sa speculeze lipsa de productie (si viziune) a Frsky.
S-au dat 15 bucati in ultima jumatate de ora, inca nu a aflat lumea... vor fi cateva zile totusi stocurile pline.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 June 2014 - 02:21 PM

0

#533 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2014 - 08:34 AM

Cine vrea sa afle un pic mult mai mult despre noua statie decat poti afla de la HK, are aici un manual foarte cuprinzator.

Wow... nici 200 bucati in 3 zile, lumea nu pare convinsa :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 June 2014 - 08:36 AM

0

#534 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 29 September 2014 - 12:47 PM

salut. in jur de 5 zile intru si eu in posesia unei statii Turnigy 9xr . Am citi fiecare post al dumneavoastra . Ce pot sa zic . are lucruri bune dar si mai putin bune. Asa ca de ansamblu:

- ce ar trebuii schimbat ? a patit cineva ceva cu avionul din cauza statiei ?

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 29 September 2014 - 12:49 PM

Parfenov Razvan
0

#535 Useril este offline   AdrianDim 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 29-April 12
  • Interests:aeromodelism

Postat 29 September 2014 - 12:59 PM

xr

Vezi postareaParfenov, la 29 September 2014 - 12:47 PM, a spus:

salut. in jur de 5 zile intru si eu in posesia unei statii Turnigy 9xr . Am citi fiecare post al dumneavoastra . Ce pot sa zic . are lucruri bune dar si mai putin bune. Asa ca de ansamblu:

- ce ar trebuii schimbat ? a patit cineva ceva cu avionul din cauza statiei ?

Nu vei pati nimic din cauza statiei .Eu am zburat cu un Turnigy 9x luat de pe forum (second) aproape 2 ani cu modulul original o gramada de modele.E o statie buna si robusta .9XR ar trebui sa fie si mai o.k.
Adrian Dimitriu
Imagine postata
0

#536 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 02:09 PM

Nu mai pierde timpul pe forum, descarca companion9x si treci la acomodarea cu statia in simulator, nu astepta sa o ai in mana, pana ajunge te acomodezi deja cu conceptele OpenTx.
Chiar si dupa aia, de ce sa ii uzezi butoanele facand ce poti face mai rapid pe PC. Butonarea statiei las-o pentru la camp.
0

#537 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 03:25 PM

Vezi postarearenatoa, la 29 September 2014 - 02:09 PM, a spus:

Nu mai pierde timpul pe forum, descarca companion9x si treci la acomodarea cu statia in simulator, nu astepta sa o ai in mana, pana ajunge te acomodezi deja cu conceptele OpenTx.
Chiar si dupa aia, de ce sa ii uzezi butoanele facand ce poti face mai rapid pe PC. Butonarea statiei las-o pentru la camp.

Bine maestre.

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 29 September 2014 - 03:26 PM

Parfenov Razvan
0

#538 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 04:41 PM

mda . am descarcat programul si nu inteleg nimic . am selectat pe 9xr - frsky . intr-o parte zice sa conectez statia in alta imi apare ecranul cu setarile si habar nam cu ce se mananc . puteti sa imi explicati mai pe larg cu ce se mananca ?

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 29 September 2014 - 04:42 PM

Parfenov Razvan
0

#539 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 04:46 PM

http://open-txu.org/
https://docs.google....#h.mbd62n8ep837

La a doua in loc de Taranis inlocuiesti cu 9RX
0

#540 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 04:51 PM

Vezi postarearenatoa, la 29 September 2014 - 04:46 PM, a spus:

am inlocuit ..... dar ca id.e , cu chestia asta te obisnuiesti cu setarile ? sau in ce consta mai exact opentx ca asa din denumirea nu prea iti dai seama de multe chestii.

Vezi postarearenatoa, la 29 September 2014 - 04:46 PM, a spus:

am inlocuit ..... dar ca id.e , cu chestia asta te obisnuiesti cu setarile ? sau in ce consta mai exact opentx ca asa din denumirea nu prea iti dai seama de multe chestii.
Parfenov Razvan
0

Arata acest topic

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou