HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului
Postat 28 January 2013 - 07:12 PM
AM TRABANT
Iarasi sunt pe-autostrada
Si gonesc in zbor razant.
Toata lumea vreau sa vada
Cum accelerez la blana
Masinuta mea germana,
Un Trabant.
Ah, ce tare sunt, mai frate,
Ce sportiv si elegant!
Fetele sunt terminate,
Eu sunt cel mai tare-n zona,
Am masina teutona
Am Trabant!
Si, ce sentiment teribil
Ma incercuie pregnant!
Iata, culme de penibil,
Vad politia-n oglinda
Cum se chinuie sa prinda
Un Trabant!
Uau, ce duduie motorul,
Zgomotos si trepidant
Si ne-nvaluie fuiorul
Fumului care razbate!
Nu e fum ca cel ce-l scoate
Un Trabant!
Da-te, mai Mertan zabavnic,
Ca te bag acum in sant!
Te vei chinui zadarnic
Sa ma prinzi cand merg la vale,
Nu-i gipan sa stea in cale
La Trabant!
Ce marime, ce amploare,
Sunt un monstru impozant!
Douazeci de metri are,
De la coada, pan' la bot,
Masurati cu fum cu tot,
Un Trabant!
N-am probleme cu rugina,
Vesnic timpul mi-e girant.
Dintre toate, sunt masina
Care-si face tablaria
Cu lipiciul si hartia,
Sunt Trabant!
Hai, eliberati-mi drumul,
Dati cu antiderapant!
Pana sa se duca fumul,
Am sa ma gonesc din strada,
Urma nici sa nu se vada
De Trabant!"
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 28 January 2013 - 07:40 PM
Zen, la 28 January 2013 - 05:48 PM, a spus:
Fiecare este responsabil pentru ce face, documentatie zic eu este suficienta.
ZIC : DOAMNE FERESTE sa fie nevoie ca unei persoane oarecare sa i se monteze un stent.
Medicul va intreba :
" .. de care doriti sa folosim ?
- Pai ce .. sunt de mai multe feluri ?
- Da ! unele care le primiti gratuit fiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate si altele care pe care
va trebui sa le platiti ... cam 1400 Euro bucata si ve trebuiesc trei bucati .
- Aaaaa ... si care e diferenta ?
- Pai simpla .. cele decontate adica gratuite se infunda iar cele din Elvetia nu !
- Aaaaa ... pai la varsta mea s-ar putea sa nu conteze cand se vor infunda .
- Nu nu .. ca se pot infunda intr-o luna .. puteti intreba pacientii din salon .. eu va invat de bine !"
si omul decide !
Exemplele pot continua ... iar eu intreb :
- La cine intervine spalarea de creier ?
Postat 28 January 2013 - 08:48 PM
dan_mitea, la 28 January 2013 - 03:51 PM, a spus:
Da, daca mesterim la un radio destinat sa comande o masinuta in sufragerie, este corect si laudabil. Dar, chiar si un polistiren, zburat deasupra unei sosele cu trafic, poate fi un dezastru. Imaginati-va sa va treziti, atunci cand rulati bara la bara, eventual pe o sosea alunecoasa, cu un pasaroi pe parbriz.
Am citit cum povesteau unii ca, daca pierd receptia, mai misca radio-ul sau scot bateriile si le pun din nou. Dragi incepatori, va rog sa intelegeti ca nu acesta este normalul si, chiar daca unora le reuseste, voi, cu ore putine de zbor sau celor netalentati ca mine, sigur va veti pierde.
Sper ca nu am suparat pe nimeni.
Multa, multa bafta.
Dane:
Sa stii ca ultimii doi morti oficial RC, au patit-o cu o statie de firma nu chinezarie, in 2,4, in conditii de disciplina radio de concurs, cu pilot foarte calificat (daca-mi amintesc omul era multiplu campion). Din pacate la un concurs din Ungaria, aproape de noi nu de tine, si tot n-am invatat (noi)mare lucru. Nici de unde vine pericolul, nici cit de mare este. Asa ca surubaritul debutantilor poate avea efecte pedagogice, ceva tot se lipeste....
Postat 28 January 2013 - 09:14 PM
Postat 28 January 2013 - 09:21 PM
Postat 28 January 2013 - 09:24 PM
navigator, la 28 January 2013 - 09:14 PM, a spus:
Daca era un 9x era usor de gasit tapul ispasitor.
Postat 28 January 2013 - 09:28 PM
comnean, la 28 January 2013 - 05:53 PM, a spus:
Nu a facut nimeni o evaluare de risc cu privire la utilizarea unui TX potential necastigator.
Sa zicem ca te apuci sa reconditionezi potometrul de la K7 care sade linga pestele de sticla de pe bufet, si care este amintire din epoca de glorie a K7 si nu se mai gasesc potometre. Buuuuun , sansa de a lua gatul cuiva este foarte mica, aproape nula. Numai daca nemultumit de rezultat arunci K7 pe geam, transformand-ul in UFO poti rani pe cineva.
Pe cand in cazul unui TX lucrurile nu stau chair asa.
La fel si in cazul unui TX facut dupa nu se stie care reguli, c soft de nota 10 (poate!) dar cu componente de K7 (sa zicem) noi.
Poate sunt eu mai speriat de prea multe crash-uri vazute pana acuma!
nu numai ca ce zici tu este adevarat dar ca un mic exemplu stau marturie cicatricele de pe 2 din degetele mele de la mana dreapta care unu a fost zdrelita carnea de pe os si unu unghia smulsa, de un mic depronas cu un motoras modest electric si o elicie slowfly subtirica si usurica, paguba nu a fost mare, unghia a crescut la loc, degetul a fost recusut si nu a trebuit taiat, datoritat medicilor plasticieni de la spitalul militar, si defapt ce se petrecuse un ghimball defectuos de la un dx6i. fara a mai deschide alte subiecte ideea e ca cand e sa se strice se va strica. cum s-a precizat mai sus este indicat ca la o perioada de sa se faca un ITP, ca doar ITP se face si la harburi de dacii si la BMW-uri.
---------------------------------
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
Tx: Turnigy 9X
----------------------------------------------
Postat 28 January 2013 - 09:32 PM
navigator, la 28 January 2013 - 09:14 PM, a spus:
renatoa, la 28 January 2013 - 09:21 PM, a spus:
in ungaria bozgorii au posturi de radio shukare:D
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
Postat 28 January 2013 - 09:36 PM
renatoa, la 28 January 2013 - 09:21 PM, a spus:
Cauta si singur! Nu esti tu regele neincoronat al cautarii pe net a tuturor belelelor trecute, prezente si viitoare din RC? E un topic pe forum in care s-a tot dezbatut pana cand un coleg a pus linkul cu concluzia anchetei: postul local a folosit nu stiu ce echipament care a bruiat statia omului. poate ca un echipament de comunicatii de la fata locului la studio, nu te-ai gandit ca e posibil?
Si apropo, profit de prezenta ta sa te intreb: dece in alt topic dai vina pe altii ca denigreaza statia asta cand doar tu ai desfiintat-o dupa ce ai "disecat-o"? Ca ai oarece interese s-o denigrezi, am inteles de la Stiganas, dar dece dai vina pe altii si nu te numesti pe tine ca unul ce desconsidera aceasta statie? Sau nu recunosti nici asta si vrei link?
Postat 28 January 2013 - 09:43 PM
Iar cu interesele, inca nu v-ati lamurit cat se abereaza pe tema asta ? Care interese ?
Postat 28 January 2013 - 09:49 PM
renatoa, la 28 January 2013 - 09:43 PM, a spus:
Iar cu interesele, inca nu v-ati lamurit cat se abereaza pe tema asta ? Care interese ?
S-ar putea sa ma insel, dar, parca, nu era in 2,4GHz. Dar nu sunt sigur de loc.
Multa, multa bafta.
Postat 28 January 2013 - 09:50 PM
REAL DESIGN, la 28 January 2013 - 07:40 PM, a spus:
spalarea de creier intervine din partea directorilor de marketing, oricare ar fi brandul sau tara de origine.
Postat 28 January 2013 - 10:04 PM
dan_mitea, la 28 January 2013 - 09:49 PM, a spus:
Multa, multa bafta.
Sar putea sa nu te inseli. S-a petrecut in 13 mai 2006. Nu stiu daca s-a zburat cu 2,4 GHz.
Postat 28 January 2013 - 10:06 PM
Modelist ca sa te faci,
Statie sa-ti iei din prima
9XR - Made'n China!
E fiabila ca berea,
Ce trei zile a stat la soare,
Si ai baut-o cu iaurt,
Vara, cand ai fost la mare.
Poti sa zbori cu ea orice,
Spuma ieftina sa fie,
Cu servouri de trei lei
Si motor - chinezarie.
Daca vrei dori vreodata,
Sa mai zbori si altceva,
Ia o statie adevarata,
Si mai du-te'n.......undeva!
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 28 January 2013 - 10:17 PM
renatoa, la 28 January 2013 - 09:43 PM, a spus:
Cauta asta:
"Overlapping of the frequency however was transmitted by a strong, regional Radio broadcaster in Szekszárd, in particular the channels 61, 62 and 63 were completely disturbed in the change. The plane of Stefan W. works on channel 62. On Monday evening the public prosecutor's office apologized officially with Stefan W. for the unfair treatment and returned his passport. A bail, about which the police wanted to negotiate after provisional release on Sunday, was no more an issue. Which Radio broadcaster it concerns, which switches itself on so suddenly, has not been released by the Hungarian authorities. Stefan W. is a very experienced model pilot, who won prizes with his demonstrations several times „Best OF show “. It was already his third time in Szekszárd . In order to prepare himself for the show, he had traveled one week in advance, and trained the days up to the Flight show. He was conscious that the Hungarian legislation is not a guarantee to unimpaired 35 MHz frequency. Just to protect his valuable model, range tests with a light electrical model belong to his routine prior each flight day. He had not noticed the smallest disturbance during the entire entire week up to Friday afternoon and Saturday where isolated small interferences occured, up to the misfortunate flight. - The flight line of the model flight club Szekszárd held the usual safety routine with the check of the frequencies and the delivery of the transmitters, however no scanner had been used. Gerhard Wöbbeking Member of the executive committee that DAeC sport specialized group Modellflug "
Interesele? Sunt evidente! Sau nu mai esti distribuitor sky-flight (sau cum se chiama ailalta)?
Postat 28 January 2013 - 10:22 PM
R3dD3vil, la 28 January 2013 - 09:32 PM, a spus:
in ungaria bozgorii au posturi de radio shukare:D
Aici trebuie sa-ti dau dreptate.
Postat 28 January 2013 - 11:42 PM
Cand era mic prin clasa a 12 am realizat un amplificator audio de 2X100 W avand finalii clasici 2N 3055...
Toate bune pana la prima proba, cand am simulat sarcina cu 2 rezistente bobinate de cca 4 ohmi la 100W...reglam curentul de repaus avand un generator AF la intrare...
A venit vecinul de peste gard razand la mine, mi-a spus ca asculta pe AM ( modulatie in amplitudine ) un post local...iar la un moment dat a auzit clar semnalul audio pe care eu faceam teste...deci concluzia e simpla..daca o banala statie fara antena ( doar cu rezistente de sarcina ) a putut sa moduleze un post local....suntem 100% vulnerabili in ziua de azi cand e plina banda RF de la unitati SRI, MAPN si statii radio locale...treaba e simpla sosesc 1-2 Kw (acordati pe frecv statiei Futaba sau armonici ) in RX-urile noastre de 10 sau 100mW.....e suficient sa te prinda cu modelul la 5-10m de sol din pacate.....
Pt cine nu crede mai am 6-7 exemple traite live de mine si amicii mei...:)
Postat 29 January 2013 - 01:37 AM
MLGore, la 28 January 2013 - 10:06 PM, a spus:
Modelist ca sa te faci,
Statie sa-ti iei din prima
9XR - Made'n China!
E fiabila ca berea,
Ce trei zile a stat la soare,
Si ai baut-o cu iaurt,
Vara, cand ai fost la mare.
Poti sa zbori cu ea orice,
Spuma ieftina sa fie,
Cu servouri de trei lei
Si motor - chinezarie.
Daca vrei dori vreodata,
Sa mai zbori si altceva,
Ia o statie adevarata,
Si mai du-te'n.......undeva!
Postat 29 January 2013 - 05:56 AM
Concluzia este una singura: Asigurati-va ca zona in care zburati nu are in vecinatate emitatoare radio, indiferent de frecventa de lucru. Chiar si liniile de inalta tensiune va pot face probleme pentru ca se comporta ca antene radio si au suprapuse o groaza de alte frecvente peste cei 50Hz tranzitati in mod normal.
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 29 January 2013 - 02:16 PM
Postat 29 January 2013 - 02:16 PM
Cred ca exemplul este un soi de fumigena vis a vis de subiectul discutat.
Sunt ferm convins (si am avut experienta) ca orice sistem (inclusiv super branduri) va avea probleme in conditii de trafic RF aglomerat sau sub liniile de inalta tensiune.
A te duce sa zbori in astfel de locuri mi se pare pura inconstienta mai ales cand nu esti un neavizat.
Discutia era despre probabibilitatea de a avea esecuri cu o statie, sa zicem, prost facuta indiferent cine o produce!
La brandurile no name probabilitatea este mai mare.
Dar nu numai Turnigy poate avea asemenea probleme.
Analizeaza te rog cam pe unde se situa MPX acu' , sa zicem, 15 ani si uita-te unde a ajuns datorita HI Tech. Cine era Jeti acu' 15 ani?
Unde era Spektrum acu 10 ani si unde este acuma - cam pe aceeasi linie.
Si exemplele pot continua.
Cred ca topicul s-ar putea transforma intr-unul de tipul :"Vreau sa-mi fac statie, este platforma de la Turnigy OK? cat ma va costa? Imi iese ca la cei care fac serie?"
Nu condamn pe nimeni care utilizeaza o asemenea statie, nici nu vreau sa conving pe nimeni sa si-o schimbe daca deja o are.
Dar, intreb, poate fi un risc asumat?
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
Postat 29 January 2013 - 04:42 PM
Postat 30 January 2013 - 11:16 AM
Daca te duci un pic mai incolo s-ar putea sa creasca riscul.
Postat 30 January 2013 - 11:40 AM
Parca ziceai ca ati facut o miscare de salut care nu era trecuta in manualele de dans :p
Sa precizam totusi ca nu a fost din cauza statiei, sa nu creada lumea altceva :)
Asa ca aproape totul in acest topic se distileaza in faptul ca lumea este nesigura si cauta siguranta in spatele unui concept abstract numit brandul, caruia ii transfera toate temerile ei...
De cand insa au aparut modarile de statii, si cine a avut sau a capatat cunostiintele necesare sa se bage in treaba asta, situatia s-a schimbat putin. Nesiguranta a fost inlocuita cu siguranta lucrului facut de mana ta, in care ai incredere mai mare decat in a chinezului, fiindca stii ca ai verificat personal ce e acolo.
Sigur, asa cum zicea si Dan Mitea, exista si un oarecare procent de inconstienti, care cred ca stiu, si de fapt reproduc ce vad in filme pe youtube, fara sa inteleaga ce fac, si fara sa stie sa verifice. Cu acestia e mai complicat de combatut, de identificat sunt simplu, se vad la camp dupa modul haotic cum actioneaza, chiar si daca au statii brand.
Dar, referitor la normalitatea invocata de Dan Mitea, la fel de clar e un lucru: modelismul ala clasic pentru care se fac statiile brand actuale, a incetat de mult sa mai reprezinte pe multi.
Postat 30 January 2013 - 01:16 PM
Cel mai elocvent exemplu de manipulare a opiniei publice care se bazeaza pe transferul de responsabilitate este popularizarea rezultatelor testelor NCap pentru auto. Fiecare brand pune pe surse si filmulete edificatoare. Pun pariu ca cel putin 90% dintre potentialii cumparatori de masini se orienteaza dupa aspectul masinii dupa impact/starea manechinelor fara ca sa citeasca nimic despre conditiile de test. Nici brandurile nu sufla o iota despre conditiile de test.
La fel si cu statiile - ceva prost facut, indiferent din ce faza a facerii vine buba ramane prost facut si va crea probleme. Nu se pot obtine rezultate in serie mare in conditiile de productie dintr-un apartament.
In schimb brandurile mai au si ceva buget pentru R&D si nu-si permit, cel putin la partea de hard banal sa arunce gunoi pe piata.
Masinile chinezesti arata , unele, chiar dragut dar se fac muci la NCap iar explicatii sunt multe.
Afirmatia din ultima fraza este valabila doar in Romanica, te rog nu generaliza.
Nu putem condamna pe nimeni care, cu sau fara, o buna indrumare se apuca de modelizm.
Fiecare vrea sa aiba o statie si un model, ceea ce nu este de condamnat.Nimeni nu mai incepe cu modele pentru zbor liber cum era obiceiul pe timpuri.
In plus cred ca este si o latura financiara care poate dicta abordarea.
Postat 30 January 2013 - 02:02 PM
Aici se vede in open9x doar trabantul, partea ieftina, si din pacate totul s-a oprit aici, afara miscarea a inceput cu totul alt scop.
La fel ca si receptorul compatibil Hitec, care multi nu l-au vazut decat ca clona ieftina chinezeasca de Hitec, cand el s-a nascut ca sa ofere functii pe care Hitec nu vrea/nu poate sa le ofere.
Softul cu coaja nu au decat o legatura conjuncturala, ca s-a nimerit 9x sa fie prima coaja decenta care sa fie capabila sa gazduiasca softul asta, iar deja intre timp lucrurile au evoluat la alte nivele care aici nu se discuta, pentru ca aici din pacate totul a ramas la nivelul "ieftin". Nimeni nu e dispus sa dea 135$ pe un walkera ca sa puna acelasi soft, cand il poate avea pe 9x la 50$.
Exista doua proiecte ambele made in USA care au produs placi de baza alternative la 9X, mult peste nivelul celor din statiile de nivel 9-12 canale, care placi ele singure costa 100$, si cu care se realizeaza in regim artizanal statii care ajung la 200-250$ pret final in piese. Din pacate de astea nu se apuca nimeni sa faca la noi, se prefera sa se ia la acesi bani statii de 6 canale doar pentru ca au eticheta pe ele.
Postat 30 January 2013 - 02:20 PM
renatoa, la 30 January 2013 - 02:02 PM, a spus:
Aici se vede in open9x doar trabantul, partea ieftina, si din pacate totul s-a oprit aici, afara miscarea a inceput cu totul alt scop.
La fel ca si receptorul compatibil Hitec, care multi nu l-au vazut decat ca clona ieftina chinezeasca de Hitec, cand el s-a nascut ca sa ofere functii pe care Hitec nu vrea/nu poate sa le ofere.
Softul cu coaja nu au decat o legatura conjuncturala, ca s-a nimerit 9x sa fie prima coaja decenta care sa fie capabila sa gazduiasca softul asta, iar deja intre timp lucrurile au evoluat la alte nivele care aici nu se discuta, pentru ca aici din pacate totul a ramas la nivelul "ieftin". Nimeni nu e dispus sa dea 135$ pe un walkera ca sa puna acelasi soft, cand il poate avea pe 9x la 50$.
Exista doua proiecte ambele made in USA care au produs placi de baza alternative la 9X, mult peste nivelul celor din statiile de nivel 9-12 canale, care placi ele singure costa 100$, si cu care se realizeaza in regim artizanal statii care ajung la 200-250$ pret final in piese. Din pacate de astea nu se apuca nimeni sa faca la noi, se prefera sa se ia la acesi bani statii de 6 canale doar pentru ca au eticheta pe ele.
Bravoooo.....sustin parerea lui Renato!!
Postat 30 January 2013 - 03:26 PM
Trebuie sa cumparam statia pentru ca are un soft splendid sau ca sa zburam modelele in siguranta.
Din punctul meu de vedere, ca utilizator, nu-mi pot permite luxul de a cumpara o statie numai pentru soft.
In cazul tau e diferit, poate ca vei putea sa dezvolti o statie plecand de la o baza ieftina cu soft bun, am avut discutia si la camp.
Din punctul meu de vedere voi inchide discutia aici si ma voi concentra pe proiectul pe care-l am in desfasurare. Sper sa nu fiu nevoit sa-mi cumpar o statie de 50 USD ca sa-l pot zbura.
Sper...
Postat 30 January 2013 - 03:58 PM
tentati sa aplice si cunostintele profesionale in acest hobby .
Trebuie insa sa tina cont ca acelasi hobby il au si alti colegi de ai lor care nu stapanesc notiunile lor profesionale .. sa spunem de electronica, de programare .. poate eu sunt macelar, frizer, medic, stripper dar im place in timpul liber
sa ma " joc " pe un teren de zbor .. deci .. nu ma pricep, nu am timp si nici chef sa imi pierd acel putin timp liber
studiind ceea ce alti colegi au facut in anii grei si multi de scoala .. si abia dupa ce presupunand ca as deprinde si eu putin din acele cunostinte .. deci abia atunci ( asta ar insemna ani si mai bine ma las ) sa indraznesc sa ma duc la camp .
Ca afon vrei sa fi sigur ca nu o sa ai probleme si atunci ce faci ? .. iei un brand renumit ! .. cand cauti un medic cum faci ? .. cauti unul cu renume sau dai o fuga la AKH in Viena .. desi poate la Universitar un grup de tineri rezidenti au pus la punct o noua metoda de interventie sau investigatie .. care s-ar baga ?
Postat 30 January 2013 - 04:15 PM
comnean, la 30 January 2013 - 03:26 PM, a spus:
Trebuie sa cumparam statia pentru ca are un soft splendid sau ca sa zburam modelele in siguranta.
Din punctul meu de vedere, ca utilizator, nu-mi pot permite luxul de a cumpara o statie numai pentru soft.
In cazul tau e diferit, poate ca vei putea sa dezvolti o statie plecand de la o baza ieftina cu soft bun, am avut discutia si la camp.
Din punctul meu de vedere voi inchide discutia aici si ma voi concentra pe proiectul pe care-l am in desfasurare. Sper sa nu fiu nevoit sa-mi cumpar o statie de 50 USD ca sa-l pot zbura.
Sper...
Nici nu stii cat de simplu ar fi ... mi-o dai si ti-o trec pe open9X, pe mecanica actuala.
Iar la tine va fi ca si cum ai fi trecut pe 4040, open9x e facut pe aceasi idee ;)