Modelism - RHC Forum: HobbyKing Turnigy 9XR... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului

#301 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 12 January 2013 - 12:49 PM

... si atunci oare ce rost au avut toate discutiile contradictorii ? ..

" ia mosule sa imi arati platicul de la Aurora ta ca la 9XR-ul meu deja vine crapat pe la colturi "

Sa asteptam atunci FrSky-ul ... ? .. asteptam ca iarna e lunga ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#302 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 January 2013 - 01:14 PM

Vezi postareaNAVOMARIUS, la 12 January 2013 - 12:19 PM, a spus:

Sincer nu asi vrea sa comentez peste
...
Sustin cele spuse de el mai sus...

Ba de ce sa nu povestim mai multi? 3/4 din ce am postat acolo sunt personale, subiective, poate matale iti place culoarea albastra si tastele soft. Sau ai vazut ceva bun/rau ce eu am omis.
Postati fara grija, numai ontopic sa fie.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 January 2013 - 01:16 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#303 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2013 - 04:11 PM

Problema cu firul care misca tot conectorul nu este asa de evidenta la mine ca cea prezentata pe rcgroups. o picatura de hotglue este suficient ca sa nu mai fie nici macar atat.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 January 2013 - 04:12 PM

0

#304 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2013 - 04:24 PM

In rest, ce as putea remarca in interior este ca s-au complicat inutil, o gramada de detalii fine care au complicat mulajul fara rost si care puteau sa lipseasca. De asemenea multe placutze cat unghia cu rol doar de a rearanja fire si fara nici o electronica pe ele, care nu fac decat sa complice si sa scumpeasca manopera de montare. Mi se pare ca a lipsit curajul de a comanda o reproiectare radicala a placii de baza, care nu ar fi lungit lansarea si nici nu ar fi facut-o mai scumpa, si s-au preferat introducerea acestor placute - petece de adaptare.
De exemplu placutza de prindere a mufei de balancer pentru baterie, am scos-o din ghidajele care se vad acolo, pentru fotografiere. Se vede un ghidaj identic, diametral opus, avand o placutza neagra de plastic drept masca. In acel spatiu, pe carcasa din spate este o gaura mai mica decat cea pentru balancer, chiar mai mica decat sa permita operarea unui Deans, as zica ca potrivita mai curand pentru un JST. In dreptul acelei decupari este inscriptionat Main plug... probabil ca la un model ulterior ne putem astepta ca acolo sa apara un charger lipo incorporat in statie? posibil...

Si inca o poza cu antena ascunsa in maner. O gaselnita care iar nu o aprob, plaseaza statia in categoria parkflyer dupa parerea mea. Pozitia aceea a antenei nu este optimala decat pentru zburat la mare inaltime deasupra capului. Cum incepatorii citesc peste tot pe net ca pe avion e bine sa ai cel putin o antena verticala, este suficient sa o ai pe cea de-a doua in lungul fuselajului pentru o combinatie "3D" perfecta pentru pierderea semnalului chiar in 100m... Noroc ca manerul are destula "carne" pentru montarea unei mufe SMA in pozitia clasica.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 January 2013 - 04:26 PM

0

#305 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2013 - 04:35 PM

Si doua imagini cu acele imperfectiuni de turnare:

Fisiere atasate

0

#306 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2013 - 04:41 PM

Cam atat, daca doreste cineva o imagine anume a unui detaliu care nu a fost postat in alta parte pe net pana acum...
O obseratie de ultim moment facand aceste poze, referitor la plangerile unor ca in statie nu ar fi loc ca la 9X ca sa bage adaptare de telemetrie sau de modul voce: aiurea !!!
E loc gramada, e suficient numai sa va ganditi la firul acela de la stick din clipul video, cum sta curbat in aer si carcasa din spate nu il apasa deloc, ca sa va dati seama cat loc este deasupra stick-urilor si in preajma lor.
0

#307 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 12 January 2013 - 05:24 PM

Da, multumim pt review-ul cu poze, eu am decis sa raman cu 9x ul, eventual o mai modez pe ici pe colo si astept pana apare x12d ul, cel mai probabil.

0

#308 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2013 - 05:35 PM

Nu ca o concluzie... ci mai mult ca sa raspund unora care se intreaba acum daca sa o mai ia sau nu.
Ma refer la cei care nu au nimic, celor care au deja un 9X perfect pus la punct le-am indicat care e calea de urmat in continuare.

Da, in continuare reprezinta cea mai buna varianta pe care sa mergi daca pleci de la zero, si nu vrei sa astepti. Toate hibele prezentate pana acum multi ar zice ca sunt ceeace o fac sa fie 50$. As zice ca multe sunt din prostia celor care s-au bagat in asta fara sa aiba habar ce fac... 3/4 din ele puteau sa nu exista fara ca statia sa coste 1cent mai mult. Statia asta arata mult mai bine daca era "proiectata" pe un forum, prin vot popular, decat de 4 "penali" care s-au adunat intr-un birou sa gandeasca ei cum e bine sa fie o statie.
Sa ne uitam insa si la partile bune... statia ruleaza un soft care face mai multe decat actualul meu 9C... care nici el nu va mai rula soft Futaba mult timp...
Poti lua altceva mai bun in banii astia ?
Daca ti-ar ajunge 6 canale, ti-as zice sa iei un Hitec Optic 6, nu Sport, second hand.
Daca insa vrei mai mult, ai de ales intre asta si Devo, noua platform care ruleza un branch al aceluiasi soft, portare inca neterminata, plus ca este limitata prin arhitectura la un singur sistem RF.
Si sunt convins ca vor apare din ce in ce mai multe "coji" facute cu singurul scop de a rula open9x si a lua din felia de piata a pionierului 9X.

Ca o ironie, chiar in aceste zile, nu era de ajuns cazul Jeti ca sa ne arate ca hard-uri de $$$ pot da chix grandios, a aparut o problema similara cu cea 9XR, cu firul de la stick care se misca in conector, la o statie care nu e noua, sa poti justifica asa ceva...
http://planet-soarin...ssue-alert.html

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 January 2013 - 05:35 PM

0

#309 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1513
  • Inregistrat: 06-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 12 January 2013 - 08:17 PM

Intrebare.Din mod 1 se poate transforma usor in mod 2 ?
0

#310 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2013 - 08:20 PM

Se poate, dar nu usor, vezi cateva pagini in avans unde sunt pozele alea mari cu gimbalurile.
Adica nu a fost prevazut by design, sa fie efectuata de un profan.
Trebuie sa mesteresti ceva sa tina arcul ala care il muti de colo colo, nu mai e simetrica constructia.
0

#311 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 12 January 2013 - 10:18 PM

Vezi postarearenatoa, la 12 January 2013 - 05:35 PM, a spus:

..........
Ca o ironie, chiar in aceste zile, nu era de ajuns cazul Jeti ca sa ne arate ca hard-uri de $ pot da chix grandios, a aparut o problema similara cu cea 9XR, cu firul de la stick care se misca in conector, la o statie care nu e noua, sa poti justifica asa ceva...
http://planet-soarin...ssue-alert.html

Chinezii astia copiaza tot, domnule, pana si defectele de proiectare si nedezmintandu-se nici de data asta, le-au copiat si mai prost.

l.e. Sa ma explic: statiile alea Futaba au iesit de mult pe piata, dar abia acum s-a materializat defectul prin accidentele respective. La chinezarie s-a observat imediat dupa cumparare.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 12 January 2013 - 10:23 PM

0

#312 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 14 January 2013 - 10:15 PM

Unii apreciaza "statia poporului" ca are soft open source. Nu a sesizat nimeni ca mult mai de apreciat era daca venea statia asta cu un pumn de potentiometri de schimb in cutie, sa aiba poporul ce sa mestereasca, daca vreti, ii puteti zice depanare open source. La jumatate de an cei ce o folosesc la auto ca cei doi de aici http://www.rhcforum....post__p__623231 sau chiar mai des poate, de catre cei cu acrobate sau elicoptere. Fericiti cei ce o folosesc la barci de nadit ca acolo nu trebuie s-o soliciti prea mult ca se sperie pestele.
Nefericiti insa incepatorii ce se grabesc s-o ia second hand, gata "rodata".

A vrut poporul emitator si receptor la 50 de dolari, sa faca totul ba chiar mai mult decat alea de sute de dolari? Si culmea, sa aiba si elcedeu? Li s-a oferit, dar ca orice chinezarie "care se respecta" e de scurta folosinta.

0

#313 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 January 2013 - 10:46 PM

Vezi postareanavigator, la 14 January 2013 - 10:15 PM, a spus:

Unii apreciaza "statia poporului" ca are soft open source. Nu a sesizat nimeni ca mult mai de apreciat era daca venea statia asta cu un pumn de potentiometri de schimb in cutie, sa aiba poporul ce sa mestereasca, daca vreti, ii puteti zice depanare open source. La jumatate de an cei ce o folosesc la auto ca cei doi de aici http://www.rhcforum....post__p__623231 sau chiar mai des poate, de catre cei cu acrobate sau elicoptere. Fericiti cei ce o folosesc la barci de nadit ca acolo nu trebuie s-o soliciti prea mult ca se sperie pestele.
Nefericiti insa incepatorii ce se grabesc s-o ia second hand, gata "rodata".

A vrut poporul emitator si receptor la 50 de dolari, sa faca totul ba chiar mai mult decat alea de sute de dolari? Si culmea, sa aiba si elcedeu? Li s-a oferit, dar ca orice chinezarie "care se respecta" e de scurta folosinta.

Nu Nu .. problema e foarte simpla.

..... e ca in sceneta cu Puiu Calinescu si roaba ...

http://www.peteava.r...nescu-roaba-flv

" Nu statii vrem sa vindem taticu .. nu statii ! Potentiometre vrem, potentiometre ca ne-au ramas pe stoc ! "

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 14 January 2013 - 10:49 PM

0

#314 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 15 January 2013 - 01:12 AM

Sunteti pierduti, voi doi, caci v-ati legat de statia muma. Poate Navigator sa scape, caci are fir direct la Maria Sa, stapanul forumului, dar bietul RD va fi lapidat, tras pe roata, legat la stapul infamiei si apoi linsat precum cere datina strabuna.
Aferim, boieri dumneavoastra.
0

#315 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 15 January 2013 - 03:12 AM

Oameni buni, nu fiti rai! Orice problema are rezolvare! Cand se strica potentiometrii o sa-i schimbe cu altii de 2 lei de pe Maica Domnului si se mai asigura de 6 luni autonomie.
Hint: la Farnell se gasesc traductoare unghiulare rezistive Murata de diverse valori, arata ca un semireglabil inchis. Astia au garantate cam 1.000.000 de cicluri complete si sunt utilizati de Futaba la stick-uri si knob-uri. Costa 1.2 euro bucata si pot fi comandati la reprezentatul Farnell din Romania (va descurcati voi cu Google).Cautati o valoare apropiata cu pot-urile din statie (la futaba sunt de 10 kOhmi), calibrarea stick-urilor nefiind o problema daca aveti softul open instalat. Astfel puteti salva cel putin cateva modele.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#316 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:12 AM

Vezi postareaMLGore, la 15 January 2013 - 03:12 AM, a spus:

Oameni buni, nu fiti rai! Orice problema are rezolvare! Cand se strica potentiometrii o sa-i schimbe cu altii de 2 lei de pe Maica Domnului si se mai asigura de 6 luni autonomie.
Hint: la Farnell se gasesc traductoare unghiulare rezistive Murata de diverse valori, arata ca un semireglabil inchis. Astia au garantate cam 1.000.000 de cicluri complete si sunt utilizati de Futaba la stick-uri si knob-uri. Costa 1.2 euro bucata si pot fi comandati la reprezentatul Farnell din Romania (va descurcati voi cu Google).Cautati o valoare apropiata cu pot-urile din statie (la futaba sunt de 10 kOhmi), calibrarea stick-urilor nefiind o problema daca aveti softul open instalat. Astfel puteti salva cel putin cateva modele.

Revini cu informatii: La Farnell nu mai apare in lista, l-am gasit aici: http://de.mouser.com...81-SV01&FS=True

Nu se fabrica decat de 10 kOhm.
0

#317 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:25 AM

Vezi postareaMLGore, la 15 January 2013 - 10:12 AM, a spus:

Revini cu informatii: La Farnell nu mai apare in lista, l-am gasit aici: http://de.mouser.com...81-SV01&FS=True

Nu se fabrica decat de 10 kOhm.

Problema nu este de 10kO, ci de plaja angulara utila... Se pierde o gramada de rezolutie folosind asa ceva.
Poate Futaba are ADC pe +12 biti si isi permite, dar cu ADC-ul de 10 biti de la 9X/R, tensiunea va varia cam intre 2-3V pentru unghiul ala de 60 grade folosit din 333 cat are senzorul asta. Cred ca nici de 8 biti nu mai ramane rezolutie, nu vad 256 pasi curati disponibili in cod.
Cu un opamp care sa expandeze plaja de tensiune la intrarea in procesor s-ar rezolva totusi.
0

#318 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 12:55 PM

Vezi postareadan_mitea, la 15 January 2013 - 01:12 AM, a spus:

Sunteti pierduti, voi doi, caci v-ati legat de statia muma. Poate Navigator sa scape, caci are fir direct la Maria Sa, stapanul forumului, dar bietul RD va fi lapidat, tras pe roata, legat la stapul infamiei si apoi linsat precum cere datina strabuna.
Aferim, boieri dumneavoastra.

Sunt numai baieti cu spritul umorului dezvoltat pe RHC .. stiu toti de gluma si nu se supara .
Era prea frumoasa sceneta, prea se potrivea ca gluma si nu am rezistat tentatiei ..
0

#319 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 15 January 2013 - 02:19 PM

Multumesc Real Design pentru sceneta. De fapt e o placere sa-ti citesc pe forum postarile umoristice, asa ca multumesc si pentru restul.
Cat ceea ce priveste cursa utila a acelor senzori, Renato are dreptate. Potentiometrele consacrate pentru stickuri au cam 50-60 grade cursa utila, adica cea pe care variaza semnificativ rezistenta, de la 0 spre 5K de exemplu. Pe restul cursei, rezistenta variaza cu cativa sau cateva zeci de omi.

Nu e necesar ca un producator de statii ieftine sa le echipeze cu senzori sofisticati sau potentiometre "plastic" ce au traseul rezistiv din plastic rezistent la un milion de actionari ci doar niste potentiometre dintr-o clasa superioara ciurucurilor folosite de ei. De exemplul potentiometrele care rezista de cateva zeci de ori mai mult, dar care sunt doar de cateva ori mai scumpe. Sa mareasca pretul statiei cu 10 dolari dar sa stii ca te tin ca la o statie de 200 dolari si atunci intradevar, au dat lovitura pe piata. Dar vorba lui Real Design, probabil ca s-au pricopsit cu stocuri de potentiometre ieftine utilizate si la joystickurile economice pentru platforme de joc si nu se indura sa renunte la ele. Pacat!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 15 January 2013 - 02:23 PM

0

#320 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 04:17 PM

Vezi postarearenatoa, la 15 January 2013 - 10:25 AM, a spus:

Problema nu este de 10kO, ci de plaja angulara utila... Se pierde o gramada de rezolutie folosind asa ceva.
Poate Futaba are ADC pe +12 biti si isi permite, dar cu ADC-ul de 10 biti de la 9X/R, tensiunea va varia cam intre 2-3V pentru unghiul ala de 60 grade folosit din 333 cat are senzorul asta. Cred ca nici de 8 biti nu mai ramane rezolutie, nu vad 256 pasi curati disponibili in cod.
Cu un opamp care sa expandeze plaja de tensiune la intrarea in procesor s-ar rezolva totusi.

Avand in vedere ca posesorii de 9x/9xr folosesc cu precadere servouri de 3,99$ de pe HK o rezolutie a statiei de 256 de pasi e aproape dubla fata de rezolutia respectivelor servouri.

Cat despre cursa vs. rezolutie ai dreptate, dar pot-urile din 9x/xr par pot-uri normale, cu cursa de 270 grade.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 15 January 2013 - 04:18 PM

0

#321 Useril este offline   sebica_heli 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 12-December 11

Postat 15 January 2013 - 05:15 PM

Au inceput sa apara micile probleme:

-butoanele de la meniu si exit, in unele cazuri raman blocate.

http://www.rcgroups....&postcount=4060
0

#322 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 15 January 2013 - 06:00 PM

Vezi postareaMLGore, la 15 January 2013 - 04:17 PM, a spus:

Avand in vedere ca posesorii de 9x/9xr folosesc cu precadere servouri de 3,99$ de pe HK o rezolutie a statiei de 256 de pasi e aproape dubla fata de rezolutia respectivelor servouri.

Cat despre cursa vs. rezolutie ai dreptate, dar pot-urile din 9x/xr par pot-uri normale, cu cursa de 270 grade.

Nu. Potentiometrele de 9x au cursa de 60 grade si 5KOhm valoarea rezistentei. Pe restul cursei au metalizare sub stratul de grafit, in ambele parti pana la terminale. Si daca a cazut un potentiometru, nu stiu in ce conditii, nu inseamna ca toate sunt proaste. Miroase mai degraba a utilizare excesiva. Daca s-a jucat zilnic cu ea si a folosit-o simultan ca simulator, normal ca intr-o zi oarecare, mai repede decat la altii, va ceda. Mi-au trecut destule statii prin mana si nu am vazut diferente de calitate de exemplu, fata de un Hitec, seria Laser. Si la aceste statii potentiometrele erau cu o cursa normala de 270 grade. Mai in masura ar fi sa vorbeasca userii de 9x. Am treaba acum, dar pentru ca am din ambele, le desfaceam si va aratam fotografii comparative. Si la urma urmei sunt elemente mecanice in miscare, supuse uzurii. Mai devreme sau mai tarziu cedeaza indiferent de marca.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#323 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 15 January 2013 - 07:36 PM

N-ar merge un potentiometru obisnuit, de valoare initiala mai mare (sa zicem 47k) la care se aplica vopsea conductoare pe zona nefolosita (ok, cu o zona de garda de citiva mm sa nu dea cursorul in vopsea)?

In felul asta ar trebui sa rezulte un potentiometru de 60 de grade
USER BANNED BY ADMIN
0

#324 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 07:50 PM

Vezi postareaDanB, la 15 January 2013 - 07:36 PM, a spus:

N-ar merge un potentiometru obisnuit, de valoare initiala mai mare (sa zicem 47k) la care se aplica vopsea conductoare pe zona nefolosita (ok, cu o zona de garda de citiva mm sa nu dea cursorul in vopsea)?

In felul asta ar trebui sa rezulte un potentiometru de 60 de grade

Moamaaa !??
vopsea ... BOTOX , GENE FALSE, SILICOANE si e numa buna de dus in club !

Nu mai bine luati alta statie (9X) sau asteptati pana o rezolva pe asta cat de cat deja din fabrica ?

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 15 January 2013 - 07:51 PM

0

#325 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 15 January 2013 - 07:54 PM

Cred ca cel mai indicat ar fi sa mai asteptam cateva luni pana ies la iveala problemele si o mai pun la punct chinezii.Tineti inca de 9x care le aveti.

Ciao Sorin
0

#326 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 15 January 2013 - 08:20 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 15 January 2013 - 07:50 PM, a spus:

Moamaaa !??
vopsea ... BOTOX , GENE FALSE, SILICOANE si e numa buna de dus in club !

Nu mai bine luati alta statie (9X) sau asteptati pana o rezolva pe asta cat de cat deja din fabrica ?

subscriu in totalitate , la cum se prezinta statia e un pericol la camp sa nu-ti dea careva cu spuma in cap ca un om sanatos nu pune asa ceva pe un avion de la 1000 ron in sus .la ce bun sa dau 50$ pe ea plus emisie si receptie , ma apuc sa o tunez si ajung la costurile uneia de firma ?unde e afacerea? ca pot folosi nush ce soft open source? ma lasa rece treaba asta, eu nu am reusit sa epuizez posibilitatile nici unei statii serioase pana acum.
0

#327 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 08:23 PM

Am zis vopsea conductoare, nu vopsea de facut gardu'. Daca nu stii ce-i aia intreaba un electronist.
USER BANNED BY ADMIN
0

#328 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 15 January 2013 - 08:31 PM

Vezi postareaDanB, la 15 January 2013 - 08:23 PM, a spus:

Am zis vopsea conductoare, nu vopsea de facut gardu'. Daca nu stii ce-i aia intreaba un electronist.

Este solutie de argint coloidal folosita in refacerea traseelor electrice pe cablaje si uneori pe rezistenta lunetei la autoturisme. (acel strat conductor argintiu folosit uneori pe cablaje, benzi cu conductori pentru cuplarea electrica a placilor imprimate, tastaturi de calculator...)Dar la cat costa un flacon de 1-2 ml, mai pui inca pe atat si mai cumperi o statie.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#329 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 08:45 PM

Nu e chiar ieftina, 46 ron plus tva sticlutza cu 3g, nu merita sa sacrifici o sticlutza pentru un potentiometru si oricum e o improvizatie

Dar daca stii pe undeva o sticlutza desfacuta si esti in criza de potentiometre de 60 de grade, ma gindeam daca ar tine figura. Nu sint convins cit de bine adera pe grafit.
USER BANNED BY ADMIN
0

#330 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 08:56 PM

Vezi postareaDanB, la 15 January 2013 - 08:23 PM, a spus:

Eu am inteles ce ai spus .. da la cum a debutat statia asta .. mai bine fa cum am zis eu .. dai cu RUJ si FARD in loc de vopsea conductoare .. iesi mai ieftin si daca o lasi pe centura legata de un pom cu o peruca pe " antena " ( maner ) .. ti-ai scos banii de un 9X daca nu chiar de una buna !

Totul e sa ii modifici putin sigla .. in loc de 9XR sa scrii 9XR-A .. adica putina operatie de schimbare de sex ca altfel nu iei nici un ban cu ea chiar daca ii pui peruca roz signal ..

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 15 January 2013 - 08:56 PM

0

Arata acest topic

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic