Modelism - RHC Forum: HobbyKing Turnigy 9XR... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului

#181 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 07 January 2013 - 01:54 PM

Emil , mai erau pe vremea lui Ceausescu statiile Start cu 3 si cu 5 canale produse in RDG.
Eu am avut una de 5 si avea o mecanica foarte buna pacat ca nu mai am una, doar mecanica si sa bag in ea electronica de pe 9x.
Au mai aparut apoi niste statii Signal tot in RDG produse, mi se pare pe 6 canale nu mai stiu sigur si alea aveu mecanica buna , nu se mai face astazi asa mecanica azi sunt doar plasticuri.

Ciao Sorin
0

#182 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 January 2013 - 02:00 PM

Vezi postareastiganas, la 07 January 2013 - 01:11 PM, a spus:

Saru'mana domnu dealer. Ne cerem scuze ca v-am inoportunat. Spor la marketing. Ca la asta e bun forumul (astia de fac site/reclama, etc. sa-si vanda marfa sunt ramasi in urma)

Am inteles, 9X/9XR sunt naspa dar trecem cu vederea ca numai asa putem vinde module FrSky. Ne folosim de ele asa slabe cum sunt pana apare statia FrSky - 9X, 12X, 16X, etc. Dupa aceea vor fi foarte, foarte proste.

Bineinteles statiile FrSky nu vor fi 50 USD dar nu-i asa, calitatea merita toti banii.

Stefane, constat ca tu ai luat-o pe aratura cu chestia asta cu Frsky-ul...
Poti sa imi citezi persoane care au cumparat ceva de la mine in ultimele... 6 luni, sa zicem?
Sau vreun post cu tenta comerciala evidenta, nu informarile care le fac la tehnice.
Sau orice referire "nevinovata" la Frsky este considerata reclama / marketing / bullshit ? ca cea pusa azi de Elements despre 3D, si stearsa, cred ca o poti vedea ca moderator.

RR2012 a fost un test de piata si gata, m-am lamurit. Pe de alta parte am avut discutii acolo si la Brasov cu Kele, pentru a aduce Frsky in tara. Concluzia a fost clara: atat timp cat un produs exista la HK, e un nonsens sa fie importat. Faptul ca Sierra o face, e numai treaba celor cumpara de acolo.

Ca am un topic la vanzari pe rcgroups nu stiu de ce te intereseaza asa de mult ... si nu vad de ce il tot citezi la nesfarsit... ai impresia ca ar avea vreo relevanta in contextul acestui forum ?

Pana una alta, topicul statiei Frsky nu este deschis de mine, de cate ori sa iti reamintesc ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#183 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 02:01 PM

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 07 January 2013 - 01:54 PM, a spus:

Emil , mai erau pe vremea lui Ceausescu statiile Start cu 3 si cu 5 canale produse in RDG.
Eu am avut una de 5 si avea o mecanica foarte buna pacat ca nu mai am una, doar mecanica si sa bag in ea electronica de pe 9x.
Au mai aparut apoi niste statii Signal tot in RDG produse, mi se pare pe 6 canale nu mai stiu sigur si alea aveu mecanica buna , nu se mai face astazi asa mecanica azi sunt doar plasticuri.

Ciao Sorin

Dar de un Kraft Single Stick ce zici ?
Arata bestial si ar multumi pe oricine zboara azi 6 canale.
0

#184 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2650
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 January 2013 - 02:03 PM

Se numeste snobism. Cu aplicare autohtona in conceptul 'daca-mi iau masina scumpa, sa vezi ce tare sunt eu'.
Sigur ca daca bagi bani la greu (in hobby), joci tontoroiu in jurul sculelor sute de ore, iesi pe cimp numai vara cind e frumos si cald.... nu ai crash, te tine si scula 'o viata'.

Sigur ca alea scumpe au parametrii mai buni (finete, aduranta, ergonomie, feed-back, calitate...) totusi nu contin stiinta pilotari 'mai bine' nici garantia 'no crash guarantee'. Sunt de acord ca veyron e mai bun ca logan (T18/8XR), totusi: sa nu fugim dupa cai verzi pe pereti (pardon, noi facilitati), si sa revenim la 9XR. Ce face, cum face, cit face ?.

Eu am 16 modele RTR, si din cauza asta folosesc 6 emitatoare. Daca le-as putea concentra macar pe cele cu manse, pe minte ma intereseaza XR-ul.

PS.
FR-Sky-ul meu mai face pe nebunul, si nu pare cu nimic mai breaz ca confratii mai scumpi.
0

#185 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 02:08 PM

Vezi postareaMLGore, la 07 January 2013 - 01:35 PM, a spus:

@ renatoa : Chiar sunt curios ce face 9x si nu face 8fg de exemplu, de nu poti zbura drone si FPV cu Futaba.

@take-off: ai mare dreptate. Statiile de firma au pretul de cel putin doua ori mai mare fata de cat ar trebui sa coste. Nu inteleg de ce nu ofera si chinezu' o alternativa la aceeasi calitate cu alea de firma dar la juma' de pret.
Iar in legatura cu 9xr-ul: nu va mai luati de ea, e foarte buna la pretul ei. Oricum e peste mizeriile in 6 canale de la Futaba, Hitec, Spectrum, Graupner, etc care-s si de cel putin 3 ori mai scumpe.

PS: Iar stick-urile cu rulmenti nu sunt mare smecherie, calitatea e data de potentiometrii. Daca puneau POTENTIOMETRII cu rulmenti era altceva.

De zburat se pot, dar nu la modul de top.
Telemetria ar fi una... Laur a trecut pe MX-20 numai pentru telemetrie.

Apoi, in mc sau fpv cu navigare poti avea mult mai multe faze de zbor decat cele 3 clasice care le ofera statiile brand. Cum poti face intr-o statia clasica 6 faze de zbor, cu afisarea pe ecran a numelui fiecareia, asignat de tine in limba ta, si optional, dar deloc de neglijat cand esti cu ochii intr-un ecran, cu pronuntarea audio a fazei de zbor in care ai comutat ?
0

#186 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 07 January 2013 - 02:08 PM

Vezi postareatakeoff, la 07 January 2013 - 01:14 PM, a spus:

Problema pusa de posesorii sau viitori posesori ai x9 suna cam asa:cei ce au sau vor sa cumpere alta statie decat x9r sunt complet idioti,lucru
care deranjeaza si de aici tot felul de contre.Si apropos de ce nu mergeti cu dacii,ca alea sunt open source,cu un patent si o bucata de sarma
faci ce vrei.Singurul lucru adevarat derivat de aici este ca statiile scumpe sunt prea scumpe.

Ai dreptate .. asta m-a deranjat cel mai mult " cei ce au sau vor sa cumpere alta statie decat x9r sunt complet idioti " ...
mentalitate regasita in toate interventiile colegului Renatoa cat si in p.m.-ul cu pricina si la care nu renunta in ruptul capului
macar sa nu mai continue sa o propavaduiasca .. cum am spus .. secta frate ! - ptiu ptiu faceti-ai cruce ! .
Ne abureste cu FPV cu Drone comparand acest tip de zbor cu al idiotilor cu zborul clasic .. dar la intrunirile de la Sanpetru si altele
nu cand zbura Renato era toata lumea cu sufletul la gura si ochii atintiti pe cer .. l-am intrebat cum ar arata o astfel de intrunire doar
cu PFV si Drone .. nu a raspuns cum nu raspunde la multe alte intrebari ca vezi doamne nu se coboara la nivelul nostru .. al babuinilor ..
ii spun eu cum ar arata .. ca o piesa de teatru fara actori .. te uiti ca boul la scena goala .
Curentul nou in modelism cu FPV , Drone si ce va mai aparea este bine venit, vor fi practicanti si admiratori ca in orice alt domeniu dar asta nu inseamna ca EBA nu a putut zbura alaturi de Hash fiecare avand statii diferite ...

Iar de inchis acel topic .. nu il inchid si poate mai deschid unul in sistem de vot cu intrebarea :

Stimati colegi sunteti de acord cu opinia colegului Ranatoa cum ca cei cu statii scumpe au generat criza
in timp ce se uita la ele doar pentru ca lucesc habar neavand ce contin :
DA
NU

Asta pentru ca tot nu am caracter ...
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#187 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 878
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 07 January 2013 - 02:11 PM

eu prin 84 am prins doar un Pilot in 2 canale si asa destul de scump la vremea lui (1800 lei )
0

#188 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 07 January 2013 - 02:18 PM

Renatoa Dar de un Kraft Single Stick ce zici ?
Arata bestial si ar multumi pe oricine zboara azi 6 canale.

Nu-mi amintesc de statia asta, dar am avut un Kraft pe 5 canale la inceputul anilor 90, o luasem second hand era de prin 1982, avea deja ceva ani dar mergea super mai am si acuma un servo in perfecta stare de la ea.

Ciao Sorin
0

#189 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 January 2013 - 02:21 PM

Pentru Mikrokopter,MX-20, este solutia perfecta si rationala. Nemtii au discutat intre ei si radio-ul se potriveste manusa.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 07 January 2013 - 02:22 PM

0

#190 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 January 2013 - 02:23 PM

Postul de pe rcgroups e din iunie anul trecut. Am dat peste el pentru ca sunt foarte interesat de FrSky si imi place ce fac.

Dar, din pacate, da, toate postarile tale legate de sistemele radio RC sunt de marketing. Tot ce face FrSky (sau cum face FrSky) e bun, tot restul e naspa.

Futaba e naspa, Spektrum e naspa, HOTT e naspa (are mare succes la multicoptere, baietii cu scule scumpe din RO din asta au), JR e naspa (nu sunt in stare sa faca nimic singuri au nevoie de FrSky pentru telemetrie), Hitec sunt naspa (nici macar nu pot sa intretina softul la Aurora), cat despre HobbyKing si Turnigy 9X/9XR sunt cei mai naspa. Si exemplele pot continua la nesfarsit.

Poate esti de buna credinta si nu iti dai seama. Poate e o neintelegere la mijloc. Ne cunoastem personal si nu ne-am paruit. Asa ca mai scriu odata cu toata consideratia:

- felul in care vorbesti despre statii este suparator pentru posesorii diverselor branduri. Peste 10 ani poate o sa se vada ca FrSky si statiile lor sunt cele mai bune. Excelent. O sa zic fara regret, renato a avut intotdeauna dreptate, stia el ce stia. Dar chiar si in conditiile astea felul in care postezi nu e OK.

- Ce nu e de asemenea OK sunt adevarurile partiale. Sistemul FrSky nu e open. Nici Spektrum (sau Futaba) nu e open dar a fost descifrat si asa au aparut receptoarele/statiile compatibile.

Postul cu dealeritul de pe rcgroups nu e la vanzari - e in topicul cu statia FrSky.

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 02:00 PM, a spus:

Ca am un topic la vanzari pe rcgroups nu stiu de ce te intereseaza asa de mult ... si nu vad de ce il tot citezi la nesfarsit... ai impresia ca ar avea vreo relevanta in contextul acestui forum ?

Pana una alta, topicul statiei Frsky nu este deschis de mine, de cate ori sa iti reamintesc ?

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 07 January 2013 - 02:33 PM

0

#191 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 07 January 2013 - 02:24 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 02:08 PM, a spus:

De zburat se pot, dar nu la modul de top.
Telemetria ar fi una... Laur a trecut pe MX-20 numai pentru telemetrie.

Apoi, in mc sau fpv cu navigare poti avea mult mai multe faze de zbor decat cele 3 clasice care le ofera statiile brand. Cum poti face intr-o statia clasica 6 faze de zbor, cu afisarea pe ecran a numelui fiecareia, asignat de tine in limba ta, si optional, dar deloc de neglijat cand esti cu ochii intr-un ecran, cu pronuntarea audio a fazei de zbor in care ai comutat ?

Telemetrie are si Futaba, 8fg are 5 faze de zbor (nu cred ca-ti trebuie mai multe nici la FPV, nici la MC). De unde afirmatia facuta de tine?
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#192 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 02:41 PM

Vezi postareatakeoff, la 07 January 2013 - 01:14 PM, a spus:

Problema pusa de posesorii sau viitori posesori ai x9 suna cam asa:cei ce au sau vor sa cumpere alta statie decat x9r sunt complet idioti,lucru
care deranjeaza si de aici tot felul de contre.Si apropos de ce nu mergeti cu dacii,ca alea sunt open source,cu un patent si o bucata de sarma
faci ce vrei.Singurul lucru adevarat derivat de aici este ca statiile scumpe sunt prea scumpe.

Imi pare rau ca totul a inceput de la statia luat de tine, chiar nu as fi vrut, doar ne cunoastem.
A fost o coincidenta nefericita.

Totusi... vad ca preiei de la RD teza ca v-am facut idioti... te rog citatul exact unde am scris asa ceva?
Precizez ca mi-am scanat deja postarile dupa cuvantul "idiot".
Reamintesc ca primul post care a inflamat spiritele a fost #44, il citez mai jos ca sa va zcutesc de o navigare:

"Sincer, in momentul asta nu mai vad nici o justificare sa iei un mare brand, daca asta noua va avea mecanica mai de soi.
Vezi care mai de care ca da 400 de ce o fi pe un "mare brand", pentru ce? daca pe urma incepe sa chitzaie dupa receptoare ieftine... penibil...
Cu softul open9x am curaj sa zbor orice, inclusiv jeturi, numai sa nu te lase un stick sau un switch."

Daca asta face pe cineva sa se simta idiot, e problema lui.

Pana una alta pot sa va spun ca am avut un PM de la un reprezentant la prima mana, din tara, al unui brand din top 5 care m-a intrebat daca firma ... beep... intentioneaza sa scoata receptoare ieftine.
Asta spune mult prea multe oricui vrea sa vada toate implicatiile care recurg de aici: ca respectivul considera ca receptoarele respective sunt prea scumpe pentru piata locala, si poate pentru ce fac, din moment ce isi punea la bataie obrazul ca sa importe si sa dea garantie la asa ceva.
0

#193 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 02:52 PM

Vezi postareastiganas, la 07 January 2013 - 02:23 PM, a spus:

...- Ce nu e de asemenea OK sunt adevarurile partiale. Sistemul FrSky nu e open. Nici Spektrum (sau Futaba) nu e open dar a fost descifrat si asa au aparut receptoarele/statiile compatibile.
...

Ok, sa o lamurm si pe asta ca vad ca te mananca...

Exista open si open, cred ca poti gasi singur cate tipuri de licente de tip open source exista.
In momentul cand toata echipa de la open9x lucreaza la softul statiei respective, cum poti zice ca va fi inchis vreodata in final ? Nu orice proiect open source isi ridica poalele din start sa contribuie oricine, in acest caz e un cerc un pic mai inchis, in care poate intra oricine daca dovedeste ca are ce oferi.

Daca cercetai postul meu de start al statiei de pe rcgroups ai fi putut observa caracterizarea softului:

"Free RTOS operation system/Fr GUI self-developed by FrSky

Any third-party development is welcome, and FrSky are willing to provide necessary hardware and software support. Protocol and diagram will be open to all, while source code will be open to qualified developers."

Banuiesc ca ai vazut doar cum au protestat la aparitia 9XR ca nu au fost adaugate in manual si pe ecrane informatiile de licentiere? Crezi ca aceiasi oameni vor lasa sa li se confiste munca ?

Inca odata, faptul ca tu nu poti ajunge la informatiile din "adevarurile partiale" pe care le postez, asta nu le face mai putin adevarate. Ai de ales daca sa le crezi sau nu. Dar cred ca ar fi bine sa tac un timp.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 January 2013 - 02:56 PM

0

#194 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 02:56 PM

Vezi postareaMLGore, la 07 January 2013 - 02:24 PM, a spus:

Telemetrie are si Futaba, 8fg are 5 faze de zbor (nu cred ca-ti trebuie mai multe nici la FPV, nici la MC). De unde afirmatia facuta de tine?

Inclusiv sinteza vocala sa auzi schimbarea fazei cand esti cu ochelarii la nas?
Si cele 5 faze nu au nimic predefinit, care sa te incurce la zbor, de gen ail up ... grade la faza... 4, sau altceva similar ?
Fazele de care vorbesc eu sunt pur si simplu o anumita valoare PWM a unui canal, oricare, dar de regula 5.

Telemetrie Futaba ? Glumesti nu ? Numai la Robbe, nimic disponibil in US, ceeace arata ca nu indeplineste FCC, si costand un receptor cat un intreg sistem al altora? Cel mai ieftin sensor, de temperatura, era 50 Euro ultima oara cand am cercetat, cat o telemetrie completa de la alta firma... nu mai continui.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 January 2013 - 03:01 PM

0

#195 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 03:02 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 02:56 PM, a spus:

Inclusiv sinteza vocala sa auzi schimbarea fazei cand esti cu ochelarii la nas?
Si cele 5 faze nu au nimic predefinit, care sa te incurce la zbor, de gen ail up ... grade la faza... 4, sau altceva similar ?
Fazele de care vorbesc eu sunt pur si simplu o anumita valoare PWM a unui canal, oricare, dar de regula 5.

Fazele nu au absolut nimic predefinit, trebuie sa-ti definesti tot. Sinteza vocala nu are, dar nu cred ca e o problema decat daca nu esti in stare sa tii minte pe ce pozitie de sw ai faza de zbor de care ai nevoie.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 07 January 2013 - 03:03 PM

0

#196 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 January 2013 - 04:17 PM

Odata nu ai recunoaste ceva, zici ca ti-i s-ar usca mana. Chestia asta cu open e un fleac. Tu ai spus ca este open, nu vorbeam de sistemul statiei, am citit si eu ca o sa fie open, am citit si eu de telemetrie. Tu cu manuta ta ai scris ca protocolul este open, doar asa iti poti face un receptor compatibil, cu un protocol open sau hackuit. Hackuit nu este open. Nu te poti apuca singur sa-ti faci un receptor (asa cum ai scris fix in topicul asta) pentru ca protocolul nu este open.

Vezi postarearenatoa, la 28 December 2012 - 07:21 PM, a spus:

Stefan acum cateva pagini credea ca prezinta ca un minus in dreptul Frsky ca daca maine iese, ramanem cu organul sensibil in balta ... stimabililor, open insemna si ca ma pot apuca sa imi fac singur receptorul, printre altele... eu, eba, orice electronist putin peste medie. Deja exista topic pe rcgroups fa-ti singur receptor frsky mai mic si mai ieftin decat originalul. Pentru ca poti !

Nu ma mananca chestia asta (nici un producator nu are protocol open) - era doar un exemplu de adevaruri partiale sau distorsionate.

Cu asta m-a luat si Zen, cum adica nu e open, cand am explicat inca odata ce ai scris tu a intors-o:

Vezi postareaZen, la 05 January 2013 - 06:36 PM, a spus:

Pai sa publice protocolul RF ar insemna sa-si taie craca de sub picioare nu?

Baietii au reusit sa-l sparga totusi:
http://www.rcgroups....d.php?t=1667453
Desigur, mai au probleme de rezolvat, dar au obtinut cel putin un RX functional.

si dupa aceea a disparut http://i660.photobucket.com/albums/uu330/cthulhu19887/smileys/th_whistling2.gif, subiectul era, nu-i asa, inchis.

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 02:52 PM, a spus:

Ok, sa o lamurm si pe asta ca vad ca te mananca...

Exista open si open, cred ca poti gasi singur cate tipuri de licente de tip open source exista.
In momentul cand toata echipa de la open9x lucreaza la softul statiei respective, cum poti zice ca va fi inchis vreodata in final ? Nu orice proiect open source isi ridica poalele din start sa contribuie oricine, in acest caz e un cerc un pic mai inchis, in care poate intra oricine daca dovedeste ca are ce oferi.

Daca cercetai postul meu de start al statiei de pe rcgroups ai fi putut observa caracterizarea softului:

"Free RTOS operation system/Fr GUI self-developed by FrSky

Any third-party development is welcome, and FrSky are willing to provide necessary hardware and software support. Protocol and diagram will be open to all, while source code will be open to qualified developers."

Banuiesc ca ai vazut doar cum au protestat la aparitia 9XR ca nu au fost adaugate in manual si pe ecrane informatiile de licentiere? Crezi ca aceiasi oameni vor lasa sa li se confiste munca ?

Inca odata, faptul ca tu nu poti ajunge la informatiile din "adevarurile partiale" pe care le postez, asta nu le face mai putin adevarate. Ai de ales daca sa le crezi sau nu. Dar cred ca ar fi bine sa tac un timp.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 07 January 2013 - 06:11 PM

0

#197 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 07 January 2013 - 06:33 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 12:02 PM, a spus:

Ciprian, se pare ca tu si altii ati dezvoltat un simt special de ignorarea a tuturor posturilor in care se arata ca 9X este folosita la nivele de varf.

Curiozitatea ta e legitima, dar in alt sens, si anume, cei cu statii closed, "de firma" mai zboara altceva decat modelism clasic ?
Pentru ca daca ai cerceta putin, ai constata ca softul open are dezvoltari speciale inspre directii care nu sunt agreate de lumea politica si federatiile nationale, anume FPV si drone de orice fel, motiv pentru care nu vei vedea nici o firma oferind functiile necesare prea curand. Pe cand softul liber...

Intreaba pe colegul Para cati $$$$ are pe copterul care il zboara cu 9X, si cum a renuntat la Futaba pentru ca nu ii oferea functiile necesare.

pai numai ghimbalu ala super proiectat de el costa o avere si nu face nazuri ca zboara cu 9x, prostii vor ramane ignoranti pe veci, si poate or sa isi vada de statiile lor pe topicele respectivelor statii, NU PE ALTE TOPICE!!!!!!
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#198 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 07 January 2013 - 08:06 PM

nu numai 9xr sau cum ii zice la panarama asta poate produce pagube din cauza calitatii ci si firme mari din domeniu mai dau rateuri pe hardware pentru care ti-ai pune o mana gaj :D http://www.rcgroups....7&postcount=876
0

#199 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 08:45 PM

Vezi postareastiganas, la 07 January 2013 - 02:23 PM, a spus:

Postul de pe rcgroups e din iunie anul trecut. Am dat peste el pentru ca sunt foarte interesat de FrSky si imi place ce fac.

Dar, din pacate, da, toate postarile tale legate de sistemele radio RC sunt de marketing. Tot ce face FrSky (sau cum face FrSky) e bun, tot restul e naspa.

Futaba e naspa, Spektrum e naspa, HOTT e naspa (are mare succes la multicoptere, baietii cu scule scumpe din RO din asta au), JR e naspa (nu sunt in stare sa faca nimic singuri au nevoie de FrSky pentru telemetrie), Hitec sunt naspa (nici macar nu pot sa intretina softul la Aurora), cat despre HobbyKing si Turnigy 9X/9XR sunt cei mai naspa. Si exemplele pot continua la nesfarsit.

Poate esti de buna credinta si nu iti dai seama. Poate e o neintelegere la mijloc. Ne cunoastem personal si nu ne-am paruit. Asa ca mai scriu odata cu toata consideratia:

- felul in care vorbesti despre statii este suparator pentru posesorii diverselor branduri...

Offf... vad ca nu ai ajuns sa ma cunosti deloc... asta combinat si cu filtrarea ta selectiva ca sa iasa cum iti place tie... si "gata fandacsia..."

Toate postarile mele suna asa pentru ca eu nu laud !!! NIMIC !!! Am critici Frsky la greu in postul de pe rcgroups, doar sa le cauti !
Eu despre orice postez numai negativele, ca alea mi se par mie de folos, daca cineva citeste ce am scris acolo si repectivul aspect i se pare critic pentru alegerea lui, sa il poata taia de pe lista. Laudatori o sa fie intotdeauna destui ! Apropo, ai uitat MPX, sa zic si de ei ceva ? :)
Nici incotro se indreapta Frsky cu statia nu imi convine 100%, dar rufele murdare se spala in forumuri unde ti-am scris mai devreme cum ai acces.
Si daca vrei sa te convingi, o sa vezi la RR 2013: NU VOI ZBURA CU O STATIE FRSKY ! chit ca apare pana atunci ... Cu ce anume... pauza, mi-am propus sa nu mai scriu decat depre lucruri care s-au petrecut deja, ca sa nu mai fi frustrat ca nu le gasesti cu google :p
0

#200 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3949
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 07 January 2013 - 08:51 PM

@renato,cu tot respectul,cred ca n-ar trebui sa scriem doar de ce-i rau la ceva.In loc sa zicem "mama,ce masina naspa are ala consuma 40l/100 km " cred ca mai bine zicem "mama,ce masina misto are ala,prinde 350k/h dar si consuma ceva"Parca-i mai bine cu optimism.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 07 January 2013 - 08:51 PM

0

#201 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 08:58 PM

Da, la dealerul bmw daca intrebi de consum te da afara... noroc ca nu imi place tractiunea pe spate :p

Chestiile pozitive la scriu numai cand sunt unice in domeniul respectiv, sau hai, un singur competitor.
Din acelasi motiv ca negativele... ca ala care cauta musai chestia aia sa stie ca nu are decat o solutie.
0

#202 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 09:01 PM

Eu din tot topicul asta nu pot sa trag decat doua concluzii:
1. Turnygy 9xr e cea mai buna statie din lume pt. ca doar p-asta ti-o permiti;
2. Restul care zboara cu alte marci de statii sunt niste idioti si niste fraieri.

La punctul 2 as completa eu ceva: suntem prea saraci, prea saraci ca sa ne permitem sa zburam cu 9XR.
0

#203 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 07 January 2013 - 09:41 PM

Vezi postareaMLGore, la 07 January 2013 - 09:01 PM, a spus:

Eu din tot topicul asta nu pot sa trag decat doua concluzii:
1. Turnygy 9xr e cea mai buna statie din lume pt. ca doar p-asta ti-o permiti;
2. Restul care zboara cu alte marci de statii sunt niste idioti si niste fraieri.

La punctul 2 as completa eu ceva: suntem prea saraci, prea saraci ca sa ne permitem sa zburam cu 9XR.

nu e cea mai buna ca pe asta ti-o permiti este doar buna ca are ceva in plus ce altele nu au, eu nu as renunta la 9x ca sa cumpar 9xr, nu vad rostul

si 2, fiecare zboara cu ce vrea, ideea defapt e ca fiecare sa isi postele faptele tehnice in topicurile respective, nu pe topicu de 9xr sa vad despre hitec, futaba si alte aberatii........
MultiRotor: MultiWii Quad

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#204 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 09:43 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 08:45 PM, a spus:

Eu despre orice postez numai negativele, ca alea mi se par mie de folos ...

Urmaream zilele trecute o emisiune la TV .. lume cu multa carte in studio ..
Printre altele cineva spunea ... " .. dar de ce domnule nu se promoveaza si lucrurile bune , de ce domnule sunt aratati doar nefericitii
canalelor, copii strazilor ca doar avem si olimpici, doar avem si genii, de ce domnule s-a umplut T.V.-ul de curve facute peste noapte
actrite fara scoala iar artistii adevarati sunt pusi la usa din dos sa astepte ca poate se plictiseste curva de rolul respectiv .. "

E o similitudine ?

Doar obiectivitatea poate asigura un echilibru .. sa arati si bune si rele daca tot te apuci sa arati ceva .. numai negativism nu e productiv
nici macar in familie in viata de zi cu zi .. si copilul mai greseste si nevasta mai pune ceva sare in plus la mancare .. cum ar fi sa aratam doar negativele celor din casa ? ... va spun eu .. prinde drag de primul care intra si o lauda .. fie instalatorul, fie electricianul fie omul
de la gunoi ... ca in bancul : " .. m-a spus barbatul meu cand a plecat la serviciu sa dau cate 10 RON la gunoieri dar la sofer mu... e ! "

E de bine .. nu se mai poate schimba omul de la o anumita varsta ..

Oricum .. cred ca sa lamurit si SerjuRo care despre cine are o parere .. aia cu statii scumpe depre
ceilalti sau viceversa .. sper !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 07 January 2013 - 09:44 PM

0

#205 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 09:46 PM

Vezi postareaR3dD3vil, la 07 January 2013 - 09:41 PM, a spus:

nu e cea mai buna ca pe asta ti-o permiti este doar buna ca are ceva in plus ce altele nu au, eu nu as renunta la 9x ca sa cumpar 9xr, nu vad rostul

si 2, fiecare zboara cu ce vrea, ideea defapt e ca fiecare sa isi postele faptele tehnice in topicurile respective, nu pe topicu de 9xr sa vad despre hitec, futaba si alte aberatii........

Reia topicul putin de la inceput ca sa vezi in ce context au aparut aberatiile .. adica cine le-a provocat .. dar sa fii obiectiv .
Daca nu ai rabdare pot sa te ajut ... cu nr.-ul postului, pagina , autorul ...

Nu e greu deloc .
0

#206 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 January 2013 - 10:16 PM

OK, hai sa o lasam asa si sa facem pace.

Da cu open cum ramane ? E FrSky open de poate sa faca EBA receptoare/emitatoare compatibile (cu documentatia de pe situl lor eventual) ca asa ai scris mai devreme in acest topic.

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 08:45 PM, a spus:

Offf... vad ca nu ai ajuns sa ma cunosti deloc... asta combinat si cu filtrarea ta selectiva ca sa iasa cum iti place tie... si "gata fandacsia..."

Toate postarile mele suna asa pentru ca eu nu laud !!! NIMIC !!! Am critici Frsky la greu in postul de pe rcgroups, doar sa le cauti !
Eu despre orice postez numai negativele, ca alea mi se par mie de folos, daca cineva citeste ce am scris acolo si repectivul aspect i se pare critic pentru alegerea lui, sa il poata taia de pe lista. Laudatori o sa fie intotdeauna destui ! Apropo, ai uitat MPX, sa zic si de ei ceva ? :)
Nici incotro se indreapta Frsky cu statia nu imi convine 100%, dar rufele murdare se spala in forumuri unde ti-am scris mai devreme cum ai acces.
Si daca vrei sa te convingi, o sa vezi la RR 2013: NU VOI ZBURA CU O STATIE FRSKY ! chit ca apare pana atunci ... Cu ce anume... pauza, mi-am propus sa nu mai scriu decat depre lucruri care s-au petrecut deja, ca sa nu mai fi frustrat ca nu le gasesti cu google :p

0

#207 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 10:38 PM

Ok, unii sunt mai open ca altii, daca iti place mai mult asa :)
0

#208 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 January 2013 - 10:48 PM

Nu e OK, vreau sa recunosti ca ce ai scris nu e adevarat. A fost o scapare, neatentie, gandurile iti fugeau la altele,nu conteaza. Vreau sa vad si eu odata ca recunosti cinstit si direct ceva.

Crede-ma, nu o sa ti se usuce mana.

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 10:38 PM, a spus:

Ok, unii sunt mai open ca altii, daca iti place mai mult asa :)

0

#209 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 07 January 2013 - 11:03 PM

Hai sa va spun eu ce am inteles din astea 7 pagini de balacareala.Din toate paginile daca gasesti una din care sa tragi concluzii referitor la subiectul in cauza.Cred ca la unii din noi, suspectez un fel de invidie,oftica,ciuda sau nu stiu cum sa-i spun referitor la subiect. Poate e foarte greu de inteles sau de acceptat ca acum o "statie de 2 lei", "o panarama", "un jaf"......poate face ce stie si una de top?.Cred ca acum ar trebui sa fim mai inteligenti si sa punem accent pe ceea ce stie sa faca radiocomanda si nu pe faptul ca este de FIRMA.Cum spunea cineva mai sus si sunt de acord,pretul este exagerat de mare pentru o statie cu care pur si simplu doar zbori.Ca sa zbori in conditii sigure, va spun eu nu trebuie sa dai mii de euro.Iar ca sa dai 1000 de euro pe o statie crezand ca numai asa zbori in conditii sigure e o fantasma nascocita de unii si altii.Citesc pe forum si vad ca atat de tare sunt laudate radiocomenzile astea de top in cat unii au fost in stare sa spuna ca avionul zboara singur cu statia respectiva. Aici ne intrecem care mai de care sa-i dam in cap bietei statii de 50$ care nici macar nu a ajuns in mana noastra. Nu inteleg de ce pe un topic la o statie de top nu sunt 7,8,9 pagini de vorbarie. Aici toti cei care au statii "BUNE" dau de pamant cu amarata asta de statie.Incercati sa fiti mai in subiect ca cineva sa mai vrea sa citeasca acest topic si sa-si faca cat de cat o idee despre statie nu despre cat suntem noi de rai.

Zboruri line.
SUNTEM FUDULI
0

#210 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 07 January 2013 - 11:10 PM

:pardon: