Modelism - RHC Forum: HobbyKing Turnigy 9XR... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului

#121 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 878
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 29 December 2012 - 11:45 PM

http://www.youtube.c...h?v=Je764AvkRlQ
macar are plastic de calitate statia din filmulet, rezista la ciock ciock, scuzati rautatea dar statia asta 9XR inca nu a butonat-o nimeni si deja o ingropam. Inca nu a raspuns nimeni daca l-a lasat vechea ieftinaciune de 2 galbeni in zbor. lauda celor ce fac accesorii de modelism ieftine si bune, asa castigam noi prin numarul de membrii. Abia astept o statie cu cristale swarowsky , pe langa frecventa mai buna castig si prestigiu

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 29 December 2012 - 11:47 PM

0

#122 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 30 December 2012 - 12:01 AM

Vezi postareadan_mitea, la 29 December 2012 - 10:24 PM, a spus:

In final facem ce ne place, pentru a uita, o clipa, de constrangerile de zi cu zi.

Poate ca uitam de zbuciumul zilnic dar uite ca ne creem altul pe forum. Am uitat ca asta e scopul, de a face ce ne place..

Propun sa oprim polemica aici si sa ne limitam la a discuta obiectiv despre caracteristicile tehnice pe masura ce le vom afla.

Aceasta postare a fost editata de Zen: 30 December 2012 - 12:02 AM

It's difficult to make things simple!
0

#123 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 30 December 2012 - 12:53 AM

Vezi postareaemilemir, la 29 December 2012 - 11:45 PM, a spus:

http://www.youtube.c...h?v=Je764AvkRlQ
macar are plastic de calitate statia din filmulet, rezista la ciock ciock, scuzati rautatea dar statia asta 9XR inca nu a butonat-o nimeni si deja o ingropam. Inca nu a raspuns nimeni daca l-a lasat vechea ieftinaciune de 2 galbeni in zbor. lauda celor ce fac accesorii de modelism ieftine si bune, asa castigam noi prin numarul de membrii. Abia astept o statie cu cristale swarowsky , pe langa frecventa mai buna castig si prestigiu

inainte de 9x am detinut un dx6i, in sinea ei o statie buna, problema la ea a fost ca mi-a fost vanduta, de noua, din magazin, defectata, dar ca fiind noua, mai tarziu am aflat, cand era deja tarziu, si din cauza ei am rupt multe modele, cu 9x nu am mai rupt nimic din cauza statiei, si in plus nu am menajat-o deloc, prin praf, zapada, ploaie, umezala, trantita de nenumarate ori de pe birou, de pe capota masinii si merge impecabil, ba mai mult am putut sa ii fac ce modificari am vrut eu, nu ca erau necesare ci pentru ca am vrut, pentru ca pot.
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#124 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 30 December 2012 - 01:20 AM

Vezi postareaemilemir, la 29 December 2012 - 09:16 PM, a spus:

tare as vrea sa stiu unde se fac si potentimometrele si componentele pentru spektrum, futaba si alte "mercedese" ?! un raspuns va dau: Dumnezeu a facut cerul si pamantul si restul chinejii. sa-mi zica cineva care a avut probleme cu statia asta a poporului , probleme cauzate de fabicatie si nu din alte cauze.

Se revand multe si nu cred ca or sa povesteasca prea multi. Dar ca sa-ti satisfaci totusi curiozitatea, citeste de pe aici http://www.rhcforum....post__p__618570 .

0

#125 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2012 - 02:08 AM

si eu am pus anunt ca o vand, imediat dupa ce a aparut ce-a noua, nu inseamna ca e rea, din contra s-a comportat exemplar.Problema e ca multi denigreaza o statie ieftina care concureaza cu statii scumpe.Pretul de cost scazut al statiei reflecta si prectul mic al mainii de lucru in china, daca era facuta in germania probabil multi isi aruncau statile de top sa-si cumpere un "pantzer german" Hai sa lasam sa ajunga o statie si la noi sau mai multe, sa vedem cum se comporta in timp ea si sa o judecam dupa aceea.
Am citit si cred ca dupa un impact major e nevoie de un potentiometru

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 30 December 2012 - 02:10 AM

0

#126 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 01 January 2013 - 12:39 AM

Vezi postareaR3dD3vil, la 27 December 2012 - 08:05 AM, a spus:

nu stiu cat de scumpe sunt atmega, eu am platit pentru 2 chipuri 328 30 lei cu tot cu tva si transport, la TME :)

Compara atunci cu o placa de dezvoltare completa, cu 2 usb-uri, de vreo 30-40 ori mai puternic procesorul, poate rula chiar si Linux, giro si accelerometru, cam la aceiasi bani, 11$ ! :

http://www.st.com/in...ews_f3spe_nov12
... cu picioarele pe pamant ...
0

#127 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 01 January 2013 - 01:09 AM

La multi ani 2013 !!!

Sincer nu credeam ca voi intra pe acest topic desi l-a urmarit de la un punct...
Voi cei cu pretentii si posibilitati marim ,,blow-J O B B E RI'' de futaba si AXi si Go Pro, va rog nu intrati aici. Acest topic NU este pt voi, este pentru majoritatea pamantenilor care se uita la ieftinaciuni si pe unele chiar le apreciaza.
Ramaneti in umbra marilor firme si preaslaviti-le !!!

La naiba, daca nu avem Futaba ne cade jos benzinarul !!!
Daca nu filmam cu GO pro ne tremura pixelul violet !!!
Daca nu zburam cu Axi si alte zeitati ne cade barbia de rusine !!!

Da, asa sunt oamenii, au multe pareri si preferinte, nu ne inregimentam ca si chiorii la TOP tools !!!

ASA CUM CEI 90% din modelisti au putere de cumparare modesta si respecta pe ,,puristi'' , asa voi cei maxim 10% NU MAI PONEGRITI pe restul care sunt cu picioarele pe pamant !!!

0

#128 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 January 2013 - 08:46 AM

Vezi postarearenatoa, la 01 January 2013 - 12:39 AM, a spus:

Compara atunci cu o placa de dezvoltare completa, cu 2 usb-uri, de vreo 30-40 ori mai puternic procesorul, poate rula chiar si Linux, giro si accelerometru, cam la aceiasi bani, 11$ ! :

http://www.st.com/in...ews_f3spe_nov12

e si asta o idee buna, oricum chip-urile alea doua le-am luat pentru upgrade la niste kk-uri ce aveau atmega48.

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Imagine postata
0

#129 Useril este offline   rookie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 17-July 12

Postat 01 January 2013 - 12:21 PM

Vezi postareanavigator, la 30 December 2012 - 01:20 AM, a spus:

Se revand multe si nu cred ca or sa povesteasca prea multi. Dar ca sa-ti satisfaci totusi curiozitatea, citeste de pe aici http://www.rhcforum....post__p__618570 .

Da, am nevoie de un potentiometru insa ziceam in alt post ca statia a suferit un impact major. Impactul asta se traduce prin faptul ca am trecut cu roata din spate a masinii peste 9x. Iar mai departe : tot ce a trebuit sa inlocuiesc a fost un 3-way switch, un switch normal si un potentiometrul. Plasticul s-a lipit (este un tip de plastic care se indoaie mai degraba sa se rupa) si toata electronica a ramas neatinsa. Iar in cazul in care nu gasesc un potentiometru, imi voi cumpara alta, la fel.
0

#130 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 02 January 2013 - 11:02 AM

Vezi postareaSerjuRO, la 01 January 2013 - 01:09 AM, a spus:

La multi ani 2013 !!!

Sincer nu credeam ca voi intra pe acest topic desi l-a urmarit de la un punct...
Voi cei cu pretentii si posibilitati marim ,,blow-J O B B E RI'' de futaba si AXi si Go Pro, va rog nu intrati aici. Acest topic NU este pt voi, este pentru majoritatea pamantenilor care se uita la ieftinaciuni si pe unele chiar le apreciaza.
Ramaneti in umbra marilor firme si preaslaviti-le !!!

La naiba, daca nu avem Futaba ne cade jos benzinarul !!!
Daca nu filmam cu GO pro ne tremura pixelul violet !!!
Daca nu zburam cu Axi si alte zeitati ne cade barbia de rusine !!!

Da, asa sunt oamenii, au multe pareri si preferinte, nu ne inregimentam ca si chiorii la TOP tools !!!

ASA CUM CEI 90% din modelisti au putere de cumparare modesta si respecta pe ,,puristi'' , asa voi cei maxim 10% NU MAI PONEGRITI pe restul care sunt cu picioarele pe pamant !!!

Cei 10% nu va ponegresc in nici un fel, dar se gasesc cam 1% din restul de 90% care sa-i faca snobi, puristi, blow-jobberi pe primii 10%, din ratiuni sau frustrari doar de ei stiute.
Toate topicele sunt pentru toti. Nu-ti convine, scrie pe un fisier de pe hdd-ul tau sau chiar si intr-un caiet si n-o sa mai fi citit de cine nu-ti place.

0

#131 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 January 2013 - 11:34 AM

Dl moderator, hai sa o luam altfel, eu nu fac parte din nici o tabara, de fapt. Am avut si am de la Futaba la Hitec si la Turnigy.
Sunt de acord ca forumurile sunt pentru toata lumea si pentru toate buzunarele si totodata nu sunt pentru specalisti ci pentru pasionati in general.
Tot asa, cred ca fiecare trebuie lasat sa cumpere si sa foloseasca echipamente pe masura dorintelor sau posibilitatilor.
Ceea ce am vrut eu sa spun este ca sunt o parte de modelisti cu posibilitati mari care isi cumpara echipamente scumpe si care privesc de sus cu superioritate pe cei care nu au aceste posibilitati.
Am mai vrut spun ca unele echipamente considerate de 2 bani chiar functioneaza bine, pe masura posibilitatilor respective si ajuta userii sa isi faca pasiunea...

Iar chestia cu ,,topicele sunt pentru toti'' este adevarata insa nu cred ca toate posturile sunt constructive si de ajutor pentru toti membri intrucat pot aduce o groaza de ,,deseuri''.

PS am scris deja pe HDD o gramada de posturi cu dedicatie unor membri, de asta sa fii sigur.

Astea fiind spuse, va rog a ii dati inainte cu posturi in acelasi ton ca si pana acum, eu ma mut pe HDD :pardon:
0

#132 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 January 2013 - 02:15 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 02 January 2013 - 11:34 AM, a spus:

Dl moderator, hai sa o luam altfel, eu nu fac parte din nici o tabara, de fapt. Am avut si am de la Futaba la Hitec si la Turnigy.
Sunt de acord ca forumurile sunt pentru toata lumea si pentru toate buzunarele si totodata nu sunt pentru specalisti ci pentru pasionati in general.
Tot asa, cred ca fiecare trebuie lasat sa cumpere si sa foloseasca echipamente pe masura dorintelor sau posibilitatilor.
Ceea ce am vrut eu sa spun este ca sunt o parte de modelisti cu posibilitati mari care isi cumpara echipamente scumpe si care privesc de sus cu superioritate pe cei care nu au aceste posibilitati.
Am mai vrut spun ca unele echipamente considerate de 2 bani chiar functioneaza bine, pe masura posibilitatilor respective si ajuta userii sa isi faca pasiunea...

Iar chestia cu ,,topicele sunt pentru toti'' este adevarata insa nu cred ca toate posturile sunt constructive si de ajutor pentru toti membri intrucat pot aduce o groaza de ,,deseuri''.

PS am scris deja pe HDD o gramada de posturi cu dedicatie unor membri, de asta sa fii sigur.

Astea fiind spuse, va rog a ii dati inainte cu posturi in acelasi ton ca si pana acum, eu ma mut pe HDD :pardon:

sa nu mai adaugam ca asemenea topice, l ao asa categorie este doar despre ce stie si ce nu , nu daca e buna sau nu, sau alte firme mai bune, ca la gradinita:"tata il bate pe tata tau"/"futaba, hitec bate turnigyy si hobby king" nu cred ca pe un incepator il intereseaza sa afle ca x e mai buna sau y mai buna ci detalii tehnice explicate ca sa poata lua singur decizia ce va cumpara dupa buget.

Imagine postata
0

#133 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 January 2013 - 10:36 PM

Cred ca daca stiau campionii la Euro 2012 ca vor fi filmati cu octo pilotate cu o statie de 50$... ieseau de pe teren.

http://www.youtube.c...Gw3NSmkE#t=400s

Atentie la minutul 7:03.
Multumesc pt clip colegului care l-a postat in topicul 9X.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 02 January 2013 - 10:38 PM

0

#134 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 02 January 2013 - 11:50 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 02 January 2013 - 11:34 AM, a spus:

Eu vad .. cred ca imi este permis .. taman pe dos si anume .. un coleg deschide un topic pentru un produs Low Cost .. pana aici totul O.K. si foarte bine.
Dupa care .... de nu il lauda , buey .. da il lauda de zici ca ala e salvarea omenirii de la pieire cu mesjul de multe ori nici macar disimulat printre randuri de genul :
".. asta e pantru voi buey boilor care sunteti plini de fite si in loc sa donati ceva la fundatia Salvati Copiii aruncati banii pe prostii si umblati cu eticheta pe afara atarnata ostentativ sa se vada ... da buey prostilor .. pentru sunteti din alta lume si nici nu va imaginati ce greutati si surprize o sa aveti cu ale voastre 15-C-uri, 19-D-uri .. "

Intotdeauna am sustinut ideea pur democratica ca e bine ca fiecare sa isi cumpere ce vrea, ce ii place, ce poate dar cand
vezi atitudini de genul .. te apuca pandaliile si vazand miliardele de exemple din lumea sportului unde cele mai inalte cuceriri ale stiintei isi fac loc zi de zi de la materiale si tehnologii exclusiviste, la studii din medicina la cercetari din aia a masii si a lu tacsu .. e greu a te abtii ..

Sunt convins ca daca plecati in delegatie prin tara parca preferati Clasa a I a la CFR ... si nu va urcati la vagonul de marfa ..

In rest .. cu o floare nu se face primavara .. faptul ca mai apare cate un ratacit la cate un concurs ( nici nu stim daca nu e in urma vre unui pariu din care castiga inzecit sau a vre-unui interes si ala de ordin material ) .. ca nu cred eu ca ocupantul locului 3 la F3K acu s-a apucat de modelism si pana acum nu a avut alta statie ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#135 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 03 January 2013 - 12:42 AM

Frumos inceput de an, nimic de zis!
Eu nu pot spune ca Turnygy e o statie proasta pt. ca nu am avut una mai mult timp ca sa pot face comparatie. Pe mine unul, ma bucura ca exista si e ieftina, astfel pot gusta modelismul mult mai multi oameni care, desi si-au dorit mult asta, nu au avut posibilitatile necesare. Numai eu am cumparat doua pt. 2 prieteni care au vrut sa vada cu ce se mananca modelismul; de fapt asta e si recomandarea mea standard pt. primii pasi in aeromodelism: Turnigy 9x, Zagi de 1,2m, servo de 3 dolari 2 bucati, motor clopot + reg de 12A 6$, charger de 14$ (ala de 6s 50W) si doi accu de 1300 3s. Din setup-ul asta poti pastra multe daca vrei sa treci la ceva mai complex- spre deosebire de orice varianta RTF la bani mai putini, sau il poti vinde fara pierderi mari daca microbul nu te prinde. Eu am inceput cu o futaba 7 cap second hand pt. ca nu apuruse turnigy-ul atunci, altfel as fi luat Turnigy. Pe masura ce am evoluat si mi-am dat seama ca am nevoie de mai multe functii am trecut la: Futaba T9, T8FG si 12z, ultima luata second hand pe post de statie de rezerva in perioada in care am avut o problema cu T8-ul. Nu pot spune ca Futaba nu se strica, eu am avut probleme cu T8-ul, probleme descrise in topicul dedicat, dar nu probleme majore (vorbesc de probleme aparute independent de actiunile mele, nu de unele probleme provocate chiar de mine). Se poate vorbi de o uniformizare a fiabilitatii produselor in sensul ca nici chinezii nu mai fac doar lucruri ieftine si proaste.
Si mai zic un lucru: mai bine sa ai o statie in 6 canale la care sa cunosti si ultima chichita de programare decat una in 16 canale in care-ti prinzi urechile si sa nu fi in stare sa faci un mix corect.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#136 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 January 2013 - 12:51 AM

Nu ai citit cu atentie. Renato nu iubeste nici hobbyking, nici turnigy 9X/9XR decat in masura in care sunt folosite cu FrSky. Si asta doar vremelnic pana apar statiile FrSky.

Unde facem front comun mai multi (inclusiv renato si eu) e noul val in care softul e separat de hardware. Nu mai vreau statii bine facute cu soft prost sau intentionat limitat.

HobbyKing (sau Walkera sau Futaba/Jr) sa faca statii beton hardware si sa lase pe cei care se pricep sa faca softuri si pe noi sa alegem ce soft ne convine.

Asta se intampla nu numai la statii ci si la ESC-uri, gyro si in general orice chestie are un procesor. Si de fiecare data se vadeste ca softul de "firma" e slab sau pur si simplu mizerabil.

Vrei sa vezi salvarea omenirii ? Asteapta sa apara statiile FrSky.

Vezi postareaREAL DESIGN, la 02 January 2013 - 11:50 PM, a spus:

.. un coleg deschide un topic pentru un produs Low Cost ..

Dupa care .... de nu il lauda , buey .. da il lauda de zici ca ala e salvarea omenirii de la pieire cu mesjul de multe ori nici macar disimulat printre randuri de genul :

0

#137 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2013 - 01:43 AM

Nu stiu unde m-o vedea Stefan facand reclama asa agresiv la Frsky, cand eu ma abtin cat pot :)
M-ai vazut postand ceva in topicul pe care tu l-ai deschis despre X9D ?
Salvarea omenirii... lasa ca o sa conspectezi tu din rcgroups despre ea :p

Intre timp au aparut primele poze interne de la 9XR... tipic HK... nu au facut nimic ! Nici macar iesirea la programator nu au facut-o curat, cu mufa pe cablaj, ci cu lipituri la fel ca cele pe care le-a facut oricine si-a resoftat statia !!

https://plus.google....=COa3kp3Bl_ylHg

https://lh6.googleusercontent.com/-6PHRAV9P7-c/UOOfv8Mmz1I/AAAAAAAAHRI/N6QeWQPNvEE/s638/IMG_5746.jpg

Astept sa aud ca gimbalurile sunt neschimbate, ca sa ma lamuresc complet ce inseamna "Hextronic made this"... prostul daca nu e fudul...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 03 January 2013 - 01:47 AM

0

#138 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 03 January 2013 - 02:43 AM

Asta asteptam si eu sa vad. Ce mizerie !!!
Nu stiu daca lucrez mai curat - am o poza in topicul de 9x - dar sigur lucrez estetic mai bine.

Curiozitatea care mi-a ramas: cei doi pini de modul tx nefolositi, pe care plimbam noi telemetria frsky, sunt cablati la mosi/miso ?
0

#139 Useril este offline   tazbox 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 08-August 12

Postat 03 January 2013 - 04:04 AM

Pana la urma merita luat un 9XR ?

Mentionez ca am deja un 9X ... si ma gandeam sa ii fac un upgrade la 9XR dar imaginile de mai sus ma cam dezamagesc. Cred ca o sa modez eu de mana 9x-ul .

As vrea sa fac un upgrade la partea de radio. Il folosesc pentru un Quad facut din piese chinezesti :) alt model nu mai am. Aveti vre-o sugestie ?

Multumesc,
Taz
0

#140 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 03 January 2013 - 09:59 AM

Salut.Din poza alaturata.zici ca e tot 9x in loc de 9xr :rofl: .Era normal ca tot in banii cu care se vindea 9x nu puteau face mari schimbari pentru 9xr.Eu sper ca schimbarile importante sunt in mecanica stikurilor si semireglabilele care cred ca-s mai de calitate.Sa spun drept,9xr-ul este pe drum.Mi-am luat-o.O sa va tin la curent cu poze,impresii,cum e facuta incarcarea acumulatorului,etc.
SUNTEM FUDULI
0

#141 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2013 - 10:06 AM

Daca socotesti la bani marunti finaniciar merita pentru ca ai backlight in aceiasi bani.
Depine mult si cu ce RF vei vrea sa o folosesti, daca vrei sistemul care foloseste antena din maner, care e o idee proasta, dupa mine...
Chiar si doar pentru DSM nu prezinta un avantaj, exista deja modulul orange care il poti pune pe 9X.
Daca ai deja un 9X modat cu tot ce trebuie chiar nu ii mai va rostul actiunii... nu e upgrade, e pentru piese de schimb.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 03 January 2013 - 10:09 AM

0

#142 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 January 2013 - 10:13 AM

Lasand la o parte impunsaturile statia asta arata foarte ciudat.

Toata povestea care a inceput cu mult timp in urma a fost foarte ciudata. Mufa programatorului prinsa cu fire ca in statia hackuita arata a improvizatie de ultim moment.

Au fost zeci de termene de lansare, tot felul de modele (altele decat 9XR), zvonuri de colaborare cu FrSky, aparent nu mai e nici un pic de dragoste intre FrSky si HobbyKing si in final avem o statie care este fix statia 9X cu alta caroserie.

Era mai simplu sa ii sacaie putin pe cei de la FlySky sa puna un backlight, mufa de programator si presto, aveau un 9XR.

Nu m-ar mira ca in final sa descoperim ca 9X e mai OK decat 9XR. FrSky e in mod paradoxal intr-o situatie similara, anunturi, modele, resetari si in final un radio modest luat de la altii.

Eu zic ca viitorul statiilor cu soft open arata precum Walkera Devo: procesor puternic, scule de programare standard, modul radio programabil soft. Un radio Frsky in care sa poti schimba emisia intre frsky, Futaba fhss, Hitec, etc doar din soft ar avea mare succes. Epoca modulelor de emisie cu pini a cam apus, ii mai vad rostul doar la emisia in banda 400~460MHz.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 03 January 2013 - 11:12 AM

0

#143 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 03 January 2013 - 04:02 PM

Vezi postareaPara, la 03 January 2013 - 02:43 AM, a spus:

Curiozitatea care mi-a ramas: cei doi pini de modul tx nefolositi, pe care plimbam noi telemetria frsky, sunt cablati la mosi/miso ?

Cel mai probabil nu.
In inspiratia lor grozava, pe 9x inputurile de la THR si AIL le-au pus pe MOSI / MISO ceea ce impiedica folosirea telemetriei. Pentru asta inputurile trebuie mutate pe 2 ADC-uri dedicate in partea de sus a procesorului (pinii 7 si 8 numarand de la stanga). Din cate vad si 9XR are pinii de sus nefolositi ceea ce ma face sa cred ca e necesara aceeasi modificare.
Baietii astia nu stiu ce pierd ignorand ce se posteza pe forumuri.:mellow:

Aceasta postare a fost editata de Zen: 03 January 2013 - 04:03 PM

It's difficult to make things simple!
0

#144 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 03 January 2013 - 04:25 PM

Pana la urma cum ziceam, eu esti sigur ca are macar potentiometrele mai bune? ca in rest nu e mare lucru (nu vorbim de carcasa).
Eu nu vand 9x ul meu.

Ciao Sorin
0

#145 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2013 - 09:02 PM

uitandu-ma mai bine l apoze, mi se pare ca la sticuri vad bucse ca la 9x si nu rulmenti, or fi rulmenti mascati in bucse

Imagine postata
0

#146 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2013 - 11:50 PM

cred ca e primul filmulet de la unu ce a primit statia :
0

#147 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2013 - 08:32 AM

Da, dupa toate informatiile de pana acum si in ciuda unor observatii negative, cred ca as fi luat un 9XR daca nu aveam 9X-ul..............Ca modul as fi preferat FRsky-ul.
Urmeaza sa vedem review urile dupa ce trec cateva luni macar de utilizare....
:drinks:
0

#148 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2013 - 04:44 PM

Da, ca prima statie este preferabila 9X-ului, te scuteste de multe si deocamdata nu are ca minus decat manerul.
0

#149 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1268
  • Inregistrat: 13-August 10

Postat 04 January 2013 - 11:08 PM

Mai are in minus modulul de emisie, in sensul ca nu-l are deloc, dar asta poate fi un plus pentru ca poti s-o iei cu orice modul vrei
Cum se conecteaza modulul Turnigy 9xR cu antena interna? Cumva prin mufa rotunda care se vede in locasul unde intra modulul?
Dac-o fi asa, inseamna ca impreuna cu celelalte module pe care le stim statia tot o sa aiba antena "pe afara" :rolleyes:
0

#150 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2013 - 11:47 PM

Vezi postareaaurel10, la 04 January 2013 - 11:08 PM, a spus:

Mai are in minus modulul de emisie, in sensul ca nu-l are deloc, dar asta poate fi un plus pentru ca poti s-o iei cu orice modul vrei
Cum se conecteaza modulul Turnigy 9xR cu antena interna? Cumva prin mufa rotunda care se vede in locasul unde intra modulul?
Dac-o fi asa, inseamna ca impreuna cu celelalte module pe care le stim statia tot o sa aiba antena "pe afara" :rolleyes:

clar asta, trebuie module speciale pentru antena aia interna, si hk cica va face doar module orange dsm partz partz.....

Imagine postata
0

Arata acest topic

• 22 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6