Cable camera
Postat 27 October 2012 - 10:39 AM
1.Ce tip de statie sa folosesc, care sa imi ofere controlul motorului inainte/inapoi?
2.Imi trebuie un motor care sa aiba ceva cuplu si un control al turatiei destul de lin, ce ar fi mai potrivit?
3.In eventualitatea unei rulari line, urmatorul pas ar fi un cap motorizat pt. camera, pan si tilt, se poate controla lucrul asta din aceiasi statie?
4.Pt controlul capului ce fel de motoare sa folosesc? am vazut unele cu reductor integrat dar nu stiu daca au putere si daca imi ofera o miscare cat mai lina a capului
5 Din ce gama ar trebui sa aleg motoare, controlere, rx/tx,etc, auto, heli, aero sau navo?
Multumesc anticipat, iulian
Postat 29 October 2012 - 04:46 PM
chiar daca realizezi tot sistemul nu stiu daca o sa-ti convina costul de transport/montare demontare avand in vedere ca un sistem chiar redus de 10 ori nu iti va incapea intr-un turism.depinde ce vrei sa faci, vorba lu` ipsihi.
iti recomand skycamu nostru, ia legatura cu Laur.
Postat 29 October 2012 - 07:42 PM
P.S. Nu vreau sa fac spidercam e mult prea complex, atasez un filmulet de pe yputube sa va faceti o idee:http://www.youtube.com/watch?v=TsCP6MhDtZw&feature=related
Iulian
Postat 29 October 2012 - 08:35 PM
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
Postat 29 October 2012 - 08:40 PM
google it pentru preturi, spor la treaba.
Postat 29 October 2012 - 08:50 PM
Postat 29 October 2012 - 09:39 PM
Ipshi, m-am documentat despre cum se modifica un servo dar sunt nelamurit de viteza maxima.Si eu m-am gandit la un carut cu 4 role, mai ales ca am scheletul de la un skateboard care s-ar preta la asa ceva, deocamdata vreau sa fac un test afara si eventual cu o camera sa vad cat de stabil este.In casa nu am avut mai mult spatiu de 4 metri si parea destul de stabil, urca si pe cablu inclinat fara sa regelz roata de tractiune.Singura problema a fost ca placa de la elicopter am lasat-o sa atarne in fire si oscila si imi varia turatia motorului, cred ca are un senzor de rotatie pe undeva. Multumesc inca odatapt.sfaturi! :clapping:
Postat 29 October 2012 - 10:01 PM
iuliuss, la 29 October 2012 - 09:39 PM, a spus:
Ipshi, m-am documentat despre cum se modifica un servo dar sunt nelamurit de viteza maxima.Si eu m-am gandit la un carut cu 4 role, mai ales ca am scheletul de la un skateboard care s-ar preta la asa ceva, deocamdata vreau sa fac un test afara si eventual cu o camera sa vad cat de stabil este.In casa nu am avut mai mult spatiu de 4 metri si parea destul de stabil, urca si pe cablu inclinat fara sa regelz roata de tractiune.Singura problema a fost ca placa de la elicopter am lasat-o sa atarne in fire si oscila si imi varia turatia motorului, cred ca are un senzor de rotatie pe undeva. Multumesc inca odatapt.sfaturi! :clapping:
Postat 06 November 2012 - 04:40 PM
Pentru sistemul tau iti trebuie un GYRO...dinalea care se monteaza sub camera, altfel se batzaie prea tare.
Cauta pe net ca sunt multi care au facut astfel de sisteme de stabilizare si le testeaza si pe vant aratandu-ti doua filme in acelasi timp pe cate jumate de ecran cu modul in care se vede cu stabilizator si fara.
Ideea lui Ipsihi cu un servo mai puternic pe post de motor nu e rea...simplifica mult treaba.
Cat de lung este cablul pe care vrei sa plimbi camera si cat de repede?
Vrei sa si vezi cadrul (mirror lockup) inainte de a face poza?
Postat 09 November 2012 - 09:20 PM
Toata constructia va fi din teava patrata de aluminiu, pt ca nu sunt limitat de greutate, acum am 25m de cordelina pt probe, va urma probabil un cablu de otel.
Modelul dupa care ma inspir este un flighthead facut de ucrainieni parca, evident nu o sa iasa la fel de aratos si de performat,atasez o poza, la articulatia din chenarul rosu ar trebui sa fie servoul la capul meu care sa stabilizeze pe o axa.
Iulian
Aceasta postare a fost editata de iuliuss: 09 November 2012 - 09:25 PM
Postat 10 November 2012 - 01:05 AM
Nu mi as lua 5d doar pt hobby, daca nu produce bani e un moft .
Postat 10 November 2012 - 03:50 PM