Modelism - RHC Forum: Cable camera - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cable camera

#1 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 20-September 11

Postat 27 October 2012 - 10:39 AM

Salut,vreau sa fac un suport de camera pe cablu motorizat( cordelina sau cablu de otel de care este suspendat un suport pe role de care e prinsa o camera de filmat/fotografiat mai exact un canon 5d).Am telecomanda, receptorul si motoarele de la un elicopter coaxial chinezesc, dar am o problema cu faptul ca motoarele merg intr-un singur sens, asadar imi trebuie un sistem rx/tx care sa poata face lucrul asta in ambele sensuri .Din pacate nu ma pricep deloc la asa ceva, am cateva intrebari, daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri v-as fi recunoscator, precizez ca este un experiment si nu as vrea sa investesc prea mult, asadar:
1.Ce tip de statie sa folosesc, care sa imi ofere controlul motorului inainte/inapoi?
2.Imi trebuie un motor care sa aiba ceva cuplu si un control al turatiei destul de lin, ce ar fi mai potrivit?
3.In eventualitatea unei rulari line, urmatorul pas ar fi un cap motorizat pt. camera, pan si tilt, se poate controla lucrul asta din aceiasi statie?
4.Pt controlul capului ce fel de motoare sa folosesc? am vazut unele cu reductor integrat dar nu stiu daca au putere si daca imi ofera o miscare cat mai lina a capului
5 Din ce gama ar trebui sa aleg motoare, controlere, rx/tx,etc, auto, heli, aero sau navo?

Multumesc anticipat, iulian
0

#2 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 27 October 2012 - 03:24 PM

...orice statie de radiocomanda proportionala si servomecanisme modificate pentru rotatie continua iti satisfac toate cerintele la un minim de pret !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 October 2012 - 07:24 PM

"Pentru mai multe detalii si un deviz preliminar, continuam pe PM..." :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2012 - 05:21 PM

...hai bre, e mocca, iti trebuie doar putina imaginatie !!!
0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2012 - 05:23 PM

Mama, stiu eu pe unul Steve Jobs... acum ca s-a dus, se vede acum cat a valorat imaginatia lui...
0

#6 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2012 - 05:26 PM

...s-a dus, dar a lasat proiecte pt inca v-o 100 de ani !!!
0

#7 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 October 2012 - 06:31 PM

Va urmaresc cu interes. :blink:
0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2012 - 04:16 PM

...dezvolta subiectul ceva mai detailat, lungimea, scopul, locatia ,etc, detaliile conteaza !!!
0

#9 Useril este offline   entech 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 07-June 08

Postat 29 October 2012 - 04:46 PM

http://www.youtube.c...n&v=XGcYHt4qa3g
chiar daca realizezi tot sistemul nu stiu daca o sa-ti convina costul de transport/montare demontare avand in vedere ca un sistem chiar redus de 10 ori nu iti va incapea intr-un turism.depinde ce vrei sa faci, vorba lu` ipsihi.
iti recomand skycamu nostru, ia legatura cu Laur.
0

#10 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2012 - 07:42 PM

Salut din nou, azi am facut prima incercare, mecanica inseamna niste role din bricostore, platbanda, o tija si o roata de skateboard,electronica si motorul de la un elicopter coaxial. Dupa prima incercare a iesit foarte bine, ramane sa fac un test de viteza si unul cu camera.Ramane acelasi deavantaj, nu am revers la motor si imi e teama ca nu o sa aiba suficient cuplu cu camera pusa pe carucior. Astept o recomandare pt rx/tx si un motor cu cuplu mai mare si apoi daca o sa avansez cu proiectul, niste servouri pt pan&tilt( in cazul ca nu se poate o miscare fara hacuri, macar sa le folosesc la recadrare)

P.S. Nu vreau sa fac spidercam e mult prea complex, atasez un filmulet de pe yputube sa va faceti o idee:http://www.youtube.com/watch?v=TsCP6MhDtZw&feature=related

Iulian

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mic.jpg

0

#11 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 29 October 2012 - 08:35 PM

Salut, din ce imi dau seama din foto, ai avea nevoie de o statie cu comenzi proportionale, cum a mai zis un coleg, un regulator de auto sau navo, care iti da posibilitatea de a actiona motorul in ambele sensuri, iar motorul, eventual cu un reductor de turatie, ales in functie de greutatea ansamblului. Daca vrei sa misti si camera sus-jos, stanga-dreapta, ai nevoie de o statie cu cel putin 3 canale.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#12 Useril este offline   entech 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 07-June 08

Postat 29 October 2012 - 08:40 PM

am inteles, poti folosi ceva de genul "Sistem radiocomanda E-FLY 100B 4 canale 2.4 GHz, bulk" (google) si un sistem de propulsie de navo "Navy Geared Motor 3.3 : 1" cu un esc "Regulator electronic ROOKIE 25 - 12V/ 25A".
google it pentru preturi, spor la treaba.
0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2012 - 08:50 PM

...pemtru a elimina costurile suplimentare, regulator, motor cu reductor, am recomandat modificarea unui servo standard pt miscare continua, e bidirectional, are cuplu si viteza rezonabila pt ceea ce iti trebuie, totodata as incerca stabilizarea ansamblului prin folosirea unui cablu paralel la 5-10 cm de celalalt, unul va fi tractor, celalalt de sprijin pt o rola stabilizatoare !!!
0

#14 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2012 - 09:39 PM

Multumesc pt sfaturi, am sa ma interesez de o statie cu comenzi proportionale si motor si esc auto.
Ipshi, m-am documentat despre cum se modifica un servo dar sunt nelamurit de viteza maxima.Si eu m-am gandit la un carut cu 4 role, mai ales ca am scheletul de la un skateboard care s-ar preta la asa ceva, deocamdata vreau sa fac un test afara si eventual cu o camera sa vad cat de stabil este.In casa nu am avut mai mult spatiu de 4 metri si parea destul de stabil, urca si pe cablu inclinat fara sa regelz roata de tractiune.Singura problema a fost ca placa de la elicopter am lasat-o sa atarne in fire si oscila si imi varia turatia motorului, cred ca are un senzor de rotatie pe undeva. Multumesc inca odatapt.sfaturi! :clapping:
0

#15 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2012 - 10:01 PM

Vezi postareaiuliuss, la 29 October 2012 - 09:39 PM, a spus:

Multumesc pt sfaturi, am sa ma interesez de o statie cu comenzi proportionale si motor si esc auto.
Ipshi, m-am documentat despre cum se modifica un servo dar sunt nelamurit de viteza maxima.Si eu m-am gandit la un carut cu 4 role, mai ales ca am scheletul de la un skateboard care s-ar preta la asa ceva, deocamdata vreau sa fac un test afara si eventual cu o camera sa vad cat de stabil este.In casa nu am avut mai mult spatiu de 4 metri si parea destul de stabil, urca si pe cablu inclinat fara sa regelz roata de tractiune.Singura problema a fost ca placa de la elicopter am lasat-o sa atarne in fire si oscila si imi varia turatia motorului, cred ca are un senzor de rotatie pe undeva. Multumesc inca odatapt.sfaturi! :clapping:
...viteza e proportionala cu pozitia mansei si depinde de diametrul rolei tractoare, cauta filme pe youtube cu robotei propulsati de servouri modificate; in alta ordine de idei e bine sa specifici cam ce viteza te-ar interesa !!!
0

#16 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2012 - 10:20 PM

Viteza de la 2km/h pana la 20-30km/h cat se poate de mult, dar in siguranta...
0

#17 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 06 November 2012 - 04:40 PM

Daca tot ai zis camera 5D inseamna ca ai idee de fotografii (nu de poze).
Pentru sistemul tau iti trebuie un GYRO...dinalea care se monteaza sub camera, altfel se batzaie prea tare.
Cauta pe net ca sunt multi care au facut astfel de sisteme de stabilizare si le testeaza si pe vant aratandu-ti doua filme in acelasi timp pe cate jumate de ecran cu modul in care se vede cu stabilizator si fara.

Ideea lui Ipsihi cu un servo mai puternic pe post de motor nu e rea...simplifica mult treaba.
Cat de lung este cablul pe care vrei sa plimbi camera si cat de repede?
Vrei sa si vezi cadrul (mirror lockup) inainte de a face poza?
0

#18 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 November 2012 - 09:20 PM

Salut Charlie, nu vreau sa fac poze cu 5d ci sa filmez, de ex montain bike cu prietenii, nimic pretentios, pana la un emitator video voi folosi obiective largi ca sa am subiectul in cadru aproape tot timpul.Pt miscarea pe cablu am deja un motor si un esc auto cu reverse, problema e ca trebuie redusa turatia destul de mult, am luat un pinion de 25t si spur de 78t, nu am facut probe pe cablu dar la prima vedere pare prea rapid deocamdata nu am gasit nici-o rezolvare. Si eu ma gandeam la un suport (cap cu stabilizare) cu un giro si un servo care sa mentina axul transversal dreapta, nu m-am documentat foarte mult dar am inteles ca exista un mic delay al corectiei si e oarecum in contra timp cu oscilatia, ramane sa ma mai documentez. O sugestie pt un giro ieftin?
Toata constructia va fi din teava patrata de aluminiu, pt ca nu sunt limitat de greutate, acum am 25m de cordelina pt probe, va urma probabil un cablu de otel.
Modelul dupa care ma inspir este un flighthead facut de ucrainieni parca, evident nu o sa iasa la fel de aratos si de performat,atasez o poza, la articulatia din chenarul rosu ar trebui sa fie servoul la capul meu care sa stabilizeze pe o axa. Imagine atasata: flighthead.jpg

Iulian

Aceasta postare a fost editata de iuliuss: 09 November 2012 - 09:25 PM

0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2012 - 09:30 PM

Si pentru "nimic pretentios" iti trebuie 5D...
0

#20 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 November 2012 - 01:05 AM

De baza va fi gopro, dar 5d filmeaza f bine iar 7d cu ajutorul unui plugin, la montaj, twixtor, face niste slowmotion spectaculoase pana la 2000fps, nu detin dar pot face rost cand vreau eu.
Nu mi as lua 5d doar pt hobby, daca nu produce bani e un moft .
0

#21 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 10 November 2012 - 03:50 PM

girostabilizarea de care vorbesc nu este cu acelerometru si servo care sa corecteze ci sunt practic niste motoare care invart foarte repede niste discuri si produc stabilizarea mecanic prin efect giroscopic. Costa destul de mult asa ceva si se foloseste des in tehnica de filmare video ca sa nu iasa filmarea tremurata cand cameramanul se deplaseaza.
0

#22 Useril este offline   iuliuss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 December 2012 - 03:03 PM

Salut din nou, dupa cateva zile de munca am reusit sa fac scheletul de metal, urmeaza sa montez si servo-urile si sa schimb motorul cu unu mai puternic si sa vedem ce iese, la articulatii am folosit rulmenti abec 5.Arata cam asa:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro