Modelism - RHC Forum: FrSky Radio - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 45 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

FrSky Radio FrSky intra in liga baietilor mari

#91 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 17 May 2013 - 10:01 AM

Vezi postareaave, la 17 May 2013 - 09:39 AM, a spus:

Întrebarea încuietoare e: să dau eu Spektrum-ul DX7 (eventual cu un receptor sau două) și să iau un Taranis plus modulul de emisie de DSM2, sau nu? (Modulul de emisie va trebui pentru heli-ul BNF care tre' să ajungă).

Posibil sa fie o afacere dar .. asta abia dupa ce apar multe, foarte review-uri ca sa nu devii un fel de cobai pentru testat produse noi .. chestie valabila nu numai in cazul de fata .. au fost produse ( inclusiv softuri ) de super firme care avea
probleme multe .. unele putand fi rezolvate altele doar prin returnarea produsului ... DX7 e harsaita de mult timp si se cam stie tot despre ea .. bune si rele ..

tu decizi ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#92 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 17 May 2013 - 10:30 AM

Care din functiile suplimentare ale statie FrSky iti fac trebuinta acum ?

Pentru avioane si heli DX7 are tot ce trebuie, pentru planoare nu are nimic dedicat.

Asadar merita sa te gandesti la upgrade daca ai planoare si iti trebuie telemetria.

Peste asta modulul DSM2 de la HobbyKing nu pare cel mai grozav (o sa apara sigur altele mai bune) - si nu se stie cine il produce.

Dar lasand toate astea la o parte RealDesign are dreptate, statia inca nu a aparut, cine stie cand o sa fie produsa in cantitate suficienta (mai devreme de toamna nu vad nici o sansa dupa cat de repede s-au miscat pana acum) si e versiunea 1.00

Singurii clienti rationali pentru primul val sunt cei care au deja sistemul FrSky (receptoare si telemetrie) pus pe statii mai slabe gen 9x.

Pentru ei de altfel tranzitia o sa fie lina pentru ca deja softul le este cunoscut.

Din punct de vedere al FrSky statia asta este un compromis pana contruiesc o statie facute de ei de la zero (cel putin asta este planul)

Vezi postareaave, la 17 May 2013 - 09:39 AM, a spus:

Întrebarea încuietoare e: să dau eu Spektrum-ul DX7 (eventual cu un receptor sau două) și să iau un Taranis plus modulul de emisie de DSM2, sau nu? (Modulul de emisie va trebui pentru heli-ul BNF care tre' să ajungă).

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 17 May 2013 - 10:31 AM

0

#93 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 17 May 2013 - 10:56 AM

Mda, ideea e că am 3 receptoare pe Spektrum și să le schimb și pe alea ar costa ceva, și nu merită. Singura treabă care mă atrăgea era posibilitatea de a primi alarma la Vmin pe pack... da' până acolo mai am eu de zburat muuulte packuri (și pe heli da' și pe avion). Până acum o singură dată mi-a tăiat Acromasterul, dar și aia pe cel mai "obosit" dintre packuri.

Sper să nu plouă în weekend, că și dacă n-am ce zbura vin la Chitila să vă văz. I miss flying stuff...
Ave
0

#94 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 May 2013 - 08:16 AM

Vezi postareastiganas, la 17 May 2013 - 10:30 AM, a spus:

Care din functiile suplimentare ale statie FrSky iti fac trebuinta acum ?

Pentru avioane si heli DX7 are tot ce trebuie, pentru planoare nu are nimic dedicat.

Asadar merita sa te gandesti la upgrade daca ai planoare si iti trebuie telemetria.

Peste asta modulul DSM2 de la HobbyKing nu pare cel mai grozav (o sa apara sigur altele mai bune) - si nu se stie cine il produce.

Dar lasand toate astea la o parte RealDesign are dreptate, statia inca nu a aparut, cine stie cand o sa fie produsa in cantitate suficienta (mai devreme de toamna nu vad nici o sansa dupa cat de repede s-au miscat pana acum) si e versiunea 1.00

Singurii clienti rationali pentru primul val sunt cei care au deja sistemul FrSky (receptoare si telemetrie) pus pe statii mai slabe gen 9x.

Pentru ei de altfel tranzitia o sa fie lina pentru ca deja softul le este cunoscut.

Din punct de vedere al FrSky statia asta este un compromis pana contruiesc o statie facute de ei de la zero (cel putin asta este planul)

Din contra, un proprietar de 9X full modat nu va trece la Taranis, el are deja 90% din capabilitatile lui, doar ca sunt pe un hardware inferior. Plus ca modarea full, cu Frsky, telemetrie si voce l-a dus deja peste 150$, bani pe care cu greu ii va mai vedea pe statia aia, daca Taranis este 200.

Principala piata care este tintita este cea a proprietarilor de statii de 6 canale, care nu au investit prea mult in receptoare si pentru care chiar un A9 sau T8 second este prea mult pentru upgrade.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#95 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 08:10 AM

Ieri a iesit certificarea FCC, cele doua coduri, pentru Tx si Rx sunt XYFW2409T si XYFW2409R, pentru cine vrea sa consulte documentele de test la FCC, din pacate sunt prea mari sa le atasez aici.
Asta inseamna in termeni de "specialitate" ultimul viraj pentru pregatirea de "aterizare" :)
0

#96 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2651
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 May 2013 - 09:04 AM

Daca aveu ce, vindeau ei fericiti si fara FCC, Stass, GOST, ISO... Numai in China e un sfert din populatia lumii, nu-i costa mult transporul, marfa ajunge repede (nu merge cu vaporul). Si oricum aveau toate xxx-urile necesare. Nu mai vorbim de restul lumii, poate prin papua (sau HK) faceau afaceri banoase.

Feceti totusi diferente intre vorbe si fapte.

Cu niste ani in urma, eu am fost sa-l vad pe Mos Cracium. A venit de la gara, cu camionul Coca Cola, exact ca in reclama. Ba fii-miu ia spus si poezii (la virsta lui, nu se poarta ode), cred ca mai am si imagini. Pot sa certific cu mina pe inima, ce frig am mincat...(acu vedeti diferenta dintre vorbe si fapte)
0

#97 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 09:40 AM

Mda, in multe domenii m-am intrebat de ce nu le ajunge piata lor si tot incearca sa se bage incoace ? :)
Crezi ca vreunul de pe linia de montaj iPhone are in dotare telefonul personal ?
De revazut acest topic, oamenii aia au totusi o soarta trista...
0

#98 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 31 May 2013 - 10:01 PM

Nu im pare ca FrSky intarzie prea mult cu lansarea statiei. Celelalte statii noi lansate in ultimul timp (Futaba, Spektrum, Hitec) au parte de intarzieri similare, nimic special.

Am aruncat o privire superficiala pe documentele FCC si am fost surprins sa vad ca partea de emisie este pe modul care se baga in statie.

Parca partea de emisie FrSky este in statie si bay-ul de modul e liber (sa pui ce vrei in el). Banuiesc ca modulul din statie este identic si au trimis un modul cu carcasa (care ar merge intr-un 9X).
0

#99 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 10:39 PM

Placa cu care vine intern Taranis este cea de la un modul JR "decorticat".
In imaginea din postul #21 se vad pad-urile pe care nu erau inca lipiti (la vremea aceea) conectori in care se prinde modulul intern.
Cheltuieli de fabricatie si certificare mai mici.
0

#100 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2013 - 07:21 AM

O privire in interior, cum se face schimbarea modului stanga-dreapta si invers, apoi ajustarea tensiunii manselor.

0

#101 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2013 - 08:50 AM

Vezi postareavlad1, la 31 May 2013 - 09:04 AM, a spus:

Daca aveu ce, vindeau ei fericiti si fara FCC, Stass, GOST, ISO... Numai in China e un sfert din populatia lumii, nu-i costa mult transporul, marfa ajunge repede (nu merge cu vaporul). Si oricum aveau toate xxx-urile necesare. Nu mai vorbim de restul lumii, poate prin papua (sau HK) faceau afaceri banoase.

Feceti totusi diferente intre vorbe si fapte.

Cu niste ani in urma, eu am fost sa-l vad pe Mos Cracium. A venit de la gara, cu camionul Coca Cola, exact ca in reclama. Ba fii-miu ia spus si poezii (la virsta lui, nu se poarta ode), cred ca mai am si imagini. Pot sa certific cu mina pe inima, ce frig am mincat...(acu vedeti diferenta dintre vorbe si fapte)

Uite de ce nu mai apare odata... din cauza softului, baietilor le-a intrat in cap idea creatza ca musai trebuie sa fie statie de competitie... nu se mai satura de polishat la ea... :angry2:

Citeaza

"Just one request before forgiving it:
Accordingly to a discussion I had with a FAI judge controls against usage of telemetry during competition will be increased.
So i think we need a "FAI mode" to disable telemetry display for everything but battery and RSSI or this radio will have trouble in competitions. (like many others) and will force users to remove all sensors from the plane before the competitions.
"FAI mode" should disable all data processing including varios.
It should be implemented in a way that telemetry could not re-enabled on field.
So either using companion9x or on field with a menu that can only enter in "FAI mode" (normal telemetry need to be re-enabled using companion9x).
Maybe Jonathan Wells may help us to understand better FAI competitions rules."

Jonathan Wells este primul pilot sponsorizat de Frsky, din UK, un "100%" in F3B/F3J-ul local.
Sa speram ca este ultimul "clopotel" care il mai adauga.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 June 2013 - 08:50 AM

0

#102 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 05 June 2013 - 09:29 AM

Daca tot amana atata ar putea sa piarda trenul si sa apara altele mai bune la competitori. Asa a patit un american, Polk cu siteul polkshobby, care s-a mocait mult pana sa scoata la vanzare o statie care era revolutionara la vremea cand s-a anuntat. Sinteza si scanare de banda (in 72 Mhz) si alte bomboane la un pret imbatabil, prea frumos sa fie real. Am asteptat-o aproape un an, salivand la pozele unor sampleuri, dar pana la urma mi-am luat o Futaba cand am vazut pe forumul aluia ca foarte multi si-au pierdut rabdarea si nu mai credeau in "Minunea lui Polk". Nici nu stiu daca a mai scos-o pana la urma. Oricum, au tras obloanele intre timp.

0

#103 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 June 2013 - 10:11 AM

Statiile Polk au aparut si au avut multi fani si acum se vorbeste despre ele, sunt legendare. Aparent compania s-a dus la fund pentru ca producea in USA la scara mica.

FrSky a anuntat statia acum cateva luni, ca se discuta pe forumuri de mai mult de un an e alta poveste. Sunt departe de a fi intr-o situatie jenanta cu livrarea. Daca pana la toamna nu livreaza nimic e o problema (pentru imaginea lor) dar deocamdata nu.

Chestia cu telemetria si competitiile o sa fie o treaba serioasa. In competitii nu se admite telemetria, pana acum nu era nici o problema dar de acum incolo o sa fie din ce in ce mai usor sa ai telemetrie "uitata" prin model/statie chestie care la unele competitii (de pilda planoare) iti poate aduce avantaje.

De pe acum Graupner/SJ are un receptor cu telemetrie si giroscoape incorporate care arata ca orice alt receptor banal:
http://www.der-schwe...o_hott_graupner
nici nu e scump. Banuiesc ca daca il folosesti in competitii (cu giroscoapele active si telemetria activata in statie) esti descalificat.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 05 June 2013 - 10:24 AM

0

#104 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2013 - 10:22 AM

Da, si ESC-uri cu telemetrie, cum au Jeti si MPX... viata grea sa fii arbitru :)
0

#105 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2013 - 10:41 AM

Parca era Open? nu puteau sa scoata un upgrade ? add ? evo2..... cum se practica la soft. Ca doar n-o sa produca direct versiunea finala (de peste 5 ani).

La noi in Oradea, sunt niste fabrici una linga alta.
Una face cablaje. Multi strat, multi... colorate, aurite, vopsite.... cablaje imprimate pentru orice, cred ca pina la 1000/1000 mm. Numai cablaje, de care vreti, in ce forma vreti, cu cite straturi vreti. Dar in banda.
Alta, are linia de asamblare (robotii). Intra cablajul, e alimentat cu benzile de piese, si robotii aseaza piesele, la capatul benzii sunt lipite toate (cu val, cu aer, cu micro ...).
Alta, face conexiuni, mufe, cabluri.... Numai conectica.

Astea, produc module electronice pentru orice (inclusiv pentru Nokia faceau cind aceasta era la Cluj). Merg in plin.
Tot felul de producatori, i-si fac aici tot felul de modulele electronice. Daca si le comandau aici, le faceau in ritmul de 70-100 de mii/luna. Problema este ca fabricile acestea sunt canadiene, nu lucreaza pe povesti si pe nasturi.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 05 June 2013 - 10:42 AM

0

#106 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2013 - 11:12 AM

Poate ca si softul ala nu ar trebui sa-l inventeze ei.
Programul de baza, se poate comanda la firme specializate (care programeaza la cerere pe hardware dedicat). Apoi, upgradele (reusite) se pot cumpara si publica (vinde).
0

#107 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2013 - 12:02 PM

Ce ai descris mai sus este modul cum sunt dezvoltate si produse cele brand.

Pur si simplu unii au decis ca acest mod nu ii mai satisface / reprezinta si sa o faca altfel.

O echipa cu cativa membrii la noi pe forum au incercat sa faca local un mic lot de controlere de gimbal stabilizat electronic a carui schema si cablaj se gaseste pe net la liber. Poti intreba la fabrica la Oradea daca primesc comenzi de 20 placute de 3x4cm, si, daca accepta asa comanda mica, un deviz sa vezi daca iese sub 2$ per placutza ? Si daca se poate face in 3 saptamani :) cam asa le-a iesit realizarea comenzii in China.
Sunt aproape sigur ca raspunsul va fi negativ sau in cel mai bun caz substantial necompetitiv, cam stiu cum se lucreaza in tara, cel mai avantajos este, din intamplare, in Craiova :)
0

#108 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 June 2013 - 02:37 PM

Statia FrSky vine cu un soft. Asta inseamna cu FrSky poarta raspunderea acelui soft: daca e bun lumea e multumita, daca e prost lumea nu mai cumpara, daca are probleme majore toate se vor sparge in capul FrSky.

Daca FrSky livra statiile goale si clientii le softau ce ce doreau ei FrSky avea zero raspundere in privinta softului, dar FrSky o livreaza cu soft. Mai mult FrSky trebuie sa asigure si updateurile "oficiale" ale softului indiferent ce alte variante face unul sau altul.

Asadar faptul ca softul e open nu scuteste FrSky de durere de cap.

Pana si statia Turnigy 9XR vine cu un soft de la HobbyKing (luat de pe net). Este un risc sa te bazezi pe comunitate sa-ti faca softul, si FrSky a asumat acest risc. Cei mai multi o vor folosi asa cum a venit din fabrica sau vor face un update pe an.

Sansele sunt de partea lor, comunitatea deja implicata in dezvoltarea softului e destul de mare si sunt primii si deocamdata singurii producatori care au luat calea asta. In felul asta marea majoritate a celor priceputi si dornici de asa ceva vor merge pe hardware-ul lor (deocamdata Taranis).

FrSky se ocupa in continuare de partea de comunicatie radio si protocol in 2.4Ghz si care este bine acceptata fiind la ora actuala singurul protocol raspandit provenit din afara producatorilor traditionali de statii (Futaba, Graupner JR, Hitec, Multiplex, etc).
0

#109 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2013 - 04:16 PM

Si a inceput nebunia...
La Alofthobbies se da drumul la preorder in cateva minute.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 17 June 2013 - 04:16 PM

0

#110 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 17 June 2013 - 04:40 PM

din ce am citit si eu pe rcgroups stock-ul de 500 a fost impartit in doua, ca sa poata sa prinda toata lumea care poate nu e pe faza. prima jumate a fost acum la ora 5 P.M. si a fost epuizat in 7 min, a doua jumatate va fi pusa la 17 Pacific Time adica 3 dimineata la noi. ma intereseaza si pe mine una de aia urmaresc subiectul ;)

Aceasta postare a fost editata de worms: 17 June 2013 - 04:44 PM

0

#111 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 17 June 2013 - 09:19 PM

Sa le vedem si mai aproape si mai ales cu ceva reviewuri, nu o stau treaz pana la 3 dimineata ca sa comand pe banii mei o statie.

Ciao Sorin
0

#112 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 26-July 10
  • Interests:radioamatorismul

Postat 18 June 2013 - 07:19 PM

Cum se seteaza un receptor D8R-II Plus la PPM si RSSI?
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#113 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 07:34 PM

Se reflashuieste cu firmware XP intai
0

#114 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 08:02 PM

Mda, e clar. Am citit pe rcgroups postarile tale renatoa in legatura cu acest firmware XP si ma gandeam ca exista alta o solutie in afara de aceasta.
Vroiam doar sa fac un test dar cred ca am sa astept convertorul pentru receptorul de la Hitec.
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#115 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 08:56 PM

Ti-l pot incarca eu daca e o problema.
0

#116 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 09:43 PM

Delta 8 de ce il dai acum, sau de ce l-ai mai luat ? :)
0

#117 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2013 - 11:08 AM

Scuze pentru intarzierea raspunsului...

Citeaza

Ti-l pot incarca eu daca e o problema.

Vreau sa pastrez receptorul cu softul "normal" nu ca n-as putea sa-l reflashuesc, nu ma deranjeaza multitudinea de fire acolo unde-l folosesc.

Citeaza

Delta 8 de ce il dai acum, sau de ce l-ai mai luat ? :)

Merg pe Hitec care-mi ofera si telemetrie, astept doar sa ajunga convertorul.
0

#118 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2013 - 10:50 PM

Incep review-urile, alea serioase care conteaza, Bruce a stiut intotdeauna sa ridice sau sa ingroape cu talent un produs... de fapt, Frsky ii datoreaza lansarea, sunt curios cum erau azi fara acel prim review care a atras atentia lumii asupra lor.
Urmariti voi si imi povestiti si mie, personal mi s-a taiat maioneza dupa intorsatura care au luat-o azi lucrurile... cred ca ar merita sa le copieze cineva statia, sa vada si ei cum este...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 02 July 2013 - 10:51 PM

0

#119 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 July 2013 - 09:04 AM

Un unul nu ma dau in vand dupa Bruce (sau dupa Alishamo si alte vedete de youtube).

Astept din partea ta niste impresii si poze, banuiesc ca o sa primesti macar o statie cat de curand.

Acum ca zbor si planoare am ajuns sa apreciez telemetria - adica tensiunea pakului si calitatea semnalului, la un planor (eventual unul cu fuselaj carbon) aceste doua informatii sunt vitale.

Pentru heli si avioane aceste informatii nu conteaza prea mult.
0

#120 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 09:42 AM

Imi pare rau, dar nu voi primi statia, si nici impresii de la mine despre Frsky nu cred ca vrei sa auzi acum.
0

Arata acest topic

• 45 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou