Modelism - RHC Forum: Ax pupa si carma de casa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ax pupa si carma de casa

#1 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 24-September 11

Postat 12 November 2012 - 11:12 AM

Pentru ca la prima barca Alen am facut un ax la fel ca acesta si toata vara am plantat cu "Titanicul" fara a avea probleme, m-am gandit sa pun acelasi ax "imbunatatit"( zic eu ) la un jabo 2 cu care m-am pricopsit si vreau sa il echipez.
In cavitatea (cutiuta) de pe ax o sa pun vaselina la greu.:pardon: Parerea mea este ca nu o sa mai intre apa in veci pe la ax.
Cui ii este frica ca o sa stropeasca cu vaselina prin barca poate compartimenta cutiuta in doua si sa puna vaselina doar in prima, astfel nu mai este nici un bai( zic eu!:good:)
Aceeasi treaba se poate face si la carma !
Sper sa foloseasca cuiva !

o zi buna tuturora !

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2012 - 12:31 PM

Cu scuzele de rigoare rog un moderator sa modifice titlul topicului in : "Ax pupa si carma de casa" :)
0

#3 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 13 November 2012 - 01:17 AM

Este bine alest titlul topicului " Ax si carma "de casa" " pentru ca la cele cumparate de la Sierra/AutoRC nu intra apa... datorita faptului ca sunt bine realizate... deci nu au nevoie de "inventii suplimentare".
Cei care folosesc "de casa"... isi pot pune barcile pe biblioteca si nu intra apa decat daca vorbesti si insisti la vecinul care sta cu un etaj mai sus.

Sunt cateva carme la topicul de vanzari... care desi sunt facute acasa... nu au nevoie de astfel de dispozitive. Felicitari celor care le-au realizat!

Spor!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 13 November 2012 - 01:20 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#4 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 13 November 2012 - 01:25 AM

Maine-poimaine bagam decalemitul in barca si-i atasam un servo actionat din telecomanda ca sa unga toate sistemele in actiune.
Cred ca vorbesc cu bunica sa-mi opreasca galeata cu untura de anul trecut si umplu barca cu untura si-uite-asa am scapat de griji!
Sic!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#5 Useril este offline   Vik 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 23-October 12
  • Interests:Cisco, MSAD, Electronica, Robotica, Automatizari, CNC. 3D-Printing

Postat 13 November 2012 - 09:12 AM

Eu cred ca se poate face la strung o presetupa in cazul in care nu se gaseste de cumparat dimensiunea dorita, iar varianta cu rulment si semering ar fi probabil cea mai buna. Eu sunt la inceput, ramane sa testez in curand diferite variante. Oricum, daca se pot folosi presetupe, "gogglle" gaseste destule locuri de unde pot fi achizitionate. Ma tot gandesc ca s-ar putea adapta totusi la axele de 4/5 cu mici ajustari..
0

#6 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 13 November 2012 - 09:12 AM

Vezi postareaaplered, la 12 November 2012 - 11:12 AM, a spus:

Pentru ca la prima barca Alen am facut un ax la fel ca acesta si toata vara am plantat cu "Titanicul" fara a avea probleme, m-am gandit sa pun acelasi ax "imbunatatit"( zic eu ) la un jabo 2 cu care m-am pricopsit si vreau sa il echipez.
In cavitatea (cutiuta) de pe ax o sa pun vaselina la greu.:ph34r: Parerea mea este ca nu o sa mai intre apa in veci pe la ax.
Cui ii este frica ca o sa stropeasca cu vaselina prin barca poate compartimenta cutiuta in doua si sa puna vaselina doar in prima, astfel nu mai este nici un bai( zic eu!:yahoo:)
Aceeasi treaba se poate face si la carma !
Sper sa foloseasca cuiva !
o zi buna tuturora !

Salut.
Poti sa ne enumeri compozitia realizarii tale ? ... din ce este axul ? ... din ce este tubul etambou ? ... ce semeringuri ai folosit ... chestii deastea plictisitoare ... cum ajunge vasilina sau uleiul pe ax in jos ?
Multumesc .

0

#7 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:16 AM

Vezi postareaAdistul, la 13 November 2012 - 01:25 AM, a spus:

Maine-poimaine bagam decalemitul in barca si-i atasam un servo actionat din telecomanda ca sa unga toate sistemele in actiune.
Cred ca vorbesc cu bunica sa-mi opreasca galeata cu untura de anul trecut si umplu barca cu untura si-uite-asa am scapat de griji!
Sic!

Doar o scurta interventie, decalemitul nu exista, vrei sa spui tecalemit( tecalemitru)!
0

#8 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3542
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 13 November 2012 - 09:17 AM

Vezi postareaVik, la 13 November 2012 - 09:12 AM, a spus:

Eu cred ca se poate face la strung o presetupa in cazul in care nu se gaseste de cumparat dimensiunea dorita, iar varianta cu rulment si semering ar fi probabil cea mai buna. Eu sunt la inceput, ramane sa testez in curand diferite variante. Oricum, daca se pot folosi presetupe, "gogglle" gaseste destule locuri de unde pot fi achizitionate. Ma tot gandesc ca s-ar putea adapta totusi la axele de 4/5 cu mici ajustari..

Poti fi un pic mai explicit cu presetupele ,eventual un mic desen? si vo 2-3 adrese ,pentru axe de 4-5mm?Multam mult.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#9 Useril este offline   Vik 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:30 AM

Vezi postareamanolo, la 13 November 2012 - 09:17 AM, a spus:

Poti fi un pic mai explicit cu presetupele ,eventual un mic desen? si vo 2-3 adrese ,pentru axe de 4-5mm?Multam mult.

Este vorba de un lagar de frictiune cu o toleranta specifica, plus etansarea prin compresie a fibrelor de bumbac (infiletarea capacului presetupei). Din ce am vazut la barcile reale, de cele mai multe ori tot ansamblul e format doar din presetupa in partea dinspre motor, plus bucsa de neopren in partea dinspre elice. Deci tubul etambou este inundat pana la presetupa, lubrifierea facandu-se cu vaselina la presetupa, si cu apa la bucsa de neopren. Am sa desenez in CAD si o eventuala constructie a ansamblului, ma gandesc ca daca ansamblul functioneaza fara probleme la axele de dimensiuni mari, se poate "strunji" si pt nevoile noastre. Astazi am sa dezvolt subiectul aceasta intr-un atelier de mecanica fina, in fata unui strung si in compania unui inginer de profil. Va spun rezultatele pe seara.
0

#10 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:32 AM

Vezi postareaaplered, la 13 November 2012 - 09:16 AM, a spus:

Doar o scurta interventie, decalemitul nu exista, vrei sa spui tecalemit( tecalemitru)!

Amindoua sint "gresoare",dar nu asta e problema ,ce ai prezentat tu e un fel de potcovarie cu o "gilma" .producerea axelor port elice cu tot ce tine de ele ax si bucsile de bronz sinterizate implica utilaje speciale.Probabil o mentalitate subterana a dus la realizarea acestei "capodopere"
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#11 Useril este offline   Vik 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:37 AM

Bucsele din bronz pur, impregnate cu ulei nu sunt potcovarie, daca la ele te referi. La treaba cu subteranul...NO COMMENT!
0

#12 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 10:32 AM

Vik ,eu nu ma refer la presetupa ta ca "subterana" ,dar acum referitor la vapoarele mari ce au presetupa ,eu zic ca acolo raportul dintre frecare si puterea motorului este neglijabil ,iar la barcutele noastre cred ca este destul de mare ,asta este un aspect ,al doilea aspect este realizarea practica care implica o mecanica fina ,ca sa fie ceva finut si ceva costuri si parerea mea este ca daca bagi vaselina speciala la inceput de sezon in tub nu ai probleme cu intrarea apei in barca ,mai ales ca acest fenomen apare cind dai cu spatele,eu zic ca nu se merita ,dar ca realizare ,eu zic ca este interesanta si astept cu interes finalizarea.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 13 November 2012 - 03:46 PM

...dar la o garnitura din pasla (3-5mm grosime) saturata in ulei si plasata intre colierul de siguranta si tubul axului ,te-ai gandit ?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#14 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2012 - 04:15 PM

Vezi postareaipsihi, la 13 November 2012 - 03:46 PM, a spus:

...dar la o garnitura din pasla (3-5mm grosime) saturata in ulei si plasata intre colierul de siguranta si tubul axului ,te-ai gandit ?!!!

Buna si varianta asta !
0

#15 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 13 November 2012 - 07:23 PM

Vezi postareaVik, la 13 November 2012 - 09:37 AM, a spus:

Bucsele din bronz pur, impregnate cu ulei nu sunt potcovarie, daca la ele te referi. La treaba cu subteranul...NO COMMENT!

Ce le mai bune bucsi se fac din bronz sinterizat. Eu le fac cu rulmenti speciali din inox...cele de la Siera de T-rex nu sunt buni.La rulmenti ungerea trebui facuta cu ulei fin.
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#16 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 November 2012 - 09:45 PM

Axul functioneaza cu succes, carma la fel !! O solutie de compromis in anumite situatii !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro