Modelism - RHC Forum: Inca un incepator in ale driftului - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5

Inca un incepator in ale driftului ajutor in alegerea modelului

#121 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 30 January 2013 - 05:42 PM

La noi e un soi de catch-22, ce vrei sa cumperi nu prea gasesti deci cumperi din afara si nu se aduce pentru ca nu se vinde pentru ca... nu se gaseste

Din pacate nu prea vad iesiri din impas, decit daca magazinele rc si utilizatorii fac o sedinta si hotarasc de comun acord o lista de modele mai folosite, la fiecare clasa / categorie, pentru care sa aiba piesele uzuale in stoc.

De ex. pt drift ca tot e topic de drift intre sprint2 (care din punctul meu de vedere e un sasiu de touring ajustat spre drift - drift spec cum zice lumea - "bonus" il vad doar rtr, nu si kit) si tc-fd (care e proiectat pentru drift, dar e cu vreo doua clase mai sus si din pacate nu toti avem buget pentru el) nu am gasit nimic
USER BANNED BY ADMIN
0

#122 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 31 January 2013 - 11:07 AM

E o discutie foarte lunga in care nimeni nu e de vina, dar o masina se cumpara cu piese, e plin forumu de fel si fel de ciudatenii de masini.
Clientul nou cand vine in magazin isi alege o masina in stoc la care sunt piese, forumsitul intra pe tower pe hk si isi alege el cu experienta lui ce are roti verzi si caroserie mov ce a citit el pe forumuri prin anglia ce a vazut pe youtube, nu merge asa. Afara e simplu fiecare tara are specificul ei, in anglia e plin de schumacher si in germania de coraly, tocmai pentru ca se merge pe ce gaseste la distribuitorii lor si la magazinele lor, intradevar au si ei ratacitii lor dar la noi sunt numai individualitati.

Eu de mult timp nu mai dau sfaturi la incepatori tocmai din acesta cauza ii zici stanga si el zice dreapta si dupa ii vezi cum se dau cu capul de pereti ca nu gaseste suport.
Avem cel putin 20 de cererei pe saptamana pentru cine stie ce chinezarimse germaniseme cu productie in china de care am auzit odata sau de 2 ori in 6 ani de modelism.

Magazinele sunt bine definite si fiecare are o expertiza intr-un anume domeniu de RC.

La drift aveti 2-3 varinate Yokomo care il aduce SpeedRC si aveti in bucuresti oamnei care au yokomo si va pot ajuta si mai este HB care vine de la Hpi-Racing. Masinile sunt la acelasi nivel diferenta o face pilotul.

E dimineata si sunt morocanos si tind sa cred ca forumul e cel mai rau lucru care i se poate intampla unui pasionat incepator. Sterg eu mai incolo ce am scris sa nu ramana topicul murdar.
0

#123 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 31 January 2013 - 11:28 AM

... daca ramine ce ai scrid eu zic ca e bine venit ... de fapt ar trebui deschis si intr-un topic tintuit , tinind cont de experienta ta este un sfat binevenit
0

#124 Useril este offline   Titirezu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 06-October 07
  • Interests:Off Road + Touring

Postat 02 February 2013 - 09:21 PM

Salut, am si eu nevoie de putin ajutor, am cumparat un T2 de aici de pe forum pentru drift dar a venit fara servo, am luat un servo separat : http://www.hobbyking...?idProduct=9442 , dar nu reusesc sa il montez, din ce am vazut in schema kitului de T2 ar trebui sa am o piesa care se prinde de servo si de bara de la directie, piesa pe care nu o am, din ce am inteles ar trebui sa mearga si cu una din piesele cu care a venit servo (cele din poza de pe link) dar probabil nu stiu eu sa le conectez. Daca puteti, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
XRAY T2 007 / SpeedPassion Citrix Stock/ SpeedPassion Ultra V3 13.5R - De vanzare - http://www.rhcforum....__1#entry645640
Durango DESC210 / Tekin RS Pro / Tekin Redline 8.5T - Race Ready
Spektrum DX3R Pro
0

#125 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 February 2013 - 10:15 PM

De exemplu din piesa din stinga decupezi unul din brate (ramine doar centrul si celalalt brat)

Sau din aia cu trei brate decupezi doua...

Sau din aia cu patru brate decupezi trei...
USER BANNED BY ADMIN
0

#126 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 03:29 PM

Voua nu va face scandal fata la bracaj?

Am cvd-uri (care nu sint constant velocity da' asa-i "terminologia") de 60 de grade, rotite incet nu agata nu ezita nici la unghiuri total indecente, dar la turatie mai ales roata interioara face urit incepind de la unghiuri mult mai mici. Am dat jos spool-ul de pe fata si am pus un diff cu bile, din pacate strins cit sa nu patineze nu se invirte suficient de liber ca sa preia prea mult din "problema".

Nu stiu cum sa caut dupa axe cu dublu cardan (DCJ-uri - ca sa citez "drastically reducing wheel chatter") care sa se potriveasca, trebuie sa corespunda vreo 3 dimensiuni si chiar n-as lua la incercare ca nu-s deloc ieftine.
USER BANNED BY ADMIN
0

#127 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2013 - 10:15 PM

In curind n-o sa mai am spatiu indoor asa ca...

La ora asta, ce optiuni am pt. un sasiu de drift bun de rupt afara in parcare, d-aia cu praf si pietricele? Asta ar cam insemna shaft cu transmisie inchisa, si nu prea stiu multe modele:

- yokomo drift package (basic la care nimic nu e reglabil toate linkurile sint fixe, sau plus care are turnbuckles dar e mare diferenta de pret intre ele). Kit-ul se gaseste in europa, piese nu prea. Se gaseste kit de upgrade pt. marire unghi de bracaj spre 45 de grade si one-way.

- tamiya tb-03d, se mai gaseste dar e oficial discontinued. Piese s-ar gasi si in europa. Nu stiu daca are vreun upgrade care conteaza, poate directie alu cu rulmenti pentru micsorarea jocurilor.

(nu, nu-s curios de tt01)

Mai am si alte optiuni?

Are sens sa-mi scot cureaua afara sau e pacat, se va duce repede si sigur, mai bine o vind cit inca a vazut doar indoor si e ca noua? Sint dispus sa iau matura cu mine si sa dau o tura pe zona in care ma joc, dar nu cred ca o sa am mare spor, doar o sa mai uniformizez mizeria.
USER BANNED BY ADMIN
0

#128 Useril este offline   Jet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 497
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 17 March 2013 - 09:24 PM

Cateva optiuni pentru incepatori (cu bune si cu rele).

Top Rated RC Drift Chassis From $150-$400

Aceasta postare a fost editata de Jet: 17 March 2013 - 09:25 PM

Imagine postata
Aero: DX6i,FalconWing,UltimateS,TelinK Yak55-M ; Auto:Sanwa Mx-3x,TA5-VDF Drift,SC10 4x4 fr Street.

KEEP IT SLIDEWAYS

0

#129 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2013 - 09:16 AM

Stiu articolul ala. Chestia e, nu o sa mai am sala indoor si nu stiu cind va face cineva o pista la Tm, ce fac, sacrific mst-ul afara in praf si pietricele sau... dau o gramada de bani pe un drift package plus (e mai scump decit mst-ul, cu transport imi iese vreo 250 de euro sasiul). Ca din cite vad chestii cu shaft mai sint activ fabricate doar in segmentul entry level (tt01/e10/s10/strada etc.) sau segmentul high end (yokomo dpm, mst xxx)
USER BANNED BY ADMIN
0

#130 Useril este offline   Jet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 497
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 18 March 2013 - 01:16 PM

Cateva optiuni pentru incepatori (cu bune si cu rele).

Top Rated RC Drift Chassis From $150-$400

Linkul nu era pentru tine ca nu mai esti incepator.

Ca sa nu ne lungim aiurea eu zic ca ai 2 variante(sunt convins ca le sti deja).
Sa-ti iei curele de rezerva si sa pui banda adeziva sub sasiu.
Sau cumperi inca un roller pentru strada.

Aceasta postare a fost editata de Jet: 18 March 2013 - 01:17 PM

Imagine postata
Aero: DX6i,FalconWing,UltimateS,TelinK Yak55-M ; Auto:Sanwa Mx-3x,TA5-VDF Drift,SC10 4x4 fr Street.

KEEP IT SLIDEWAYS

0

#131 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2013 - 02:36 PM

Zi-mi un roller pt strada...

In afara de curele, o sa am probleme cu cvd-urile, rulmentii si cu tot ce se invirte, tinind cont ca sint la vedere? Hai ca rulmentii de bine de rau au protectia de metal, dar cvd-urile sint la vedere si chiar lucreaza din greu la drift.

Nu sint incepator in sensul ca ma chinui de vreun an :) dar nu sint material de expus in public. Asa-i cind ai din fabrica doua miini stingi.

Incepatorii-incepatori din pacate si din motive care le inteleg (si eu am facut aceeasi greseala) incep aproape invariabil cu tt01 + motorul stock (silver can-ul care numai motor nu se poate numi). Cei ma norocosi asculta de sfaturile voastre si incep cu sprint 2. Nu stiu citi sint din start dispusi sa sara ca prima masina la yokomo / street jam / mst, sau macar la sasie touring de calitate gen xray t2/t3, care presupun o investitie initiala mare
dar isi fac toti banii.
USER BANNED BY ADMIN
0

#132 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 March 2013 - 09:18 PM

Pina la urma am gasit probabil ultimul kit de tb-03d pe stoc la budapesta si l-am comandat. Tinind cont ca am avut tb-02 si a fost ok pentru parking lot bashing, nu cred sa ma dezamageasca. Prea scump yokomo, o sa vina o zi si pentru asta. Pacat ca din motive non-tehnice s-a impus tt-01 (vezi proaspata lansare tt-02, cu bucse si cardan de plastic c'asa vrea poporu sa dea banu pe upgrade-uri si asta cam acelasi pret la care iau un tb care e alta clasa) si tamiya a renuntat la seria tb.
USER BANNED BY ADMIN
0

#133 Useril este offline   Catalin1987 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 27 March 2013 - 01:33 PM

Vezi postareaiuli_basu, la 02 January 2013 - 12:44 AM, a spus:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. M-am hotarat ramane HPI Sprint 2 Drift. Dilema care mai trebuie rezolvata o reprezinta alegerea acumulatorului si incarcatorului. As aloca un buget de 2-300 ron pentru o alegere cat de cat decenta. Ce mi-ati recomanda in acest pret si cam care ar fi timpul de folosinta aproximativ al masinutei cu respectivele acumulatoare?

Ai facut cea mai buna alegere (parerea mea)
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro