Modelism - RHC Forum: Inca un incepator in ale driftului - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

Inca un incepator in ale driftului ajutor in alegerea modelului

#31 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2700
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 01 November 2012 - 07:17 AM

CSM, la orice masina va trebui ceva upgrade.Ca nu este original, ca este un aftermarket, mereu va exista un upgrade.
uitate si dupa R31

@CSM, ai mai fost vreodata la drift?

Aceasta postare a fost editata de vgeorge: 01 November 2012 - 07:19 AM

Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX5T - truggy nitro
-Mugen MBX6 - buggy nitro
-Kyosho MR03 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#32 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 01 November 2012 - 07:22 AM

Daca pricep bine diferenta ar ramine ca la un sasiu de buget (ex. sprint2) tre sa incepi sa lucrezi la el din start (chestii de baza gen eliminat jocuri directie) pe cind la un sasiu dintr-o clasa superioara poti te dai cu el asa cum vine, dupa care vezi ce nu-ti place si trebe imbunatatit.

Pe de alta parte mi se pare mie sau multe upgrade-uri sint doar pt. "factorul bling", ca deh, fabricantii nu-s prosti, daca omul vrea sa luceasca totul frumos, n-are decit sa dea banu'
USER BANNED BY ADMIN
0

#33 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2700
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 01 November 2012 - 07:28 AM

Daca esti baiat instet, si citesti mult forumuri din afara, ai sa afli ce se merita cumparat si ce nu la rollerul tau.
Sprint 2, il recomand incepatorilor, pentru ca dupa parerea mea, nu dai 600dolari+transport pe primul tau roller de drift ca apoi sa vezi ca nu esti facut pentru asa ceva, si ramai cu el in vitrina.Tocmai dasta l-am intrebat si pe CSM daca a mai fost sau nu la drift.

Am si spus etapele, la sprint 2 la un moment dat, va trebui sa faci ceva upgrade, one way pe fata + cvd-uri minim.
Daca ai un buget din prima mai marisor, undeva la maxim 1000ron, poti gasi pe forum rollere care vin cu toate upgrade-urile NECESARE pt drift.
Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX5T - truggy nitro
-Mugen MBX6 - buggy nitro
-Kyosho MR03 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#34 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:04 PM

Am palpat in weekend un sprint 2. Singura chestie care m-a dezamagit rau e jocul directiei, credeam ca doar la tt01 fiecare roata merge pe drumul ei. Macar e mai usor de eliminat decit la masinile cu cardan la care te impiedici de transmisie cind incerci sa legi intre ele fuzetele. Bine, si motorul stock brushed care are putere, dar ca orice brushed raspunde cu intirziere (si dupa ce te-ai obisnuit cu un sensored, pare si mai mare intirzierea aia).

In alta ordine de idei, ce fel de mocheta se foloseste pt drift? Este vreuna ieftina usor gasibila prin magazine care se preteaza? As avea unde sa ma dau la iarna indoor dar podeaua e cu probleme.
USER BANNED BY ADMIN
0

#35 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 801
  • Inregistrat: 26-April 11
  • Interests:Auto, Constructii

Postat 13 November 2012 - 09:13 PM

Noi la pista avem mocheta cea mai ieftina pe care o gasesti in Brico/Practiker ( undeva pe la 7-9 lei/mp ), tine de aproape 1 an la drift, a fost folosita inainte si la onroad si inca mai rezista.

Singurul dezavantaj e ca dupa cateva ture vei avea masina plina de scame, va trebui sa cureti mai des la ea, dar per total se merita. Inca un plus ar fi ca gumele te vor tine un timp foarte indelungat.

Cauciucuri recomandate pentru mocheta : T-Drift de la HPI
RWD - R 31-FM / GOLD, Spektrum DX3R Pro

Imagine postata
0

#36 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:21 PM

Nu vrei sa stii cum arata masina dupa o tura afara in parcare. Noroc ca are transmisia inchisa.

Banuiesc ca tre sa caut mocheta cu fir scurt...?

Nu merg (cel putin la inceput) rotile de drift de asfalt (plastic tare)? Ca sa ma ierte hpi da's cam scumpe ale lor.
USER BANNED BY ADMIN
0

#37 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:30 PM

Pe mocheta odata cumparate nu va mai fi nevoie sa iei altele curand iar calitatea lucrurilor originase defera cu mult peste a celor chinezesti dar poti incerca rotile care le ai, rau e ca te vei obisnui rau, iar cand vei pune cauciucurile care trebuie iti dai seama cat ai gresit :).

Mocheta de care spun e un fel de resturi de la mochetele bune, maturate de pe langa marinarii si apoi lipite cu oarece rasini sa stea unite.Nu cred ca poti sa-i spune cu fir scurt sau lung, buclata, tunsa, etc.Iti vei da seama cand o vei vedea in magazin cu pretul pe care ti l-am spus

Imagine postata
0

#38 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:37 PM

Mersi, ma uit cind mai am drum pe la vreun magazin din asta

Ca tot vroiam sa intreb, t-drift-urile sint, cum sa formulez, plastic tare sau cauciuc tare?

In parcare folosesc raikou d70, imi place cum merg, am incercat si dxpe si mi se par prea aderente (plus ca nu-mi place cum arata, sint f. subtiri - si da, la drift tre sa si arati bine :) ).
USER BANNED BY ADMIN
0

#39 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 09:39 PM

plastic

Imagine postata
0

#40 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2012 - 08:09 PM

Azi am "vizitat" nise gresie lucioasa, de-ti faci freza in ea. Pe asta cu ce ma dau?

Rotile de plastic sint prea alunecoase

N-am avut la mine altceva decit niste roti touring slick, am tras banda peste ele, putin prea aderente.

Ce caut e aderenta care mi-o dau cele de plastic in parcare, suficient control ca sa mearga masina unde zic eu dar nu prea mult ca sa nu se termine brusc manevrele.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 14 November 2012 - 08:10 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#41 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2012 - 11:12 PM

cod4402 de la HPI

Imagine postata
0

#42 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2012 - 06:16 PM

Pina la urma m-am obisnuit cu rotile de plastic tare.

Ciudata gresia aia, lucioasa dar aderenta (exceptind dupa ce a spalat-o tanti de servici, moment in care mai sa ma fac afis de perete nevazind o zona umeda- ma rog, masina, nu eu). Sint placi mari, fara rosturi, nu stiu ce marca/model.

Am incercat si cu niste roti de plastic moale si nu mi-a placut, mult prea aderente. Nu cred ca are rost sa iau din alea de cauciuc tare, nu pe gresia asta.

Bun, alte intrebari acuma. Dat fiind ca la drift roti tari, imi apar probleme care nu mai sint mascate de un cauciuc de touring sau de o mocheta de drift

- prinderea rotilor e... aproximativa, am trecut la hex-uri de metal cu surub (aveam de plastic), dar gaurile din jenti sint un pic mai mari decit axul, si piulita nu intotdeauna centreaza roata. De fiecare data cind prind o roata tre sa o verific si daca bate, sa o dau jos si sa o prind din nou pina imi iese

- trebuie sa echilibrez toate rotile, altfel vibratiile sint deranjante (si pentru mine, si pentru rulmenti)

- din motive care-mi scapa total pe cite un cauciuc am una sau mai multe, cum sa le zic, cucuie perfect transversale, se uzeaza cumva in valuri. Unde ma dau in parcare e ceva de gen beton finisat (nu stiu cum se cheama)
USER BANNED BY ADMIN
0

#43 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2012 - 01:11 PM

M-am uitat un pic azi la mochete

Este ceva la vreo 7 lei ("mocheta trafic") dar aia nu se poate numi mocheta, ci vibrator cu urme de fire. Ceea ce pot numi mocheta e pe la 17-20 de lei mp, fara/cu cauciuc pe verso. Intre ele ca pret mai era ceva de gen mocheta expo, d-aia rosie.

Clar, fara sponsor nici o sansa. Din pacate am ratat niste mocheta tip office, folosita.

Gresia cu fata lucioasa (niste placi mari, se monteaza fara rosturi) rezista in timp la roti de drift din plastic tare?

Aceasta postare a fost editata de DanB: 02 December 2012 - 01:12 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#44 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2012 - 07:02 PM

pai exact despre mocheta aia transparenta spuneam eu ca merge, gresia normal ca tine mai mult

Imagine postata
0

#45 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2012 - 11:12 AM

(lectie pe gresie: daca nu o speli se stringe praful si incepe sa alunece. asa, unde am pus mopul ala...)

A pus cineva mina pe MST MS-01D (non-pro)? Tot sapind dupa sasie de drift (proiectate pt. drift) accesibile, nu prea vad multe variante care sa nu fie clone ieftine. Asta il gasesc cu 189 euro + transport in germania.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 12 December 2012 - 11:13 AM

USER BANNED BY ADMIN
0

#46 Useril este offline   icepatoru' 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 304
  • Inregistrat: 15-August 08

Postat 12 December 2012 - 12:24 PM

ai incercat sa gasesti ceva despre asa ceva?

http://www.r2hobbies...hassis-kit.html
0

#47 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2012 - 12:28 PM

In momentul asta nu ma intereseaza clonele vindute de r2hobbies, dureaza si costa prea mult sa tot aflu ce piese trebuie schimbate, sa comand originale si sa reiau ciclul pina masina e ok
USER BANNED BY ADMIN
0

#48 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2012 - 03:12 PM

Da, stiu, e regie, poate oricine daca insista suficient etc. etc.

Totusi... o placere sa te uiti

Ce ma enerveaza e ca in descriere zice ca masina e drift package basic, care e cel mai ieftin sasiu yokomo plastic cu link-uri fixe nu tu camber nu to toe (abia la drift package plus sint reglabile).
USER BANNED BY ADMIN
0

#49 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2012 - 10:39 AM

Mda, mst-ul are cam multe reglaje :) am o senzatie ca si bratele inferioare se pot regla

M-ar interesa un punct de plecare pentru caster, toe si ackerman

Camber as incepe cu 0, am roti taiate drept si ma dau pe suprafete tari, nu vad sensul sa merg pe muchie cu ele (din fabrica sasiul vine cu camber, mai mic pe spate si mai mare pe fata)
USER BANNED BY ADMIN
0

#50 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2012 - 03:11 PM

Parerea mea e ca ar fi bine sa incepi sa mergi cu unghiurile cu care a venit masina si sa dezvolti de acolo cate putin. Sasiurile sunt diferite intre ele si probabil un sfat bun iti poate da un alt user cu acelasi sasiu.

Bratele inferioare se pot regla, poti regla toe in/out pe spate schimband una din piese si mai poti regla kick`up din surubelul de pe bascula

Aceasta postare a fost editata de geicsu: 25 December 2012 - 03:13 PM

Imagine postata
0

#51 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2012 - 06:13 PM

O sa incep cu setarea de fabrica (mai mult din lipsa de rabdare, doar montez electronica si la joaca cu ea), dar cum nu ma dau pe mocheta chiar nu as lasa camber-ul "de smecher" care vine stock chiar daca arata cool in spiritul drift looks

Nu ma pricep dar ma gindesc ca una e pe mocheta unde poti sa mergi cu ce camber ti se pare cool ca esti pe moale si alta pe asfalt unde roata se uzeaza rapid daca incerci figura

Aceasta postare a fost editata de DanB: 25 December 2012 - 06:15 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#52 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2012 - 06:47 PM

Chamberul nu e doar pentru look.Te ajunta intr-o oarecare masura in curbe. Incearca sa mergi pe fata cu chamber 0 si apoi pune-l pe 7 sau mai mult si ai sa vezi ca masina se comporta altfel, iar pe spate la chamber 0 ai tractiune maxima care scade cand modifici unghiul.

Imagine postata
0

#53 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2012 - 10:28 PM

Crap, am spool (si) pe fata. Welcome vibratii. Ball diff... peste vreo luna jumate, maybe, ca'i pauza peste ocean. Interesant e ca doar roata de pe exteriorul virajului vibreaza de nebuna (valabil pentru ambele roti, nu e una cu probleme). Am bagat un pic de ackerman ca sa reduc virarea ei, inca face urit.
USER BANNED BY ADMIN
0

#54 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2012 - 02:49 PM

Si a doua chestie, cureaua spate atinge usor motorul. Din cite am citit nu e singurul model de masina la care se intimpla asta. Solutii nu prea am, decit sa incerc sa mai intind un pic (oricum doar un pic se poate, intinzatorul e fix) cureaua.

Mdea, daca erau fonduri trebuia sa iau modelul pro, te scuteste de mai multe batai de cap se pare (as fi avut link-uri ajustabile din zbor fara demontare, intinzator reglabil, dar si pretul...)

Oricum se simte ca e sasiu de drift, scos din cutie merge frumos.
USER BANNED BY ADMIN
0

#55 Useril este offline   Jet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 497
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 28 December 2012 - 03:19 PM

Vezi postareaDanB, la 26 December 2012 - 02:49 PM, a spus:

Oricum se simte ca e sasiu de drift, scos din cutie merge frumos.

Poti face un film sa vedem si noi cum se descurca.

Imagine postata
Aero: DX6i,FalconWing,UltimateS,TelinK Yak55-M ; Auto:Sanwa Mx-3x,TA5-VDF Drift,SC10 4x4 fr Street.

KEEP IT SLIDEWAYS

0

#56 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2012 - 04:59 PM

Rotile sint un pic prea tari pentru gresia pe care merg acuma, plus ca eu sint rookie, plus ca nu prea e lumina si cu sapuniera din dotare iese pe naiba. Asa ca nu promit nimic. Dar traseul improvizat pe care ma dau e foarte strins (nu e loc), conteaza sa pot sa ma "invirt pe loc" fara sa-mi iau avint.

Ideea e: e un sasiu de drift (si nu touring ridicat la rang de "drift spec" sau alte d'astea). Varianta de baza din pacate nu include cvd-urile de unghi mare (60 de grade), nu am fost pe faza asa ca o sa le cumpar separat. Trebuia sa iau din start varianta pro, are pe el un gramada de upgrade-uri relevante pe linga cele de bling factor.

Se poate regla cam tot ce vrei (inclusiv ecartamentul pe punti, nu cu mult dar si bratele inferioare au lungime reglabila). Cu cvd-urile de unghi mare si ball sau one way pe fata se pot scoate limitatoarele de unghi de bracaj si braca indecent de mult. La mine cu spool am vibratii si la bracaj normal, asa ca pe moment astept cuminte sa intre ball diff pe stoc (nu ma simt inca de one way).

Nu am cu ce sasiu profi de touring sa-l compar, sa-mi dau seama cit conteaza dispunerea motorului linga puntea fata.

Tot ce pot sa zic pina acuma: daca-l vrei ia varianta pro, nu cea simpla. In diferenta de 120 euro intra chestii care luate separat costa cel putin dublu si conteaza. Si nu fi dezamagit ca lower deck-ul nu e carbon, cica asa e planul, sa fie un pic flexibil. A, pro vine si cu kit de cs (set de pulley-uri)

Vrei 'eftin bun si carbon, ia un sasiu de touring second hand, vad ca tot ies xray t2 la vinzare incepind cu la 700 ron roller-ul. Pe trasee mai de viteza zic altii ca nu prea conteaza, se simte diferenta pe trasee strinse, tehnice.

Chiar ma gindeam, what now, sa-l vind pe asta sa-mi iau un pro... greu de vindut la noi...
USER BANNED BY ADMIN
0

#57 Useril este offline   Jet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 December 2012 - 06:49 PM

Eu ziceam ceva de genu'

Fara pretentii..

Imagine postata
Aero: DX6i,FalconWing,UltimateS,TelinK Yak55-M ; Auto:Sanwa Mx-3x,TA5-VDF Drift,SC10 4x4 fr Street.

KEEP IT SLIDEWAYS

0

#58 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 28 December 2012 - 07:48 PM

Camber... si da, ajuta un viraje, dar nu la drift.
0

#59 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2012 - 08:24 PM

Chestia asta o poti face cam cu orice sasiu cu motorizarea corecta si un pilot decent. Probabil si cu un tt01 daca stii cum sa-l setezi. Nu cred ca e nevoie de un r31. Ii las pe cei care stiu sa zica.

Un sasiu cu multe setari plus gindit din start pt drift (echilibrat st/dr, greutatea spre puntea fata, suspensii moi, alte chestii care nu le stiu) te ajuta mult si te scuteste de o gramada de traforaj. Dar trebe sa inveti sa-l setezi (probabil o sa-mi ia tot anul viitor chestia asta) si sa-l conduci (mhm, cit mai am pina la pensie?).

Si al naibii de neintuitive sint chestiile.

Azi de ex. am invatat sa compensez lipsa de aderenta a rotilor pe gresie lucioasa, folosing camber. Un pic, cit sa fie roata pe muchie. Gratis si la minut, daca nu ai in geanta seturi de roti din diverse materiale si duritati. Daca chestia asta te face ca efect secundar sa intrii prea greu cu fundul in derapaj, umbli la amortizoarele spate (la mine nu a fost cazul, dar la un tt01 a ajutat). Nu stiu daca am procedat corect, dar imi place mai mult cum se misca masina acuma. Pe alta suprafata probabil ar trebui sa o iau de la inceput (gen asfalt, unde s-ar toci repede muchia rotii, iar aderenta ar fi mai buna).
USER BANNED BY ADMIN
0

#60 Useril este offline   Jet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 December 2012 - 09:06 PM

Folosind camber nu compensezi lipsa de aderenta a rotilor ci din contra,devin si mai putin aderente.
Clipul respectiv l-am pus ca exemplu pentru un eventual filmulet facut de tine.
Tocmai pentru ca este ceva simplu si de baza in drift (chestia cu opturile) si nu cere spatiu prea mare,ai putea face un filmulet.

Imagine postata

KEEP IT SLIDEWAYS

0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro