Salutare, am luat si eu un set identic de aripi + profundor si cu permisiunea voastra am sa adaug aici evolutia proiectului "primul-planor". Cu setul meu situatia sta cam asa...aripa stanga 66g, aripa dreapta 64g, tija de otel 14 g si ampenajul orizontal 18g. Sunt foarte multumit de achizitie.
Intentia proiectului este de a realiza un planor pentru zboruri de agrement atat la camp (cu lansare la sandou sau poate chiar tractat) cat si la panta.
Acu sa vad cum merg mai departe. Ma bate gandul sa fac un fuselaj clasic ...din balsa si sa folosesc niste japico pe unde va trebui. Mai am niste nedumeriri legate de stabilizator si profundor...sa construiesc un profundor si sa il prind cu balamale de stabilizatorul din set sau sa fac cumva ca stabilizatorul sa pivoteze si sa imi dea control pe sus - jos?!?
Eu pana acum am pilotat doar modele cu eleroane ...ideea de a ridica in aer un ceva fara eleroane ma cam strange in spate. Ma gandeam la ceva ca in desenul de mai jos...Bordul de fuga al aripii este lat de 2 cm. As putea sa dau jos 1,5 cm din el si in loc sa pun un eleron de 3cm sau 3.5 cm care sa fie actionat de un servo SG50 sau SG 90 aflat in interiorul fuselajului. Un eleron pe canalul - celalalt pe canalul 3 si mixate intre ele astfel in cat cu stickul de acceleratie inainte sa ridic ambele eleroane ...cu stickul de acceleratie inapoi cobor eleroanele tip flaps si cu stickul din dreapta functie normala de eleroane stanga-dreapta. Sunt convins ca actiunea stanga-dreapta din eleroane va fi destul de mica avand in vedere amplasarea si dimensiunea lor.
Face vre-un sens ce zic sau sunt total pe langa subiect?
Ar mai fi cateva chestii dar mai intai sa imi pun gandurile in ordine...