Sa iti zic eu cum faci...
(testat de mine, se poate 100%)
Te duci la posta respectiva, ceri (pe un ton calm, relaxat si elevat) sa vb cu diriginta (poate ajuta daca te duci pe la un 18:45, eu asa am facut) si ii zici urmatoarele:
"Doamna, ma scuzati dar am o problema stupida... Am trimis un colet ieri (sau cand ai trimis tu) si am uitat sa iau chitanta. Va rog frumos sa ma ajutati sa imi dati un duplicat, ieri ma grabeam sa ajung la (bagi scuza - poti sa zici "la spital la ..." - doamne fereste! dar nah..)."
In era calculatoarelor orice se pastreaza! Ea poate accesa o lista cu toate trimiterile de la posta aia. Am vazut eu cu ochii mei la 3 poste separate. Ii zici catre cine ai trimis, data si eventual cam pe la ce ora (sau parte a zilei). Daca face gargara (nimic nu te mai poate soca la mom asta), ii zici respectuos (nu te certi sub nici o forma cu nimeni), ca ii faci reclamatie la sediul central ptr ca nu vrea sa iti elibereze un duplicat. Dar asta ca ultima instanta. Ai rabdare cu toti de acolo. Zambeste si fi politicos - te ajuta mult in orice situatie. Nimanui nu ii place sa vada pe cineva nervos si agitat - te expediaza repede dupa ce o sa pretinda ca ti-au cautat ce ai vrut si nu au gasit (e scuza penibila dar ff des intalnita).
Dupa ce iti da chitanta, vezi exact cat a costat si modalitatea de trimitere. Dupa, nu ma bag, faci ce doreste sufletelul tau ref la banii dati.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de costash: 11 October 2012 - 09:35 PM