Modelism - RHC Forum: Vreau o noua statie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vreau o noua statie Ce sa aleg?

#1 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 191
  • Inregistrat: 10-November 09
  • Interests:Navomodelism,automodelism,etc

Postat 03 October 2012 - 07:45 PM

Buna seara colegi.
Vreau sa achizitionez o noua statie in 2,4 Ghz.(maxim 900 lei)
La ce m-am gandit eu:-Futaba T6J-R2006GS 2.4 GHz FHSS
-Futaba T-6EX 6/7/0 2.4 GHz
-Graupner HoTT MX-12 cu telemetrie 2.4 GHz
-Hitec Optic 6 2.4 GHz cu receptor Optima 7
-Hitec Eclipse 7 Pro 2.4 GHz cu receptor Optima 7
Cam astea ar fi.Va rog sa va spuneti parerea.
Multumesc anticipat!
0

#2 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3948
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 03 October 2012 - 07:56 PM

Optic 6 am din iulie.O recomand ca are meniuri foarte usoare si multe posibilitati de programare pe un display mare.Ai slidere laterale,de pe care poti controla flapusurile proportional si spoilere tot proportional.De pe celalalt slider poti controla la heli pasul/turatia motor si la aero poti controla motorul daca setezi sa ai motorul pe slideru ala.
Se poate pune foarte usor life pe alimentare si scapi de ni-mhul original care nu tine prea mult.
Iti recomand optic 6 cu un rx optima 7 si inca 2-3 rx-uri optima 6e/t din bugetul ramas si un life pe emisie.Nu o sa vrei sa o schimbi prea curand. :)

T6 are un display meschin la care nici nu poti denumi modele.Receptoarele sunt mult mai scumpe decat rx-urile optima.Optic 6 are telemetrie inclusa,am setat sa imi bipaie statia daca nu are rx-ul destul curent,pe cand futaba nu are.

Eu am luat in calcul si turnigy 9x dar nu mi-a placut ca nu are posibilitatea de a pune flapsurile pe stickul mare si turatia pe un slider(urasc knoburile).Peste asta,calitatea pieselor din ea nu e de incredere in cazul in care zbori modele scumpe si de 3 ori mai scumpe ca statia.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 03 October 2012 - 07:59 PM

0

#3 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 08:03 PM

Eu nu am luat si nici nu iau in calcul brandurile chinezesti sau no name....ca am patito cu un e-fly si era sa stric un model(era de viteza,navomodelism)
0

#4 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 08:24 PM

Eu zbor cu modele scumpe.Nu imi permit sa pierd pe oricare din cauza statiei.Am dat un ban dar nu o mai schimb decat daca castig la loto si ma dau banii pe afara.Am un acrobat cu peste 1000 lei investiti care era sa o patesca tot de la un efly.Asa am siguranta ca s-a facut bine receptorul si modulul de emisie.In plus,timerul declansat de gaz e foarte util la motoplanoare,timerul de zbor fiind util ca sa vezi cat ai zburat cu motor si cat ai planat.Singurul lucru care nu mi-a placut a fost mufa de trainer.Nu vroiam sa o folosesc pe simulator dar e cam greu cu elev-profesor... :)

Un mare bonus pentru tine e ca o poti proba live la Kele(phoenixmodels) :) mare noroc de tine.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 03 October 2012 - 08:24 PM

0

#5 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 08:31 PM

Faza cu probatul live asa e...mi-ar place sa aiba si graupnerul sa vad ce poate.
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8317
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 October 2012 - 08:35 PM

http://www.rhcforum....__1#entry597257

E singura din lista ta cu 7 canale. E adevarat ca a fost proiectata acum o suta de ani dar poti spune ca e verificata.

Daca ai un heli termic sau un planor cu 6 servo si motor o sa plangi dupa canalul 7.

Altfel toate statiile din lista ta sunt foarte modeste. Singura mai rasarita e Graupner ca e HOTT dar e cel mai ieftin model si nu erau prosti sa puna functiile din MX-16 sau MX-22.
0

#7 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 08:35 PM

Graupneru si eclipseul sunt fosile de pe vremea 35/40 mhz.Si optic a fost initial 35/40 dar e mult mai moderna.
0

#8 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 October 2012 - 08:40 PM

Mai arunca un ochi pe site-ul Graupner (sau macar la phoenixmodels) si o sa ai o surpriza.

Graupner HOTT e vreo 2-3 ani inaintea a tot ce e pe piata acum, inclusiv MX-12.

Vezi postareaCiprian97, la 03 October 2012 - 08:35 PM, a spus:

Graupneru si eclipseul sunt fosile de pe vremea 35/40 mhz.Si optic a fost initial 35/40 dar e mult mai moderna.

0

#9 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 October 2012 - 08:41 PM

Poate cea mai buna si ieftina statie cu 7 canale e Multiplex copkit SX M-link.
0

#10 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 08:48 PM

si cat costa un rx graupner in 2,4?Hitecul are cele mai ieftine rx-uri din cele enuntate.In plus,nu-mi inspira prea multa incredere dezgroparea mortilor si punerea in ei a module in 2,4 si poc alt produs.Ceva gen aple 5,aceiasi marie cu palarie mai mare.7

Mx-12 e din aceiasi dinastie antica cu eclipsul 7

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 03 October 2012 - 08:48 PM

0

#11 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 October 2012 - 09:05 PM

Mai Ciprian, iti dau mura in gura:

http://www.graupner....EN/product.aspx

A fost pe vremuri un alt MX-12 cum a fost si un Fiat 500 in anii 60.

Un receptor HOTT pleaca de la 60 EUR. Un receptor Orange DSM pleaca de la 4 USD si merge perfect.

Vezi postareaCiprian97, la 03 October 2012 - 08:48 PM, a spus:

si cat costa un rx graupner in 2,4?Hitecul are cele mai ieftine rx-uri din cele enuntate.In plus,nu-mi inspira prea multa incredere dezgroparea mortilor si punerea in ei a module in 2,4 si poc alt produs.Ceva gen aple 5,aceiasi marie cu palarie mai mare.7

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 03 October 2012 - 09:13 PM

0

#12 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:11 PM

Asta ziceam si eu.60 euro nu se compara cu 30-35 euro pretul unui rx hitec.Deci daca ai ceva modele e mult mai rentabil Hitec.Spektrum nu a fost inclus in optiuni si chiar si asa,eu nu am siguranta in cap ca nu era cam adorimit chinezu cand mi-a lipit rx-ul de 4$,cu toate ca e posibil sa mearga struna acel rx.
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19175
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 October 2012 - 10:30 PM

Vezi ca a aparut un firmware compatibil Hitec care ruleaza pe hardware-ul unui receptor frsky. Pretul e de 22$.
Un pic mai bine decat 30 Euro, dar fara telemetrie.

Cat despre receptoare Graupner scumpe... se lucreaza si la asta :ph34r: HoTT o fi el grozav, ca asa vor nemtii sa para, dar e aparut la un an in urma altora, si nu a mai prea avut ce sa inoveze, asa ca e simplu de destelenit.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 03 October 2012 - 10:33 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 October 2012 - 10:47 PM

Da bine sa zici un: scuze, nu am fost atent, am gresit.

Vezi postareaCiprian97, la 03 October 2012 - 08:48 PM, a spus:

In plus,nu-mi inspira prea multa incredere dezgroparea mortilor si punerea in ei a module in 2,4 si poc alt produs.Ceva gen aple 5,aceiasi marie cu palarie mai mare.7

Interesanta informatie. Nu o stiam; frsky si hitec acelasi hard.
http://www.hobbyking...ompatible_.html
are opt canale asa ca e foarte bine.

Am aflat de curand ca Spektrum, NineEagle si Walkera merg pe acelasi chipset.

Ai idee Graupner HOTT si Multiplex M-link pe ce chipset functioneaza ?

Vezi postarearenatoa, la 03 October 2012 - 10:30 PM, a spus:

Vezi ca a aparut un firmware compatibil Hitec care ruleaza pe hardware-ul unui receptor frsky. Pretul e de 22$.
Un pic mai bine decat 30 Euro, dar fara telemetrie.

Cat despre receptoare Graupner scumpe... se lucreaza si la asta :ph34r: HoTT o fi el grozav, ca asa vor nemtii sa para, dar e aparut la un an in urma altora, si nu a mai prea avut ce sa inoveze, asa ca e simplu de destelenit.

0

#15 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 03 October 2012 - 11:27 PM

Vezi postareaCiprian97, la 03 October 2012 - 08:24 PM, a spus:

Eu zbor cu modele scumpe.Nu imi permit sa pierd pe oricare din cauza statiei.Am dat un ban dar nu o mai schimb decat daca castig la loto si ma dau banii pe afara.Am un acrobat cu peste 1000 lei investiti care era sa o patesca tot de la un efly.Asa am siguranta ca s-a facut bine receptorul si modulul de emisie.In plus,timerul declansat de gaz e foarte util la motoplanoare,timerul de zbor fiind util ca sa vezi cat ai zburat cu motor si cat ai planat.Singurul lucru care nu mi-a placut a fost mufa de trainer.Nu vroiam sa o folosesc pe simulator dar e cam greu cu elev-profesor... :D

Un mare bonus pentru tine e ca o poti proba live la Kele(phoenixmodels) :ph34r: mare noroc de tine.

eu ma turnigy 9x, resoftata si cu modul frsky, se pisa pe orice alta statie de zeci de mii de lei :D
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#16 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 06:07 AM

Vezi postareaR3dD3vil, la 03 October 2012 - 11:27 PM, a spus:

eu ma turnigy 9x, resoftata si cu modul frsky, se pisa pe orice alta statie de zeci de mii de lei :D

Foarte bine,eu nu am ales-o din cauza piticilor pe creier.Poate o fi ea mai buna dar mie nu-mi inspira sifuranta.Mai e si o chestie de gusturi,mie nu-mi place deloc look-ul ei,parca ar fi vaduva neagra. :ph34r:
0

#17 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 08:13 AM

Vezi postareastiganas, la 03 October 2012 - 10:47 PM, a spus:

Interesanta informatie. Nu o stiam; frsky si hitec acelasi hard.
http://www.hobbyking...ompatible_.html
are opt canale asa ca e foarte bine.

Am aflat de curand ca Spektrum, NineEagle si Walkera merg pe acelasi chipset.

Ai idee Graupner HOTT si Multiplex M-link pe ce chipset functioneaza ?

Hott pe CC2500, ca Hitec, Frsky, si multi altii, de asta va fi simplu de "rezolvat"
M-link pe... horror... acelasi folosit de spectrum... am ramas socat cand am aflat... ca o consolare, au "sateliti" incorporati, adica diversity-ul nu e o simpla comutare de antene, ci doua cai complete de receptie, fiecare cu antena lui.

Receptorul de care vorbeam mai sus este inca un semn al revolutiei care vine, desi este mai tacut si mai in subteran decat 9X, eu il consider cu consecinte mult mai daramatoare decat un soft de statie.
Rescrierea softului 9X a fost de la zero, cum au considerat unii sa fie bine scris un soft de statie, fara sa aiba alte restrictii decat ale hardului statiei.
Acest firmware de receptor presupune intai "spargerea" intregului protocol Hitec, si apoi rescrierea lui pe hardului altui receptor, cu care are comun doar chipsetul de RF, dar pentru alt microprocesor de control, in alt limbaj. Si mai remarcabil este ca acest lucru a fost facut de o singura persoana (UK), in timpul liber, dupa orele de job. Si nu a luat ani de zile, nici macar luni... multe. Gasiti povestea pe rcgroups, cautati autorul Simon Chambers. Nu este Simon, cel cu firmware-ul de ESC ;)
Faptul ca acest lucru este posibil arata cel mai clar stadiul la care a ajuns industria RC:
- o unificare a chipurilor folosite de majoritatea lumii, nici unul din marile branduri nu foloseste chipuri proprii, pentru simplul fapt ca i-ar depasi posibilitatile financiare, proiectarea unui chip de la zero si fabricarea lui in numai cateva mii de bucati pe an cat e piata RC intrece bugetul oricarei companii din bransa
- ca o consecinta a faptului de mai sus o lipsa a securitatii transmisiei printr-o criptare, care face decodarea destul de simpla, putand merge pana la, daca exista intentii rauvoitoare, clonarea unei statii si preluarea controlului asupra unui model.

Inca un aspect nou la acest receptor este modul de comercializare. Frsky, care pana acum a realizat totul respectnd mai mult decat s-ar crede anumite seturi de valori occidentale, da, chiar in cazul receptorului compatibil Futaba ! in acest caz nu doreste sa fie asociata cu clonarea unui receptor Hitec. Ei livreaza receptoare fara software si neetichetate unei terte entitati, care nu e HK si nici Simon :) aceasta le incarca cu soft si le eticheteaza, si le vinde apoi HK, varsand un procent autorului. In primele doua ore dupa lansare pe paginile acelea scria Frsky, apoi a fost stearsa orice referinta la producatorul de hardware.

Pentru pitici lui Ciprian: sunt sigure aceste receptoare? DA, mai sigure decat Hitec, care si acum inca scriu soft in VB6, cine stie ce e asta le poate aprecia nivelul de profesionalism !
0

#18 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 04 October 2012 - 08:41 AM

Multam de info renato. Superinformatii. Daca ai mai lasa si tu piticii si ai fi mai atent cand postezi ar fi mult mai bine.

Vezi postarearenatoa, la 04 October 2012 - 08:13 AM, a spus:

Pentru pitici lui Ciprian

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 04 October 2012 - 08:42 AM

0

#19 Useril este offline   vic 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1470
  • Inregistrat: 28-May 02

Postat 04 October 2012 - 09:06 AM

Futaba 6EX 6-Channel 2.4GHz FASST,receptor,acu. statie, in cutie noua.tel.0744558028
0

#20 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 09:21 AM

Topicul asta nu cred ca e bursa, sa postam oferte.
Ca sa nu mai zic ca T6 nu avea ce sa caute in lista initiala, pana si un copil ca Ciprian s-a lamurit de asta.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 October 2012 - 09:22 AM

0

#21 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 01:25 PM

Ar mai ramane:Graupner HoTT MX-12 cu telemetrie 2.4 GHz
-Hitec Optic 6 2.4 GHz cu receptor Optima 7
-Hitec Eclipse 7 Pro 2.4 GHz cu receptor Optima 7
Eu ma gandeam la Graupner...acum nu stiu ce sa zic...mai am cam 1-2 saptamani pentru culegerea de pareri pro/contra si a informatiilor despre aceste 3 modele.Multumesc pana acum de informatii si pareri si astept si pe altii.
0

#22 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 02:07 PM

Asculta de stefan si baga si mpx Cockpit, nu ai idee ce statie buna e... doar ca sunt cam scumpe receptoarele M-Link.

Eu nu recomand sa cumperi nou, second poti gasi la banii care ii ai chestii mult mai adevarate.
Doua exemple care le folosesc personal: Futaba 9C si MPX Royal Evo 9, ambele "trase" cu Frsky, pot fi aduse din UK sau Germania si scoase sub bugetul tau. La nici una dintre ele nu trebuie sa te temi ca iti va ceda ceva in urmatorii... multi ani.
0

#23 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 03:18 PM

Mie imi poate spune si Barrack Obama ca 9X>optic 6 ca tot optic 6 aleg.Poate sa-mi dea nspe motive de ce e mai bun 9x`u sau orice alta statie ca mie imi place ce am luat si nu voi schimba prea curand statia.Cum am mai zis,daca castig la loto si imi iau FPV cu 12 canale si octocopter cu enspe mii de functii poate iau alta statie, sau un portbagaj de receptoare optima 9 pentru optic 6.
0

#24 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 04:07 PM

Cum ziceam... pitici... receptoare 9ch pentru statie de 6ch... bravos, neica...
0

#25 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 04:39 PM

Ei.

Evident ca nici asa nu merita risipiti banii,dar totusi hitec are cele mai ieftine receptoare din toate cele enuntate pana acuma(FUTABAcu FAAST,Graupner cu HOTT,multiplex cu M-link etc..) :)

Asta trebuie sa fie un mare + pentru hitec.Cand ai ceva modele chiar nu e de neglijat aspectul asta.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 04 October 2012 - 04:40 PM

0

#26 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 04:45 PM

Si tu ai "ceva" modele ? Si cu toate modelele iti ajung 6 canale ?
Unii ar zice ca in acel caz treci pe Orange :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 October 2012 - 04:47 PM

0

#27 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 04:50 PM

La mine nu e asa bai ca nu am decat 2 modele si jumatate(unu e cu un picior in groapa) si imi ajung 2.
Dar cei cu 5-6 modele?Aia muta un rx pe 6 modele?Mie pe 2 mi s-a parut enervant asa ca i-am pus 170 lei in punga lui Kele pentru un minima6e si gata cu stresu.Imi place ca se binduiesc fara mufa de bind,au un buton pe modul si pe rx.Gata cu mufele alea de scurtcircuit(pe care le pierd instant). :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 04 October 2012 - 04:51 PM

0

#28 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 04 October 2012 - 07:04 PM

Vezi postareaCiprian97, la 04 October 2012 - 06:07 AM, a spus:

Foarte bine,eu nu am ales-o din cauza piticilor pe creier.Poate o fi ea mai buna dar mie nu-mi inspira sifuranta.Mai e si o chestie de gusturi,mie nu-mi place deloc look-ul ei,parca ar fi vaduva neagra. :yahoo:

vaduva neagra e paianjenu meu preferat. o fi ieftina si plastic prost pe ea, dar softul nou este minunat, de exemplu aseara am mixat 4 canale, 4 servo pentru un tilt rotor, am facut comenzi de rudder si elevator nu doar din comenzile din coada dar si din servourile care controleaza tilt rotorurile. or fi statii mai scumpe si mai bune, dar cu emisia schimbata pe frsky e foarte ok.
MultiRotor: MultiWii Quad

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#29 Useril este offline   Dot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 14-January 03

Postat 04 October 2012 - 08:28 PM

Citeaza

Please tell your friends about this cheapie $60 Chinese Tx. I bet They'll roll their eyes up and
tell you to go buy a *real* system. That's o.k. You'll have more money for *real* models!

Extras din manualul ER9x ...
0

#30 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2012 - 08:34 PM

Orice cioara isi lauda puiul..Nu stiu ce incredere puteti voi avea in niste componente de 2 bani cu care va riscati modelele de fiecare data cand zburati.Statiile bune tin o viata,cele de 50$ sigur nu tin atat.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro