Modelism - RHC Forum: blaster 2 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

blaster 2 build

#1 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 25-October 08

Postat 24 June 2012 - 04:17 PM

Pentru cei interesati de DLG am sa pun cateva poze cu un Blaster 2 pe care il fac pentru cineva.
E un model frumos, bun pentru incepatori (desi cam scump), impecabil de bine lucrat. Il voi construi in linii mari dupa ghidul original de asamblare la care am adus unele modificari.

Servourile recomandate (si disponibile la noi) sunt Futaba fs47, insa sunt mult prea slabe pentru eleroanele modelului. IN principiu trebuie un servo care sa aiba grosime de pana la 9 mm si sa fie suficient de puternice. Pentru aripa eu folosesc la toate dlg-urile servouri Hyperion 09AMD digitale, puternice, cu angrenaje din plastic. De ce din plastic? pentru ca nu vreau joc la bordul de fuga, nici macar 1mm.

Pe profundor si directie folosesc Hitec HS45HB pentru ca au marea calitate de a fi extrem de precise. revin intodeauna la acelasi "zero" ceea ce pe profundorul dLG-urilor e important.

Receptor Futaba6HFC, baterie de 250Mah care momentan n-o am, si BEC de 1A facut de attila.

Greutate estimata 280 grame.

Momentan am terminat aripa.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 24 June 2012 - 04:54 PM

0

#2 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 08 September 2012 - 07:40 AM

cum o fi sa incepi sa starnesti pe cineva si apoi sa-l lasi , asa, sa astepte mult si bine o continuare?????

Ce ai mai facut?.
0

#3 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 09:22 AM

Vezi postareaMihai_supy, la 08 September 2012 - 07:40 AM, a spus:

cum o fi sa incepi sa starnesti pe cineva si apoi sa-l lasi , asa, sa astepte mult si bine o continuare?????

Ce ai mai facut?.

Da, stiu, am lucrat incetisor insa nßam avut timp sa postez.

Am terminat de montat ansamblul mobil al profundorului.

Fisiere atasate

0

#4 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 09:42 AM

am tinut, ca la alte blastere pe care le-am facut, sa trag bowdenurile prin fuselaj si nu exterior cum recomanda producatorul.

am dezinfectat pe interior fuselajul cu nitrodiluant, am calculat ochiometric locul unde trebuie sa iasa bowdenul pentru profundor, dupa montarea aripii pe pilon si aducerea in acelasi plan a ansamblului profundor,

apoi am taiat cu un disc pentru metal o fanta de 2-3 cm in fuselaj, in acest loc fuselajul de dlg e sensibil la stres (in timpul lansarii) , deci trebuie multa atentie, fanta sa nu fie prea mare, si ulterior bowdenul sa fie bine lipit de fuselaj.

prin bowden am introdus o tija de otel, pe care am fixat-o (impreuna cu bowdenul) de peretele intern al fuselajului cu ajutorul unor magneti puternici pe care i-am lipit cu banda in exterior, avand grija sa "conduc" pe interior bowdenul in pozitia dorita. Bowdenul iese pe partea superioara a fuselajului si intra lateral in fuselaj. Dupa asta...superglue ultralichid turnat intre bowden si fuselaj. joaca de copiii...

Am lipit iesirea spre profundor cu epoxy cu multe multe multe microbaloane (nu am nevoie de greutate pe coada).

Fisiere atasate

0

#5 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 09:45 AM

dupa care am masurat/decupat spatiul in care vor veni servourile pentru coada.
inca nu am poze cu ele montate, dar urmeaza curand.

Fisiere atasate

0

#6 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 November 2012 - 07:16 PM

La incurajarile lui cata mi-am facut timp si am terminat.
A iesit la 300 grame, o greutate mai mult rezonabila pentru un blaster. De remarcat la blaster 2 e lungimea fuselajului cam cu 20 cm mai mare decat la blaster 3, ceea ce il face vrand nevrand greu de coada.

nu m-am putut abtine si am facut o singura mufa corespunzatoare celor 2 servouri din aripa, ca sa pot cupla aripa dintr-o singura miscare si fara chin.
bateria folosita e ceva de 360 mah de la HK, cu un esc de 10A de pe care am dezlipit firele pentru motor (4grame) servourile din aripa hyperion, pe coada hitec.

servourile din fuselaj le=am lipit cu epoxy ca mi-a fost efectiv lene sa caut suruburile si sa gauresc placa.

zilele astea ii fac si un zbor si apoi il trimit spre bucuresti :good:

apoi voi lucra inca vreo 2 ani :clapping:) la un dlg de 2 metri, din care n-am deocamdata decat aripa si fuselajul.

Fisiere atasate

0

#7 Useril este offline   Cataero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 325
  • Inregistrat: 14-September 06

Postat 06 November 2012 - 05:54 PM

Bravo! Ma bucur ca l-ai terminat. Il asteptam sa zboare in Bucuresti. Mi-a placut solutia de fixare lest cu white adhesive putty (nu stiu daca este cunoscuta sub o anume denumire in Ro). Am vazut ca ai si surse pentru spring-uri. Apropo, acolo este mai ieftin sa iei chitara cu totul? :pardon:
0

#8 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 November 2012 - 11:22 PM

folosesc cu placere Uhu Patafix mai ales la DLG uri pentru lestare, in blaster nu am pus plumb deloc ci doar vreo cateva grame de Patafix. e usor de lucrat cu el, nu pateaza, se dezlipeste usor.
in modelismul static are mult mai multe aplicatii.

am zburat ieri cu el pe un vant mizerabil. toti cu benzinarele se uitau cum fac eu primul zbor pe vant...ca orice blaster, a zburat bine din prima, insa nu am putut sa il centrez mai bine din cauza vantului. sunt incantat. cred ca nu il mai trimit la bucuresti...
0

#9 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2013 - 09:42 PM

mi-am facut si varianta electrica a blasterului, aripa avand-o deja, mi-a mai trebuit doar fuselajul.
acesta e special facut pentru versiunea electrica, nu e nicidecum o adaptare a fuselatului original.
ca diametru e exact cat cel de dlg, dar are cam 10 cm mai putin in lungime. evident e stramt...
trebuie totul gandit riguros (ca la dlg) pentru a putea incapea toate acolo.

ca motor am ales un hyperion de la lindinger de 65 grame si o baterie de 800 mah cu 3 celule, receptorul e cu 6 canale mic si fara carcasa de la futaba.
servourile pentru coada sunt ambele d47 de 4 grame si montate in pilonul respectiv. producatorul recomanda ca servoul de profundor sa fie mai mare si montat in coada iar ce pe directie montat in undeva in fuselaj. eu am ales sa le pun in coada, in detrimentul unui servo mai mic pe profundor, din cauza spatiului mic din bot.

la acest setup am avut nevoie de 10 grame in coada, greutatea gata de zbor fiind de 410 grame.

la zboruri am fost foarte surprins de comportament, de unde am ajuns la concluzia ca dlg-urile le sta bine cu ceva greutate...deja am inceput sa pregatesc balast de pana la 100 grame pt celelalte dlg uri.

de la o urcare de aprox 200 metri, fara termica, planeaza cam 7 minute. cu cursele eleroanele exact ca cele de pe dlg (practic si pe statie e acelasi model, nu am facut altul separat) face roluri mai ceva ca un acrobat.

imi place asa de mult, in ultimele zile tot cu cel am iesit, si nu ma satur. nu am ce reprosa.

Fisiere atasate

0

#10 Useril este offline   Robinal 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 271
  • Inregistrat: 09-February 12

Postat 18 January 2013 - 10:02 PM

Super Blaster-ul pe varianta electrica.....asteptam si un filmulet daca se poate.....
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro