Zippo, la 28 September 2012 - 07:17 AM, a spus:
Felicitari, frumos tare v-a iesit!
Iarna asta mai dibacesc si eu la inca un set doua de aripi, si cred ca se pot scoate mai usoare folosind un alt tip de stiro extrudat, cu o densitate mai mica fata de cel roz.
Am observat in una din foto de mai sus ca la comanda profundorului ati folosit pull-spring. Oare nu vor fi probleme la viteze mai mari datorita faptului ca profundorul nu este dedesupt? Intreb pentru ca am vazut acest sistem doar la planoarele cu profundorul jos, unde firul este tras pentru cabrat si nu lasat in seama arcului.
Mult succes !
Iarna asta mai dibacesc si eu la inca un set doua de aripi, si cred ca se pot scoate mai usoare folosind un alt tip de stiro extrudat, cu o densitate mai mica fata de cel roz.
O sa compromiti rigiditatea aripii daca faci aia. Aici stiro roz este cel mai slab (25)pe care il folosim si atunci punem Kevlar pre aripa. Eu personal am avut probleme cu aripi cu stiro de 25 si fibra de sticla in special in zona flapsului unde se torsiona. Am avut probleme cu torsionarea si la ampenajul orizontal cind am folosit stiro de 25. Acum folosesc Stiro de (60) La ampenaj orizontal.
Mai mult in viitor daca vrei sa faci o aripa bazata pe profil ZONE V2 sau ZONE V1 pentru ca profilul este atit de subtile esti fortat sa folosesti Kevlar si Stiro mai dur.
Daca vreai sa faci mai usor totul depide de tehnica.
Din poze nu sint sigur dar cred ca ai tait un panou si l-ai ajustat la capat sa ii dai forma.
Corect ar fi sa tai doua panouri pe aripa. Daca vrei trimie un mesaj privat si iti dau niste aripi care le-am taiat eu aici la CNC gratuit doar ajuta cu costul de Posta. Iti dau vreo 3 seturi.
In ceea ce priveste tehnica trebuie sa scoti cit mai multa rasina din fibra de sticla si sa adaugi un pic mai mult unde trebuie. Eu pun fibra pe Mylar pun rasina pe fibra dupa care folosesc servetele si pun presiune cu un facalet sau ceva similar asa ca servetelele trag rasina afara. Dupa asta pun servetele din nou pe fibra si bag in vid 2-3 minute asta scoate si mai mult din rasina. Dupa asta vrei sa adaugi un pic de rasine in special la zona unde ai balamaua si un pic pe la baza unse se unesc aripile. Eu folosesc un roler cucare am pus rasina pe fibra si il dau pe servetele pina cind pare uscat si il trag o data peste zona unde este balamaua la capat de aripa unde este batul de lansare si la baza.
Deasemenea uitete la un Switch Jack sa nu stai sa scoti contactul la baterie. Noi folosim Switch jack ca intrerupator deasemenea. Vezi sint sigur ca gasesti ceva echivalent acolo.
Switchcraft phone jack: 502-MDSL-2A-RA
Switchcraft phone plug: 502-855X
De la www.mouser.com