Modelism - RHC Forum: Alegere statie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alegere statie Spektrum DX18 sau JR X9503?

#1 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 261
  • Inregistrat: 27-December 10
  • Interests:tot (sau aproape tot) ce poseda motor... :)

Postat 18 September 2012 - 07:51 AM

Va salut pe toti cei care citesc aici!
Deschid acest topic cu rugamintea de a va exprima opiniile voastre aici, in ceea ce priveste alegerea unei statii.
Posed acum un Spektrum DX6i(DSM2) si vreau sa fac un upgrade. Mentionez ca am deja 4 receptoare Spektrum DSM2, plus cele doua heli mici BNF compatibile Spektrum si mai nou am intrat in posesia unui receptor Spektrum DSMX, pe care nu-l pot bindui cu statia pe care o am.
In urma unor studii, asa zise de piata, cautarea mea s-a restrans la doua modele: Spektrum DX18 si JR X9503.
Cer parerile voastre in ceea ce le priveste!
Multumesc!
Aero : Aripa Swift2(90cm), BETA1400(Pelikan, 140cm), Arcus Sport(Robbe, 257cm);
Yak55(GB-Models, 140cm)-in reparatii;

Heli : Blade MCX;

Navo : Pacific Qeen(Robbe);

Auto : Traxxas E-Revo 1/16 RTR;

Tx : Spektrum DX6i.
0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 September 2012 - 09:15 AM

1. receptorul DSMX se binduieste cu DX6i. Daca nu reusesti ceva nu e in regula.

2. JR9503 e o statie foarte buna. In toate felurile dar, din pacate, e din generatia veche si pe cale de disparitie. Statia moderna JR e 11X si e clar mai buna cu doar 100 USD in plus fata de 9503.

3. DX18 e varful de gama de la Spektrum si arata foarte bine, face toate lucrurile uzuale, e moderna. E insa scumpa si noua asa ca inca mai pot aparea surprize.

Din cele scrise rezulta ca orice ai alege e OK (tine doar de buzunar si de gust). Eu am JR9303, sunt foarte multumit si acum nu as cumpara o statie noua de cursa lunga pentru ca:

O sa apara statia noua Turnigy foarte ieftina cu modulatie compatibila Spektrum care o sa faca tot ce e posibil din punct de vedere al programarii (caci accepta softuri open source deja verificate).

Toate statiile actuale gen Futaba, Spektrum, JR, Hitec sunt old school pe partea de telemetrie (sau prima generatie). Graupner HOTT sunt mult mai avansate si nu e vorba de chestii cosmetice, e cu adevarat alt nivel. Ma astept ca si ceilalti producatori sa vina cu chestii similare sau mai tari.
0

#3 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 18 September 2012 - 09:47 AM

Eu am turnigy 9x si dupa cum spunea stefan cu softuri open source care bat la fund rice altceva, suporta instalarea unui modul dsm2 sau dsmx si care merge in paralel cu modulul ce se monteaza in spate
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#4 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 September 2012 - 11:33 AM

Vezi postareastiganas, la 18 September 2012 - 09:15 AM, a spus:

1. receptorul DSMX se binduieste cu DX6i. Daca nu reusesti ceva nu e in regula.

Chiar daca statia mea e DSM2 si nu DSMX?

0

#5 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 September 2012 - 11:43 AM

Vezi postareastiganas, la 18 September 2012 - 09:15 AM, a spus:

2. JR9503 e o statie foarte buna. In toate felurile dar, din pacate, e din generatia veche si pe cale de disparitie. Statia moderna JR e 11X si e clar mai buna cu doar 100 USD in plus fata de 9503.

Cred ca similar cu DX18 este mai degraba 12X, care este mai scumpa... si cred ca tot din generatia veche.

0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 September 2012 - 12:05 PM

Orice statie DSM2, DSMX merge cu orice receptor DSM2, DSMX (si viceversa).

DX18 e o statie care stie avione, heli si planoare la fel ca JR9503.

JR12X stie cam aceleasi lucruri dar e facuta altfel, precum Futabele scumpe. DX18 nu e facuta asa.

Spectrum nu are o statie de 300-600 USD care sa stie planoare.

Daca vrei echivalente as zice ca JR11X e echivalent cu Spektrum DX18. JR are traditie si calitate, Spektrum e la inceput. Daca nu te intereseaza telemetria JR11X e o alegere foarte buna. Cu diferenta pana la DX18 poti sa cumperi unitatea de telemetrie care se pune pe iphone.
0

#7 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 01 October 2012 - 09:45 PM

parerea mea ia spektrum dx 18
am dx 8 daca a-si fi in bani, dx 18 as-i lua fara nici o ezitare!
Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#8 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 October 2012 - 08:07 AM

Am luat DX18 cu AR 9020 pana la urma. Astept sa vina. Cred ca saptamana viitoare va ajunge la mine... Impresii dupa ce o voi primi.

0

#9 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 25 October 2012 - 08:53 PM

Vezi postareah, la 25 October 2012 - 08:07 AM, a spus:

Am luat DX18 cu AR 9020 pana la urma. Astept sa vina. Cred ca saptamana viitoare va ajunge la mine... Impresii dupa ce o voi primi.

astept citeva impresii!

contra la ce spun altii despre spektrum
am luat anul acesta dx8
-pina in prezent nu am avut nici o problema nici tehnica nici de emisie
-sincer nu imi pare rau ca am trecut de la
futaba -la spektrum
(un mare avantaj rx-urile ieftine(clona)-sincer la zbor nu am vazut nici o diferenta intre originale si clone)

Aceasta postare a fost editata de luci25gold: 25 October 2012 - 08:54 PM

Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#10 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 16-July 10

Postat 28 October 2012 - 11:20 AM

Intre DX-18 si MX-20 Hott , care ar fi cea mai buna alegere pentru filmari aeriene cu multicoptere ?
Ieri...am studiat putin DX7 si DX 18, le-am tinut in mana..am incercat sa vad cat daca ajung bine la toate butoanele. E un pic cam aiurea din acest punct de vedere, pentru ca la ele din patea superioara trebuie sa ma cam ...lungesc.
Nu am avut ocazia sa vad pe viu un MX-20, dar probabil sunt mai comode acele butoane centrale.
Cel de la magazin (probabil din interes) zicea ca a renuntat sa mai vanda Graupner si ca nu le recomanda, pentru ca au avut probleme in ultimii Ani.
Eu am avut DX5, acum am un DX6 de care sunt multumit, doar ca nu pot controla cu el toate acele optiuni, gen RTH,Hold position..etc.
Aproo de DX6....s-a stricat zilele trecute un stick (flaps/gear). Stie cineva cum se remediaza astfel de problema , piese de schimb ?
0

#11 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 28 October 2012 - 11:33 AM

Ultimul om de la care as cere un sfat ar fi vanzatorul din magazin (in general nu doar la modelism).

E o confuzie care pluteste legate de statiile Graupner. Graupner HOTT nu au nici o legatura cu vechile Graupner. Nimic, nada, zero.

Nu ar strica sa te uiti si la multicoptere:

http://www.rhcforum....na-microkopter/
0

#12 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 28 October 2012 - 11:59 AM

pentru drone in primul rand m-as documenta si hotara ce fel de multirotor sau stabilizator de zbor sa-mi iau si pe urma sa aleg statia pentru ca sunt platforme care lucreaza ppm sum, ppm sum si normal sau doar normal si nu toate receptoarele scot semnal suma ppm. de exemplu pentru microkopter recomand seria graupner,pentru dji merge orice iar pentru apm si multiwii daca nu ai deja radiocomanda nu are sens ceva mai scump de un turnigy cu modul frsky pentru ca aceasta e ieftina si face foarte bine ceea ce trebuie pentru o platforma entry-level.

Aceasta postare a fost editata de worms: 28 October 2012 - 12:00 PM

0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 28 October 2012 - 04:49 PM

Vezi postareastiganas, la 28 October 2012 - 11:33 AM, a spus:

Ultimul om de la care as cere un sfat ar fi vanzatorul din magazin (in general nu doar la modelism).

E o confuzie care pluteste legate de statiile Graupner. Graupner HOTT nu au nici o legatura cu vechile Graupner. Nimic, nada, zero.

Nu ar strica sa te uiti si la multicoptere:

http://www.rhcforum....na-microkopter/

De acord cu prima...

De acord si cu a doua... :blink:

Dar un pic de reality check nu strica, si adevarul este ca noile statii Graupner HoTT, se strica !
Am in cercul de cunostiinte prea multi cu statii Mx-16 sau 20 stricate in ultimele luni ca sa zic ca e o coincidenta.
Nu stiu daca la asta se referea vanzatorul, sau la cele vechi. E posibil sa fie vorba de cele noi, mana sus cine a avut o statie MX-** in 35MHz stricata sa necesite service ?
Si ca si cum asta nu ar fi de ajuns... service-ul este lamentabil ! Se sta si 2-3 luni, ceeace pe un pro il obliga la cumpararea imediata a altei statii, ca deh, a ramas captiv in "sistem" odata luat pe calea asta.
Iar integrarea cu mk, motivul de fapt a deciziei de a lua pe acest brand, este si ea questionabila... telemtrie pe statie... vax, se poate face in alte moduri cu orice statie la pretul unui singur receptor HoTT ! Si in HoTT lipseste monitorizare pack-ului la nivel de celula, vital in multicopteristica, senzor care altii il au.

O alta problema care vad ca Romeo nu o aminteste, este ca sistemul HoTT nu ofera failsafe pe fluxul PPM sum, ceeace te obliga la conectarea tuturor canalele la FC, o placere de firaraie...

Asa ca... am ajuns sa nu mai recomand HoTT :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 28 October 2012 - 10:12 PM

Credeam ca i-ai convins pe toti sa treaca pe FrSky, in cercul meu de cunostinte nu are nimeni Graupner HoTT (doar ce am vazut una meseriasa la Wabo).

Cand, cui ai recomandat HoTT ? promit sa nu parasc la FrSky.

Vezi postarearenatoa, la 28 October 2012 - 04:49 PM, a spus:

Dar un pic de reality check nu strica, si adevarul este ca noile statii Graupner HoTT, se strica !
Am in cercul de cunostiinte prea multi cu statii Mx-16 sau 20 stricate in ultimele luni ca sa zic ca e o coincidenta.

Asa ca... am ajuns sa nu mai recomand HoTT :blink:

0

#15 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2012 - 11:20 PM

Parca ar fi numai de recomandare... intreaba pe cei 3 posesori de mk de pe aici pe ce filiera si-au luat MX-20...
Dar nu ei sunt cu statii stricate, doar o cunostiinta a lui Laur intra la categoria de mai sus.
Si sa stii ca daca sunt intrebat despre o statie de firma, asta recomandam pana de curand, nu Futaba, nu altele. Acum m-am reintors la Multiplex.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 October 2012 - 11:24 PM

0

#16 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2012 - 05:37 PM

Nu am zis ca m-as lu vreodata dua vanzator, ci am expus parte din discutie, dorind sa vad si parerea voastra.
Mie imi place MX-20 mai mult pentru cele doua butoane centrale. Mi-ar fi mai utile si usor de folosit la filmari.
Altfel...as merge pe Spektrum, mai ales ca am avut de la inceput acest tip de radio (inca de la DX5) si am adunat cateva receptoare.
Un lucru e clar...si anume....cat de curand imi vin piesele pentru hexa si nu ma pot apuca de lucru pana nu am un radio pentru toate functiile.
Ma gandeam si la DX7 pentru moment si sa decid mai tarziu ce radio ar fi mai potrivit la filmari. Dar totusi...sunt niste bani aruncati aiurea si nu cumpar in fiecre zi radio.
DX19 e fain, dar costa mult si am aceeasi problema cu, comenzi incomode. Am observat cele doua "butoane" laterale care din cate intele, se folosesc pentru flaps-uri.
Oare le-as putea seta si pentru control gimbal/video ?
In acest caz...parca as face un sacrificiu.
Daca nu ma insel...parca avea colegul de la Neamt MX-20 (Worms?).
0

#17 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2012 - 06:46 PM

OK, fair game, ai recomandat statii HoTT, de Multiplex stiu ca iti place.

Daca nu iti e comod DX18 poti sa te uiti si la DX10 de la Spektrum. E aceeasi statie in format tray (cu acelasi pret).

Pentru mine faptul ca receptoarele sunt ieftine si vin din mai multe surse e de neegalat (+ nu schimba protocolul si receptoarele vechi nu trebuie aruncate).
0

#18 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2012 - 07:26 PM

Ai uitat povestea cu DX10T-ul de l-a avut Dirk loco la teste :D am povestit prin primavara, si ai sarit la gat ca vinde statie primita moka de teste.
Orice ai face RF-ul ramane de kko, si cand ai telemetrie si o vezi, te zgaraie pe ochi.

Ca o paranteza, cand am citit prima oara cum merge un CD player, m-am socat... raza laser este tinuta pe "shantz" pe baza ratei de erori, care creste cand o ia pe aratura. Cu alte cuvinte, sistemul ala nu merge daca nu da o eroare, cat de mica, dar trebuie sa calce putin pe langa ca apoi sa revina inapoi pe traiectorie. Nu conteaza ca sunt sume de control, si erorile nu sunt audibile, imi si inchipuiam deviatiile alea de la trasa ideala zgariindu-mi urechile... :lol:
Asa si cu RC-ul asta... cand ai prea multe instrumente de control, alea care folosesc chipuri de mausi in receptoare zgandare piticii pe creier.
Cu singur argument receptoarele ieftine pe mine nu ma convingi. Ai patit-o deja cu doua, apreciez ca ai fost sincer si ai postat, ma intreb ce trebuie sa se intample ca sa zici "de ajuns... am statie modulara, hai sa incerc si alternative :D "
0

#19 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 29 October 2012 - 07:49 PM

Bai baieti .. iar o luati de la capat ?

Futaba 18 MZ sau .. un Second Hand 14 MZ sau un Second Hand 12Z .. si gata cu ciorovaiala .. " vorbesti " cu statia ...

Basca ca pentru Futaba ai si FrSky la receptoare ( dezactivezi failsafe-ul )-

P.S.

Eu nu am nevoie de telemetrie si nici Tareq, si nici Silvestri , si nici ... Christophe Paysant-Le Roux (F3A)
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#20 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2012 - 08:32 PM

Povestea asta e chiar poveste.

Numai la Craiova exista asemenea caderi de semnal.

Si am avut probleme cu doua receptoare:

- unul original care mi-a busit EzGlider din prostia mea caci a dat semne nenumarate. Intre timp am descoperit ca s-a dus o lipitura in receptor si de acolo venea problema (am si scris)

- o clona cu 9 canale care pierdea complet semnalul in planorul F3B. Intre timp Sorin a descoperit ca facea scurt un fir de semnal (din cablaraia planorului) si toate servo o luau razna (asta la sol cand seta radioul), planorul asta are zile.

Din partea mea pot sa-si cumpere toti Futaba cu modul FrSky sau 18Mz. Eu sunt fericit cu receptoarele mele de 6 USD (4USD la promotie)

Vezi postarearenatoa, la 29 October 2012 - 07:26 PM, a spus:

Ai uitat povestea cu DX10T-ul de l-a avut Dirk loco la teste :clapping: am povestit prin primavara, si ai sarit la gat ca vinde statie primita moka de teste.
Orice ai face RF-ul ramane de kko, si cand ai telemetrie si o vezi, te zgaraie pe ochi.

Vezi postarearenatoa, la 23 April 2012 - 09:36 AM, a spus:

Revitalizez acest topic pentru a prezenta cateva noutati care sunt convins ca nu o sa placa, dar nu am ce face, asta e realitatea, si o vezi altfel cand ai telemetrie.
Ma astept sa fiu atacat de cei care ma cunosc si ma ironizeaza deja ca "fan" anti-Spektrum, dar o astfel de atitudine nu ar demonstra decat copilarie...

De aproximativ 3 ani de zile avem un nou coleg din Germania, de categorie mult mai grea decat noi, care a adus un "suflu" nou in Craiova cu cele 3 jeturi care le poseda, printre alte avioane de gabarit si dotare cum nu prea eram obisnuiti. Influenta lui nu va dispare odata cu plecarea in curand din Craiova - este venit cu echipa Ford care se ocupa de transformarea Daewoo in Ford - deja a insamantat acest microb cam costisitor, si vom avea in curand doi noi proprietari de jet cu turbina.
In toamna trecuta Dirk a fost selectat printre cei care vor testa DX10T si a primit un exemplar gratuit in acest scop. Am avut-o in mana, frumoasa nimic de zis, as putea totusi carcoti ceva la capitolul ergonomie si calitatea plasticului din ea, dar per total mi-a placut. Nu am avut voie sa o fotografiem ! Iar sa vorbesc despre ea asa, "pe uscat", nu avea haz...
In urma consultarii cu colegii de la academia de piloti jet din Berlin, unde Dirk este acreditat ca pilot, a fost luata hotararea unanima sa nu se foloseasca jeturi cu turbina pentru teste, sistemul fiind considerat prea riscant. Testele ulterioare care s-au desfasurat de-a lungul toamnei au aratat ca a fost o hotarare inteleapta.
Testele au constat in instalarea receptorului pe diverse platforme usoare, pana in 2 kg, majoritatea electrice spuma, si parca un singur termic, si zburat pur si simplu. Datele de telemetrie se inregistrau pe un SD card in statie si erau trimise spre analiza la Spektrum, nimic mai mult.
Inregistrarile au aratat printre altele ca sistemul RF Spektrum continua sa fie unul dintre cele mai slabe, daca nu cel mai slab la ora actuala. Pe raza unui aerodrom cu pista de 800m, dar vizual as estima ca nu s-a iesit din 3-400m LOS, la fiecare zbor au fost intre 5 si 10 caderi totale de semnal, in care avionul a zburat fractiuni de secunda in failsafe hold ! Si una dintre platforme a fost un hotliner wow hype, inregistrat pe radar laser cu 120km/h !
Nu e vorba ca serie zero, nemamaturizat, prototip etc... sistemul RF a fost un DSMX de serie, acelasi ca pe orice Spektrum. De fapt pentru cine nu s-a prins inca DX10T este varianta tray de DX8.
Ca urmare Dirk a hotarat sa scoata la vanzare sistemul primit pentru teste, si sa ramana mai departe pe Graupner MC24 cu sistem RF ACT dual.
Cei care (mai) sunt interesati il pot contacta pentru un pret bun :clapping: Daca il contactati PM in urmatoarele 3 zile, cred ca il pot aduce la RR.

0

#21 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 29 October 2012 - 08:52 PM

Vezi postarearenatoa, la 28 October 2012 - 04:49 PM, a spus:

De acord cu prima...

De acord si cu a doua... :clapping:

Nu stiu daca la asta se referea vanzatorul, sau la cele vechi. E posibil sa fie vorba de cele noi, mana sus cine a avut o statie MX-** in 35MHz stricata sa necesite service ?
Si ca si cum asta nu ar fi de ajuns... service-ul este lamentabil ! Se sta si 2-3 luni, ceeace pe un pro il obliga la cumpararea imediata a altei statii, ca deh, a ramas captiv in "sistem" odata luat pe calea asta.
Iar integrarea cu mk, motivul de fapt a deciziei de a lua pe acest brand, este si ea questionabila... telemtrie pe statie... vax, se poate face in alte moduri cu orice statie la pretul unui singur receptor HoTT ! Si in HoTT lipseste monitorizare pack-ului la nivel de celula, vital in multicopteristica, senzor care altii il au.

O alta problema care vad ca Romeo nu o aminteste, este ca sistemul HoTT nu ofera failsafe pe fluxul PPM sum, ceeace te obliga la conectarea tuturor canalele la FC, o placere de firaraie...

Asa ca... am ajuns sa nu mai recomand HoTT :clapping:

Asa e. Graupner se strica iar Mikrokopter e un bulshit. Combinatia dintre astea doua e lamentabila. Singurul meu regret e ca n-am si eu bani sa-mi fac un tricopter din scandurele de brad.
0

#22 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2012 - 11:19 PM

E prima oara cand citesc chestia asta. Las altora placerea sa vada daca e o trasnaia marca "renato", e pe bune sau e ca la radio Erevan (adica e asa numai ca e cu totul altfel)

Vezi postarearenatoa, la 29 October 2012 - 07:26 PM, a spus:

Ca o paranteza, cand am citit prima oara cum merge un CD player, m-am socat... raza laser este tinuta pe "shantz" pe baza ratei de erori, care creste cand o ia pe aratura. Cu alte cuvinte, sistemul ala nu merge daca nu da o eroare, cat de mica, dar trebuie sa calce putin pe langa ca apoi sa revina inapoi pe traiectorie. Nu conteaza ca sunt sume de control, si erorile nu sunt audibile, imi si inchipuiam deviatiile alea de la trasa ideala zgariindu-mi urechile... :good:

0

#23 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 31 October 2012 - 02:37 AM

Am mai cautat reviews, am evaluat mai multe posibilitati si am gasit cateva oferte.
Ma gandesc ca poate nu ar trebi sa ma arunc prea tare de la inceput, poate nici macar nu voi ajunge sa folosesc toate canalele de la un radio prea avansat, desi...la un hexa cu gimbla...nu se stie niciodata.
S-a cam restrans cercul in jurul lui Spektrum, tinand cont si de faptul ca am deja mai multe receptoare.
Doua oferte mi-a atras atentia si par tentante, chiar daca nu cunosc posibilele avantaje in legatura cu receptoarele ce le primesc in plus.

1. DX7S - 3 RX !!! AR8000 + AR6115 + AR400 > 280 €

2. DX7i M1 - DMS2 - RX- SPMAR7000 > 150 €

Nu ar fi deloc rea cea din urma, avand in vedere ca un DX6 DSM2 costa mai mult. Stiu ca nu e DSMX si arata mai nasol, dar are 7 canale si merge bine cu toate rx vechi care le am.
In cazul in care as lua-o pe cea din urma, la banii pe care ii dau...mi-as permite mai tarziu sa ma gandesc la un Radio mai performant din seria celor enumerate la inceput.
Cu diferenta de bani, as lua un gimbal mai bun sau o camera pentru fotografii.

Ce parere aveti, care merita mai mult ?
DX7S pentru ca e mai noua si are incluse 3 rx, sau DX7i pe care o iau aproape moca si imi fac treaba pe moment ?
0

#24 Userul este online   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 31 October 2012 - 02:42 AM

La un Okto de la Microkopter nu ajung cele noua canale ale unei Aurora9.
Multa, multa bafta.
0

#25 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 31 October 2012 - 08:57 AM

renatoa, offtopic, nu asa se "tine" raza laser pe pista, mai citeste

Raza laser reflectata de disc ajunge pe o matrice de fotodiode, din a caror iesiri se calculeaza prin operatii simple de insumare eroarea de tracking si focus

http://www.repairfaq...AIR/cdfrend.gif

Erorile de citire sint alta poveste, la un alt nivel, nu sint nici dorite nici necesare
USER BANNED BY ADMIN
0

#26 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 October 2012 - 09:04 AM

DX7 cea noua are 7+1 canale, dupa cate stiu eu. Nu stiu sa-ti spun cum face inca un canal, dar asa am auzit. Si se da cu AR8000, receptor cu 8 canale, asta ca dovada ca stie sa faca 8 canale. Consider avantaj. Aaaa... si telemetria, alt avantaj.

0

#27 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 31 October 2012 - 09:28 AM

Daca tot esti in cautari eu zic sa mai astepti putin sa apara statia compatibila Spektrum de la HobbyKing
The HobbyKing Guys @HobbyKingLive
First batch of 9XR are complete and awaiting packaging. Now writing manual.

https://twitter.com/HobbyKingLive

E posibil sa fie mai potrivita pentru ce doresti tu. DX7 (nou sau vechi) sunt facute dedicat pentru avioane sau heli. Nu sunt prea flexibile.

Vezi postareaArtelian, la 31 October 2012 - 02:37 AM, a spus:

Ce parere aveti, care merita mai mult ?
DX7S pentru ca e mai noua si are incluse 3 rx, sau DX7i pe care o iau aproape moca si imi fac treaba pe moment ?

0

#28 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 31 October 2012 - 04:49 PM

Vezi postareastiganas, la 31 October 2012 - 09:28 AM, a spus:

Daca tot esti in cautari eu zic sa mai astepti putin sa apara statia compatibila Spektrum de la HobbyKing
The HobbyKing Guys @HobbyKingLive
First batch of 9XR are complete and awaiting packaging. Now writing manual.

https://twitter.com/HobbyKingLive

E posibil sa fie mai potrivita pentru ce doresti tu. DX7 (nou sau vechi) sunt facute dedicat pentru avioane sau heli. Nu sunt prea flexibile.

Cu siguranta multe chestii ma depasesc ,iar ideea de "haking" nu ma incanta, nu prea am chef de surubarit la o statie noua, ori sa imi bat capul cu upgrade si alte modificari.
Dar se pare ca multa lume asteapta cu nerabdare aceasta statie.
O sa "sed bland" cateva zile urmarind cu interes. Poate nu e chiar asa groaznic precum percepe mintea mea. :)
Important e sa am o statie radio pana imi vin componentele pentru hexa, altfel..nu ma pot apuca de construit.

Multumesc.
0

#29 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip

Postat 02 November 2012 - 03:31 PM

Am recitit manualul placii de control si din cate inteleg, pentru folosirea tuturor functiilor, am nevoie de minim 9 canale..ceea ce inseamna ca pana si DX8 pica din start (in cazul meu).
Posibile alegeri ramase ar fi Mx-20 hott, Aurora 9 si Futaba TX 8FG.
In cazul Futaba, nu inteleg ceva. Am gasit acelasi radio la 2 preturi diferite, iar la ambele oferte este inclus cate un rx.
Cel de 399 € m-ar incanta, chiar daca e un sistem nou (pentru mine) pe care nu il cunosc. Insa nu inteleg diferenta de pret intre cele doua in afara de rx (poate).
Am cautat pe site si am vazut un singur rx cu 14 canale vandut separat la 169 €.
E posibil ca ambele oferte sa nu includa un rx cu 14 canale ?
In acest caz, pentru diferenta de pret..chiar daca MX-20 are numai 12 canale, iese castigator pentru alte avantaje.
Va rog sa ma corectati daca gresec.

Multumesc.

http://www.jonathan....0ch/futaba.html
0

#30 Userul este online   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 02 November 2012 - 06:09 PM

Cred ca nici una nu iti da un receptor cu 14 canale. Iata-l cel din oferta data de tine:
http://www3.towerhob...1P?I=LXBPKN&P=8
Multa, multa bafta.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro