Cum sa incep??
Postat 04 September 2012 - 04:04 PM
Ma gandesc sa mi construiesc propiul model, stiu ca este mai usor sa cumperi .. dar am o satisfactie nebuna
sa avd cum functioneaza ceva facut de mine. Inainte sa ma apuc eu de construit.. am zis ca e mai bine sa cumpar unu
gata facut sa invat cate ceva.. si apoi sa trec la experimente
Ma gandeam sa cumpar un cessna 182 la 569lei cu radiocomanda inclusa. CE PARERE AVETI ??
Ar mai fi si alta optiune mai atragatoare, dar modelul este mai scump ( elice 3pale, flapsuri functionale..) la vro 1000 lei aprox.
Postat 04 September 2012 - 05:12 PM
avion cu aripa parasol sus adica este ok dar pt inceput un planor pt a invata sa zbori dar ia ceva 1800 mm
apoi avion
o statie RC buna sa iei pt a o putea folosi in viitor fara investiti una dupa alta
:drinks:
Postat 04 September 2012 - 05:19 PM
hadrian, la 04 September 2012 - 04:04 PM, a spus:
Ma gandesc sa mi construiesc propiul model, stiu ca este mai usor sa cumperi .. dar am o satisfactie nebuna
sa avd cum functioneaza ceva facut de mine. Inainte sa ma apuc eu de construit.. am zis ca e mai bine sa cumpar unu
gata facut sa invat cate ceva.. si apoi sa trec la experimente
Ma gandeam sa cumpar un cessna 182 la 569lei cu radiocomanda inclusa. CE PARERE AVETI ??
Ar mai fi si alta optiune mai atragatoare, dar modelul este mai scump ( elice 3pale, flapsuri functionale..) la vro 1000 lei aprox.
Iti recomand un Eazy Star II pentru inceput si o statie cu minim 6 ch pentru a o putea folosi si la alte modele unde necesita mai mult de 4 ch.Si nu te zgarci cand iti alegi statia...
Postat 04 September 2012 - 07:01 PM
hadrian, la 04 September 2012 - 04:04 PM, a spus:
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 04 September 2012 - 07:20 PM
Da dar am zis ca poate ma descurc cu cessna .. ca doar zice ca este recomandata si incepatorilor..
si inca ceva am ceva ore pe fsx .. acuma nu stiu daca este utila experienta din simulatoru asta , tinand
cont ca NU este simulator pt. radio control
Postat 04 September 2012 - 07:43 PM
hadrian, la 04 September 2012 - 07:34 PM, a spus:
o sa tin cont de sfatul vostru, adica o radiocomanda buna ( e ceva mai scumpa..) si un eazy star pt inceput.
Nu foarte, sunt cateva 9X la 300 lei de vanzare.
Nu are rost sa dai 150-200 pe *fly-uri de 6 canale, pseudo-computerizate.
Si... da, asta e primul pas, cauta alti modelisti in zona, viata bate simulatorul.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 September 2012 - 07:44 PM
Postat 04 September 2012 - 08:25 PM
hadrian, la 04 September 2012 - 07:52 PM, a spus:
Trebuie sa fie flexibila, sa-ti permita mixaje si programari, sa te ajute sa "cresti"...
9X pare sa aiba presa buna; eu nu am d'asta dar pare OK la inceput.
Daca stai bine cu banii, la peste 4...500 Euro gasesti scule cu care "iesi la pensie" dar tu stii mai bine.
Nu am ce recomandare sa-ti fac legat de model dar pot sa-ti spun ca, EasyCub de la Multiplex m-a invatat sa zbor.
Daca vrei neaparat sa construiesti, incearca ceva simplu, eventual depron de pe planuri consacrate.
Cu timpul, dupa ce deprinzi zborul si citeva tehnici de constructie, poti incepe sa proiectezi.
Eu asa as proceda.
In rest, bine ai venit si multa bafta.
Postat 04 September 2012 - 08:26 PM
Si eu sunt incepator in categoria aero, dar trebe sa-ti spun ca si eu am trecut prin fazele astea, adica mi-am cumparat o radiocomanda mai ieftina cu 6 canale si dupa 2 luni am observat ca nu face fata cerintelor. Apoi mi-am cumparat unul de firma si cu toate cele..... a mai trecut un an si am observat ca nici asta nu mai face fata necesitatilor si cerintelor mele.
Actualmente folosesc un Spektrum DX 8 care sper sa ma tina.
P.S. Iti recomand pentru inceput un Spektrum DX6I cu receptor AR 6210 full range.
Postat 04 September 2012 - 09:34 PM
De la Giurgiu nu e greu sa ajungi pana la Adunatii Copaceni unde este aerodromul aeropower. In week end e tot timpul lume la zbor.
Daca nu ai masina sa te deplasezi pana la o zona unde poti zbura ai un handicap major.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 04 September 2012 - 09:41 PM
hadrian, la 04 September 2012 - 07:20 PM, a spus:
cont ca NU este simulator pt. radio control
Am peste 100 de ore in FSX pe diferite tipuri de aeronave, si pot sa iti spun ca nu te ajuta, din diferite motive.. Principalul este ca la zborul RC apare problema orientarii, comenzile se inverseaza in functie de pozitia modelului.
Sunt in schimb si simulatoare pentru RC, care ajuta enorm, as zice ca e obligatoriu pana iti formezi reflexele de baza, inainte de a trece la real thing.