Modelism - RHC Forum: Rise of the machines :D - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rise of the machines :D ... astora incepe sa le fie frica...

#571 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 13 September 2015 - 05:22 PM

http://i.imgur.com/xiuO4z1.jpg

Ce spuneti ? am gasit-o pe Fb " Regulacion Drones en Colombia"
Parfenov Razvan
0

#572 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 13 September 2015 - 09:16 PM

Şi toţi istericii şi istericele cu privire la intimitate să recunoască că s-au umectat prin părţile intime din pricina unor jucării?
Niciodată.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#573 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 14 September 2015 - 11:00 AM

Cea de sus este o drona militara, cea de jos este o drona, punct.

Nu mai rastalmaciti voi acum definitii care exista de ani de zile...

"The key feature which differentiates drone UAVs from radio-controlled aircraft is the presence of an autopilot capable of autonomous flight; a radio-controlled aircraft becomes a drone with the addition of an autopilot AI, and ceases to be a drone when the AI is removed."

Deci ce le face drone este inabilitatea unora de a zbura full manual.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#574 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2015 - 05:40 PM

http://techcrunch.co...illegal-flying/
Parfenov Razvan
0

#575 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2015 - 09:20 PM

1: l-o mâncat sub ampenaj să filmeze tocmai Palatu’ Buckingham.
2: și mai rău, nu a putut să se abțină să nu dea pe Tube.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#576 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2015 - 09:21 PM

am vrut sa scriu si eu o mica descriere dar nu am mai putut da edit. Ai mare dreptate , de acum incolo se strange latul in Uk ..
Parfenov Razvan
0

#577 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2015 - 07:49 AM

Aceasi poveste, cu alte detalii:

http://www.bbc.com/n...mshire-34256680

De acum incolo?! :unsure: Ha, pai fara sa fi membru de club nu puteai zbura nici unde in UK nici pana acum ! Nu ma intrebati de unde stiu :D

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 17 September 2015 - 07:50 AM

0

#578 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2015 - 05:19 PM

Pai cum sa nu le fie frica... daca se apuca intr-o zi de jucat spanzuratul ... :)

http://www.idsc.ethz...nstruction.html
0

#579 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 11-October 08

Postat 24 September 2015 - 05:14 PM

https://www.kickstar...on?ref=category

adio Gimbal... adio stabilizare... foarte tare ideea
Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit

On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#580 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2015 - 05:45 PM

Noi am putea folosi logurile de la accelerometre şi giroscoape ca informaţie vectorială pentru stabilizarea filmărilor într-un editor video. :D

Dar nici asta nu prea ar fi necesar dat fiind faptul că este destulă informaţie şi puncte de referinţă în video-ul de stabilizat.

Totuşi, nici un fel de stabilizare software nu poate surclasa un gimbal. Sistemul propus pe kikstarter foloseşte un software care ”mişcă” filmul în funcţie de informaţia înregistrată de senzorii inerţiali. Asta cauzează obligatoriu un ”crop”, deci şi o reducţie a calităţii imaginii, rezoluţia finală rezultată este interpolată înapoi la rezoluţia iniţială.

Pe lângă asta, gimbalul poate fi comandat de la distanţă sau programat să se mişte automat cu un un nivel mare de libertate chiar şi de 360 de grade pe toate axele.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#581 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 24 September 2015 - 07:08 PM

Gimbal + stabilizarea pe 5 axe de la Sony si te-ai scos. Unde mai pui ca Zenmuse de la dji ia info direct din controller pentru corectii cand vine vorba de accelerare si alte manevre complicate.
0

#582 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2015 - 08:03 PM

Fratilor, eu si Eba ne chinuim se pare degeaba sa lamurim lumea... pacat... puneti mana si jucati-ca cu un parrot bebop, si veti avea o revelatie.

Viitorul, cel putin la nivelului de video consumer/vacanta, este al stabilizarii in camera, toate aceste pseudo solutii mecanice inertiale mi se par de un arhaism demn de epoca de inceput cand zburam fara FC, cu giro conectate direct intre ESC si receptor.
Chiar si stabilizarea pe PC... vedeti voi pe John intors din Grecia apucandu-se de postprocesat si stabilizat pe PC cateva ore de video ? Cand se poate uita la clipuri direct din drona pe TV ?

Azi am demonstrat unui foto video amic Bebop-ul la lucru... a ramas socat de cata tehnologie este incorporata in alea 400 grame, asa cum era normal, avand in vedere ca tipul e inginer si nu traieste din foto/video, ca sa isi puna probleme de imagine tipic mioritice de genul cum am intalnit la unii "meseriasi"... "cum sa ma prezint la clienti cu asa ceva aratand a jucarie"...

Aaaa... ca unii au bagat o gramada de bani in camera X, fara sa se informeze, si acum vor sa o foloseasca la orice, si sa mai si plezneasca, asta e treaba lor... de regula un astfel de mester este simplu de lamurit rapid daca e open minded, cu argumentul ca doar gimbalul pentru camera mult iubita costa cat un bebop ;)

Repet, cine vrea sa intre in zona asta doar sa filmeze, fara nici o placere deosebita cu zburatul, in loc sa bugeteze un phantom/mu...se/gopro, adica mia de para, sa testeze intai un bebop. Multumirile pe PM :)
0

#583 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 11-October 08

Postat 24 September 2015 - 11:55 PM

Mie unu mi se pare foarte interesanta ideea din proiectul kickstarter. Ok pentru libertate de miscare poate inteleg un gimbal (asta daca iti e lene sa misti drona cu totu pentru a incadra ce vrei tu) tot din proiectul kickstarter vedeti ca se poate implementa si pentru aparte foto DSLR. Eu stau si ma gandesc cat o sa mai dureze sa fie implementat asa ceva din fabrica pe aparate sau da cum spune Renatoa, sa apara un Gopro sau orice alt action cam cu partea de stabilizare din Parot Bebop. Pai atunci se termina cu piata de hand held gimbal si multe altele - efect domino.

Cum sunt acum quadurile pentru fpv racing , mici si agile. Daca pui un gopro sau alt action cam cu acest dispozitiv pentru ce iti mai trebuie gimbal?

@Renatoa Ce ma deranjeaza foarte mult e cat costa Parot Bebop cu partea de comanda gen RC( parca skycontroler?)Daca nu ma inseala memoria e undeva la 700-800 euro?
Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit

On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#584 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 08:28 AM

pai am si skycontroller, la evaluare, nu am fost cu capul sa dau banii aia pe el, si pot sa iti zic ca nu merita.

Mare cat china, fara nici o justificare, dacat ca sa permita folosirea unui pad de 10, total anti-criteriu de design.
Recomandabil si optim ar fi de pilotat cu un game x controller si tableta de 7" sau ideal cu un fablet de 5", ca sa nu iei tableta dedicata doar pentru parrot si sa stranga praf.
Costurile sunt sub 100 euro pentru controller+booster si poti ajunge la 500m, mai mult ca suficient.
Plus ca se sapa cu spor la protocol, si nu mai e mult sa apara adaptor de RC clasic :D

Iar drone simple, acum ca s-a terminat sezonul, se poate lua una sub 1500 lei cu putina rabdare si indemanare la licitat.
0

#585 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 02:23 PM

http://digg.com/vide...lieve-i-can-fly

:))))) asa iti trebuie ! Mi-a placut pisicuta cu elicopterul :)) vroia sa se joace si ea un pic .
Parfenov Razvan
0

#586 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13

Postat 25 September 2015 - 02:50 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 September 2015 - 08:03 PM, a spus:

Fratilor, eu si Eba ne chinuim se pare degeaba sa lamurim lumea... pacat... puneti mana si jucati-ca cu un parrot bebop, si veti avea o revelatie.

Viitorul, cel putin la nivelului de video consumer/vacanta, este al stabilizarii in camera, toate aceste pseudo solutii mecanice inertiale mi se par de un arhaism demn de epoca de inceput cand zburam fara FC, cu giro conectate direct intre ESC si receptor.
Chiar si stabilizarea pe PC... vedeti voi pe John intors din Grecia apucandu-se de postprocesat si stabilizat pe PC cateva ore de video ? Cand se poate uita la clipuri direct din drona pe TV ?

Azi am demonstrat unui foto video amic Bebop-ul la lucru... a ramas socat de cata tehnologie este incorporata in alea 400 grame, asa cum era normal, avand in vedere ca tipul e inginer si nu traieste din foto/video, ca sa isi puna probleme de imagine tipic mioritice de genul cum am intalnit la unii "meseriasi"... "cum sa ma prezint la clienti cu asa ceva aratand a jucarie"...

Aaaa... ca unii au bagat o gramada de bani in camera X, fara sa se informeze, si acum vor sa o foloseasca la orice, si sa mai si plezneasca, asta e treaba lor... de regula un astfel de mester este simplu de lamurit rapid daca e open minded, cu argumentul ca doar gimbalul pentru camera mult iubita costa cat un bebop ;)

Repet, cine vrea sa intre in zona asta doar sa filmeze, fara nici o placere deosebita cu zburatul, in loc sa bugeteze un phantom/mu...se/gopro, adica mia de para, sa testeze intai un bebop. Multumirile pe PM :)

4000 de lei cu skycontroller si 2500 de lei fara? Pai eu am dat 700 de lei parca pe drone, 1650 de lei pe GoPro Hero3+ cu card de 64GB Sandisk ( atentie camera e luata pentru video in concedii si poze mai mult ) deci 2350 de lei. Nu stiu sincer daca as da banii sub nicio forma pe jucaria asta asa scumpa ca nu si merita, adica ai solutii mult mai ieftine. Iar raza standard la jucarie e de 250 de m ( atentie - pana la, nu? ) :)

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 25 September 2015 - 02:51 PM

0

#587 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 03:03 PM

Comparand preturi de nou, posibil sa ai dreptate... ma refer la valori, nu la meritat. Dar nu, nici atat... este 1900 lei in tara, noua cu acte.
Inca nu ai pus inspre partea matale gimbal plus ca nu ai FPV, as vrea sa te vad zburand la 250m fara FPV ;)
Crede-ma ca nu poti construi la pretul asta, 1900 lei un sistem asa complet de aceleasi performante... adica sa includa si camera si transmisia video HD.
Dar asta nu e tot... uiti, sau nu stii ca are sonar si optical flow pana la 8 metri inaltime, adica este ca un mouse, citeste terenul cu o camera indreptata in jos si sta la punct fix cum nu vei vedea vreodata cu GPS. Nu este doar o alta drona, cum incearca multi sa simplifice.
Ia legatura cu EBA sa o vezi la lucru.
Sau incearca sa te bagi sub o masina cu alta drona, ca sa filmezi o pisica care nu vrea sa iasa de acolo :)
0

#588 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 06:06 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 September 2015 - 03:03 PM, a spus:

Comparand preturi de nou, posibil sa ai dreptate... ma refer la valori, nu la meritat. Dar nu, nici atat... este 1900 lei in tara, noua cu acte.
Inca nu ai pus inspre partea matale gimbal plus ca nu ai FPV, as vrea sa te vad zburand la 250m fara FPV ;)
Crede-ma ca nu poti construi la pretul asta, 1900 lei un sistem asa complet de aceleasi performante... adica sa includa si camera si transmisia video HD.
Dar asta nu e tot... uiti, sau nu stii ca are sonar si optical flow pana la 8 metri inaltime, adica este ca un mouse, citeste terenul cu o camera indreptata in jos si sta la punct fix cum nu vei vedea vreodata cu GPS. Nu este doar o alta drona, cum incearca multi sa simplifice.
Ia legatura cu EBA sa o vezi la lucru.
Sau incearca sa te bagi sub o masina cu alta drona, ca sa filmezi o pisica care nu vrea sa iasa de acolo :)

Ai dreptate, am uitat de partea de FPV.
O fi clar jucaria una buna intr-un fel sau altul, cunosc Parot relativ bine ca am lucrat in domeniul achizitii si am avut produse de la ei si e clar o firma de renume.
Nu sunt pasionat de ele, pe unde ma duc, bag un zbor - doua, raman cu amintirea vizuala si dupa trec la avioane inapoi. O sa o folosesc mai intens si la revelion la cabana. Tre' sa ma uit pe log-uri ca la ultimele am ajuns relative sus, dau RTL si o astept pe fetita sa se intoarca acasa. A mai facut un pic figure pe loiter, nu stiu de ce, gen se ducea un pic alandala dupa care isi revenea dar nu foarte mult. Am mana buna pe manual de la 3D :p si imi place sa ii dau pe manual imediat.

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 25 September 2015 - 06:08 PM

0

#589 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10

Postat 25 September 2015 - 08:12 PM

A'nebunit lumea?.. Bebop?!

Singurul lucru bun e greutatea redusa - 410g.
As fi astfel mai linistit in preajma "profesionistilor in filmari aeriene" ce zboara prin locuri publice/populate :D

Pretul e SF! Ar mai fi si filmarea care ma surprinde placut :)

Aceasta postare a fost editata de icsss: 25 September 2015 - 08:14 PM

0

#590 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 08:49 PM

Repet, nu e SF, provoc pe oricine care poate sa imi faca o asemenea masina in banii aia. Dar cu toate caracteristicile si aceeasi filmare.
0

#591 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10

Postat 25 September 2015 - 09:02 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 September 2015 - 08:49 PM, a spus:

Repet, nu e SF, provoc pe oricine care poate sa imi faca o asemenea masina in banii aia. Dar cu toate caracteristicile si aceeasi filmare.

Posibil, un gopro e 1900 lei si ai terminat bugetul.

~4.6 lei / gram :)
0

#592 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 09:19 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 September 2015 - 08:49 PM, a spus:

Filmare nu e 60fps ca la un hero3+,nu? Cel putin asa mi-a dat senzatia.

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 25 September 2015 - 09:20 PM

0

#593 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 09:49 PM

Daca vezi matale diferenta... asa sa fie. Dar mi-e teama ca vad eu mai repede jeleu si alte tremuriciuri... :)
0

#594 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3948
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 25 September 2015 - 09:53 PM

De 60fps nu e nevoie la filmare aeriana, sau cel putin nu intr-una in care zburatoarea nu se misca prea repede. In schimb daca va uitati la o filmare dintr-un quad clasa 250 zburat asa cum trebuie o sa se vada diferenta de la cer la pamant.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 25 September 2015 - 09:53 PM

0

#595 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 09:58 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 September 2015 - 09:49 PM, a spus:

Daca vezi matale diferenta... asa sa fie. Dar mi-e teama ca vad eu mai repede jeleu si alte tremuriciuri... :)

Nu mi-am luat degeaba 60fps si la nunta filmare pe DSLR, da, o vad si ma deranjeaza acut. Adica chiar se simte la ochiul liber, se apropie foarte mult de realitate 60fps, asta e si ideea.

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 25 September 2015 - 09:59 PM

0

#596 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 10:30 PM

Inseamna ca te deranjeaza acut toate filmele si emisiunile TV :)

Iar cu filmarea dslr... sa zambesti bine ! :)
0

#597 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2015 - 10:59 PM

Vezi postareaCiprian97, la 25 September 2015 - 09:53 PM, a spus:

De 60fps nu e nevoie la filmare aeriana, sau cel putin nu intr-una in care zburatoarea nu se misca prea repede. In schimb daca va uitati la o filmare dintr-un quad clasa 250 zburat asa cum trebuie o sa se vada diferenta de la cer la pamant.

Si aia cu ce filmeaza 60 fps, ca mobius nu are decat 30? nu prea am vazut sa puna gopro pe racere, e cam scump de lovit in lentila :D

Imi arati si mie o diferenta din asta, ca pe youtube sunt aduse toate la... oups... 25 fps :D ca sa vezi cum se iluzioneaza unii singuri citind cifre...
Eu pe filmare vazuta chiar pe un i7 cu nvidia quadro fx 2800m nu o vad decat la panoramari foarte rapide, gen pirueta.
0

#598 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2015 - 01:36 PM

http://s10.postimg.org/9bdte4spx/12049629_1642252416052953_1857879762136943067_n.jpg

Mai avem doritori pe aici ? :)))
Parfenov Razvan
0

#599 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2015 - 01:47 PM

Si celalalt are un soricel pe post de quad :)) ...astia nu-s normali ..
Parfenov Razvan
0

#600 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2015 - 02:13 PM

Sa inteleg ca nu ai auzit sau nu cunosteai provenienta termenului "dead cat frame" ?
0

Arata acest topic

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou