Rise of the machines :D ... astora incepe sa le fie frica...
Postat 16 March 2013 - 10:45 PM
Nu sesizeaza nimeni ca nu filmatul in sine este beleaua cea mare, ci punere lor pe Internet, adica facerea lor publica ?
Una e sa fi alertat daca ai banui ca ai un vecin pedofil, care iti filmeaza fata minora... dar nu trebuie sa fiu un vecin chiar asa de incuiat ca sa imi sara capacele cand imi vad piscina de sus adunand jde mii de vizualizari din toata lumea...
Chiar este necesar sa ne laudam cu ele asa in piata virtuala? Exista liste private, protejare cu parola, listari in grupuri inchise, metode sunt destule ca filmarile noastre sa nu devina probe la tribunal...
Pentru asta facem ce facem, ca sa primim aprecieri, sau pentru placerea proprie ?
Postat 16 March 2013 - 10:58 PM
Dar sunt oameni carora le face placere sa reclame la politie iar daca vecinii sunt un pic "Ausländer" atunci placerea e dubla ...
oricum este evident ca politia a asteptat din septembrie pana acum sa ma poata prinde asupra faptului : ).
Noroc ca mi-am luat Radianul si nu am mai zburat naza :)
Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 16 March 2013 - 10:59 PM
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
Postat 16 March 2013 - 11:29 PM
Si parerea mea e sa nu astepti pana la vreun proces, si sa fi proactiv. Cauta initial un avocat de drept constitutional si expune-i problema.
Postat 16 March 2013 - 11:41 PM
Plus ca, si la noi se vand radare auto, asta nu inseamna ca e legal sa le folosesti ;)
Din cele prezentate de Nanok ca extrase de lege, la ei problema e clara, si solutiile sunt la fel: afara din localitate si fara urme pe net.
Orice altceva inseamna sa ti-o cauti singur sa ai nevoie de avocatul ala...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 March 2013 - 11:43 PM
Postat 17 March 2013 - 11:54 AM
Ma multumesc sa se termine asa.
Sunt in culpa: conform legii nu aveam voie sa zbor in in spatiu public din spatele casei.
Bine ca din decembrie nu am mai avut nici un zbor in zona si de acum nici nu o sa mai am aici.
Nu e cazul sa transform un hobby care trebuie sa imi aduca placere intr-o lupta pentru drepturile mele.
Va dati seama c adeabia asteampta statul sa creeze precedentul si
sa ma infiereze in oprobiul public: "Nanok nenorocitul care foloseste tehnologia pentru a spiona vecinii!!! Sa-i ardem DRONELE ! Libertatea dreptului la viata privata" :)
plm ..da mi-e permisa o golanie o las asa si asta este ...cum ziceam sper sa se termine cu "NUP" :)
Postat 17 March 2013 - 12:02 PM
http://api.ning.com/files/wFpMw4WYrL42L0PUAiwGFKEJFs1p-ndGGpiWcqdDU1RhiVL3KTtGO7JX2hJfIlgh-nsr2NBpO5nxFJCbgU36ShNmYECF*FIf/5landinggear.png
Postat 17 March 2013 - 10:23 PM
renatoa, la 17 March 2013 - 12:02 PM, a spus:
http://api.ning.com/files/wFpMw4WYrL42L0PUAiwGFKEJFs1p-ndGGpiWcqdDU1RhiVL3KTtGO7JX2hJfIlgh-nsr2NBpO5nxFJCbgU36ShNmYECF*FIf/5landinggear.png
in seara asta trenul de trex 450 nu a rezistat, asa ca poza asta vine foarte bine primita:) dar daca suporti de shitpapir le inlocuiesti cu amortizoare de automodeism penteru scara 1:10?
Postat 17 March 2013 - 11:53 PM
PS: poza nu are o rezolutie chiar asa buna, pentru cine e interesat, proiectul se numeste carbon core
Fisiere atasate
-
images.jpg (7.26K)
Number of downloads: 58
Postat 18 March 2013 - 11:11 PM
Asta e doar inceputul si toate sunt doar pretexte.
Credeti ca sunteti careva liber cu adevarat ?
Un caine fara lant, printr-o curte mare...e liber , sau animalele din marile parcuri naturale ?
M-a amuzat si pe mine stirea cu politistul Roman, mare inventator. Partea proatsa e ca foarte multi pun botul in necunostinta de cauza si aici nu e vorba numai de faptul ca a inventat sau nu acea drona, dar veti vedea ca vor intra in dotarea Militiei , care se vor preocupa de bunastarea noastra, iar noi..vom beneficia de tot felul de limite.
Unii sunt chiar idioti si e valabil in toate tarile.
Cum naiba poti fi atat de tampit sa faci o asemenea reclamatie ca ti s-a incalcat intimitatea, cat timp esti supravecgheat video 24/24 7/7 din momentul in care ai iesit din casa, iar in acest sens esti tolerant sau indiferent ?
Brain washing.
Vin vremuri tare grele.
Citez " This is the best time, from the begining of the worst".
Traim in cea mai perfecta sclavie din toate timpuri-le.
Inainte..sclavii trebuiau paziti, biciuiti, hraniti.
Acum...sclavii se hranesc singuri, dau cea mai mare parte din munca lor ca tribut si ce e mai grav...nici macar nu realizeaza ca sunt sclavi, traind in primul rand o sclavie mentala.
Asteptam de mult ca toate acestea sa se intample, dar totusi..speram ca nu se vor fi realizat intr-un ritm atat de alert.
Nu pot decat sa ma intristez, vazand ca deja se baga si in acest domeniu.
Are dreptate colegul Renatoa...cred ca stie el ce stie.
Postat 18 March 2013 - 11:22 PM
Referitor la trnul de aterizare cu amortizari, pot sa garantez ca este eficient , dupa ce am testat unul home made pe un principiu asemanator.
Efectiv mi-a salvat hexa si in afara de faptul ca s-au rupt niste suruburi in nylon, totul era intact.
De mullta vreme incerc sa duc la bun sfarsit un astfel de proiect.
Apropo de filmari...tot se vor putea face in anumite medii.
Spre exemplu..un club auto din care fac parte, in momentul in care organizeaza un eveniment, cei care partcipa atat ca protaginisti cat si vizitatori, isi dau acceptul ca pozele facute de ei sau de noi ..sa fie facute publice. Ba chiar am dreptul de a copia un filmat facut de un vizitator, sa-l editez si sa-l folosesc in scop publicitar.
Chiar zilele urmatoare se tine un eveniment foarte important si din pacate nu pot participa sa filmez.
In aceste imprejurari...nu au cum sa iti interzica sa zbori si sa filmezi, pentru ca totul se desfasoara intr-un cadru organizat
Postat 18 March 2013 - 11:51 PM
Artelian, la 18 March 2013 - 11:11 PM, a spus:
Asta e doar inceputul si toate sunt doar pretexte.
Credeti ca sunteti careva liber cu adevarat ?
Un caine fara lant, printr-o curte mare...e liber , sau animalele din marile parcuri naturale ?
M-a amuzat si pe mine stirea cu politistul Roman, mare inventator. Partea proatsa e ca foarte multi pun botul in necunostinta de cauza si aici nu e vorba numai de faptul ca a inventat sau nu acea drona, dar veti vedea ca vor intra in dotarea Militiei , care se vor preocupa de bunastarea noastra, iar noi..vom beneficia de tot felul de limite.
Unii sunt chiar idioti si e valabil in toate tarile.
Cum naiba poti fi atat de tampit sa faci o asemenea reclamatie ca ti s-a incalcat intimitatea, cat timp esti supravecgheat video 24/24 7/7 din momentul in care ai iesit din casa, iar in acest sens esti tolerant sau indiferent ?
Brain washing.
Vin vremuri tare grele.
Citez " This is the best time, from the begining of the worst".
Traim in cea mai perfecta sclavie din toate timpuri-le.
Inainte..sclavii trebuiau paziti, biciuiti, hraniti.
Acum...sclavii se hranesc singuri, dau cea mai mare parte din munca lor ca tribut si ce e mai grav...nici macar nu realizeaza ca sunt sclavi, traind in primul rand o sclavie mentala.
Asteptam de mult ca toate acestea sa se intample, dar totusi..speram ca nu se vor fi realizat intr-un ritm atat de alert.
Nu pot decat sa ma intristez, vazand ca deja se baga si in acest domeniu.
Are dreptate colegul Renatoa...cred ca stie el ce stie.
foarte adevarat, nu doar ca asta e inceputul dar singuri ne-am bagat in scavia asta, o mare unealta de brain wash/ mass control e marea retea de "socializare" albastra, unii sunt dependenti de ea. apropo de colegul cu plngerea ca a zburat in curtea casei lui, eu personal m-as fi dus la acel vecin si i-as fi dat vreo 2 plangeri in gura sa ma tina minte toata viata :diablo: in curtea mea, pe tarlaua mea fac ce vreu, ciudat e ca in 89 ne plangeam ca ceausescu ne manipula si ne priva de anumite drepturi, iata ca astia o fac cu acte in regula:)
P.S.: traiasca politia cu naza-ul lor
Postat 19 March 2013 - 08:59 AM
(La noi e si mai rau, poate vecinu are o pila mai tare si te frige)
Postat 19 March 2013 - 11:19 AM
Citeaza
Nu am avut de gand sa filmez decat orasul de sus si sa fac niste teste cu camera mea.
Pentru a ne impaca , te invit la un BBQ ... la noi in gradina.
Asa ne vom putea cunoaste mai bine si ai putea sa vezi ca suntem niste vecini ok. Catelul puteti sa nu il mai cautati pentru ca la BBQ-ul ne trebuie si ceva carne . Te rog sa iti aduci si sotia!
PS Poate sa poarte furoul ala mov cu dantela ..ii vine foarte bine .! "
asa sper ca totul o sa fie ok ...
iar dupa masa am putea sa ne uitam impreuna la un film ...
Postat 19 March 2013 - 11:42 AM
Nanok@, la 19 March 2013 - 11:19 AM, a spus:
asa sper ca totul o sa fie ok ...
iar dupa masa am putea sa ne uitam impreuna la un film ...
Cred ca o sa ai succes garantat :D
Postat 21 March 2013 - 09:50 PM
or sa ne interzica noua sa construim "drone" ...
Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 21 March 2013 - 09:53 PM
Postat 21 March 2013 - 10:09 PM
Postat 25 March 2013 - 02:45 AM
http://youtu.be/msHJLwYWX30
Ps. De ce apare doar link in loc de video ?
Aceasta postare a fost editata de Artelian: 25 March 2013 - 02:49 AM
Postat 25 March 2013 - 08:21 AM
Ungaria scoate lege anti-FPV !
http://forum.rcmodel...html#msg1534365
Mai vrea careva Schengen ? :)
Postat 25 March 2013 - 09:38 AM
Cel putin asa...chiar daca se pun restrictii peste tot, nu am pierdut mare lucru si personal, ma voi limita la zbor de placere, fie el si fpv, sau foto la evenimente private in care mai sunt implicat.
Pe unde ma plimb eu de obicei, nu o sa vedeti prea curand controale, nici cu cele mai stricte restrictii :)
Va fi mai nasol de cei care au dedicat timp si investitii majore in acest sens (daca se pune problema).
Pana una alta...eu tot planific sa sparg vreodata pusculita si sa-mi iau tot ce trebuie , ca sa-mi indeplinesc un vis si anume, acela de a zbura cu ochelarii pe ochi, doar pentru damblaua personala.
Postat 25 March 2013 - 10:06 AM
Ca doar se stie ca la noi ...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 March 2013 - 10:06 AM
Postat 25 March 2013 - 10:10 AM
renatoa, la 25 March 2013 - 10:06 AM, a spus:
Ca doar se stie ca la noi ...
Da! Turism FPV in RO. Ar fi ceva :)
Nu am inteles nimic din linkul cu legea din Ungaria (nici macar cu google translate) dar daca ma iau dupa Emoticons, lumea e mai mult fericita decat trista. O fi de bine :D
Aceasta postare a fost editata de icsss: 25 March 2013 - 10:10 AM
Postat 25 March 2013 - 10:43 AM
Postat 25 March 2013 - 11:05 AM
Postat 25 March 2013 - 11:44 PM
Faza de la min 11:00 in care faceau o demonstratie in camera de pilotaj, iar la un moment dat .. arata cum da zoom pe o masina de pe autostrada (masina/persoana publica), la care jurnalist-ul intreaba "Respectivii stiu ca ii filmati, aveti permisiunea lor ?" :D ..sergentul se blocase, nu stia ce sa raspunda si a replicat simplu "NU ..nu stiu ca sunt filmati i acest moment, dar e numai o deminstratie" RIGHT.
Ar trebui o lege prin care sa aiba acces fiecare cetatean la un tun antiaerian, cu permisiunea de a dobora orice drona peste 30kg :) (glumesc evident, chiar adca ideea imi surade).
Postat 26 March 2013 - 08:16 AM
Nu cred ca legile anti-FPV care vor apare vor atinge pe baietii cu ochi albastrii, de fapt lor nu le place competitia :D
Postat 26 March 2013 - 01:55 PM
renatoa, la 26 March 2013 - 08:16 AM, a spus:
Nu cred ca legile anti-FPV care vor apare vor atinge pe baietii cu ochi albastrii, de fapt lor nu le place competitia :D
Corect.
Uitati un exemplu :
http://www.photograp...records-it-all/
Postat 28 March 2013 - 12:08 AM
acu Nanok naspa de tine dar vb cu cineva ca e cam pe dos faza cu filmarea interzisa in zone publice . PLM toate cacaturile de telefon au camere trag hd . de ce? de ce exista youtube......
sa ai fut dar sclavie e putin spus......
va rog scuzati textul obscen de sus dar a fost ceva de impuls
Postat 28 March 2013 - 01:30 AM
adi elicopter gl, la 28 March 2013 - 12:08 AM, a spus:
acu Nanok naspa de tine dar vb cu cineva ca e cam pe dos faza cu filmarea interzisa in zone publice . PLM toate cacaturile de telefon au camere trag hd . de ce? de ce exista youtube......
sa ai fut dar sclavie e putin spus......
va rog scuzati textul obscen de sus dar a fost ceva de impuls
Exact.
Explica-le asta, narozilor care fac reclamatii.
Cine stie de cate ori le-au aparut fetele pe net din greseala, numai din mometul in care au pus piciorul peste prag.
Mai ales in ziua de azi, in care daca se intampla ceva...in loc sa te ajute lumea, mai intai isi scot toti telefoanele sa prinda ceva.
Postat 28 March 2013 - 08:01 AM
Dar daca zbori un quad prin oras si filmezi (fara o tinta anume) prin curtile oamenilor, asta deja e altceva. Nu stiu cui i-ar place sa stea cu burta la soare in curte si sa se trezeasca deasupra lui cu o zburatoare care filmeaza.