Modelism - RHC Forum: Parghii servo ! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Parghii servo ! ...ceva indedit !

#1 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 03 September 2012 - 02:33 PM

...este interesant ca acest model de parghie pt. servo , are un sistem de siguranta atunci cand un servo este supus unei forte prea mari , unui accident .... ! pt. carcotasi ....erata : inedit !

Aceasta postare a fost editata de ARU: 03 September 2012 - 02:38 PM

0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 September 2012 - 03:19 PM

Eu credeam ca scopul este sa poti regla usor lungimea bratului... :unsure:
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 03 September 2012 - 03:32 PM

La Tamiya sunt niste parghii asemanatoare care au si servosaver. Fotografiate din aceeasi pozitie in care le-a pozat Aru nu ti-ai da seama. Doar vazute din alt unghi. Si bineinteles, desfacute, isi arata si partea de servo-saver.

0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 03 September 2012 - 07:19 PM

Vezi postarearenatoa, la 03 September 2012 - 03:19 PM, a spus:

Eu credeam ca scopul este sa poti regla usor lungimea bratului... :)

Poate e ceva ascuns in poza care ne scapa altfel :

si eu cred acelasi lucru .. nu cred ca protejeaza ceva .. in cutiile cu servo parca Hitech HS-55, echivalent de la Spectrum si nu numai am ceva identic dar strict pentru a regla lungimea bratului .
Servo saver am vazut ( am si avut ) la automodele si au cu totul si cu totul alt mod de realizare si functionare.

Astea din poza si ce am si eu, au un profil in forma de " U " intors cu gaura de surub pe mijloc care se aseaza peste echie care in locul gaurii pentru surub are un canal , o gaura slitata care permite culisarea
parghiei fata de surubul ce intra in axul servoului, dupa care se strange surubul iar acel "U" blocheaza echia ca sa nu mai culiseze - ambele piese ( si echia si "U"-ul) au si niste rizuri ca sa nu alunece una fata de alta .

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 03 September 2012 - 07:21 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 September 2012 - 07:27 PM

Poate ca protectia implica ruperea U-ului... :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 03 September 2012 - 08:02 PM

Am si eu de la niste Hitec-uri; au rol doar de reglaj. Intradevar, piesele au pe suprafetele de contact rizuri, iar prin strangerea surubului nu se mai pot deplasa. Nu sunt servosaver. Prin ruperea piesei intradevar, se transforma din servo-saver in plane-destroyer. :)
0

#7 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2012 - 07:57 AM

Vezi postarearenatoa, la 03 September 2012 - 07:27 PM, a spus:

Poate ca protectia implica ruperea U-ului... :)

Corect .. basca ca ai sansa sa exersezi si abecedarul ... se rupe o latura la " U " si te ai ales cu un "L" .. daca insisti si rupi si cealalta latura .. hopa .. uite "I-ul " .. "S" de la Servo Saver din pacate nu iese.

Asta : " ... pt. carcotasi "

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 04 September 2012 - 07:58 AM

0

#8 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 04 September 2012 - 07:32 PM

Alea de la Tamiya de care va spuneam chiar aveau SI servosaver pe langa reglajul ala fin. Am cateva si sunt pentru servouri standard (Futaba si/sau Sanwa/Acoms) mai slabute, de pana in 3kg/cm. caci arcurile nu mi se par prea tari.
Cel mai bine este ca ARU sa spuna de ce crede ca "acest model de parghie pt. servo , are un sistem de siguranta atunci cand un servo este supus unei forte prea mari , unui accident".

0

#9 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2012 - 10:26 PM

Vezi postareanavigator, la 04 September 2012 - 07:32 PM, a spus:

Alea de la Tamiya de care va spuneam chiar aveau SI servosaver pe langa reglajul ala fin. Am cateva si sunt pentru servouri standard (Futaba si/sau Sanwa/Acoms) mai slabute, de pana in 3kg/cm. caci arcurile nu mi se par prea tari.
Cel mai bine este ca ARU sa spuna de ce crede ca "acest model de parghie pt. servo , are un sistem de siguranta atunci cand un servo este supus unei forte prea mari , unui accident".

- cred putem vorbi de ambele situatii , astfel se poate regla lungimea bratului la servo mult mai usor , cat si de un sistem de siguranta pt. servo deoarece la o solicitare mult mai mare acesta parghie nu mai este fixa , avand posibilitatea de culisare fata de surubul de prindere sau desprindere totala ...
0

#10 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2012 - 11:08 PM

Vezi postareaARU, la 04 September 2012 - 10:26 PM, a spus:

- cred putem vorbi de ambele situatii , astfel se poate regla lungimea bratului la servo mult mai usor , cat si de un sistem de siguranta pt. servo deoarece la o solicitare mult mai mare acesta parghie nu mai este fixa , avand posibilitatea de culisare fata de surubul de prindere sau desprindere totala ...

NU ! GRESIT ! Daca strangi surubul cum trebuie nu mai culiseaza nimic .. daca nu strangi surubul , atunci mai bine te apuci de altceva sau mai bine nu il mai pui ca il poti pierde .. asa mai ramai macar cu un surub amintire
de la modelul respectiv.

Eu zic sa cumperi un servo Hitec 55 ca nu e o avere si sa testezi singur ,altfel vorbim vorbe ...
0

#11 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 September 2012 - 12:16 AM

...nu spun ca surubul de la servo nu trebuie strans bine , dar intr-un caz fortuit exista posibilitatea sa culiseze fortat , etc . Sincer , eu nu as-i folosi acest model de parghie , ...dar sa fie discutat subiectul e binevenit !
0

#12 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 05 September 2012 - 07:11 AM

Vezi postareaARU, la 04 September 2012 - 10:26 PM, a spus:

La Tamiya, servosaverul este in butucul ce se infige pe servo. Partea cu surub si fanta este doar pentru a permite un reglaj mai fin decat ar permite doar gaurile din brat. Sunt doua lucruri distincte. Cand ai pus poza si ai zis "are un sistem de siguranta atunci cand un servo este supus unei forte prea mari , unui accident" am crezut ca stii ce vorbesti dupa ce l-ai studiat. Se pare ca doar ai aruncat asa o vorba. Parghiile alea ale tale n-au nimic ce ar functiona ca servosaver sau macar ca vreum sistem de siguranta pentru servo, REAL DESIGN descriind foarte bine functionalitatea lor.

L.e. Un servosaver trebuie sa asigure mentinerea controlului modelului dupa evenimentul ce forteaza servoul. Ori ce ai spus tu nu mai asigura nimic dupa soc. Vorba lui REAL DEASIGN, ramai cu un surub amintire.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 05 September 2012 - 07:15 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro