Modelism - RHC Forum: Propulsor tip pompa Bow Thruster - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Propulsor tip pompa Bow Thruster

#1 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 21-July 09
  • Interests:Istorie, scrima, de curand navo.

Postat 24 August 2012 - 04:47 PM

Va salut,

Am o intrebare legata de propulsor tip pompa Bow Thruster, se merita montat pe o barcuta de plantat de ~90 cm de tip catamaran?
Detalii la ce cred ca ar fi interesant:

Propulsor pompa-jet D33 Raboesch - 400 RON - Grup propulsor tip pompa Bow Thruster, cu 2 elice din alama. Este utilizat un motor seria 400 la 7.2V. Sistemul are un design foarte ingenios, robust si stabil, necesitand foarte putina intretinere.

Propulsor pompa-jet D28 Raboesch - 190 RON - Grup propulsor tip pompa Bow Thruster. Este utilizata o elice plata (pedal), actionata de un motor seria 400 la 7.2V. Sistemul are un design foarte ingenios, robust si stabil, necesitand foarte putina intretinere.

Ma gandesc ca in acest fel dispare necesitatea protectiei antibradis iar propulsia ar fi paralela cu linia de plutire si dispare ax, cuplaj, etc. iar greutatea este mai mica. Banuiesc ca s-ar putea monta doua astfel de propulsii controlate de regulatoare separate si mixate iar directia cu carma standard.

Pareri, sugestii?

Multumesc

No man ever became wise by chance!
0

#2 Useril este offline   WOODFAN 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 24 August 2012 - 05:15 PM

Salut
De absorbit tot va asorbi gunoai ,fire ratacite , cioturi plutitoare , apoi trebuie sa faci o cavitate in locul unde o amplasezi ...... ,propulsia, iar cirmirea o faci din ESC-uri daca tot pui doua ,cu ocazia asta dai si revers daca cumva s-a infundat cu ceva gunoaie .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled.png

SUMA VICIILOR RAMINE CONSTANTA
MODELISMUL O SINGURA DEPENDENTA
0

#3 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3542
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 25 August 2012 - 11:49 AM

Vezi postareaDragosJ, la 24 August 2012 - 04:47 PM, a spus:

Va salut,

Am o intrebare legata de propulsor tip pompa Bow Thruster, se merita montat pe o barcuta de plantat de ~90 cm de tip catamaran?
Detalii la ce cred ca ar fi interesant:

Propulsor pompa-jet D33 Raboesch - 400 RON - Grup propulsor tip pompa Bow Thruster, cu 2 elice din alama. Este utilizat un motor seria 400 la 7.2V. Sistemul are un design foarte ingenios, robust si stabil, necesitand foarte putina intretinere.

Propulsor pompa-jet D28 Raboesch - 190 RON - Grup propulsor tip pompa Bow Thruster. Este utilizata o elice plata (pedal), actionata de un motor seria 400 la 7.2V. Sistemul are un design foarte ingenios, robust si stabil, necesitand foarte putina intretinere.

Ma gandesc ca in acest fel dispare necesitatea protectiei antibradis iar propulsia ar fi paralela cu linia de plutire si dispare ax, cuplaj, etc. iar greutatea este mai mica. Banuiesc ca s-ar putea monta doua astfel de propulsii controlate de regulatoare separate si mixate iar directia cu carma standard.

Pareri, sugestii?

Multumesc

Pe englezeste ar fi:Bow Thruster,adica pe romineste propulsor prova, aceasta avind utilizare in operatiile de navigare in spatii dificile in timpul amararii navei la cheu.Deci nu este un sistem de propulsie a navei.
Imagine atasata: images.jpg
Cred ca ai vrut sa te referi la sistemul de propulsie cu "jet" ,sistem pretentios si mare consumator de energie ,raportat la viteza si in plus costisitor.La barcile de plantat ,tot un motor "carbunar" ramine baza.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 25 August 2012 - 11:50 AM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#4 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2012 - 10:44 AM

Vezi postareamanolo, la 25 August 2012 - 11:49 AM, a spus:

Pe englezeste ar fi:Bow Thruster,adica pe romineste propulsor prova, aceasta avind utilizare in operatiile de navigare in spatii dificile in timpul amararii navei la cheu.Deci nu este un sistem de propulsie a navei.
Atasament images.jpg
Cred ca ai vrut sa te referi la sistemul de propulsie cu "jet" ,sistem pretentios si mare consumator de energie ,raportat la viteza si in plus costisitor.La barcile de plantat ,tot un motor "carbunar" ramine baza.

Nu, ma gandeam sa-l montez pentru navigat in loc de elice standard sau jet insa daca nu are forta e doar consum inutil deci pica.
Legat de jet, am gasit niste NiMh Oege-Energy R20 de 10,000 mAh per celula la 39 RON si ma gandeam sa fac doua pack-uri de 6 cel la 7.2V legate in serie. In acest caz (inseriate cele 12 celule) ce mAh o sa am (se aduna mAh ca si V sau creste doar voltajul si se pastreaza mAh)? Recunosc ca aproape am fost corigent la fizica si nu prea ma pricep.
Specificatiile unei celule mai jos, ce parere aveti despre ele, se merita luate si facute pack-uri cu ele?

ACUMULATOR R20 DE MARE CAPACITATE

CARACTERISTICI :

COMPOZITIE: NIMH

TENSIUNE : 1,2 V

CURENT : 10000 mAh

Se pot reincarca de pana la 1000 de ori.

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 27 August 2012 - 10:45 AM

0

#5 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2012 - 02:57 PM

Legate in serie ramine tensiunea si se aduna capacitatea si la paralel invers ,ar trebui cautata o combinatie S si P la fel ca la lipo.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#6 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3621
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 27 August 2012 - 04:22 PM

Vezi postareamanolo, la 27 August 2012 - 02:57 PM, a spus:

Legate in serie ramine tensiunea si se aduna capacitatea si la paralel invers ,ar trebui cautata o combinatie S si P la fel ca la lipo.

@manolo nu cumva ii invers la ce ai zis tu? ;)
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#7 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2012 - 06:00 PM

;) :drinks: Ba da,ai dreptate.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#8 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2012 - 06:59 AM

O alta solutie ar fi folosirea unui acumulator lipo cu avantajele si dezavantajele lor,ca de exemplu acesta:
Imagine atasata: 9394001227467_01.jpg Imagine atasata: 9394001227467_03.jpg
Costa loco HK 19$ ,cred ca ar fi cu tot cu transport ceva mai ieftin.O remarca, are 600g cred ca mai usor decit 6nimh.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#9 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 August 2012 - 08:25 AM

Vezi postareamanolo, la 28 August 2012 - 06:59 AM, a spus:

O alta solutie ar fi folosirea unui acumulator lipo cu avantajele si dezavantajele lor,ca de exemplu acesta:
Atasament 9394001227467_01.jpg Atasament 9394001227467_03.jpg
Costa loco HK 19$ ,cred ca ar fi cu tot cu transport ceva mai ieftin.O remarca, are 600g cred ca mai usor decit 6nimh.

Interesant pack-ul insa la 19$ mi-e cam frica sa-l utilizez cu Feigao 10XL ca mi-e ca il umfla. Voi utiliza acest motor cu un ESC de 90A SeaKing cu BEC de 6V/3A in prima faza pentru ca nu am bani acum de periat cu ESC si BEC extern.
L-ai utilizat?
0

#10 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2012 - 09:35 AM

Ups! eu ma gindeam la un periat,clar la feigao 540-10XL nu merge,tinind cont ca acest feigao in maxim se duce la un consum de 60A si are o turatie de circa 1700kv ,trebuie un lipo cu 30-40C.Chiar si cu 2S ar fi cam 13000rot/min cam mult pentru o barca de nadit,asta dupa parerea mea.O poza a barcii ar fi bine venita.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#11 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 August 2012 - 10:08 AM

Stiu ca nu este un motor de "nadit" insa nu am momentan finante pentru periat + ESC + BEC, am preferat sa dau banii pe Futaba T-6EX, am inteles ca din ea pot sa setez cat de tare ii dai gaz si o sa limitez de acolo.De aceea caut ceva la 7.2V sau 7.4V insa cu multi mAh ca sa am ceva runtime.
O sa pun si poze cu modelul, este trimaranul Vasia 100%, nemodificat nimic, facut din placaj de plop de 4mm taiat laser, pe care il imbrac acum in balsa de 2mm peste care vin cu un strat de fibra de 110g/m2 si apoi sprit chit si vopsea (negru de la linia de plutire in jos si verde fluorescent sau portocaliu fluorescent peste linia de plutire).
O sa deschid un topic nou insa momentan sunt prins si nu am avut timp de poze insa promit ca pun.
0

#12 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2012 - 10:26 AM

Aaaaaaaa pai zi asa,eu zic nu feigao, din anumite considerente,ar fi bine inainte sa achizitionezi ceva sa vorbesti cu Vasia si te va lamuri mai bine decit as face-o eu.Neaparat vorbeste cu el.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#13 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 August 2012 - 10:31 AM

Il pun doar provizoriu pana se mai strang bani in put :wacko: dupa care trec pe un Feigao Super Power ca am totul de brushless iar periatele sincer nu ma atrag.
Varianta de compromis ar fi o imprimanta HP all-in-one defecta pe care o sa o "repar" luand din ea motorul pentru ca din ce stiu, motoarele alea sunt de forta deci ar trebui sa mearga relativ OK.
Nu o fac pentru mine, o fac la insistentele cumnatului meu si cum Vasia se lasa asteptat cu un plan al trimaranului (stie el ce vorbesc), nu a mai avut rabdare si m-a pus la treaba cu catamaranul. :angry:
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro