Modelism - RHC Forum: Motor heli 450 pus pe avion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Motor heli 450 pus pe avion sau pe aripa

#31 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2863
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 20 August 2012 - 03:32 PM

Bree nea"@icsss io" de vreo 2 anisori cochetez cu HARIPIOARE.si nu imi aduc aminte sa fii rupt vreo" 3 elici la aterizare.sau mai rupt din bufuri.cand o arunci de o prinde fermoarul de la giaca ,dar la aterizare nop..cum fac..frana dezactivata si vii usor cu ea la aterizare mai nou daca poti sa si o prinzi ar fii ideal..bafta
0

#32 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 20 August 2012 - 04:39 PM

Vezi postarearenatoa, la 20 August 2012 - 02:54 PM, a spus:

A naibii mica diferenta... Ia sa iti tragi dumneata la vila garaj de 5,7x3, in loc de 8x4, si sa bagi jipanu acolo... sa vezi, mai e loc de jet ? :drinks:

Recunosc .. diferenta e usor ...... "neglijabila"

In rest nu mai e loc sigur de Jipan ... dar .... fiind comod din fire stau la bloc ( etaj 1 ) - la curte numa sa matur frunzele si .. iahhhh .. cu masina merg 90 % din timp numa in oras ( a I a , a II a si ocazional a III a ) asa ca nu se justifica sa fac abonament la pompa si nici la fisc cu impozit anual si nici la RCA ca cica sare de 2000 cmc deci nici Jipan nu am .. de garaj am incercat cu un troliu sa urc la etaj dar s-a sucarit vecinu de la parter ca cica iui fac umbra la rosiile puse de el in gradinita de langa scara blocului .. ofticos ! - bine ca modelistii nu sunt !

Cred ca am avut de fapt intentia sa ard ceva motoare pe RHC cu sfatul meu - dar m-au prins !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#33 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 20 August 2012 - 06:18 PM

Daca mi se permite, as spune, din experienta si nu din auzite, ca o elice centrata, prinsa fix de motor si la care varfurile se invart in acelasi plan, nu se poate compara cu o elice prinsa elastic. Pur si simplu este din alt film, parea mea.
Multa, multa bafta.
0

#34 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 20 August 2012 - 07:12 PM

eu am pus pe o aripa, marca dululutu, cine stie stie, motorul care vine pe HK Bixler cu prinderea care vine, pe con, si cu o elicie mpx de 6x4 urca pe verticala nelimitat, foarte vitezomana, aripa are in jur de 500 grame si la aterizare vin in picaj si fara motor, daca pierde viteza intra in vrie si daca tai motoru la aterizare nu rupi elicia, oricum s-ar oprii. tin sa mentionez ca e a doua aripa de genul asta, prima s-a rupt in zbor.
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#35 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2012 - 07:52 PM

Ca ideee pentru FUN JET merge clasa 450.cu helica 5x5.6x8..pentru HARIPIOARE .e muuult prea mult pentru ce poate ..ceva la KW 1450-2000 3S cu elica aferenta face minuni....
0

#36 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 20 August 2012 - 07:58 PM

Nu va suparati pe mine, da' n-am contestat eficienta unei prinderi rigide vs zgarci ... ca inca n-am baut suficient. Era doar dpdv "invatamint"!
Am vazut la camp niste "impamintari" de aripi, atat de gospodaresti care ... s-au soldat cu ruperea eliciilor cu ... tot cu prosaver. Nu pot decat sa imi imaginez ce s-ar fi intamplat cu motorul, suportul acestuia si ... etc, daca n-ar fi fost cu propsaver.

Nu stiu daca v-ati invatat cu mine, da' de regula, daca nu vad, nu ... scriu. Este foarte posibil ca nu intotdeauna sa reusesc sa ma fac inteles in a exprima ce vreau sa spun, da' asta este alta poveste.

Stiu ca Sky-fun-ul si fratele lui mai mic si mai pricajit - epo parkjet-ul nu sunt tocmai "aripi" dar ... se apropie. Epo-parkjet-ul a venit din fabrica cu zgarci, nefiind insa proiectat decat sa foloseasca un 2300kv. In schimb, fratele lui "actualizat", adica epo-parkjet-ul mkII ( http://hobbyking.com...Mixer_PNF_.html ) care este echipat cu motor de 3000kv vine tot cu zgarci ... E drept ca este o mica diferenta intre 3700kv si 3000kv, da' ... zic eu ca si aia care-si permit sa vanda duda aia l-or fi trecut printr-un filtru de ... CTC. In lume, se vinde bine, iar cei care-l cumpara sunt destul de incantati de performantele lui, cu zgarci cu tot.
Sky-fun-ul vine PNF cu cuplaj rigid.

Cuplajul rigid ... mmm, eu personal am renuntat la el dupa ce am indoit un ax de "otel" de 3. Am vazut apoi ax de "otel" grauppner :drinks: rupt ca o surcica de o elice de lemn :) :) :) china.
Nu mai vorbesc de eliciile rupte si suporti de motor "rezolvati" in urma unor aterizari nu chiar ca la carte, dar nici ... impamintari. Cum eu personal, nu am ales sa storc fiecare picatura de performanta dintr-un model, prefer sa folosesc zgarciul in locul cuplajului rigid pentru ca in principiu ma scuteste de eventualele batai de cap cu ... suportul motorului, lipirea cu superglue a eliciilor, inlocuirea axului motorului si alte astfel de neplaceri.
Daca vreau sa ma dau mare cu ce vitezist e modelul meu ... scot din punga un cuplaj rigid, il montej, ii dau o tura/doua ... pun jos modelul cu mare grija si ... repun zgarciul la loc. Abia nu mai trebuie sa fiu extra-gentil cu aterizarea.

Pana la urma, pentru invatamint, eu zic ca e in regula sa foloseasca zgarci, urmand ca dupa ce s-a hotarit asupra elicii pe care vrea s-o foloseasca si s-a invatat suficient cu modelul sa treaca la cuplajul rigid. Ma gandesc eu ca ... iarasi, nu-i pune nimeni pistolul la tampla obligandu-l sa ... zboare cu zgarciul! :blink:
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#37 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2012 - 06:04 AM

DISCUTII INUTILE ..ce ne mai place sa ne bagam in polemici..mmmda.Fratilor aratati-mi mie unul care are un aveon,un acumulator,o statie,..si care se duce vreo 10-15 km la campul de zbor cu O ELICE ..Ce naiba cat as fii de taliban tot imi iau 2-3 elici de rezerva..asa ca il sfatui pe initiatorul acestui topic sa nu se zgarceasca la capitolul elici..las sa fie acoloo una in plus decat deloc ...bafta :rolleyes:
0

#38 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 21 August 2012 - 07:18 AM

Corect! Absolut corect!
Multa bafta!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#39 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 25 August 2012 - 01:07 PM

Am facut primul test cu elice de 5x4.3.. la 3/4 THR trage putin peste 35A. Cum regulatorul meu e de 30A cu burst de 40A.. ma-m oprit repede. :D

Urmeaza sa iau un regulator de min. 50A si elici CW pt. ca motorul se invarte invers si coolerul nu are eficienta.

Momentan am pus un 2830 cu 9x5 tripala + OpenAero 1.3 + 2200 3S. Greutate ~550g.
Azi fac primul zbor :D

Aceasta postare a fost editata de icsss: 25 August 2012 - 01:07 PM

0

#40 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 25 August 2012 - 01:15 PM

pai tripala e rupere garantata !!!, oricum s-ar opri o pala va lovi ceva... :D
... cu picioarele pe pamant ...
0

#41 Useril este offline   EdiV12 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 07-June 11

Postat 25 August 2012 - 02:19 PM

daca tii cont si de parerea mea din postarea anterioara eu zic c o sa fie bine si pt motor si pt esc si pt lipo si pt placerea ta. Toate bune!
0

#42 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2012 - 02:26 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 August 2012 - 01:15 PM, a spus:

pai tripala e rupere garantata !!!, oricum s-ar opri o pala va lovi ceva... :D

nu nu nu :D e protejata. Oricum s-ar opri nu are cum sa atinga pamantul
0

#43 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2012 - 08:56 PM

In ce directie se da unghi la un motor pus ca pusher, ce se roteste CCW (cum te uiti din spatele aripei)?

Aceasta postare a fost editata de icsss: 25 August 2012 - 08:58 PM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro