E un model de fuselaj facut prin 1983-84, de fapt a fost un planor neterminat deoarece nu am putut face rost de fibra de sticla si rasina sa fac fuselajul.
Era proiectat asa ca sa intre statia Start 5 in el nimic mai mult statia era mai mare decat statiile din ziua de azi, acum fuselajele sunt ceva mai suple, dar mie imi place asa seamana a planor nu a teava.
Facusem aripile cu flapsuri si eleroane impanzite cu balsa complet 2 mm extrados si 1,5mm pe intrados, ampenajul cu naca 009 impanzit tot cu balsa de 1,5mm
Un set de aripi avea profil Epler 211 e un profil cu dubla curbura, acel profil devine aproape simetric sau spre simetric daca ridici flapsurile si eleroanele in sus (era cu un mixer mecanic ca nu erau statiile de azi) si atunci zbura cu viteza, F3B proba de viteza.
Cealalta varianta de aripi cu trecere de profile dar nu-mi mai amintesc ce Epler erau.
Dupa o vreme vazand ca nu pot face rost de fibra si rasina am renuntat iar aripile s-au distrus in timp si le-am dat foc
Acuma as fi tentat sa fac o aripa tot impanzita cu balsa complet putin spre eliptic din bucati cum sunt multe aripi in ziua de azi si ma gandeam la profile RG sau SD?dar am zis sa mai urmaresc putin ce fac altii.
Sa zboare in termica dar sa zboare si cu viteza eleroane flapsuri si mixate sa mearga toate si ca flaps si ca frana.
Habar nu am ce e RES.
Poate in fuselaj o suprafata plata unde se ataseaza aripa (sau il fac sa mearga si si ) sa pot face mai multe seturi de aripa, ma mai gandesc pana fac matrita fuselajului.
Primesc sugestii de la cine e dispus.
Ciao Sorin