Modelism - RHC Forum: Stabilizator HK - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Stabilizator HK a testat cineva ?

#61 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 14 August 2012 - 09:30 AM

Ma inclin in semn de profund respect in fata ta @Dragos Avramescu (fara absolut nici o urma de ironie si stii de ce) si imi cer scuze pentru exprimarea-mi defectuoasa: nu cumparatul de televizoare e un hobby, desi s-ar putea sa existe pe planeta si astfel de oameni ... ci privitul la televizor are mai multe sanse de a fi considerat un hobby.

Rog colegii sa completeze pe liniile punctate, sa stim odata pentru totdeauna cum e cu Aeromodelismul asta ... si ce trebuie sa stim, sa avem, sa ...

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 14 August 2012 - 09:32 AM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#62 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 14 August 2012 - 10:55 AM

@aunFD, nu am afirmat niciodata ca ar trebui facuta o clasificare si nici nu sint impotriva acelora care zboara doar si numai de placere. Nu mai imi rastalmaci cuvintele! Am afirmat ca aeromodelismul este mult mai mult decit a zbura cu un model ARF din polistiren.Ai binevoit sa ma umpli de ...
Din punctul meu de vedere, ti-am pus o intrebare cit se poate de fireasca: "ce fel de aeromodelist te consideri" (fara ironie, bascalie, fite,etc.) Am dorit sa-ti cunosc parerea si nimic mai mult, numai ca...s-a STIRNIT FURTUNA !
Toate bune!
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#63 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 12:21 PM

Nu te supara @Aeromax, nu esti singurul care ... (sau daca te superi ... e problema ta).
De-a lungul timpului, am urmarit pe acest forum orgolii, clasificari, cuvinte de ocara, trimiteri in organele genitale, incrancenari, laudari, samd, atat de multe incat eu chiar simt nevoia unei astfel de clasaficari, la modul cel mai serios posibil!
Daca rasfoiesti forumul ai sa citesti tot felul de faze d-alde: "noi la ... zburam cel mai bine, suntem aeromodelisti adevarati ...", "ba nuuu, sa vezi la noi la terenu' nostru de zbor ce meseriasi suntem noi"; "care mah, voi aia care zburati spume ..."; "care bah ca voi faceti si dregeti, in vreme ce noi suntem mai ... pasionati decat voi" etc. La unele am luat parte direct, altele m-am abtinut numai si m-am limitat doar sa citesc ...

Pe acest topic, incet, incet s-au conturat doua opinii:
a. aia care zboara cu stabilizator e ... de porc;
b. aia care nu cunosc treburile cu aerodinamica e ... verzi, sau cumva, doar nu se pot numi pasionati sau ceva.

Tie ti se poate parea ca fac bascalie, dar eu iti spun ca desi zbor pentru placerea sufletului meu, simt serios nevoia unei astfel de clasificari, ca sa stim fiecare, cum si pe ce craca intr-ale pasiunii acesteia ne situam.
Io spre exemplu cred ca ma situez pe caraca: "Aeromodelist de cumetrie", conform clasificarii de mai sus! Asta este o reliefare a problemelor mele de la mansarda, daca vrei!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#64 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 14 August 2012 - 12:40 PM

Vezi postareaPaunFD, la 14 August 2012 - 09:20 AM, a spus:

- are statie radio TG 9x, sau cea mai slaba statie radio computerizata;

Turnigy 9x este o statie care bate de departe orice futaba, spektrum, jr, etc etc. si nu ca am si eu una si o laud, dar este atat de customizabila incat se muleaza oricarui modelist. chit ca mai bagi ceva bani in ea dar la aproape 100 dolari sa iti poti faci o statie cum vrei sa faca ce vrei, sa mixeze ce vrei cu ce vrei, sa aibe si telemetrie si 8 canale, rar gasesti.
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#65 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 01:09 PM

Pai aaa, si eu am tot un TG9x ... da' nu-i "dă firmă", nu-i nemteasca/japonezareasca, e o statie ieftina, chinezeasca, o chinezărie ieftina, care in opinia unor aeromodelisti cu pretentii de "adevarati" n-are cum sa se ridice nici macar la negrul sub unghie al unei FUTABA!!! La 62$ n-are cum sa suporte termen de comparatie cu o statie care costa de la 500$ incolo ... unde mai pui ca-i si made in china si nu-i ... profi'?!
E ca si cum ai discuta diferentele dintre un bemveu - masina clar nemteasca si ... un subaru imprezza vrx ST/STI tunat la 500Cp, care initial avea 200cp. Bemveul ... ramane bemveu si n-are moarte!

Numai citeste pe silabe FU TA BA si simti cum te trece fiorul calitatii, al aeromodelismului adevarat si parca te cuprinde asa putin fiorul care-i cuprindea pe zeii greciei antice cand sorbeau din nectarul zeilor/ambrozia!

N-ai simtit pana acum asa o "urma de dispret" din partea utilizatorilor de ... "dă firmă"?!
Daca tu ai impresia ca te poti numi "aeromodelist adevarat" cu o statie radio Tg9x ... mai citeste prin forum, da' te anunt eu cred ca te inseli si ca cel mult te poti intitula "aeromodelist fals"!
Sunt randuri, pe care eu le-am citit aici, pe acest forum! Randuri pe care nicaieri in alta parte nu cred ca pot fi citite. Dadeam exemplul forumului rcgroups: n-am vazut pe nimeni sa vina acolo si s-o arda ... "eu sunt taticul ... , n-ai FUTABA nu existi, inadmisibil, etc." Da' ce sa-i faci?! Asta ne e natia ... n-avem altceva de facut decat s-o luam ca atare si sa ne comportam in consecinta!

Asta-i un alt motiv pentru care e nevoie de o astfel de clasificare, ca tot avea impresia @Aeromax, ca fac misto de el!
In felul acesta, orice aeromodelist, fie el si @aeromax cu experienta lui indelungata in domeniu, fie el (in cazul de fata) @renatoa, fie oricare altul, stie cu cine sta de vorba si care-i nivelul de pasiune si de traire pe care o punem fiecare dintre noi in ... duda asta de se numeste aeromodelism.
0

#66 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 02:00 PM

Vezi postareaPaunFD, la 14 August 2012 - 01:09 PM, a spus:

Pai aaa, si eu am tot un TG9x ... da' nu-i "dă firmă", nu-i nemteasca/japonezareasca, e o statie ieftina, chinezeasca, o chinezărie ieftina, care in opinia unor aeromodelisti cu pretentii de "adevarati" n-are cum sa se ridice nici macar la negrul sub unghie al unei FUTABA!!! La 62$ n-are cum sa suporte termen de comparatie cu o statie care costa de la 500$ incolo ... unde mai pui ca-i si made in china si nu-i ... profi'?!
E ca si cum ai discuta diferentele dintre un bemveu - masina clar nemteasca si ... un subaru imprezza vrx ST/STI tunat la 500Cp, care initial avea 200cp. Bemveul ... ramane bemveu si n-are moarte!

Numai citeste pe silabe FU TA BA si simti cum te trece fiorul calitatii, al aeromodelismului adevarat si parca te cuprinde asa putin fiorul care-i cuprindea pe zeii greciei antice cand sorbeau din nectarul zeilor/ambrozia!

N-ai simtit pana acum asa o "urma de dispret" din partea utilizatorilor de ... "dă firmă"?!
Daca tu ai impresia ca te poti numi "aeromodelist adevarat" cu o statie radio Tg9x ... mai citeste prin forum, da' te anunt eu cred ca te inseli si ca cel mult te poti intitula "aeromodelist fals"!
Sunt randuri, pe care eu le-am citit aici, pe acest forum! Randuri pe care nicaieri in alta parte nu cred ca pot fi citite. Dadeam exemplul forumului rcgroups: n-am vazut pe nimeni sa vina acolo si s-o arda ... "eu sunt taticul ... , n-ai FUTABA nu existi, inadmisibil, etc." Da' ce sa-i faci?! Asta ne e natia ... n-avem altceva de facut decat s-o luam ca atare si sa ne comportam in consecinta!

Asta-i un alt motiv pentru care e nevoie de o astfel de clasificare, ca tot avea impresia @Aeromax, ca fac misto de el!
In felul acesta, orice aeromodelist, fie el si @aeromax cu experienta lui indelungata in domeniu, fie el (in cazul de fata) @renatoa, fie oricare altul, stie cu cine sta de vorba si care-i nivelul de pasiune si de traire pe care o punem fiecare dintre noi in ... duda asta de se numeste aeromodelism.

poate ai dreptate dar eu am colaborat cu renato si nu am decat vorbe de lauda pentru acest om. in plu smodelist esti atunci cand ai o statie sau unu doua modele si le zbori, sau le conduci sau te dai pe apa, orice fel de modelism faci. faptul ca ai facut o "clasificare" nu te face mai modelist, sau ca unu a zis ca daca nu ai futaba nu existi, fiecare spune ce vrea. faptul ca te ataci la asemenea postari nu denota decat infantilitatea ta.

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Imagine postata
0

#67 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 02:43 PM

Poate ca da, o-i fi infantil, da' stii care-i duda?!
Cred ca e timpul ca si pe forumul asta, sa se respecte opinia fiecaruia, asa cum se intampla si pe rcgroups de exemplu si sa n-o mai zguduim noi ca io is mai aeromodelist mai cu mot decat celalalt.
Fiecare dintre noi suntem niste individualitati, care alegem sa practicam acest hobby asa cum vrea fiecare dintre noi.

Pe bune, am citit cred ca mai bine de 2000 de pagini de forum si n-am intalnit asemenea incrancenari ca p-aci. N-am gasit pe nici un topic pe cineva sa spuna cat e el de grozav si ca el e cel care a dat ora exacta in aeromodelism, ca multiplex e asa si pe dincolo si ca multiplex rulez, ca futaba rulez, ca daca cumperi chinezisme esti de porc, ca daca zbori cu stabilizator e nu stiu cum, etc.
Ce este iarasi important, sau asa consider eu, pe alte forumuri de profil, este ca nimeni, indiferent cat de experimantat sau ne-experimentat ar fi nu dicteaza nimanui ce si cum sa faca sa devina ... nu stiu ce, sau sa ajunga la nu stiu care nivel!

Ce ar fi si mai frumos, ar fi sa avem taria de caracter sa si recunoastem atunci cand gresim si eventual sa ne mai si cerem scuze ...

Na ca acum am ajuns si infantil, tot io!! Ala care numai ca nu tremura cand rosteste FU TA BA ... cum mai este?! Nu trebuie sa-i explic individului ca ... e pe campii?! Sa-l asa sa ma joace-n picioare cum vrea muschiul lui, ca daca nu ... sunt infantil?!

Uite, vezi, d-aia e nevoie, cel putin la noi, la romani de-o clasificare, care cred ca trebuie sa includa si "aeromodelistul infantil", etc. Deocamdata, ma intitulez inca, aeromodelist de cumetrie, da' cand o fi gata clasificarea, poate ca ma voi incadra la clasa aeromodelist infantil - cine stie!
0

#68 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 14 August 2012 - 03:42 PM

Vezi postareaPaunFD, la 14 August 2012 - 01:09 PM, a spus:

Eu am cumpărat FU-TA-BA pentru că aeromodeliști adevărați mi-au spus că e cea mai bună, după care un guru în domeniul aeromodelistic de aici și de pe rcgroups mi-a spus că ... acum îl citez pe Devil... "Turnigy 9x este o statie care bate de departe orice futaba, spektrum, jr, etc etc. si nu ca am si eu una si o laud, dar este atat de customizabila incat se muleaza oricarui modelist. chit ca mai bagi ceva bani in ea dar la aproape 100 dolari sa iti poti faci o statie cum vrei sa faca ce vrei, sa mixeze ce vrei cu ce vrei, sa aibe si telemetrie si 8 canale, rar gasesti. "

PăunFD - sunt întrutotul de acord cu ce spuneți ... băiatul unui bun prieten are 6 ani și zboară spume ... l-am întrebat de fileuri de aer, de trimuri / trimare ... nu știe nimic dar zboară avioanele lui tacsu perfect ... E multă ipocrizie ... :)
0

#69 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 03:43 PM

Deci stabilizatorul HK e super bun, din păcate nu îl au pe stoc, iar cei care îl au îl vând cu 40 euro !!!!
0

#70 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 03:56 PM

Mai este pe HK un stabilizator la 15$ http://www.hobbyking...Stabilizer.html , ceva mai greu cu o cutie de protectie. Nu prea stiu nimic despre el, insa doi colegi zburatori din C-ta il au deja comandat si pe drum spre ei. Cand va ajunge la ei, o sa postez impersiile lor despre acela.
Din ce am vazut pe HK se pare ca stabilizatorul mai scump stie si servo-reverse, ceea ce e un lucru mai bun.

Asa se intampla la HK cu lucrurile bune: prinde lumea de veste despre ele si ... epuizeaza stocurile rapid. Eu am adaugat in wish-list de ex. statia radio TG 9x, pentru ca asta care o am acuma deja incepe sa simta nevoia de inlocuit mai toate butoanele, datorita folosirii intensive si ... hk-ul ma anunta prin email ori de cate ori apare pe stoc. Probabil ca la fel se intampla si cu stabilizatorul.

Cat despre ipocrizie ... ce sa mai zic?! Nu vrem noi sa ne comportam civilizat in mica noastra romanie unde aruncam hartii pe jos si pace!
0

#71 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 04:36 PM

Vezi postareaPaunFD, la 14 August 2012 - 02:43 PM, a spus:

Poate ca da, o-i fi infantil, da' stii care-i duda?!
Cred ca e timpul ca si pe forumul asta, sa se respecte opinia fiecaruia, asa cum se intampla si pe rcgroups de exemplu si sa n-o mai zguduim noi ca io is mai aeromodelist mai cu mot decat celalalt.
Fiecare dintre noi suntem niste individualitati, care alegem sa practicam acest hobby asa cum vrea fiecare dintre noi.

Pe bune, am citit cred ca mai bine de 2000 de pagini de forum si n-am intalnit asemenea incrancenari ca p-aci. N-am gasit pe nici un topic pe cineva sa spuna cat e el de grozav si ca el e cel care a dat ora exacta in aeromodelism, ca multiplex e asa si pe dincolo si ca multiplex rulez, ca futaba rulez, ca daca cumperi chinezisme esti de porc, ca daca zbori cu stabilizator e nu stiu cum, etc.
Ce este iarasi important, sau asa consider eu, pe alte forumuri de profil, este ca nimeni, indiferent cat de experimantat sau ne-experimentat ar fi nu dicteaza nimanui ce si cum sa faca sa devina ... nu stiu ce, sau sa ajunga la nu stiu care nivel!

Ce ar fi si mai frumos, ar fi sa avem taria de caracter sa si recunoastem atunci cand gresim si eventual sa ne mai si cerem scuze ...

Na ca acum am ajuns si infantil, tot io!! Ala care numai ca nu tremura cand rosteste FU TA BA ... cum mai este?! Nu trebuie sa-i explic individului ca ... e pe campii?! Sa-l asa sa ma joace-n picioare cum vrea muschiul lui, ca daca nu ... sunt infantil?!

Uite, vezi, d-aia e nevoie, cel putin la noi, la romani de-o clasificare, care cred ca trebuie sa includa si "aeromodelistul infantil", etc. Deocamdata, ma intitulez inca, aeromodelist de cumetrie, da' cand o fi gata clasificarea, poate ca ma voi incadra la clasa aeromodelist infantil - cine stie!

sti ce e ciudat? eu am servouri, motoare, esc, elicii si un avion de la hk, culmea clona de multiplex zboara mai bine ca originalu, restu deproane facute si un termic dar ala nu intra in discutie, si nu ma simt ofensat si nici nu ma atac sa fac clasificari si etc, a si sa nu uit si statia o am de la hk si modulu care l-am pus, senzorii de telemetrie sunt made in romania de mine. cred ca trebuie sa o lasi moarta cu tema asta si topicu e despre stabilizator, unde fiecare vine si isi zice parerea, restu dictuiilor sunt de tomberon, nu isi au locul aici.

Imagine postata
0

#72 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 04:52 PM

Pai exact aia am zis si eu acu' ceva mai multe posturi!
Da' nu stiu de ce, s-a umflat aeromodelismu' pe unii si au vrut ba sa-mi explice ca ceea ce vad eu e ... pixelul albastru, ba ca trebuie musai sa cunosc aerodinamica fileuri etc., ba ca sa nu ridicam la rang de virtute faptul ca nu vrei sa te intereseze mai mult (de parca facea cineva treaba asta ...), ba ca statia TG9x face si drege (de parca ar fi contrazis cineva treaba asta ..), ba ca io-s infantil, etc.
De aceea am scris acum cateva posturi, ca trebuie sa se pogoare Duhul Sfant dimpreuna cu Dumnezeu Tatal si Mantuitorul, Mahomed care sa ne aduca cuvintele lui Alah si sa lamureasca odata care, cum si ce fel, sa nu mai poluam topice aiurea!
Am scris de 3 ori, doar pe acest topic ca fiecare face aeromodelismul exact asa cum vrea muschiul lui ... si tot s-au mai trezit d-alde Guru, sa ne/imi explice ei cum ca e musai sa stiu si d-aia si din ailalta, ca sa ma pot intitula aeromodelist ...

N-am nimic cu nimeni, da' ... Stiu ca la crestini e cu "intoarce si celalalt obraz", da' ... nu. Nu, nu!
0

#73 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 05:01 PM

Poate ca ce au deraiat discutia, ar trebui sa prezinte niste scuze, este o opinie ...

S-auzim de bine!
0

#74 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 14 August 2012 - 05:28 PM

Vezi postareaMihai Oprescu, la 14 August 2012 - 03:42 PM, a spus:

... băiatul unui bun prieten are 6 ani și zboară spume ... l-am întrebat de fileuri de aer, de trimuri / trimare ... nu știe nimic dar zboară avioanele lui tacsu perfect ... E multă ipocrizie ... :drinks:

Daca pretinzi ca pustiul face aeromodelism, da, perfect de acord ! ipocrizie la greu ! De fapt el se joaca !
... cu picioarele pe pamant ...
0

#75 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 14 August 2012 - 06:33 PM

Renatoa, ce pare ai, stabilizatorul ar fi bun la un rig, operat de radio-ul sau, total independent de kopter?
Multa, multa bafta.
0

#76 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 06:59 PM

Ar trebui sa mearga... evident, ca montat pe camera, care pentru el va fi fuselajul care trebuie sa il tina drept. Canalele de control rig vor fi vazute drept eleroane si profundor, si va face aceasi treaba care o face si in zbor, va da in servo ce trebuie ca sa mentina fuselajul (camera) level.
In schimb cand vrei sa inclini camera, va asculta de comenzi, iarasi la fel cum pe un avion nu trebuie sa lupte impotriva comenzilor pilotului.
Cele doua canale de control pot fi pe statia de pilotare sau pe alta, e irelevant.
Mai curios as fi de doua aspecte:
- cat are deadband-ul in jurul punctului neutru, de unde incepe sa ia in considerare comenzile pilot (operator) si daca odata atins acel prag daca comanda pleaca lin sau un slat brusc...
- si cea dea doua, mult mai importanta... daca mai lucreaza stabilizarea cand unul din canale nu mai e in punctul neutru ? Aceasta din urma este mai importanta decat la avion, pentru ca acolo, daca actionezi profundorul, o faci pentru o perioada limitata, cat sa urci sau sa cobori un pic, dupa care urmeaza iarasi zbor level, unde intra stabilizarea in functiune. In schimb la o montura pan-tilt de foto/film, poti sta foarte mult timp cu tilt activat, si daca stabilizarea nu functioneaza pentru acea pozitie de tilt, crezand ca este comanda pilot de picaj, nu ai facut nimic...

Bazat pe cele de mai sus, cred ca totusi cele dedicate de foto/film au totusi alta logica... sau monturile au doua axe de articulare distincte, una pentru tilt imagine si una care o actioneaza stabilizatorul.

Oarecum corelat cu toata filozofia de mai sus, un thread lansat azi pe rcgroups, care a reausit sa tulbure spiritele serios, cum sa filmezi smooth fara sa ai cine stie ce scule... tot mana, saraca...

http://www.rcgroups....d.php?t=1711373

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 14 August 2012 - 07:04 PM

0

#77 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 14 August 2012 - 08:17 PM

Vezi postarearenatoa, la 14 August 2012 - 05:28 PM, a spus:

Daca pretinzi ca pustiul face aeromodelism, da, perfect de acord ! ipocrizie la greu ! De fapt el se joaca !

prefer sa ma joc si eu !!!
de aia am hobby --helii pentru a ma juca cu ele.
indiferent ca sint mcpx ,450 ,500....(apropo chiar nu stiu cum se numesc anumite figuri 3 d la elicoptere( in Tecuci sintem doar 2 cu helii)insa asta nu ma impiedica sa le fac,chiar daca nu stiu cum se numesc)
nu am pretentia sa fiu aeromodelist (la elicoptere e cam greu asa ceva ,cind toate vin facute stas din fabrica-doar montare cu atentie si setari )restul e pilotaj si indeminare!si citeva cunostinte tehnice in rest
fly for fun!

Aceasta postare a fost editata de luci25gold: 14 August 2012 - 08:20 PM

Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#78 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 09:09 PM

Cum pleaca in jurul punctului neutru, n-am putut sa-mi dau seama, cred ca pleaca totusi lent, pentru ca se simte ca si cum modelul a devenit cumva mai lent/temperat in raspunsul la comenzi.

Stabilizarea cred ca lucreaza si atunci cand nu mai este in punctul neutru, pentru ca ... de ex. modelul inclinat din eleroane stabilizatorul il pastreaza inclinat si nu-l aduce la pozitia orizontala asa cum face FY-ul.
Pe inclinarea fata/spate insa, are o ... ceva, pentru ca daca montezi stabilizatorul inclinat fata/spate, in model, in zbor are tendinta de a tine modelul astfel incat stabilizatorul sa fie la orizontala lui pe axa fata/spate, indiferent daca dai de profundor pentru a urca sau a cobora modelul. Adica ... modelul urca, coboara in functie de comanda primita, dar dupa ce comanda a incetat, modelul va fi adus de stabilizator la ... orizontala lui pe axa fata/spate. Pe inclinarea stanga/dreapta ... nu face asa, astfel ca odata inclinat modelul, acesta ramane inclinat, pana cand primeste alta comanda.

Nu stiu cat este de relevant, dar stabilizatorul permite trimm din RX. Adica ... daca se constata ca modelul se inclina fata/spate, stanga/dreapta usor - cursiv in zbor, fara turbulente, merge asezat din trimm-ul radio-comenzii. Nu stiu cum sa ma exprim sa se inteleaga ce vreau sa spun ... si la un giro normal (din ala albastru ieftin HK), montat de ex. pe eleroane, daca din cvari-motive (unghi motor gresit, aripa ingreunata, etc.) modelul tinde sa se incline pe o aripa, actionand trimm-ul eleroanelor pentru a compensa, giro-ul va aplica trimm-ul. Acelasi lucru il permite si stabilizatorul. Daca nu ma insel prea tare si FY-ul permite trimm-ul din Rx.

Cel putin, asta am observat eu pe cele doua modele dotate cu stabilizatorul in cauza.
0

#79 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 09:23 PM

Da, te inteleg, pentru ca pana la urma trim-ul este ca si cum ai tine mansa in directia respectiva permanent descentrata.

Asa, ca domnu Dan... e pe incercate...
0

#80 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 09:28 PM

@Dan_Mitea, de mers, mai mult ca sigur ca va merge, dar ... performantele si modul in care va realiza stabilizarea, nu cred ca va putea ridica pretentii de ... filmari/fotografii profesionale.

Eu mi-am propus sa folosesc acest tip de stabilizator pe un planor pe care voi monta o camera video care (zice fabricantul) are si ea stabilizarea ei interna cu rezultate decente la zoom maxim, dar in mod clar mai bune la zoom mic sau ... deloc. Camera video o voi folosi pentru a filma si nu pentru a face fotografii, astfel ca daca din 30 de cadre dintr-o secunda 2 sau 5 sau 9 sau 15 cadre sunt ... miscate, pentru mine nu-i o gaura in stratul de ozon. Pe de alta parte, pretentiile mele, nu sunt nici pe departe atat de ... ridicate, precum pot fi in cazuri in care se doreste a se realiza o filmare/fotografie profesionala, astfel ca din punctul meu de vedere pretul platit/performanta obtinuta este mai mult decat OK.

Nu stiu ce astepti tu de la un stabilizator, precum si ce calitate doresti sa obtii folosind acel rig si se poate sa fii dezamagit de acesta, oricat de mult te-ai stradui sa-l butonezi si sa-l optimizezi. Asta nu va insemna ca pentru cei fara prea multe pretentii, pentru un utilizator casnic, stabilizatorul nu e bun. Este totusi ... 17$ ... fata de FY de ex. care ... care.

Pe T45, de ex. daca-i dai gain-urile la maxim, modelul va zbura liniar, corect, dar ... tremurat si se vede cu ochiul liber ca tremura ...

Multa sanatate, bafta si aterizari line!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 14 August 2012 - 09:32 PM

0

#81 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 09:38 PM

Vezi postarearenatoa, la 14 August 2012 - 05:28 PM, a spus:

Oare nu suntem cu toții niște copii mai mari ?!?! Băieții au mașinuțe teleghidate cu care se joacă, cei mari care au termice oare ce fac ?!?!?
:)

Sunt unii dintre noi care uită prea repede copilăria... dar poate că unii se maturizează mai repede...
0

#82 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 09:45 PM

Renatoa, are dreptate, e pe incercate la rig ...

Se maturizeaza ... oare Mihai?! Si eu ma inscriu in tagma celor care se joaca, chiar daca e o joaca cu un grad ridicat de periculozitate ...

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 14 August 2012 - 09:48 PM

0

#83 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2012 - 03:08 AM

Multumesc frumos.
Multa, multa bafta.
0

#84 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2012 - 06:43 PM

Ne-a Dane, un chinez mic a tunat si a fulgerat acolo sus, si acum ai si stabilizatorul visat, la un pret de iti vine sa ...

http://www.goodluckb...ation-gyro.html
0

#85 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2012 - 03:11 AM

Beton, mii de multumiri.
Sa fii iubit de cine vrei tu si sa ai o caruta de bafta.
0

#86 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2012 - 04:19 AM

S-a intamplat ceva....
Dupa ce am salivat, ce-mi zic, hai sa ma mai uit o data. Dar a disparut.
Am inceput sa caut si prin alte parti si am gasit:
http://www.uavrotork...-rsgs-pre-order
Sper ca nu-i adevarat.
Multa, multa bafta.
0

#87 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2012 - 06:57 AM

Ce sa nu fie adevarat? Ca au incurcat preturile ? Nu ar fi prima oara... dar a fost frumos, nu ? :pardon:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 August 2012 - 06:57 AM

0

#88 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2012 - 01:00 PM

Da, a fost frumos...asta este.
Multa bafta, mestere.
0

#89 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2012 - 01:15 PM

Desi nu stiu daca asta http://www.eagletree...rdian/index.htm se incadreaza sa faca ceea ce iti doresti sa faca @Dan_Mitea, cred eu ca ... s-ar putea sa-ti ofere macar in parte, performantele pe care le doresti in ceea ce priveste stabilizarea RIG-ului tau.
0

#90 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2012 - 01:36 PM

E tot un stabilizator de avion ca cel de la HK, doar ca are in plus accelerometre asa ca face si level adevarat.
Problema descrisa de mine ramane, ce se intampla cand inclini camera... sa zicem inainte. Pentru un stabilizator de avion asta inseamna ca ai intrat in picaj, si reactioneaza... cum stie el, insa nu cred ca incearca sa pasteze unghiul de coborare constant, ce i-ar trebui lui Dan.
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

34 useri citesc topicul
0 membri, 34 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro