Modelism - RHC Forum: Am nevoie de ajutor--Diamond 1800 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Am nevoie de ajutor--Diamond 1800 pareri+cum sa zbor

#61 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 03 August 2012 - 02:49 PM

Acu' niste multi ani, pentru ca nu gasisem forumu' asta si pentru ca n-am gasit pe nimeni sa ma indrume, eu am dat 600lei (la vremea respectiva era aprox 200$) pe un aeromodel similar cu asta: http://www.leontoys....-10-thunderbolt

Initial avionul arata asa: Imagine atasata: Picture 608.jpg Imagine atasata: Picture 609.jpg
N-am reusit sa-l tin in aer niciodata mai mult de 28 de secunde si a ajuns sa arate asa:
Imagine atasata: Picture 617.jpg Imagine atasata: Picture 611.jpg Imagine atasata: Picture 615.jpg Imagine atasata: Picture 616.jpg

Cel mai mult, avionul asta am reusit sa-l tin in aer aprox 1min si 30 de sec.. Acum, acest model nu mai exista cum nu mai exista nici o piesa care a fost odinioara in el. In rest, A10-le ... il aruncam in aer, il tranteam, lipeam la el cu superglue ... asteptam sa se intareasca, iar il aruncam in aer, iar lua contact dur cu pamintul si ... tot asa!!!

Am reusit sa invat sa tin un model in aer cu acest model: Imagine atasata: Picture 731.jpg care de nou, arata si el frumusel, in fotografia asta ... deja ma invatase sa tin un model in aer si ... avea la activ un numar incredibil de mare de trante! Se numeste Esky Nemo, eu ii spun pluta, colegii dobrogeni ii spun ... "microbuzul scolii" pentru ca a invatat sa zboare inca 4 alti piloti de aeromodele, in ciuda urateniei lui ...

Tu i-ati planorul ala ASW 17 ca-i la 2m si e numai 629lei ... si platesti mai putin pe 2m de aripa, decat la Beta3 unde platesti mai mult pe mai putina aripa si ... o sa-l aduci in extrem de scurt timp sa ... arate un morman de piese intr-o sacosa ... N-o sa arate nici macar ca A10-le meu dupa multe trante! Tu ... i-ati ASW-ul!!!
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 03 August 2012 - 02:51 PM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#62 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 31-July 12

Postat 03 August 2012 - 03:03 PM

Ok am inteles am sa iau acel Pelikan 1400(beta 3) dar nu trebuie sa te enervezi fiindca sunt un incepator. Am pus si eu niste intrebari.Asa e firea omului(oricare om) sa puna intrebarea de ce(sau similare)
Mersi mult ca miai schimbat parerea si era sa dau aia 600 lei pe o plasa de polistiren(EPO sau ce este)
Am sa iau acel Pelikan
0

#63 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 03:13 PM

Si mersi iar fiindca mi-ai schimbat parerea.
Care e diferenta dintre acel EPP si EPO(banuiesc ca rezistenta,dar banuiesc)
Imi poti sugera o camera pentru avion???(maxim 100-200 ron)
Nu trebuie sa fie neaparat hd dar sa fie o camera nu un cartof(banuiesc ca ai inteles fraza)
Adeziv CA e aracet,superglue sau ce?
Motorul BL e brusless nu?
Cam cat m-ar tine acea baterie?
Si iti spun iar ca am sa iau acel Pelikan beta 3
0

#64 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 03:14 PM

Pai stii care-i duda?! Am scris aceleasi randuri de ... s-pe ori si tot nu vroiai sa intelegi ca este o diferenta enorma intre un trainer si orice alta clasa de aeromodel, fie el si planor! Fiecare clasa de aeromodele are un comportament general specific destinatiei (planoarele - planeaza, cauta si semnalizeaza termice, acrobatele - fac acrobatii, trainerele - fac piloti, etc.)
La un moment dat, te irita sa tot scrii/spui acelasi lucru de s-pe ori si sa vezi ca interlocutorul, nu vrea sa inteleaga!

A-10-le (ala verde), cum spuneam, cel mai mult l-am tinut in aer ... 1min si 28sec.!
Asta in schimb: Imagine atasata: Picture 612.jpg Imagine atasata: Picture 613.jpg mult mai ... urat dpdv estetic, m-a invatat sa pilotez modele, atat pe mine, cat si in alti 4 actuali piloti de aeromodele.
Acum, arata cam ... asa: Imagine atasata: Picture 722.jpg dar zboara si inca foarte, foarte bine si poate fi folosit atat ca trainer cat si ca planor sau .. chiar platforma FPV!!! Ca acrobat merge, dar mai greu si cu foarte mare atentie, pentru ca autoritatea pe eleroane este destul de mica.

Bineinteles ca flota mea aero a capatat dimensiuni, de atunci si pana acum, bineinteles ca am zburat ... multe alte modele, care mai de care mai diferite decat ... pluta, dar pluta este ... ocupa un loc special.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 614.jpg

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#65 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 03:24 PM

EPP (cred) ca e putin mai dur ca EPO, dar mi se pare ca EPP e si mai greu decat EPO. Oricum, nu prea conteaza.
Camera ... mmm mai greu, eu folosesc key-chain camera pentru ca e extrem de usoara si filmeaza relativ bine, suficient pentru ce vreau eu. Nu prea stiu ce sa-ti sugerez din acest punct de vedere.
Adezivul CA = ciano-acrilat, adica superglue.
BL = brushless outrunner.
Bateria de 1300mAh in functie de cat de mult stai cu stick-ul de acceleratie in blana (la maxim) te va tine intre 10 si 15min de zbor. Poate 20min daca ... esti moderat cu acceleratia.
O baterie lipo 3S 2200mAh te-ar tine mai bine 30min, 45min - de regula!
0

#66 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 03:32 PM

Camera eu am un Kodak m320(maricica dar ok) cum as putea sa o pun pe acel beta?
O intrebare cam tampita: cate crashuri ai facut?(daca ai si poze sa imi fac o idee)
0

#67 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 03 August 2012 - 03:46 PM

Alexxxxx, trebuie sa intelegi ca primul tau obiectiv este sa tii in aer un aeromodel, pe care-l vrei tu, si abia pe urma sa incepi sa te intrebi cum ar fi daca: i-as monta o camera sa filmez de sus, i-as monta un FPV (first person view) si sa zbor cu ochelari virtuali sau cu monitorul in fata, pe sub poduri, printre masini in parcare sau pe unde mei vrei tu. Ia-ti pasaroiul, zboara ceva timp cu el, incearca sa inveti sa-l manevrezi cat mai bine si promit ca iti explic pas cu pas ce sa faci pentru a monta o camera video pe model. Asculta-l pe PaunFD, zboara, zboara, zboara... si pe urma vor veni si celelalte de la sine.
PS. De unde vrei sa comanzi tu am comandat si eu, si coletul a venit de pe o zi pe alta.
Bafta! Ia-l si zboara-l!
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#68 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 03:51 PM

Am pus cateva (2) imagini din locul unde am sa zbor cel mai mult.(gradina :blink: si pe camp)
Spunemi cum ti se pare locul.(nu ma stresati din cauza de vaci)(asa e pe camp)
http://i45.tinypic.com/1zr027n.jpg
http://i46.tinypic.com/hwiwl0.jpg

Aceasta postare a fost editata de Alexxxxx: 03 August 2012 - 03:52 PM

0

#69 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 19-July 10
  • Interests:Crazy ass truck builds

Postat 03 August 2012 - 04:49 PM

Daca esti incepator, mai bine pe camp...
Sa nu faci cow chasing cu avionu :blink:)

Aceasta postare a fost editata de costash: 03 August 2012 - 04:49 PM

Doar 10% din modelism se vede, restul e in mintea si imaginatia noastra

-->> My YouTUBE channel <<--
0

#70 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 05:31 PM

Bun campul pentru zbor! Merge!(Ma refer la campul cu vacile ca-i bun, cel fara vacile ... nu bun)

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 03 August 2012 - 05:32 PM

0

#71 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 05:33 PM

ok, locul cum vi se pare pentru landing?
0

#72 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 03 August 2012 - 05:53 PM

...landing?.....da aterizare ce..nu suna la fel de ROMANESTE?

Oricum pentru prima aterizare o sa-ti trebuiasca..cam un metru patrat...mai ales daca nu asculti sfaturile celor de aici sau mergi la proimul zbor de unul singur.

Daca mergi cu cineva care stie sa faca un zbor de incercare - bafta si bine ai venit in lumea micii aviatie!
0

#73 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 06:40 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 03 August 2012 - 05:53 PM, a spus:

...landing?.....da aterizare ce..nu suna la fel de ROMANESTE?

aterizare este pe romaneste dar, dupa cum stiti toate simulatoarele sunt pe english asa ca mi s-a pus un fix cu landing si take-off
si ma duc cu bunicul meu(are o flota heheeeeeeeeeeeeee)

Vezi postareaAlexxxxx, la 03 August 2012 - 06:38 PM, a spus:

aterizare este pe romaneste dar, dupa cum stiti toate simulatoarele sunt pe english asa ca mi s-a pus un fix cu landing si take-off

si nu ma dau lat(mare)

Vezi postareaAlexxxxx, la 03 August 2012 - 06:39 PM, a spus:

si nu ma dau lat(mare)

si dece la posturi imi apare 0???????????????????

intreb de curiozitate nu de :drinks:
0

#74 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 08:54 PM

Topicul acesta nu este contorizat!
0

#75 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 09:18 PM

Ok acest topic ramane deschis, dar eu am aflat tot ce e nevoie. Multumesc PaunFD in special fiindca m-ai ajutat foarte mult si le multumesc si celorlalti!
@PaunFD: poti posta niste poze cu avioanele tale. Daca ai postezi si cu avioane care au picat.(crash)
0

#76 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 10:07 PM

Din pacate, pozele cu urmarile crash-urilor imediat ce au avut loc ... nu am pentru ca m-am grabit de fiecare data sa repar modelul avariat si sa-l pun din nou in aer, incercand sa identific si sa evit greseala care a dus la respectivul crash.

Momentan, de ex. in seara asta am ars un ESC/regulator de turatie ... din propria-mi prostie. Nu i-am asigurat ventilatia necesara, ESC-ul s-a supraincalzit si ... s-a ars, eu bineinteles ca am si fortat nota ... . Acuma, caut pe la magazine ... un alt regulator/ESC, care sa fie ceva mai puternic decat cel ars. Avionul a fi controlabil pe aterizare ... si a aterizat fara nici o alta avarie.

Poze cu modelele mele, am tot pus, pe topicurile dedicate diferitelor clase (EDF/edf pentru incepatori, EDF/T33, kit review/ultron, jurnal de zbor/constanta). Sa ma apuc sa caut si sa le pun din nou ... e o munca ... aiurea, pentru ca in majoritate ele sunt deja postate.

Mi-a facut placere sa ajut si in special sa te ajut sa ... nu repeti gresile pe care eu le-am facut!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 03 August 2012 - 10:09 PM

0

#77 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2012 - 12:09 PM

Ma intreba @Alexxxx mai sus cate crash-uri am facut ... Pai aaaa, nenumarate, cel putin in perioada "de glorie" cand incercam sa zbor A10-le ... in doua ore/zi timp de 3luni, cam un crash la 10min ... si crash-ul era la 10min pentru ca dupa lansarea anterioara - cand zborul n-a durat mai mult de 30sec, cca 8-9min imi lua sa adun modelul pe bucati de pe jos, sa-l lipesc si sa-l pregatesc pentru ... urmatorul crash.

Apoi am intrat in posesia lu' Esky Nemo, care ... a facut ca numarul crash-urilor sa se rareasca, dar terenul de zbor ales de mine fiind marginit de plopi ... a facut ca numarul de aterizari/coliziuni cu ... plopii sa creasca simtitor. Noroc ca prin zona erau scari extensibile si bete lungi pentru catarat in plop si pentru dat jos modelul din ... varful plopului.
Apoi, intr-o zi cu vant, am ridicat pluta in aer si lipsa mea de experienta combinata cu vantul extrem de puternic, m-a facut sa pierd modelul. Dupa cautari disperate l-am gasit la ... "Oierie" in mainile unor ciobani si de atunci "Oieria" a devenit cel mai popular teren de zbor din C-ta. De atunci, numarul de crash-uri pe luna s-a rarit considerabil.

Bineinteles ca si acum mai tavalesc cate un model, din ... diferite motive (neatentie, bravura, defectiuni tehnice, chiorenie, prostie proprie), dar se intampla din ce in ce mai rar - cam o impamintare la 8-12 luni de zbor zi de zi. Cand spun "impamintare" ma refer la acel crash extrem de violent care te face sa aduni modelul in punga si sa folosesti acasa multe tuburi de CA si multa apa fiarta pentru a-l readuce la o forma cat mai apropiata de cea initiala. Pluta a suferit o astfel de "impamintare" prin martie/aprilie.

Aterizari mai dure ... cand mai rup cate o elice, mai sare cate un eleron din balamale, sau alte defectiuni reparabile in 5-10min la camp/la locul faptei mai patesc cam una la ... 4-6 luni, dar avand in vedere ca zbor zi de zi, de cele mai multe ori in doua "sedinte" de zbor a cate 2 ore, una dimineata si una dupa masa/seara ... consider ca rata este in limitele normalului, asta daca am in vedere faptul ca sunt zburatori care isi scot modele la lucru doar in weekend (mai rar in timpul saptamanii) si si lor li se intampla ghinioane si mai tavalesc cate un model cam odata pe luna sau la cel mult 3 luni.

Practic, se intampla sa te mai lase un servo in timpul zborului; se mai intampla sa decolezi un model cu setarile din statie ale altui model; sa nu mai vezi modelul si sa nu mai realizezi in ce pozitie este; sa faci pe smecherul pe vant puternic si la altitudine mica (<2m deasupra solului); sa fii inconstient si sa zbori pe ploaie si sa arzi ESC-ul datorita apei care intra la el; sa nu verifici modelul suficient inainte de decolare si acesta sa fi capatat vre-o defectiune la transport, ... etc.

Kodak-ul ala cred ca ai putea sa-l pui linistit pe Beta 3 si sa-l zbori. Beta cara mult.
0

#78 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2012 - 12:17 PM

Bine, acuma p-aci mai sunt si din cei care pot afirma cu mana pe inima ca ei n-au mai tavalit un model de ani de zile, da' ... nici n-au mai zburat cu el de cel putin 3 luni si practic il zboara ce maxim 4 - 6 ori pe an ...
Daca tii un model in ... vitrina, in mod clar n-are cum sa fie crash-uit, asta nu inseamna insa ca n-are cum sa se defecteze, pur si simplu stand ... in vitrina!
0

#79 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 August 2012 - 11:39 AM

De acum nu mai am ce face....m-am pus sa fac un model,e gata,bani de servouri si baterie si restul n-am(ii pastrez). Momentan am un bibelou.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro