Modelism - RHC Forum: Am nevoie de ajutor--Diamond 1800 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Am nevoie de ajutor--Diamond 1800 pareri+cum sa zbor

#31 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 31-July 12

Postat 02 August 2012 - 03:08 PM

Vezi postareaPaunFD, la 02 August 2012 - 02:48 PM, a spus:

Nbixler-ul de la hobbyking, in varianta RTF

Nu doresc din alta tara(nu doresc sa platesc transport si restul)
Daca ar putea fi in romania ar fi mai mult ca perfect
0

#32 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 02 August 2012 - 03:11 PM

Pai ai BETA III RTF la phoenix modells, la 729lei!

Asta-i link-ul http://phoenixmodels...ale-p-2899.html

Poti sa pui in el lejer un acumulator lipo 3s de 2200mAh si zbori cu el ... peste 50 min!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 02 August 2012 - 03:13 PM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#33 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 03:13 PM

Nu am citit acel raspuns paunFD(scriam)scz
DAR mi se pare scuuuump la ce wingspan are
As avea un buget de 600 maxim 700
0

#34 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 03:16 PM

scz de double
http://phoenixmodels...nor-p-3328.html
ce parere aveti de el?
0

#35 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 03:25 PM

Pai ... sub 700 ... nu prea cred ca gasesti trainer-e, in varianta RTF (cu tot ce trebuie pe ele) si daca e sa le cumpari din bucati, cam tot p-acolo iesi, adica tot pe la un 750lei, din pacate.
Cam astea-s preturile pietei. Bixler-ul de la HK (hobbyking) in varianta RTF este cca 107$ (cca 380 - 400lei) la care se adauga transportul, vama si timpul indelungat de asteptare si tot acolo ajungi ...

In schimb la baietii de la phoenix-models ... primesti modelul in 2-3 zile. Eu, sincer iti recomand sa faci un efort si sa mai "adaugi" inca cei 30lei peste bugetul tau plus banii de curier rapid (16lei)! Eu sincer, daca as putea sa dau timpul inapoi, asa as face!!!
Acuma, variante ... ai, spor la ... la!

Planorul ASW 17, este ... planor. Chiar ei spun ca este recomandat "si incepatorilor" ... dar incepatorilor ... care stiu deja sa tina un model in aer, nu acelor incepatori care ... inca n-au tinut un model in aer. O fi el mai ieftin, da' ma indoiesc ca este atat de rezistent ca Beta-ul, pe care l-am vazut luand trante gospodaresti, iar caracteristicile de zbor ale planorului ... mmm.

Beta-ul/Easy-star-ul sunt aeromodele ceva intre planor, trainer si ... acrobat, o combinata alpina extrem de reusita si ... cel mai important, crash-rezistant. Sincer, nu m-as baga la planor. Parerea mea!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 02 August 2012 - 03:29 PM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#36 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 03:36 PM

multumesc pentru raspuns
o ultima intrebare(sper)
Acest avion http://phoenixmodels...nor-p-3328.html e bun pentru incepatori???
Nu pot sa dau asa multi bani pe un avion cu wingspan 1.5m(700 lei o.O)
Mai bine cumpar unul cu wingspan de 2 in aceeasi bani
Se simte vreo diferenta intre ele?(1.5m vs 2m)
Ce e asa special la un trainer???
0

#37 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 10-September 03

Postat 02 August 2012 - 03:43 PM

Salut,
Ma bag si eu in seama....
Vezi la mine la vanzari ca este o aripa zagi.vei avea un model ARTF cu aproape 150ron.
Nu ma cãuta!
0

#38 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 03:54 PM

Nu e o idee buna faci comparatie pret/wing-span!!!
Planorul, de regula, are profilul aripii mai subtire, ceea ce il faca odata sa fie mai ... vitezist, apoi sa alunece mai usor in aer. Anvergura mai mare ii confera plusul de portanta de care are nevoie.

Intre cele doua, Beta3 si ASW 17 sunt diferente enorme. ASW-ul este ... planor pur sange, cu alte caracteristici de zbor fara de Beta 3.
Daca te uiti la Beta 3 ai sa observi ca are niste "ciocuri" ridicate in sus la aripa, "ciocuri" care il ajuta foarte mult sa nu "angajeze"/ sa nu puna aripa si botul in pamint si sa se prabuseasca la viteze mici. Vitezele la care Beta 3-ul poate zbura sunt atat de mici incat il poti prinde in mana. ASW-ul ... mmm nu cred ca-ti poti permite sa incerci sa-l prinzi in mana, datorita vitezei mai mari cu care vine la aterizare, chiar daca are ditamai hectarul de aripa!!!
Apoi, lucrul cel mai important, ASW-ul, nu este atat de rezistent la trante!!! Trantele care le vei lua cu Beta 3-ul, vor reduce ASW-ul la un morman de ... ceva inutil, asta in ciuda pretului mai mic si a anvergurii mai mari a aripii ...

Vei lua ASW-ul ca-i mai mare si mai ieftin si ... vei da cu el de pamint, destul de repede (nu-ti dau mai mult de 60sec de zbor cu el) dupa care ... vei avea un morman de ... ceva inutil de 629lei care a fost mai mare ... si un gust extrem de amar in gura - in ceea ce priveste aeromodelismul.

Fie ca vrei sa ma crezi, fie ca nu, diferenta aia de pret intre ASW si Beta3 (ambele RTF) se justifica prin usurinta de manevrare mult mai mare a lui Beta 3, prin rezistenta la trante si prin faptul ca Beta 3-ul te va invata sa zbori, iertandu-ti greselile de pilotaj si corectandu-le singur, in vreme ce ASW-ul ... nu te va ierta. ASW-ul este si mai ... dificil de echilibrat pentru un zbor frumos, in vreme ce Beta 3-ul ... nu pare prea impresionat de greseli de acest gen.

Cum spuneam, Beta 3-ul poate fi folosit atat ca planor (daca vrei planor) cat si ca ... un pseudo-acrobat (daca vrei sa te initiezi intr-ale acrobatiei aeriene), cara incredibil de mult si poti sa pui pe el tot felul de dude pentru a filma din aer ... ASW-ul insa, nu stiu daca-ti permite asta.
ASW-ul, este prin esenta un ... planor, care este facut/proiectat si realizat sa ... planeze, sa gaseasca curentii de aer ascendenti si sa urce odata cu ei ... sa treaca de la un curent ascendent la altul prin planare sau ajutat de motor, dar ... asta il face cam nepretabil pentru un incepator ... care inca n-a reusit sa faca un "tur de pista" cu un aeromodel in aer.
Sunt multe de spus dpdv al diferentelor intre cele doua, concluzia este una singura: pentru nivelul tau de experienta, ASW-ul va fi un model de luat in seama, abia dupa ce vei fi zburat cel putin 4 luni Beta-ul. Sa judeci cat de bun e un model in functie de ... anvergura aripii ... e o mare, mare greseala!

Acuma, "mai mare" nu inseamna neaparat "mai bun"!!!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 02 August 2012 - 03:57 PM

0

#39 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 04:12 PM

Sfatul meu: opreste-te in a mai cauta alte modele, de diferite anverguri, acum, la nivelul tau de cunostinte si de experienta intr-ale pilotajului si concentreaza-te asupra modelelor gen Esy-Star, Beta 3, Bixler. Studiaza-le bine si ai sa vezi ca toate cele 3 modele au ... o anumita forma, o anumita pozitionare a motorului, o anumita forma a aripii mari si o anumita forma a cozii si aripii mici. Aceste forme le confera modelelor caracteristicile de care are nevoie un incepator intr-ale pilotajului.
Orice alt model care ... nu seamana cu ele ... nu se adreseaza acelora care, cum spuneam mai sus, n-au reusit inca sa faca un tur de pista cu un model in aer.

Mai sunt modele pretabile unui incepator cele care seamana cu http://phoenixmodels...520-p-1249.html care are aripa sus! Dar nici acestea nu toate sunt pretabile unui incepator care ... n-a facut inca un tur de pista intreg cu un model in aer!

Trebuie sa intelegi ca ... si banii tai au serie si ca se vor simti bine, in buzunarul oricarui vanzator de aeromodele, dar ... pentru ceea ce stii tu acum, asta ti se potriveste!
Poti, cum am mai spus, sa-ti iei un MIG 29 de la SERBART, care are giro si tractiune vectoriala ... il vei tranti repede, repede. Poti sa-ti iei aripa Zagi ... o vei tranti, de-ti va iesi pe nas ... si dupa ce-o vei fi trantit de cateva sute de ori ... vei spune ca ... "nasol cu aeromodelismul asta, nu-i de mine ... "
0

#40 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 04:50 PM

Ok vad ca tu ma ajuti cel mai mult si iti multumesc!
http://phoenixmodels...fer-p-3324.html asta cum e?
Credema ca nu ma lasa buzunarul sa dau asa multi bani.
Vad ca scrie ca e de incepatori
0

#41 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 04:59 PM

Bunicel. Chiar ma gandeam la el ca alternativa ...

Trebuie sa ai grija sa nu dai de pamint cu el ... direct in bot! Si in nici un caz pe asfalt, beton sau ... pamint ultra-batatorit.

Are 78cm anvergura aripii, e destul de maricel si vazubil, are toate comenzile pe care le are orice alt aeromodel, pentru a te obisnui cu ele ... are tot ce-ti trebuie pentru a-l zbura ...
Eu zic ca merge. Baterii pentru model sa-ti mai iei ... presupun ca zboara si cu lipo 2s 500mAh sau ... 800 mAh, doar ca va trebui sa-i re-gasesti centrul de greutate.

Pe vant de peste 16kmh ... nu stiu cum se va descurca, pentru ca-i usurel, da' nu cred sa puna mari probleme daca-i echilibrat corespunzator.

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 02 August 2012 - 05:01 PM

0

#42 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 05:00 PM

@ passion:
Nu sunt interesat in a cumpara un aeromodel second-hand(sau chiar nou) de la un user(nu esti o firma autorizata si sunt supus unor riscuri)
0

#43 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 05:03 PM

vad ca are o baterie si anume Acumulator LiPo 7.4V/250 mAh
Aceste frecvente nu interfereaza cu una wifi?(in zona la mine sunt foarte multe semnale wifi(nu de aeromodele ci de modemuri telefoane) si banuiesc ca toate sunt la 2.4(acesta fiind standardul)
si cum e cu acea telecomanda cu Display si cum adica converibila in Mod 1 si Mod 2

Aceasta postare a fost editata de Alexxxxx: 02 August 2012 - 05:05 PM

0

#44 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 05:17 PM

Frecventele ... n-ai nici o treaba, nu-ti bate capul ... in 2,4 interferentele sunt atat de rare incat sunt aproape imposibile.

O singura baterie ... care dupa ce se descarca ... trebuie sa iei o pauza si s-o pui la ... incarcat. Asa, daca ai doua baterii, cat se incarca una, o zbori pe cealalta!

Mod 1 = stick-ul de acceleratie pentru motor este pe partea dreapta.
Mod 2 = stick-ul de acceleratie este pe partea stanga (cum se foloseste pe la noi)

Are ... display-ul ala pe care sincer ... nu stiu ce arata, da' nu iti afecteaza in mod sigur, zborul.

Modem-urile de telefoane folosesc frecvente 900, 1800, 1900Mhz. Routerele wirelles folosesc 2,4Ghz, insa raza lor de actiune, de regula este destul de mica si ... traficul se face sub forma binara, astfel interferentele sunt excluse.

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 02 August 2012 - 05:19 PM

0

#45 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 05:54 PM

Imi poti terog detalia aceasta telecomanda
http://www.shop-virt...adiocomanda.jpg
adica care stick controleaza eleroane, directie, profundor, acceleratie
0

#46 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 02 August 2012 - 08:05 PM

termina cu prostiile!....daca iti iei o radiocomanda...apoi ia-o in 2,4GHz. La anul o sa vrei sa meri la Rapa Rosie - si acolo...se zboara cu carlige..(daca sunteti 7 insi pe acelasi canal - incepe nebunia!!!)!!..asa ca 35Mhz, 40Mhz, au apus...

Sa stii ca suntem destui oameni seriosi pe aici, care nu dam tepe. Absolut deloc!...Un model SH pentru inceput - e o idee excelenta. Asa iti raman banuti de o statie mai buna.
0

#47 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 02 August 2012 - 08:08 PM

Vezi postareaAlexxxxx, la 02 August 2012 - 05:54 PM, a spus:

Imi poti terog detalia aceasta telecomanda
http://www.shop-virt...adiocomanda.jpg
adica care stick controleaza eleroane, directie, profundor, acceleratie

pai
stickul din stanga -
sus - jos =canal 3 = acceleratie
stanga - dreapta = canal 4 - directie

stickul din dreapta
sus-jos = canal 2 = profundor
stanga - dreapta = canal 1 = eleroane

Eu asa le-am folosit - si am inceput zborul cu o statie ca aia....Glitch-uri la greu, raza de actiune mica...o porcarie...poate merge la navo, la barci de nadit...da la aero...nu!
0

#48 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 09:08 PM

Dupa 6 luni de folosire intensiva ... una din ele (din cele din link-ul pus de @Alexxxx) s-a dus. Mai e una functiune, dar folosita mai rar. Nu mi se par deloc stralucite radio-comenzile alea!
0

#49 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 02 August 2012 - 09:17 PM

Alexxxxx, iata un zbor cu UpStream-ul. Relaxant ca un sprit de vara, eu sunt chiar incantat de el.

Scuze pentru calitatea imaginii.
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#50 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2012 - 09:20 PM

nu am vrut sa o cumpar in nici un caz :)
am vrut numai sa stiu comenziile
uitati asta e telecomanda la acel avion
http://www.phoenixmo...files/beta9.jpg (nu diamond)
0

#51 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 09:33 PM

Vezi postareaAlexxxxx, la 02 August 2012 - 04:50 PM, a spus:

Ok vad ca tu ma ajuti cel mai mult si iti multumesc!
http://phoenixmodels...fer-p-3324.html asta cum e?
Credema ca nu ma lasa buzunarul sa dau asa multi bani.
Vad ca scrie ca e de incepatori

Modelul e OK pentru un incepator. Ia-l, zboara-l pana cand scoti untul din el- la greutatea asta si o tranta serioasa nu produce pagube. Decoleaza-l din mana numai contra vantului si aterizeaza-l pe iarba, tot contra vantului. Dupa ce te plictisesti de el vei vedea daca intr-adevar microbul a pus stapanire pe tine si, abia atunci treci la altceva. Cu vantul nu-ti face probleme, dupa 10 - 15 zboruri o adiere nu te va putea opri sa zbori. Eu zburam la inceputuri un Sky Eagle de 65g si anvergura de 500mm pe vant slab - adica, la zbor contra vantului modelul abia daca inainta, puteai sa-l prinzi in mana. Vei vedea ca nu e asa greu.
Bafta!
0

#52 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 09:41 PM

Despre telecomanda... atata dai, atata face. Si eu am una de Art Tech, primita cu un Cessna pe care l-am trosnit. O folosesc inca, la banii dati pot spune ca nu m-a tradat pana acum, nu mi-a facut nici un giumbusluc. Daca vrei ceva tare, cei 700-800 lei aproape ca nu-ti ajung pentru o telecomanda serioasa. Basca modelul!
0

#53 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 09:49 PM

Poate ca pentru o radio-comanda "serioasa" un Turnigy 9x v2 sau ... viitorul V3, la 350 - 400lei, pentru un viitor mai indepartat ... e o varianta. Zic si eu.
Oricum, sky-surfer-ul vine cu radio-comanda lui, astfel ca, pentru cel putin juma de an n-o sa ai nevoie de alta. Pana la urma, nu cred ca n-ai sa poti folosi receptorul si radio-comanda de la sky-surfer la un alt model.
Vorba lui @sorr, ia-ti sky-surferul, scoate untul din el, mai ia-ti inca unul sau 2 acumulatori de rezerva pentru model si ... spor la zbor!
0

#54 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 10:48 AM

mersi de raspunsuri,dar ne-am abatut de la subiect,eu am vrut numai sa stiu cum sunt comenziile fiindca am facut rost de acel fms(simulator) si sa il setez,eu am un joystick(dualshock3 de la ps3)
in cat timp mi-ar aduce acest avion(stau la timisoara)
http://phoenixmodels...fer-p-3324.html

Vezi postareaAlexxxxx, la 03 August 2012 - 10:47 AM, a spus:

mersi de raspunsuri,dar ne-am abatut de la subiect,eu am vrut numai sa stiu cum sunt comenziile fiindca am facut rost de acel fms(simulator) si sa il setez,eu am un joystick(dualshock3 de la ps3)
in cat timp mi-ar aduce acest avion(stau la timisoara)
http://phoenixmodels...fer-p-3324.html

si cine mai e pasionat de aeromodelism din Timisoara,Ghiroda
0

#55 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 10:56 AM

Azi e ... vineri, probabil ca daca-l comanzi azi, luni il ai, marti cel mai tarziu.
Sunt destui pasionati aero in Tm. Unul din ei este @RED, care ti-a lasat pe pagina anterioara numarul lui de telefon sa-l contactezi.
0

#56 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 11:07 AM

inafara de red mai e altcineva(lui i-am dat pm sa vorbim pe Ymess
0

#57 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 12:58 PM

Sincer ... nu stiu, eventual cauta si tu prin forum, pe la topicul "terenuri de zbor", "jurnal de zbor" ... uita-te sub numele celor care au postat prin forum si la unii utilizatori forumul afiseaza locatia ... cauta. Sub numele meu scrie la locatie: Constanta ...
Probabil ca daca-l vei suna la telefon pe @RED, se prea poate sa te puna in legatura si cu alti pasionati intr-ale aero-modelismului. Eventual poate ca iti va arata si ceva terenuri de zbor din jurul Tm unde ai putea sa-ti folosesti modelul si sa te intalnesti cu ceilalti. Telefonul, face minuni uneori!

Desi modelul pe care ti l-ai ales este destul de usor si nu prea mare, nu este o idee buna sa-l zbori in ... jurul blocului, sau in curte, pe langa casa!!! Are viteza, are componente metalice si ... are elicea aia care se invarte si care poate taia in carne vie destul de serios.
Daca-l scapi spre o masina, poate trece cu usurinta prin parbriz ... si daca masina se afla in mers, reactia soferului poate provoca accidente mult mai grave decat un simplu geam spart. Practic, zborul unui aeromodel, este un lucru destul de periculos, NU ESTE O JOACA, de aceea iti recomand cu caldura sa gasesti un teren viran/gol (fara cladiri, curti, case, sosele, copaci, etc.) care sa fie lung de cel putin 200m (2 terenuri de fotbal) si lat de macar 50m, daca nu de 100m unde sa-ti zbori modelul.
De aceea insist pe ideea de a-l suna la telefon pe @red, atat pentru a te asista in primele tale zboruri, cat si pentru a te indruma spre un teren de zbor mai ... pretabil pentru zbor si ... si a te invata cele care este necesar sa le stii despre acest hobby.
Dudele/prostiile care le poti face cu ... un aermodel, pot rani oameni si pot avea consecinte grave, grave de tot.

Din pacate, sunt destul de multi aeromodelisti din toata tara, care prefera sa nu posteze pe acest forum si nici pe altele din romania, din motive ... personale. Posibil ca pe langa @RED sa intalnesti la Tm mult mai multi aeromodelisti - care din motivele lor au ales sa nu posteze pe acest forum.

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 03 August 2012 - 01:01 PM

0

#58 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 01:35 PM

De spatiu nu se pune problema. In zona la mine este un loc de aprox 2 hectare curat si cu iarba mica
http://phoenixmodels...nor-p-3328.html de acesta ce parere ai(scrie ca e de incepatori) si e mai mare si mai ieftin
0

#59 Useril este offline   Alexxxxx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 August 2012 - 01:49 PM

Vezi postareaAlexxxxx, la 03 August 2012 - 01:35 PM, a spus:

De spatiu nu se pune problema. In zona la mine este un loc de aprox 2 hectare curat si cu iarba mica
http://phoenixmodels...nor-p-3328.html de acesta ce parere ai(scrie ca e de incepatori) si e mai mare si mai ieftin

scz l-am mai scris inainte
dar daca tot am pus postul,oare pot cei de la phoenix sa il aduca pe stoc?
0

#60 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2012 - 02:32 PM

Mai omu' lu' Dumnezeu, ASW-17 planor (P L A N O R) se adreseaza ACELOR INCEPATORI CARE STIU SA TINA UN MODEL IN AER!!! CARE AU DAT DEJA MAI MULTE TURURI DE PISTA CU UN AEROMODEL!!!
Deocamdata nu ai deprinderile practice necesare pentru nici un alt model de pe lumea asta, te-oi supara, nu te-oi supara ... nu-mi pasa!!! Cei de la Phoenix iti vor aduce ASW-ul, si-ti vor lua banii fara sa-i intereseze prea mult ca vei da cu planorul de panimt in maxim 30 de secunde si-l vei face praf!!! Garantia nu acopera partea asta!!! ASW-ul NU ESTE PENTRU INCEPATORUL CARE N-A TINUT UN MODEL IN AER MAI MULT DE 2 MINUTE!!!! Dupa cele 30 de secunde de pseudo-zbor, nu vei mai avea ... planor, ci doar un morman de ... bucati de ceva, pe care tocmai ai dat 629lei!!!

Pentru tine, cel mai bun este ala micu, sau BETA 3 - ala de 730lei!!!
Nu cumperi 1,5 kg de mere cu 7,30 lei, cand pe taraba ai 2kg de pere la 6,29lei!!! Pentru tine, cele 2kg de pere la 6,2+ lei vor avea gust de balega!!! Trebuie sa-ti intre asta bine in cap!!!
In aeromodelism, vei vedea modele mici dar criminal de scumpe si modele apreciabil mai mari si mai ieftine ... de ce?! E o intreaga teorie, dar nu e locul aici! Citeste prin forum si ai sa te edifici, dar pe scurt, are de-a face si cu ... calitatea!!!

La ASW-ul asta trebuie sa te gandesti peste cel putin 4 luni de zbor al unui trainer!!! Sky-Surfer-ul e un bun model pe post de trainer! Orice alt tip/clasa de model are un comportament diferit fata de UN TRAINER!!!

Vrei sa intelegi, bine, nu vrei sa intelegi, iarasi bine, cei de la phoenix, iti vor lua bucurosi banii pe oricare din modele ... pe ei nu-i intereseaza prea mult ce si cui vand, atata vreme cat ... VAND! Din punctul meu de vedere, fa bors! Eu consider ca mi-am facut datoria in a te indruma si a-ti explica ce si cum, in ideea de a nu repeta greselile pe care eu le-am comis, atunci cand m-am apucat de acest hobby!!!
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

34 useri citesc topicul
0 membri, 34 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro