Modelism - RHC Forum: Polus Center Cluj RC DRIFT & RC CRAWLING CHALLENGE 2012 - Etapa 3 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Polus Center Cluj RC DRIFT & RC CRAWLING CHALLENGE 2012 - Etapa 3 25-26 August 2012

#91 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 421
  • Inregistrat: 21-June 10

Postat 03 September 2012 - 01:39 PM

Vezi postareathatsme, la 03 September 2012 - 01:37 PM, a spus:

Cand ajungeti la un circuit de Craw sa-l pot face cu TC-FD ul meu de Drift ma bag si eu ... am impresia insa ca va mai trebuie o pagina de postari. 8)

WORD :))
Murdar poate....insa nu JEGOS !!!
0

#92 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 03 September 2012 - 02:42 PM

...probabil ca introducerea claselor de concurs nu ar dezavantaja pe nimeni, nici macar pe cei care comercializeaza modele, participantul ar sti cat ar trebui sa investeasca pentru clasa la care vrea sa concureze.

Traseele, dupa parerea mea, trebuiesc create in asa fel ca modelele sa nu fie suprasolicitate si a nu le pune in situatia de a parasi suprafata de concurs prin cadere libara, pentru ca chiar daca participantii abordeaza in cazurile cand isi strica modelul pe traseu o atitudine dezinvolta si nepasatoare, acolo in sufletul lui nu-i prea convine....mai ales ca fiecare e propriul lui sponsor si cand tragi linie la urma si vezi la cat se ridica pagubele....dar aici se intra intr-o alta sfera, cea de raspundere patrimoniala din partea organizatorului, dar cum nu exista reguli cu clauze de participare ferme cui pasa ca tu-ti strici modelul...

Parerea mea... :)
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#93 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:10 PM

Vezi postareaOldMann, la 03 September 2012 - 02:42 PM, a spus:

...probabil ca introducerea claselor de concurs nu ar dezavantaja pe nimeni, nici macar pe cei care comercializeaza modele, participantul ar sti cat ar trebui sa investeasca pentru clasa la care vrea sa concureze.

Traseele, dupa parerea mea, trebuiesc create in asa fel ca modelele sa nu fie suprasolicitate.... dar cum nu exista reguli cu clauze de participare ferme cui pasa ca tu-ti strici modelul...

Deci....super tare ! Jur ca am ras. Andrei, Kitty si Ienczi - ultimele 3 etape am avut cate un crawler dus. Solicit despagubiri. Si la Cluj, si la Sibiu, am plecat acasa cu un crawler avariat, pagube semnificative.

Spre deosebire de alte discipline, crawlingul implica prin denumirea sa ca specialitate a automodelismului:
a) tehnica
8) rezistenta
Si tancul se poate strica, daca nu stii sa mergi cu el nu ?

Vina ca s-a dus dracului crawlerul meu imi apartine in totalitate, nu are legatura cu traseul. Vina este a mea ca nu am adaptat stilul de condus sau nu l-am pregatit prea bine dpvd tehnic. A picat crawlerul de pe franghie pentru ca nu am fost atent, nu pentru ca nu se putea trece pe acolo. Si din cauza ca nu am ales prea inspirat buretele din interior.

Poate ca o interventie a organizatorului si a celor care au construit traseul ar mai salta discutia asta din penibilul in care s-a dus.

Aceasta postare a fost editata de Daemonus Modelus: 03 September 2012 - 03:14 PM

0

#94 Useril este offline   Skipper74 

• Kaboom!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 795
  • Inregistrat: 25-February 09
  • Interests:motorsport,automodelism

Postat 03 September 2012 - 03:23 PM

DRAGII MEI PRIETENI,CARE TRAGETI CONCLUZII DIN CALDURA SCAUNUL DE BIROU SAU DE ACASA,CARE NICI MACAR NU ATI PARTICIPAT,DAR DUPA 2 POZE DE PE INTERNET SARITI SA TRAGETI CONCLUZII.

DENUMIREA DE CONCURS IMPLICA ANUMITE CERINTE TEHNICE DIN PARTEA UNUI POTENTIAL PARTICIPANT SI A UNUI POTENTIAL AGREGAT DE CONCURS. CONCURSURILE SUNT GANDITE PENTRU O COMPETITIE INTRE PILOTI SI MATERIALELE LOR DE CONCURS MAI MULT SAU MAI PUTIN PREGATITE PENTRU A CASTIGA TITLUL DE CEL MAI BUN IN CATEGORIA LUI DE CONCURS.
TRASEELE SUNT GANDITE IN ASA FEL INCAT SA FIE GREU DE ACCESAT,GREU DE TERMINAT SI CARE SA SOLICITE MASINILE LA MAXIM,MI SE PARE ABSURD SA DISCUTAM DESPRE DIFICULTATI TEHNICE SAU CURBE PREA GREU DE EFECTUAT,MA FACETI SA RAD.

DACA NU ATI MAI FOST LA NICI UN CONCURS SI NU INTELEGETI IDEEA DE COMPETITIE,VA ROG SA NU TRAGETI CONCLUZII,FIINDCA DIN PCT MEU DE VEDERE PERSONAL, ASCULT DOAR SFATURILE CELOR CARE VIN,PARTICIPA,SE IMPLICA SI SUSTIN CONCURSURILE,CEI CARE STAU SI CRITICA DIN PAT ORICE EFORTURI,POT SA O FACA ASTA LA NESFARSIT CA IMPORTANTA CUVANTULUI ACESTORA ESTE 0 PENTRU NOI.

DE AICI INCOLO VOM FACE LA CRAWLING TRASEU DE ASFALT DREPT,FARA CURBE SI DENIVELARI SI UNDE NIVELUL DE INALTIME VA FI RIDICAT VOM FOLOSI PARASUTE PENTRU PROTEJAREA MASINILOR IN CADERE LIBERA.

AM DISCUTAT LA OMNIASIG SI DE AICI INCOLO VOM FOLOSI ASIGURARE DE CONCURS URMAND CA MODELELE DVS SA FIE ASIGURATE SI SA VI SE OFERE RECOMPENSAREA STRICACIUNILOR IN CAZ DE CONCURS...........

HAI MA....MA LASATI.....

SEMNAT,
ANDREI SUCIU - ORGANIZATOR

Aceasta postare a fost editata de Skipper74: 03 September 2012 - 03:23 PM

Team Durango DESC 410R
Tekin RX8/SCX RedLine/Spektrum/AKA
0

#95 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:23 PM

ok, e parerea ta....dar in lumea asta totul se desfasoara dupa reguli, cine nu le respecta suporta consecintele. Daca pe un traseu prost facut de organizatori, ma refer la modul general, unde marea majoritate a concurentilor au probleme, e raspunderea lor, faptul ca exista o exceptie asta confirma regula. Si asta e valabil in orice sport, daca crawlingul e sport.

Si n-am inteles ce te-ar deranja ca s-ar putea introduce reguli de participare...

intr-adevar e penibila tare aia cu stilul de condus si buretii din roti :unsure:

0

#96 Useril este offline   Skipper74 

• Kaboom!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:26 PM

CINE VREA SA VINA....VINE SI NE SUSTIN DE 3 ANI INCOACE...SI SE BUCURA DE CONCURS SI AU LAUDAT ACEASTA ETAPA CA FIIND CEA MAI BUNA SI MISTO DE PANA ACUM...ASA CA FIECARE CU OPINIA LUI
Team Durango DESC 410R
0

#97 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 03 September 2012 - 03:30 PM

N-am ras de mult asa bine. De unde dracu' ti-au venit ideile astea Andrei ?
Cred ca in apa de la Cluj este ceva special...
Apropo' ati vazut ultimul episod cu robotzi ? Tot clujeni, tot de la apa li se trage (cred)...

Aceasta postare a fost editata de fasconal: 03 September 2012 - 03:30 PM

Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#98 Useril este offline   Skipper74 

• Kaboom!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:36 PM

Vezi postareaOldMann, la 03 September 2012 - 03:23 PM, a spus:

ok, e parerea ta....dar in lumea asta totul se desfasoara dupa reguli, cine nu le respecta suporta consecintele. Daca pe un traseu prost facut de organizatori, ma refer la modul general, unde marea majoritate a concurentilor au probleme, e raspunderea lor, faptul ca exista o exceptie asta confirma regula. Si asta e valabil in orice sport, daca crawlingul e sport.

Si n-am inteles ce te-ar deranja ca s-ar putea introduce reguli de participare...

intr-adevar e penibila tare aia cu stilul de condus si buretii din roti :unsure:

REGULAMENTUL FOLOSIT IN CADRUL ACESTOR REUNIUNI DE CRAWLING,ESTE REGULAMENTUL GENERAL APLICAT INTERNATIONAL SI IMPORTAT DIN STATELE UNITE. NU NOI L-AM INVENTAT, VA ROG SA IL STUDIATI.

LEGAT DE DIFICULTATEA TRASEULUI,ESTE IN ASA FEL GANDIT,INCAT SA FIE DIFICIL PENTRU UN MODEL SLAB SI NEECHIPAT.
Team Durango DESC 410R
0

#99 Useril este offline   Skipper74 

• Kaboom!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:45 PM

O MICA ADAUGARE : DACA NU ATI FOST ATENTI, LA CONCURSUL DE CRAWLING JURIZAREA SE FACE IN 3 PERSOANE, CEL CARE ANUNTA GRESEALA,ARBITRUL CU CRONOMETRUL SI CU CAIETUL DE NOTARE SI CEL CARE STA LANGA ZONELE PERICULOASE PENTRU A PRINDE MASINA IN CAZUL IN CARE CADE DE PE TRASEU.... MI SE PARE MIE SAU NU A CAZUT NICI O MASINA PANA ACUM LA CONCURSURILE NOASTRE SI SA SE STRICE? EU NU RETIN.... VA PUPA TATA

DA...SUNTEM NEPASATORI :unsure:))))))))))))))))))))))))

Aceasta postare a fost editata de Skipper74: 03 September 2012 - 03:45 PM

Team Durango DESC 410R
0

#100 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:49 PM

Nu sunt sigur ca inteleg unde e penibilul. Sa impart pe bucati, ca poate poate:
- aia cu stilul de condus - crezi ca nu exista tehnica in crawling ? sau doar da-i inainte, vezi dupa aia daca trece sau se rupe ceva...nu inteleg.
- buretii din roti - inainte de motor si sasiu si esc si receiver, pe bolovani stau...rotile. In interior nu au (doar) aer ci si memory foam, diverse forme si caracteristici - iarasi nu inteleg.

Traseul de la Cluj a fost solicitand si pentru piloti si pentru modele. Si erau portiuni unde tehnica de pilotaj era "span" si portiuni unde abia trebuia sa atingi acceleratia si sa misti de volan si lista ar putea continua. Sa sustii ca stilul de condus si buretii din roti sunt penibile pentru un traseu de genul, mie mi se pare ca desconsideri pe toti participantii de la crawling (indiferent de faptul ca au fost pe podium sau nici nu au trecut de calificari).

Sincer nu credeam ca pe marginea unui concurs foarte reusit pot apare atatea remarci deplasate.
0

#101 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:50 PM

Vezi postareaSkipper74, la 03 September 2012 - 03:45 PM, a spus:

DA...SUNTEM NEPASATORI :unsure:))))))))))))))))))))))))

...de cele mai multe ori ignoranti

http://www.groupama....e.jspz?id=44274

a se vedea ultimele doua optiuni...

0

#102 Useril este offline   Skipper74 

• Kaboom!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 03:53 PM

:unsure:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Aceasta postare a fost editata de Skipper74: 03 September 2012 - 03:53 PM

Team Durango DESC 410R
0

#103 Useril este offline   Isti 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 339
  • Inregistrat: 12-October 08

Postat 03 September 2012 - 04:10 PM

Felicitari tuturor, asa concurentiilor cat si organizatoriilor. Pacat ca nu am putut ajunge. Maybe next time. Astept muulte muulte poze si filme!

Aceasta postare a fost editata de Isti: 03 September 2012 - 04:10 PM

Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again.
0

#104 Useril este offline   Dosika 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 12-March 11

Postat 03 September 2012 - 04:47 PM

http://www.stiridecl...olus-foto-video
0

#105 Useril este offline   icepatoru' 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 304
  • Inregistrat: 15-August 08

Postat 03 September 2012 - 05:28 PM

http://bambuser.com/v/2952746

minutul 27

Aceasta postare a fost editata de icepatoru': 03 September 2012 - 05:28 PM

0

#106 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 03 September 2012 - 06:11 PM

Vezi postareaToX, la 03 September 2012 - 08:27 AM, a spus:

Da mah da, bine ca ati fost voi.
Propunere: pentru crawling curbele de la traseu propun sa fie gandite astfel incat sa poata fi luate si de o masina care nu are dig unit sau directie dubla. Nu stiu cum au fost acum la acest traseu intrucat nu am vazut filme sau poze cu intreg traseul. La etapa din Sibiu a fost ok, in schimb uitandu-ma pe filmuletele cu alte etape, parca la Cluj am vazut un traseu in care daca aveai directie dubla poate reuseai sa iei virajul dar daca nu aveai dig unit pe masina faceai manevre de ziceai ca esti la parcarea laterala cu vaporul.

In vederea cresterii nivelului competitional,consider ca,concurentii trebuie sa se ridice la nivelul traseului,lucru care l-am anuntat inca de la prima etapa,ca dificultatea traseului va creste,odata cu desfasurarea fiecarei etape,nu eu sa ii sun pe fiecare in parte sa ii intreb ce configuratie are pe masina.Chiar si eu si Ienczi care nu avem nici dig nici directie fata-spate nu ne-am pus aceasta problema cand am conceput traseul,asa ca nivelul pregatirii modelelor tine exclusiv de concurent

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#107 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 06:13 PM

Vezi postareaToX, la 03 September 2012 - 09:23 AM, a spus:

Dar nu am zis ca nu ar fi voie.
Ma refeream la faptul ca ar trebui conceput treseul de asa natura incat sa ofere sanse egale concurentilor.
Ca eu imi pun toate minunatiile pe masina asta ar fi avantajul meu, dar daca ceilalti nu isi pun sa aiba si ei sanse, nu?
Gresesc cu ceva?
Iar fasconal data viitoare ii pune si elice de elicopter si unde nu merge ii da cu JUMP, asa e Luci?
Partea cu evolutie este normala si fireasca.

pai gresesti dara,e vina ta ca ei nu isi fac upgradeuri la masina?fiecare isi poate upgrada masina in limita bugetului,este un hobby si ca orice hobby nu e ieftin.Investitia in model si in performantele masinii sau ceea ce vrea cocnurentul sa obtina de la masina tine exclusiv de el

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#108 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 06:23 PM

Vezi postareaOldMann, la 03 September 2012 - 02:42 PM, a spus:

Traseele, dupa parerea mea, trebuiesc create in asa fel ca modelele sa nu fie suprasolicitate si a nu le pune in situatia de a parasi suprafata de concurs prin cadere libara, pentru ca chiar daca participantii abordeaza in cazurile cand isi strica modelul pe traseu o atitudine dezinvolta si nepasatoare, acolo in sufletul lui nu-i prea convine....mai ales ca fiecare e propriul lui sponsor si cand tragi linie la urma si vezi la cat se ridica pagubele....dar aici se intra intr-o alta sfera, cea de raspundere patrimoniala din partea organizatorului, dar cum nu exista reguli cu clauze de participare ferme cui pasa ca tu-ti strici modelul...

la momentul actual nu exista destui participanti incat sa fie conceput pe clase.parasirea suprafetei de concurs prin cadere libera,se numeste greseala de pilotaj si nicidecum vina organizatorului.nu te forteaza nimeni sa cazi,atata timp cat ai tehnica in condus si masina e suficient de pregatita.despre suprasolicitarea modelelor,ma abtin,deoarece nivelul competitional trebuie sa creasca,iar daca sunt facute anumite modificari nu sunt suprasolicitate.Eu ceream parere despre traseu,nicidecum despre finante,modele.Nu am mai auzit oricum asa ceva de cand urmaresc si particip la competiti,ca organizatorul sa plateasca pagubele participantului,e o aberatie.Oricum,dumneavoastra ati stat doar pe margine si v-ati uitat,asa ca nu cred ca v-a afectat intr-un fel concursul.Va asteptam ca si participant si apoi vom putea vorbi si despre tehnica,greseli sau defectarea modelului :o

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#109 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 06:25 PM

Pozografii ! Video ! Pozografii ! Video !
0

#110 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 801
  • Inregistrat: 26-April 11
  • Interests:Auto, Constructii

Postat 03 September 2012 - 06:33 PM

Acum am ajuns si noi acasa....lung drum si aglomerat oricum, a meritat efortul si asteptam urmatoarea etapa.Fotografii cred ca vor aparea cat de curand...filmul va fi gata maine seara
RWD - R 31-FM / GOLD, Spektrum DX3R Pro

Imagine postata
0

#111 Useril este offline   florin plavitu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 212
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 03 September 2012 - 06:37 PM

Salutare. Pot spune doar ca mam simtit extraordinar de bine. A fost prima oara cand particip la acest concurs. De data aceasta doar la drift. Data viitoare mai mult ca sigur ca voi fi prezent si la crawling .
De asemenea poate vorbim si cu Videanu sa facem rost de niste borduri mai serioase ca se pare ca pavajul nu este suficient de rezistent si de greu ; )

Felicitari organizatorilor pentru o organizare ireprosabila si sa ne vedem cu bine la urm editie
MST XXX-D VIP HT

Yokomo DRB

MST FXX-D VIP RWD

Yokomo DIB 275

Tamiya TA-05 VDF II

Hot Bodies TCXX
0

#112 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 06:38 PM

intr-adevar e penibila tare aia cu stilul de condus si buretii din roti :)

1.Reguli de participare exista atat la drift cat si la crawling,dar neparticpand,dumneavoastra nu aveti de unde sa stiti
2.E penibil faptul ca dumneavoastra nu cunoasteti astfel de stilulri si tehnici dar totusi radeti de ele

P.S. v-am auzit si la concurs,orice lucru se discuta,dumneavoastra mereu faceati comparatie cu navo.cand a fi crawling pe apa o sa va anunt

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#113 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 06:48 PM

Kitty, fii rau, rupe lantu' :o) Da-o incolo de suparare, mai luam o berica si ne trece.

Momente memorabile:

- @Fasconal - 'mi-as xxxx in ea de poarta - ton inegalabil

- @Kitty catre mine, dupa ce am scapat masina unde nici un concurent nu a reusit, dupa prima poarta :)) - D'apoi nene unde te uiti, cum dracu ai reusit ! Ienczi a completat si el momentul printr-o figura caracteristica. Si ca sa va raspund....am scapat-o ca ...de-aia ! :)

- @Ienczi - Cum s-a rupt cardanul cu spuru pe masina ??

- eu - Grasule, opreste masina sa trec pe partea ailalta ca nu vad cronometru....si nu bausem nimic :))
0

#114 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 06:52 PM

mersi cata de memento,funny,sa va asteptati la etapa urmatoarea la ceva si mai si.....WORD!!!!!!!!!!!!

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#115 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 07:19 PM

@kitty - vrem excel :) Sincer, prima oara cand am vazut traseul nu am stiut de unde se incepe si care e treaba cu el. Dupa ce mi-a dat Ienczi harta, m-am dumirit cum sta treaba si pe parcurs dupa ce am tras calificarile mi-am dat seama cata munca a fost acolo. Inca nu am lipsit la nici o competitie unde a fost prezent crawlingul ca si disciplina si sper sa reusesc sa le onorez pe cat posibil de acum incolo, si chior sa fii daca de anul trecut din februarie si pana acum nivelul competitional, calitatea si performantele modelelor participante, precum si circuitul de rulare nu s-au schimbat MASIV.

Daca la prima editie circuitul s-a ansamblat intr-o ora, o ora jumate, deja acum numai timpul sa muti module si sa le aranjezi ia cateva ore. Spune multe asta.
0

#116 Useril este offline   steli2k 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1136
  • Inregistrat: 05-May 08

Postat 03 September 2012 - 07:42 PM

Bai fratilor... Ma crucesc. De unde toate ideile astea? Culmea e ca nu vin de la un participant. Nu inteleg. Daca ar fi ceva in neregula cu traseul sau cu clasele de concurs primii care se plang sunt concurentii. Insa aici toata lumea a fost foarte foarte multumita de traseu. Astept cu interes sa vad cat costa asigurarea facultativa la crawler ca sa imi pot face si eu ca la prima mansa mi-a cedat servoul. Apropos: cat despagubesc astia pentru deteriorarea unui servo? Felicitari HPI ROMANIA pentru cel mai reusit concurs la care am participat :o))))) :)
0

#117 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 08:20 PM

Vezi postareaKitty, la 03 September 2012 - 06:38 PM, a spus:

1.Reguli de participare exista atat la drift cat si la crawling,dar neparticpand,dumneavoastra nu aveti de unde sa stiti
2.E penibil faptul ca dumneavoastra nu cunoasteti astfel de stilulri si tehnici dar totusi radeti de ele

P.S. v-am auzit si la concurs,orice lucru se discuta,dumneavoastra mereu faceati comparatie cu navo.cand a fi crawling pe apa o sa va anunt

1. de obicei de pe margine se observa mai bine.....

2. penibilitatea...a fost mai subtila...probabil nu se referea la toti concurentii, sau n-am inteles eu...

3. dumneavoastra ca si participant si ca arbitru si organizator ( trei in unu) in acelasi timp, la alte concursuri n-am prea vazut, nu vad cum n-ati reusit sa va adaptati stilul si buretii din cauciucuri cu traseul pentru a performa, sau probabil ca v-ati dat seama ca nu merita investitia.

4. faceam comparatie cu regulamentele federatiei de modelism nu cu navo in mod special, am folosit exemplul din navo pentru ca sunt mai multe clase de concurs.

5. e bine ca inainte de a participa la orice competitie sa stai putin pe margine, sa poti sa-ti faci o parere despre ceea ce se petrece, sa vezi competitorii, sa-i cunosti sa schimbi pareri, pentru ca totul e perfectibil...

6. vor aparea si concurentii daca acest concurs s-ar face prin federatie,

Incercati sa organizati o mansa cu o singura masina pusa la dispozitie de organizatori, pe care sa concureze toti concurentii inr-o mansa, apoi puteti trage concluziile.....

Pentru studiu si inspiratie http://www.frmd.ro/A...petitionale.htm sectiunea "Regulament competitional"

0

#118 Useril este offline   geicsu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 801
  • Inregistrat: 26-April 11
  • Interests:Auto, Constructii

Postat 03 September 2012 - 08:32 PM

Nu am fost concurent la crawl dar tot citind aberatiile scrise in acest post am o intrebare pentru tine `oldmann`...De ce nu organizezi tu un concurs al tau dupa ce regulament ti se pare tie in regula cu un traseu si cu care sa fi tu de acord...si sa ii lasi pe cei care nu se pricep sa se bucure de atat cat reusesc sa realizeze ?

Ce parte din urmatoarea fraza nu intelegi ?

Toti cei care au participat au fost multumiti de regulament si traseu. E valabil si la crawl si la drift .
RWD - R 31-FM / GOLD, Spektrum DX3R Pro

Imagine postata
0

#119 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 03 September 2012 - 08:55 PM

Stimabile. v-as ruga sa va opriti din discutii, ca pe forum e satula lumea de discutii pseudospecialistice si se pare ca va luptati singur cu toti ceilalti si rade lumea de aberatiile dvs.

In alta ordine de idei, competitia este PRIVATA si va ramane PRIVATA pentru TOTDEAUNA, va rog sa nu ne dati dvs exemple din regulamentele federatiei ca suntem destul de in domeniu sa le cunoastem MAI BINE DECAT DVS si stie toata lumea cat de invechite sunt. Daca nu mai aveti de ce sa va legati vad ca tot gasiti un subiect in plus de discutii.

Am pornit acum 3 ani acest proiect de crawling si drift care a cunoscut cel mai mare succes dintre toate competitiile de modelism din tara, am mers inainte SINGURI si lumea ne sustine din ce in ce mai mult.

Este un concurs privat cu regulile proprii,creat de prieteni pentru prieteni, deci nu este nevoie sa il cream pe placul dvs. Noua ne place asa cum este si continuam cu el asa cum este, atata vreme cat cei care participa si se implica sunt in continuare multumitine

O viata placuta va doresc, si am rugamintea ca dvs sa gasiti si alte threaduri pe acest forum unde puteti linistit dezvolta subiecte pro sau contra,dar va rog lasati-ne pe noi in pace sa ne traim viata in liniste si cu satisfactii.
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

#120 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 September 2012 - 09:15 PM

Sincer devine penibil rau de tot. De acord cu "totul e perfectibil". Nimeni nu neaga/nu a negat asta.
Dvs. ati facut o paralela la fata locului cu navomodelismul. Navomodelismul si Automodelismul, in afara faptului ca sunt ramura a MODELISMULUI nu prea au tangente. Crawlingul este o subdisciplina a automodelismului care in Romania este in plina ascensiune.

Crawlingul inseamna
1. tehnica
2. anduranta
3. inovatie

Noi mergem pe bolovani, pe franghii, pe aproape orice suprafata. Pentru asta, FIECARE COMPETITOR intelege sa se pregateasca CUM CREDE DE CUVIINTA. Este la latitudinea lui cum isi echipeaza masina si ce stil de pilotaj abordeaza. Puteti sa ironizati in continuare exprimarea mea de mai sus cu "stilul de condus/pilotat" si cu alegerea corecta a memory-foam-ului din interiorul anvelopelor, este dreptul dvs. Dar nu duce la nimic bun.

Am apreciat faptul ca v-ati construit un crawler. Dar atitudinea lasa de dorit si duce in derizoriu totul.

Afirmam mai sus ce inseaman crawlingul. Poate ca eu o stiu cel mai bine de aici (fara lipsa de modestie o spun) cat costa acest hobby. Cate teste am facut, la un moment dat postam pe un site diverse review-uri (nu profi) facute la nivelul meu de intelegere (nu foarte ridicat). Toti banii cheltuiti insa au fost in zadar pana cand nu mi-am pus la punct si tehnica de condus (sau pilotaj, depinde cat de digerabil este fiecare termen in parte). Am rupt planetare, am ars servo-uri, am indoit sasiuri, am rupt jenti....cativa din baietii de aici imi sunt martori. De aceea am punctat si chiar insist asupra "tehnicii de pilotaj". Si imi mentin afirmatia cu tancul de mai devreme. Si fiindca sunt practicant si de offroad 1:1, pot spune cu mana pe inima ca daca vrei cu adevarat in spatele casei iti poti rupe masina in bucati. Toti concurentii, fara exceptie, au stilul lor propriu si personal de a-si conduce modelele.

Continuand ideea, tehnica de pilotaj completeaza nivelul tehnic la care este pregatita masina. Pentru ca unele manevre tehnice solicita automodelul, este necesar ca acesta din urma sa fie cat mai bine pus la punct. Ma dau exemplu tot pe mine, caci ultimele 3 editii, cu acelasi shafty am plecat acasa in stare de nefunctionare. Ca s-a rupt cardanul prima oara ca am fortat eu in mod inutil (in timp ce ma rugam in gand sa nu crape ceva). Ca la Sibiu i-a sarit cardanul (iarasi !!!) si am pierdut cateva suruburi pe care am neglijat sa le verific. Ca acum la Cluj mi-a cedat ceva (nu am vazut inca ce, cutia de transfer sau dig-unit). Toate cele de mai sus se traduc cumulate - insuficienta pregatire tehnica. Asta duce la lipsa anduranta.

Ultimul punct in lista de mai sus - inovatia - o saiba pusa la locul potrivit te poate salva de la multe necazuri si-ti poate aduce avantaje in fata competitorilor. Dar asta este munca ta, rezultatul zilelor, noptilor si banilor pierduti pe teste.

Si in continuare tind sa fiu in complet dezacord cu dvs: ce va face sa credeti ca daca asemenea concurs s-ar desfasura sub "aripa" federatiei, ar apare mai multi participanti ?

Cred ca vorbesc in numele tuturor participantilor la crawling: desconsiderarea celor afirmate mai sus cu privire la un disciplina de crawling (anume tehnica de pilotaj, alegerea set-up-ului potrivit si inventivitatea) este o jignire la adresa fiecaruia.

Si daca am avut participant la disciplina, si in calitate de creator de traseu si in calitate de arbitru si noi ca participanti nu am avut nimic de comentat....INSEAMNA CA AVEM INCREDERE IN EI. Faptul ca master-mind-ul din spatele traseelor (Ienczi) nu a "performat" (ca sa folosesc acelasi termen), intareste si mai tare cele afirmate de mine. Faptul ca cei care concuram avem puterea sa strigam "Back !" sau "Touch !", cu riscul de a cadea in ierarhie....spune foarte multe.

De la etapa la etapa am evoluat impreuna si am incercat fiecare in felul lui sa ne punem amprenta atat asupra organizarii cat si a desfasurarii competitiei. Mai presus de toate insa : AM PARTICIPAT. Rezultatul a fost obiectiv secund. Ce se vede de pe margine ? Depinde de...ochi si minte. Imi permit o analogie...vezi attachment.

Eu propun sa ne vedem cu bine la urmatoare etapa, cat mai bine pregatiti, iar comentariile de pe margine si cele rautacioase sa ramana la cosul de gunoi al forumului. Noi in primul rand vrem sa "ne simtem" bine si sa concuram.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: motto.JPG

0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6