Pagina 1 din 1
Plan constructie balsa + sfaturi Acrobat 3D max 2.2m
Postat 04 July 2012 - 09:32 PM
Dragi colegi,
Am tot cautat, dar fiind prima constructie de o asemenea amploare, nu reusesc sa decid ce plan sa aleg .Prefer un Yak 54 sau altceva gen Extra .... , ceva testat, care a iesit ok (Nu am experienta necesara sa evaluez/modific un plan, imi trebuie unul pe care sa il urmez cu sfintenie ).
Dimensiunea sa fie de maxim 2.2m (prefer mult mai mic), fuselajul "conic"( nu gen scandura) - pregatit pentru o motorizare pe benzina (probabil, initial electric pana ma obisnuiesc cu el).
Sunt constint ca o sa il termin in aproximativ 1 an si iese mai scump decat daca il cumpar - aleg acest drum pentru placerea de a construi si satisfactia de a fi facut de mana mea.
Am vazut ca sunt multi colegi talentati si cu destule cunostinte pe forum ( unii chiar au construit modele superbe care zboara minunat)... Sper doar sa fie dispusi sa dea o mana de ajutor .
Multumesc anticipat celor care vor da o mana de ajutor cat si celor care se vor abtine de la comenatrii neconstructive/descurajante.
Irinel
Am tot cautat, dar fiind prima constructie de o asemenea amploare, nu reusesc sa decid ce plan sa aleg .Prefer un Yak 54 sau altceva gen Extra .... , ceva testat, care a iesit ok (Nu am experienta necesara sa evaluez/modific un plan, imi trebuie unul pe care sa il urmez cu sfintenie ).
Dimensiunea sa fie de maxim 2.2m (prefer mult mai mic), fuselajul "conic"( nu gen scandura) - pregatit pentru o motorizare pe benzina (probabil, initial electric pana ma obisnuiesc cu el).
Sunt constint ca o sa il termin in aproximativ 1 an si iese mai scump decat daca il cumpar - aleg acest drum pentru placerea de a construi si satisfactia de a fi facut de mana mea.
Am vazut ca sunt multi colegi talentati si cu destule cunostinte pe forum ( unii chiar au construit modele superbe care zboara minunat)... Sper doar sa fie dispusi sa dea o mana de ajutor .
Multumesc anticipat celor care vor da o mana de ajutor cat si celor care se vor abtine de la comenatrii neconstructive/descurajante.
Irinel
Postat 04 July 2012 - 10:05 PM
Daca nu ai experienta necesara ca sa modifici un plan, eu zic sa nu te arunci la un model de 2 metri. Incearca cu ceva mai mic.
Un plan suficient de detaliat, din pacate nu e pentru 3d, ar fi su-26 al lui Erik Middeldorp. L-am construit vreo doi oameni de pe forum (cel putin).
Un plan suficient de detaliat, din pacate nu e pentru 3d, ar fi su-26 al lui Erik Middeldorp. L-am construit vreo doi oameni de pe forum (cel putin).
Aceasta postare a fost editata de Dragos Avramescu: 04 July 2012 - 10:07 PM
Postat 05 July 2012 - 10:22 PM
Intr-un an poti sa faci cel putin 2 modele, cu care sa-ti exersezi mana. Intre timp, poate faci rost si de planul pe care il cauti.
Sfatul meu este sa incepi cu ceva putin mai mic. Aduce suficiente probleme cat sa inveti sa construiesti, dar fara sa te descurajeze.
Sfatul meu este sa incepi cu ceva putin mai mic. Aduce suficiente probleme cat sa inveti sa construiesti, dar fara sa te descurajeze.
Postat 05 July 2012 - 11:23 PM
eellaa, la 05 July 2012 - 10:17 PM, a spus:
Multumesc pentru raspuns .Mai astept - abia a trecut o zi ... , daca nu , o iau pe drumul cel lung ...studiu , invatat autocad sau alt program similar ... etc . Desi timpu nu imi permite si probabil mai aman cu 1 an inceputu constructiei ...:D
Eu am inceput cu cel mic care este conceput ca o scandura si pt un motor de 4 cmc si la care lucrez acum.Probabil in vara asta o sa fie gata,iar intre timp am facut un Su 26 un pic modificat in sensul ca elevatorul l-am coborat un pic fata de versiunea originala,asa cum au facut si cei de la Hangar 9. Avionul l-am conceput pentru un DLE55 si va avea 2.2 m.
Mai e de lucru pana atunci dar sunt optimist.Ca si soft iti recomand Solidworks,e mult mai ok decat Autocad.Le cunosc pe amandoua bine si chiar daca versiunea 2012 cu care lucrez a suferit multe imbunatatiri si are multe imprumutate de la SW,tot solidul pare mai friendly de utilizat,dar asta depinde de gust.
Bafta!!
Olivian Diaconescu
Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 06 July 2012 - 11:29 AM
Stimate 'eellaa', iti sugerez sa incerci un kit predecupat. Satisfactia lucrului facut cu mana ta ramane, insa sansele sa dai gres sunt mult mai mici. Mai ales ca este primul aeromodel.
O sugestie:http://jamara-modell...ik.de/Electro_4.
Documentatia este destul de bine pusa la punct, planurile, nu-ti mai bati capul cu ele, ai deja toate componentele non-balsa incluse (roti, geamuri, tren aterizare, etc) si cred ca iesi oricum mult mai ieftin.
Asta, bineinteles, daca nu vrei un model anume sau foarte special, pe care nu-l poti gasi ca si kit.
Ma bucur ca incerci sa-ti construiesti singur modelul. Spor la treaba.
O sugestie:http://jamara-modell...ik.de/Electro_4.
Documentatia este destul de bine pusa la punct, planurile, nu-ti mai bati capul cu ele, ai deja toate componentele non-balsa incluse (roti, geamuri, tren aterizare, etc) si cred ca iesi oricum mult mai ieftin.
Asta, bineinteles, daca nu vrei un model anume sau foarte special, pe care nu-l poti gasi ca si kit.
Ma bucur ca incerci sa-ti construiesti singur modelul. Spor la treaba.
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
Postat 08 July 2012 - 10:12 AM
....credeam ca sunt singurul, sau macar printre putinii nehotarati. Eu m-am decis la proiectul Cloud-Dancer.
L-am facut pe ala micu planul scalat la 50%- o nebunie care reuseste sa ma surprinda de fiecare data...si apoi pe cel mare, o alta nebunie excelent de stabila. Pentru ca financiar eram intr-o groapa mare, pe ala mare l-am dat. Sa-l zboare sanatos. Am revenit la electrice si la planoare..mai am cam un litru de combustibil ramas, o sa-l zbor si pe ala..si cel putin pentru moment nu voi mai zbura termice.
Faprul ca modelul va costa mai mult decat un kit asta e deja verificat. Doar ca poti sa-ti iei cele de trebuinta in timpul constructiei, si asa pare mai usor de suportat (cel putin pentru mine).
PS - FlaviuP a facut la fel, cu kitul de la Sig I-am vazut modelele la RR2012. Pacat ca le da si el..
L-am facut pe ala micu planul scalat la 50%- o nebunie care reuseste sa ma surprinda de fiecare data...si apoi pe cel mare, o alta nebunie excelent de stabila. Pentru ca financiar eram intr-o groapa mare, pe ala mare l-am dat. Sa-l zboare sanatos. Am revenit la electrice si la planoare..mai am cam un litru de combustibil ramas, o sa-l zbor si pe ala..si cel putin pentru moment nu voi mai zbura termice.
Faprul ca modelul va costa mai mult decat un kit asta e deja verificat. Doar ca poti sa-ti iei cele de trebuinta in timpul constructiei, si asa pare mai usor de suportat (cel putin pentru mine).
PS - FlaviuP a facut la fel, cu kitul de la Sig I-am vazut modelele la RR2012. Pacat ca le da si el..
Postat 09 July 2012 - 07:00 PM
Mihai_supy, la 08 July 2012 - 10:12 AM, a spus:
....credeam ca sunt singurul, sau macar printre putinii nehotarati. Eu m-am decis la proiectul Cloud-Dancer.
Salu,
Cum nu am fost asaltat cu planuri , modelul facut de tine (Cloud-Dancer) imi place si cum tu l-ai facut ( probabil te pot stresa pt sfaturi ) , Te rog sa imi trimiti si mie planurile sa ma apuc de el.
Multumesc,
Irinel
Arata acest topic
Pagina 1 din 1