ALL IN ONE PRO Flight Controller v1.0 Multiwii sau MegaPirate
Postat 16 August 2012 - 07:45 AM
Urmatorul pas ar fi un GPS, ce-mi recomandati cu Mwii? sunt ale variante mai ieftine? Extend Board for AIO PRO FC?
Postat 16 August 2012 - 10:12 AM
VISTA = Virus Inside Switch to Apple
Postat 16 August 2012 - 11:59 AM
Postat 16 August 2012 - 12:11 PM
Postat 16 August 2012 - 01:06 PM
GST 7.7, la 16 August 2012 - 12:11 PM, a spus:
In mwc clasic se pare ca nu. Totusi, exista o versiune ce are si optiunea de a salva parametri.
http://code.google.com/p/mw-wingui/
Daca ai GPS, in mwc se pot seta WP-uri(ca la MP) sau ai doar RTH, HoldPos, etc.?
Aceasta postare a fost editata de icsss: 16 August 2012 - 01:06 PM
Postat 16 August 2012 - 01:12 PM
Citeaza
·One of the following basic mode
- Acro
- Level
- Alt Hold
- Head Lock
·Optional mode
- HeadFree (CareFree)
- GPS Hold (Need GPS receiver or Extend Board)
- GPS Back to home position (Need GPS receiver or Extend Board)
â—†Flight mode for MegaPirate
·Acro
·Alt Hold
·Simple
·Loiter (uses GPS)
·Guided (uses GPS)
·Position (uses GPS)
·Circle (uses GPS)
·RTL (uses GPS)
·Auto(uses GPS)
·Follow Me(uses GPS)
Doar hold si rth
Cel mai bine salveaza parametri daca poti
Aceasta postare a fost editata de GST 7.7: 16 August 2012 - 01:13 PM
Postat 16 August 2012 - 06:12 PM
Postat 16 August 2012 - 10:34 PM
renatoa, la 15 August 2012 - 06:06 PM, a spus:
Fa o aterizare cat mai lina numai din throttle, si apoi, fara sa misti mansa, conecteaza copterul la un PC si citeste valoare throttle, care o bagi in script. Da, imi nchipui ca nu e usor cu motoarele invartindu-se... ideal ar fi daca ai avea telemetrie bluetooth.
Si apoi, banuiesc ca inca esti la faza de zburat in raza vizuala, nu ai trecut la fpv sa iti pui problema de failsafe musai...
Daca astea sunt prioritatile tale, nu inteleg ce te mai tine sa treci la "pirati", unde toate astea sunt deja de ani de zile ?
Asta merge pentru a regla pidurile in zbor, prin blutooth? cu AIO PRO V1.0? Am vreo 100 de free GL points si ma gadesc sa dau o comanda la GLB.
http://www.goodluckb...e-adapter-.html
Postat 18 August 2012 - 01:37 PM
Postat 19 August 2012 - 09:13 PM
Zbor pe vant cu pid-uri default.. Nu e uraganul din filmuletul cu naza dar mai caut.. :drinks: Zborul a fost in stabilize, iar filmuletul e needitat.
Postat 20 August 2012 - 08:33 PM
costin1980, la 20 August 2012 - 08:01 PM, a spus:
Default cu pidurile din mission planner.. softul e Mega Pirate NG 2.6 r6 .. Filmuletul e facut cu telefonul.. nu am lasat youtube-ul sa stabilizeze imaginea..
Se putea zbura si mai smooth, dar nu prea mi-am dat silinta.
Aceasta postare a fost editata de silver arrow: 20 August 2012 - 08:35 PM
Postat 23 August 2012 - 09:25 AM
Am vazut ca sunt 2 variante de GPS pentru AIO PRO:
A. Extend Board for AIO PRO FC
B. Multiwii MWC FC CN-06 GPS Receiver
Care sunt diferentele intre cele doua, pe langa pret si faptul ca #2 necesita mai multe setari pentru a conecta la FC?
1. Extend Board for AIO PRO FC este mai precis ca CN-06? Se conecteaza la multi sateliti? etc.
2. CN-06 merge si pe MP?
3. CN-06 se seteaza cu FTDI Basic Breakout Arduino USB-TTL 6 PIN 3.3 5V ? Mai trebuie si altceva?
Merita diferenta de bani intre A si B?
Aceasta postare a fost editata de icsss: 23 August 2012 - 09:27 AM
Postat 23 August 2012 - 10:46 AM
Si inainte de a apare aceasta placa existau in alte locuri combinatii aproape la fel de avantajoase. Si nu au incetat sa apara si altele, in acest moment pentru a face un quad nou nu as lua aceasta placa.
GPS-uri la fel, sunt o multitudine de modele, daca asteptam sa apara pe un site sau altul care este la momentul respectiv Mecca RC-ului, pai atunci avem o problema... e mai bine sa incercam sa aflam ce este un gps si cum functioneaza, ca sa ne dam seama ca notiunea de compatibilitate cu un soft sau altul este artificiala, toate merg cu oricare, configurate corespunzator.
Revenind on topic...
Varianta A nu este chiar un GPS, mai mult o solutie cosmetica care ne-o putem face singuri cu 10 lei. Mai precis este o placa dimensionata in formatul standard de 5x5 cm, ca sa stea frumos pe turnuletz deasupra controlerului de zbor, care gazduieste acelasi receptor GPS (cutia de tabla etichetata cu ublox), doar ca are o antena mai mare, de 25mm fata de 18mm, deci va fi cam dubla sensibilitatea, fara ca asta sa insemne ceva deosebit pentru zborul in sine, doar ca va tine mai bine receptia pe vreme innorata. Oricum, o antena din aia costa sub 10$, ca sa justifice diferenta imensa de la 25 la 77$. De asemenea, mai contine 2 conectori ca sa gazduiasca un posibil modul XBee, pentru telemetrie. Nu rezulta de nicaieri ca modulul ar fi inclus in acest pachet, numai daca este inclus ar justifica pretul.
Cel de-al doilea este un receptor GPS cu antena aferenta, avand iesirea seriala TTL, ca (aproape) orice alt modul GPS similar. Singurul lucru care il scoate din anonimat este pretul, o asemenea unitate (ublox) pana de curand era considerata Ferrari-ul GPS-urilor, si era minim 60$. Ulterior si Frsky a bagat in sistemul lor de telemetrie unul la fel, doar ca fiind sub wrap nu s-a stiut :) pretul fiind de 35$.
Problema este ca, acum, avand in mana o asemenea "minune", nu constat nimic deosebit fata de GPS-ul MTK care l-am avut pana acum, si care sunt cele mai populare. Asa ca pentru mine este inca un mit fasait, intretinut de cei care dadeau acum un an 100$ pe un GPS ublox ca sa se simta bine.
Si acest GPS ca si altele, se configureaza transmitand o serie de comenzi pe linia seriala TTL care este standard in comunicatia intre microcontrolere. Un PC nu are o asemenea linie seriala, ci una RS232, alt standard de comunicatie. Pentru a programa un GPS folosind un PC / laptop modern, care nu mai are linie seriala de loc, este nevoie de un adaptor, cel indicat mai sus este corespunzator dar orice alt dispozitiv numit "USB-TTL serial adapter" merge la fel de bine, e posibil sa avem asa ceva prin preajma fara sa stim, cum ar fi un cablu de comunicatie de telefon celular ;)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 August 2012 - 10:51 AM
Postat 24 August 2012 - 04:21 PM
Multumesc!
Adrian
Postat 24 August 2012 - 10:40 PM
icsss, la 23 August 2012 - 09:25 AM, a spus:
Depinde. CN-06 are un NEO-6M si antena mica. Extend-board are LEA-6 si antena usor mai mare. N-am studiat gain-ul celor doua, dar ca idee, ai pe GLB o combinatie cu NEO-6 si antena mare la 44$... e GPS-ul de Rabbit.
Spre deosebire de NEO, LEA stie si GLONASS si GALILEO. Nu ca le-as fi folosit vreodata, dar p-aici mai intervine diferenta de pret.
Si in final e soclul de xbee. Care sincer sa fiu, momentan mie mi-ar fi in plus. In 868 MHz si-a bagat UE coada si merg timp limitat, in 900 am studiat benzile si din pacate pica pe GSM, si nu pe telefon ci pe emisia de turn, iar in 2.4GHz mi-ar scade SNR-ul telecomenzii, asa ca se exclude.
Postat 24 August 2012 - 10:47 PM
[LE] Eu am CN-06, si m-am legat la el cu un FTDI pe 5V, cu o rezistenta de 10K in serie pe TX-ul FTDI-ului. I-am plantat si un flash I2C extern, de 32Kb, sa tina minte setarile, l-am mutat in 10Hz si 115200 baud, dar cine l-a testat a avut probleme in a-l lega cu AIOP. In final i-a functionat unul "default" in 38400, desi pe FTDI se lega doar in 9600. Weird, dar n-am avut timp de teste.
Postat 25 August 2012 - 12:07 AM
Para, la 24 August 2012 - 10:40 PM, a spus:
Si in final e soclul de xbee. Care sincer sa fiu, momentan mie mi-ar fi in plus. In 868 MHz si-a bagat UE coada si merg timp limitat, in 900 am studiat benzile si din pacate pica pe GSM, si nu pe telefon ci pe emisia de turn, iar in 2.4GHz mi-ar scade SNR-ul telecomenzii, asa ca se exclude.
eu pe microkopter pentru monitorizare si POI am in permanenta cuplat x-bee de 60mw in 2,4ghz si nu am avut vre-un rateu cu receptiea graupner nici la 500m. mai incolo ca distanta nu cred ca mergi cu multirotorul prea des. e o idee falsa ca te perturba in 2,4 ca asa chiar in receptor ai emisia de la telemetrie tot in 2,4 si ar trebui sa supraindoape etajele de intrare rf ale rx-ului situate fizic la un centimetru. asta era valabil in benzile de us.
Postat 25 August 2012 - 03:47 AM
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 25 August 2012 - 03:48 AM
Postat 25 August 2012 - 07:23 AM
worms, la 25 August 2012 - 12:07 AM, a spus:
Asta pentru ca ii da XBee-ul timp sa "rasufle". Telemetria (legala) prevede un duty cycle nu mai mare de 10%, deci 90% din timp XBee-ul nu transmite si mai apuca sa treaca ceva pachete RC. Daca zici ca e asa, de ce nu faci FPV cu video in 2.4G :D
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 August 2012 - 07:24 AM
Postat 25 August 2012 - 11:23 AM
renatoa, la 25 August 2012 - 07:23 AM, a spus:
pai am si xbee de 60 mw si am si telemetria sistemului graupner deci 2 emitatoare in 2,4Ghz de 60mw in 10cm patrati. pai am vazut filmuletul cu 129 multirotoare zburand in acelasi timp pe un teren de fotbal si care nu se influentau desi zona bubuia de radiofrecventa in 2,4 . la distante mari, da, acolo semnalul mai mare omoara pe cel mic dar acolo e de fpv si nu e recomandat multirotoarelor decat amatorilor de zboruri extreme :D .
Aceasta postare a fost editata de worms: 25 August 2012 - 11:25 AM
Postat 25 August 2012 - 11:30 AM
Repet, pune acolo un VTx FPV, adica transmisie analogica, cat de mic, nu trebuie sa fie 500mW, si vezi cat mai zbori.
Postat 25 August 2012 - 11:48 AM
Fiecare isi conducea propriul copter, aflat in fata lui la 1 metru. Ca atare, receptorul percepea taria propriului transmitator aproape la maximum, si isi scadea sensibilitatea corespunzator. Stii, chestia aia numita AGC :D In 2.4G o transmisie digitala are imunitate la zgomot cam 30dB, adica orice semnal mai slab cu peste 30dB decat al propriului transmitator nu mai deranjeaza. 30dB inseamna cam 32x ca range, deci din tot terenul ala de fotbal, orice alta statie aflata la peste 32m era ca si cum nu ar fi. Repet ca sa se inteleaga, nu pentru ca receptorul "meu" nu ar fi binduit cu alte statii, ci pentru ca merge la sensibilitatea cea mai redusa posibil, si nu le mai aude pe celelalte. Ia lasa copterul propriu in loiter in pozitia aia, si du-te in coltul opus al terenului, scazand astfel propriul semnal, si fortand receptorul sa isi creasca sensibilitatea pentru a urmari semnalul din ce in ce mai slab, sa vezi cum incepe sa le auda si pe celelalte statii si incep sa devina deranjante, asa ca in final, cand vor fi cam 40 statii cu un semnal ca al tau s-ar putea sa ai surprize...
As vrea sa vad repetat experimentul cu toti asezati intr-un cerc si copterele la fel, dar diametral opuse... :D adica fiecare sa isi conduca jucaria aflata de cealalta parte a cercului.
Tehnica de mai sus nu e ceva nou, se aplica si in telefonia celulara de cand au aparut primele congestii. O celula nu poate duce mai mult de 24 apeluri simultan. Cum credeti ca se descurca o cladire de birouri din NY? La fel ca mai sus, se pune o celula pe fiecare etaj, avand puterea aleasa la fix ca sa nu deranjeze etajele vecine, si fiecare etaj reutilizeaza aceleasi 24 canale.
Deci cei 129 de piloti din demonstratia aia pacalicioasa au fost asezati cu buna stiinta ca sa nu fie mai mult de 40 intr-o raza anume, care se poate afla destul de simplu daca ai sistem cu telemetrie.
Postat 28 August 2012 - 11:52 AM
Citeaza
Warm Start - The GPS receiver remembers its last calculated position, almanac used, and knows the UTC Time, but not which satellites were in view. It then performs a reset and attempts to obtain the satellite signals and calculate a new position. The receiver has a general idea of which satellites to look for because it knows its last position and the almanac helps identify which satellites are visible in the sky. This takes longer than a Hot Start but not as long as a Cold Start.
Cold Start - The GPS receiver dumps all information and resets. It then attempts to locate satellites and then calculate a GPS lock. This takes the longest because there is no known information. The GPS receiver has to attempt to lock a satellite signal from all of the satellites, basically like polling, which takes a lot longer than knowing which satellites to look for. This re-acquisition of a GPS lock takes the longest.
Postat 28 August 2012 - 12:42 PM
GST 7.7, la 28 August 2012 - 11:52 AM, a spus:
Da, citeam despre CN-06
Citeaza
Nu cred ca ma deranjeaza sa astept ~35 secunde la prima initializare pentru un "cold start"
Zilele astea o sa dau comanda de CN-06 + FTDI Basic Breakout Arduino USB-TTL 6 PIN 3.3 5V de la rctimer.
Mai trebuie sa iau si altceva? i.e. flash I2C extern ca sa tina minte setarile sau se poate face doar din cod?
Citeaza
Postat 28 August 2012 - 12:50 PM
http://www.rcgroups....&postcount=1205
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 August 2012 - 12:51 PM
Postat 28 August 2012 - 12:50 PM
Postat 28 August 2012 - 11:08 PM
Daca dau pinii 14/15 la masa, ceea ce seteaza modulul in UBX/57600, functioneaza cu MP setat pe UBLOX si COM2 57600. Si daca da, update-ul e la 1 Hz sau la 10HZ ?
Am pus un EEPROM extern unui CN-06, l-am setat in 115200 si NMEA, cu update la 10 HZ si navi la 5 Hz, dar cine l-a incercat n-a reusit sa-l vada in planner.
Postat 29 August 2012 - 08:28 AM