Modelism - RHC Forum: Planor Guppy - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Planor Guppy

#1 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 03 July 2012 - 04:53 PM

Salut la toata lumea. Imi fac si eu un planor din balsa, Guppy,prima varianta, si as vrea sa va cer o parere. Motorul acesta ar merge ?http://hobbyking.com/hobbyking/store/__5685__Turnigy_2205_50turn_1088kv_8A_Outrunner.html Cu o elice plianta 9x5 si un LiPo 3s 1000 mA.
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#2 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 03 July 2012 - 07:41 PM

URRAAA..credeam ca sunt singurul pasionat de Guppy.

motorul ales de tine trage...asa zic cei de pe HK - Prop 8x6: 7 Amps / 331g thrust. cu elicea ta, 9x5 cam tot atat (elicea e cam mare totusi pentru motorul asta si iese din recomandari). O sa ai un motoplanor foarte puturos la urcare.

Oricat te-ai stradui nu cred ca o sa poti sa-l scoti sub 500 de grame. Asta pana ce ti se va dezlipii suportul aripilor si vei tot adauga ranforsari acolo. Asta e marea problema la Guppy 1. Poate reusesti sa ii faci sistemul de prindere de la Guppy2. Gasesti poze destule.

Al meu a murit week-endul asta. Un planor excelent, care mi-a adus multe satisfactii, multe termice,..si de aceea e deja pe vine inca unul. Cum termin de revigorat Sonicul meu asta e urmatorul. Apoi va fi un alt planor, ceva mai mare.
Eu am folosit motorizarea de Cessna 182 de la Art-tech, elice 9x6 si acumulator 2s 860mah. Greutatea rtf era 520 grame sau undeva pe acolo. Cu 3S devenea racheta.

Sa ne tii la curent cu constructia....
0

#3 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 July 2012 - 11:47 PM

Salut Mihai. Te referi la motorul de Cessna care este si pe Wing Dragon III ? Referitor la motorul meu ,tot la chinezu' zice " Prop 9x4,7: 7 Amps / 406g thrust ". Nu ajunge pentru o urcare decenta ? Vreau sa-ti spun ca nu sunt un vitezoman :D . Vreau sa stau pe un scaun si sa ma joc cu un planor pana ma doare gatul(sau pana tine bateria). Deocamdata la termica sunt zero ,nu simt aerul :yahoo: . Pun niste poze cu planorul(scuze pentru calitate). Te referi la cele doua zone cu rosu ( se dezlipesc) ? P.S. Imi pare rau de Guppy-ul tau, arata excelent.

Fisiere atasate

AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
0

#4 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 07:12 AM

Motorul ala pe care nu-l recomanda nimeni - ofera excelenta putere, iar o elice de Minimoa (piesa de rezerva) e doar 11 lei.
Da. Alea sunt zonbele unde eu am avut probleme. Montantii aripii i-am facut din placaj de 3mm iar fuselajul din balsa de 5mm soft. Probabil din cauza asta se tot jumulea balsa in zona aia.

Sa nu uiti ca maximul de curent consumat de motorul ala e 8A. La 7 A o sa fie cald.

Ideea de baza la un planor e urmatoarea - (eu am facut cateva, de la A1, A2 pana la F3K) - calitatea executiei sa fie cat mai precisa, iar rezultatul final sa fie cat mai usor. Nu rte sfii sa slefuiesti fiecare imbinare pana iese perfecta.
Acuma legat de Guppy. Al meum, pe vreme calma, zbura cu 2S, iar cand era vant mai tare mergeam cu 3S. Cand e mai greu zboara cu viteza mai mare. Ce-i drept ca eu am facut aripile cu eleroane, care au profilul mai subtire.
Cabina - eu am facut-o dintr-o sticla de apa minerala Poiana..care are forma mai alungita, fara sa fie nevoie de apa fiarta sau alte nebunii, pe un schelet din balsa. E migaloasa, dar arata bestial.
0

#5 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 07:25 AM

..si inca ceva....

ranforseaza mai bine intradosul aripii, acolo unde se aseaza pe fuselaj. Au fost si acolo unele probleme. La imbinatrea aripilor nu i-ar strica o bucata de 10-15 cm din carbonul pe care l-ai bagat in coada. Aripa are unghi diedru si suprafata pe care se prinde e plana. Eu am pus adaosuri in timp, dar tot nu era aripa rigid fixata de fuselaj. Balsa aia de 1mm s-a facut ca un carton, nu mai era rigida deloc.(eu fixam aripa cu doua holzsuruburi 3,5x20). Imbinarile aripilor, eu, de regula le fac cu fibra de sticla si epoxi. Inclusiv zonele gaurilor pe unde intra suruburile le ranforsez cu epoxi.
Spor la infoliat. (O folie transparenta il prinde excelent). E unul pe forum, la vanzari, infoliat cu culoare mata. Parca nu e asa dragut...(chestie de gust)...
0

#6 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 07:31 AM

Cum ziceam, chestie de gust...

0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 July 2012 - 07:49 AM

Yeah, baby... nu ii inteleg pe cei care isi ascund munca...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#8 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 12:56 PM

Vezi postarearenatoa, la 04 July 2012 - 07:49 AM, a spus:

Yeah, baby... nu ii inteleg pe cei care isi ascund munca...

Dl Renato ,daca pentru mine suna reprosul acesta :blush: sa stiti ca as sta toata ziua pe forum, as pune poze si as cere sfaturi ca sa constuiesc ceva de calitate. Din pacate lucrez 3 schimburi si am un baiat de 1 an jumate :).
Mihai , iti voi urma sfaturile :good: . Acum, la prinderea aripii pe fuselaj ma gandeam ca in prima faza sa o prind cu elastice. Nu de alta dar precis ca il voi da de pamant. Mai am un planor de 110 cm care la aterizare cam face "roata tiganului". Aurel(casper20) cand il aude cum suna zice: Gata l-ai rupt! Dar rezista saracul cu brio la greselile mele si elasticele isi fac treaba. Cu motorul ,ma mai gandesc . Nu prea am fonduri si nici nu imi vine sa-l i-au jos de pe Wing Dragon pentru ca zbor cu el de la 30 minute in sus depinde de conditiile meteo.
Partea centrala a aripii este lipita si imbinarea intarita cu plasa de fibra si epoxi. Greutatea este 423 grame. Cu motor,ESC 30A(altul mai usor nu am),LiPo, 2 servo AS100. Se mai adauga epoxi pentru lipirea urechilor aripii,elicea si folia. O sa mai scada ceva cu slefuirea fuselajului. Sper sa nu depasesc 500 grame.

Aceasta postare a fost editata de catamures: 04 July 2012 - 12:59 PM

0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 01:05 PM

Nu, ma refeream la infolierea transparenta :blush:
Ascuns munca = infoliere opaca.
0

#10 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 01:27 PM

Aha. Da ,e o chestie. Este frumoasa infolierea transparenta dar eu trag spre cea opaca,pentru ca lipesc hartia pe balsa pentru decupare si apoi nu mai pierd timpul sa o curat ca lumea :blush:.Iar doamna mea adora culorile "care iti intra in ochii" si pentru ca imi creeaza timpul necesar sa bricolez trebuie sa-i mai fac pe plac. :good:

Aceasta postare a fost editata de catamures: 04 July 2012 - 01:28 PM

0

#11 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 01:31 PM

cata - folia face structura sa fie foarte rezistenta. Varianta cu elastic e cea mai buna. Te va scapa de necazuri - dar arata urat!

Renato - aici ai dreptate, dar cand nu iti iese structura...ca sa o pitesti o daci netransparenta. (La modele mari nu se pune, nu arata bine cu folia transparenta)
0

#12 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 01:50 PM

Cand eu voi fi stapanul si nu el, voi fixa aripa ca in plan. De greutate ce spuneti ? E de bine ?
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 02:45 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 04 July 2012 - 01:31 PM, a spus:

...
Renato - aici ai dreptate, dar cand nu iti iese structura...ca sa o pitesti o daci netransparenta. (La modele mari nu se pune, nu arata bine cu folia transparenta)

Adica ascunzi mizeria, ca pisica... :good:

Ce zici de uratu' asta transparent ? ori nu e mare la 3m ? :blush:

http://file.espritmodel.com/airplanes/topmodel/albatros-transparent1n.jpg
0

#14 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 03:56 PM

Vezi postareacatamures, la 04 July 2012 - 01:50 PM, a spus:

De greutate ce spuneti ? E de bine ?

am vazut (la Iasi) un Guppy de 800 de grame care a ajuns poster pe la Sierra. L-am vazut si la RR. Arata excelent, si zboara la fel.

Legat de cine e stapanul..apoi...cred ca e momentul sa-mi aduc aminte de ce zicea un vechi instructor..."sa faca scula asta ce vrei tu, ca altfel esti doar un simplu bagator de seama, iar in cabina ar trebui sa fie altcineva"....a spus-o mult mai porcos si mai cinic, dar ideea e cea mai importanta...
0

#15 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 07:00 PM

Deci cu greutatea e OK. In privinta instructorului, fericiti cei care au beneficiat de un instructor. Eu am invatat sa zbor singur,in spatele casei, rupand unul dupa altul BlueBaby-uri din polistiren. Din cauza acelor zboruri FF scurte cred ca vreau acum planor care sa stea sus pe cer sa ma bucur si eu :) . Ajutor am primit pe forum, desi la inceput mi-a fost cumva sa cer sfaturi vazand cum se poarta unii cu incepatorii. Din fericire am dat numai peste oameni de bine si am primit numai sfaturi bune. :wacko: .
Maine sper sa am timp sa lucrez la Guppy si o sa pun niste poze mai clare. Si cu planorul cel mic daca intereseaza pe cineva.
0

#16 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 08:08 PM

Asteptam poze....si nu numai eu...
0

#17 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3621
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 04 July 2012 - 09:02 PM

Poze, poze, poze Cata ca is curios ce ai mai lucrat.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#18 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 July 2012 - 05:40 AM

Vezi postareacatamures, la 04 July 2012 - 01:27 PM, a spus:

pentru ca lipesc hartia pe balsa pentru decupare si apoi nu mai pierd timpul sa o curat ca lumea

frate - imprimanta laser si acetona!...si nu mai lipesti nimica!..plus, desenul se transfera pe placa, si nu mai e nevoie sa cureti totul...
0

#19 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 July 2012 - 03:55 PM

Trebuie sa incerc varianta. Lipesc hartia pe balsa pentru ca am imprimanta ink. La Guppy n-am mai facut nimic pentru ca m-a topit caldura asta infernala :drinks: . Nici sa zbor n-am iesit .
0

#20 Useril este offline   rotax 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 15-May 12
  • Interests:zbor 1-1,aeromodelism

Postat 10 August 2012 - 09:51 AM

salut,,ai disponibil planul pt guppy ?sunt interesat sa-l fac si eu.
0

#21 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 August 2012 - 12:31 PM

Salut rotax. Am planul dar sunt o gramada de pdf-uri si nu ma lasa sa le atasez aici ca cica sunt prea mari. Le trimit pe mail-ul din profilul tau. Planurile le am de la Guppy 1 si de la Guppy Hotliner. :clapping:

Aceasta postare a fost editata de catamures: 10 August 2012 - 12:33 PM

0

#22 Useril este offline   rotax 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 15-May 12
  • Interests:zbor 1-1,aeromodelism

Postat 10 August 2012 - 01:01 PM

am primit,multumesc mult.
0

#23 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2012 - 01:33 PM

a zburat?
0

#24 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 August 2012 - 08:58 AM

Vezi postarearotax, la 10 August 2012 - 01:01 PM, a spus:

am primit,multumesc mult.

Cu placere .

Vezi postareaMihai_supy, la 10 August 2012 - 01:33 PM, a spus:

a zburat?

Mihai , din pacate nu am mai lucrat aproape nimic la Guppy. Am descoperit ca partea centrala stanga a aripii era torsionata rau de tot. La sfatul lui casper20 am udat-o si am "rastignit-o" pe o scandura dreapta dupa care am lasat-o sa se usuce in pivnita o saptamana( acolo nu cald si e si uscat). Din fericire si-a revenit,din nefericire fasiile de balsa de 1mm de la bordul de atac s-au ondulat un pic. Avand in vedere ca nu sunt in stare sa fac o aripa dreapta :angry: m-am hotarat sa fac aripa cu eleroane. Urechile fiind deja facute trebuie sa le pun cumva eleroane( nu vreau sa fac alte urechi, cele de la Hotliner). Din cauza caldurii nu am mai facut nimic, nici macar la zbor nu am mai iesit.
0

#25 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 August 2012 - 05:58 PM

..pai incearca sa-i construiesti aripa pe o placa de polistiren de 10 cm grosime. O desprinzi de pe placa numai atunci cand nu mai poti lipi nimica la ea.

Eu asa am facut aripa. Asa le construiesc pe toate. Nu prea au cum sa se torsioneze daca o fixezi bine.
Am inceput asa:
Fisier atasat  IMAGE_00080.jpg (164.03K)
Number of downloads: 67

Ultima poza pe care o am (aripa era aproape gata):
Fisier atasat  IMAGE_00114.jpg (175.48K)
Number of downloads: 78

Cel mai greu a fost realizarea torsiunii aripii. Ei i-am ridicat BF cu 5mm la varful aripii.
Placa de polistiren are fix 100 cm lungime. Balsa mai lunga nu am gasit. Asa ca, deocamdata nu am avut tronsoane mai mari de 100 cm.

PS - e un planor excelent. Motorizat cum trebuie urca racheta. (eu l-am motorizat cu un vechi motor de Cessna 148, din ala de merge doar cu 2S, si o elice 9x6. Pana la urma a vazut si 3S si uite asa era sa ma bag la S8 la concurs). De planat - ei bine mie mi-a reaprins dragostea de planoare. Daca vreodata o sa-l mai fac, o sa-i fac aripa putin mai lunga, si voi face varianta poliedrala, eventual cu flaps, pentru aterizari pe terenuri limitate. Cuvantul de ordine aici trebuie sa fie - USOR

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 11 August 2012 - 05:59 PM

0

#26 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 August 2012 - 09:21 PM

Aripa e deja construita si partea centrala deja lipita, la fel si urechile aripii. Alta nu mai fac. Tocmai din cauza torsiunilor( si cele dorite si cele nedorite ;) ) vreau sa modific urechile, sa le tai si sa le pun eleroane, si le voi lipi de partea centrala drept, fara diedru. Aripa va avea numai diedrul de la mijloc.
0

#27 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 September 2012 - 09:10 PM

Va salut pe toti :yahoo:. Am mai lucrat si eu cate ceva. Pana la urma am lasat aripa fara eleroane. Maine sper sa il inaugurez daca primesc elice. Fuselajul nu l-am infoliat pentru ca vreau sa-l mai rotunjesc. Greutate gata de zbor aproape 500 grame,depinde de elice.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  GUPPY.JPG (254.97K)
    Number of downloads: 89

0

#28 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 28 September 2012 - 02:54 PM

Arată foarte bine în poză. Să-l zbori cu plăcere şi să te bucuri de el.
Sultan Eduard
0

#29 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 28 September 2012 - 03:23 PM

bebelusul face o treaba super ;) Dar as fi pastrat eleroanele.
0

#30 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 September 2012 - 03:23 PM

Mersi mult la toti. Mai am mult pana ajung la nivelul celor de aici dar orice lauda sau critica ma bucura. Acum, o problema( si criticile) ;) . Stabilizatorul orizontal este, in partea dreapta,inclinat in jos. Vreo idee de remediere ? Sau sa incerc sa-l zbor asa ?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de catamures: 28 September 2012 - 03:25 PM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro