Modelism - RHC Forum: motoplanor 2m - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

motoplanor 2m

#121 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 11 September 2012 - 08:23 PM

omul face si chetii muuulllt mai mari - si se vede in spatele planorului!!!

si mai face ceva...ce-mi place mie...

Fisier atasat  CIMG1460.jpg (211.38K)
Number of downloads: 137

Inca una:
Fisier atasat  CIMG1459.jpg (205.43K)
Number of downloads: 140

PS:
Asteptam pretul pentru fibra si carbon.
Cred ca am fi cativa pe aici interesati!
0

#122 Userul este online   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 11 September 2012 - 08:32 PM

Multumesc Mihai, al meu e planorul de F3B constuit in 1995 si reparat e singurul pe care il mai am izboara super (dupa mine dar eu sunt ramas mult in urma cu aeromodelismul), da o sa mai fac si altele promit un pic mai la moda decat asta
Ciao Sorin
0

#123 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 September 2012 - 08:45 PM

am reusit sa fac si un filmulet. 8 minute de zbor cu "racheta". Zboara cu viteza cam mare. Suiera superb. Cursele la eleroane, initial au fost prea mari. Spoilerele (eleroanele rifdicate la 45 de grade) au efect mare. Flapsurile scad viteza destul de mult (eleroanele coborate cam 45 de grade). Cred ca la panta ar fi excelent.

Ziua a fost foarte turbulenta, cu termica multa, de cele mai multe ori violenta. Volare am zis ca se rupe pur si simplu...uraca de-a dreptul violent.

http://youtu.be/YyEDlCrcAlM
0

#124 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 September 2012 - 08:58 PM

Cel mai tare la modelele astea imi place cum flexeaza aripile in zbor. Foarte scale. Cat timp nu il angajezi la aterizare (si nu il lansezi prea moale) o sa aibe viata lunga.

Vezi postareaMihai_supy, la 11 September 2012 - 08:45 PM, a spus:

am reusit sa fac si un filmulet. 8 minute de zbor cu "racheta". Zboara cu viteza cam mare. Suiera superb. Cursele la eleroane, initial au fost prea mari. Spoilerele (eleroanele rifdicate la 45 de grade) au efect mare. Flapsurile scad viteza destul de mult (eleroanele coborate cam 45 de grade). Cred ca la panta ar fi excelent.

Ziua a fost foarte turbulenta, cu termica multa, de cele mai multe ori violenta. Volare am zis ca se rupe pur si simplu...uraca de-a dreptul violent.

http://youtu.be/YyEDlCrcAlM

0

#125 Useril este offline   ALEX2007_BZ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 395
  • Inregistrat: 07-February 08

Postat 11 September 2012 - 09:05 PM

Asa e mai bine ?
Fisier atasat  Fotografie0467 (Medium).jpg (199.45K)
Number of downloads: 87
Orice poate zbura..............DACA II PUI UN MOTOR DESTUL DE MARE
0

#126 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 September 2012 - 09:15 PM

Clar e mai bine.

...ce ma surprinde totusi e viteza destul de mare a modleului. Probabil dupa ce ma voi obisnui cu el o sa fiu mai incantat de model. Deocamdata, doar mi s-a parut vitezist. Stabil la viteza. In viraje stranse - se angajeaza. In rest un model ok. Maine, daca va fi vant, o sa-l incerc si la panta.

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 11 September 2012 - 09:16 PM

0

#127 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 September 2012 - 09:17 PM

Vezi postareastiganas, la 11 September 2012 - 08:58 PM, a spus:

Cat timp nu il angajezi la aterizare (si nu il lansezi prea moale) o sa aibe viata lunga.

E ca un tanc..va avea viata lunga. Daca nu il voi mai zbura, probabil il voi da altcuiva, sau va impodobi biroul meu de la serviciu. Arata bestial. Mie imi place forma la nebunie.
0

#128 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2077
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 12 September 2012 - 03:17 PM

Până la urmă n-au fost veşti proaste. Zboruri line.
Sultan Eduard
0

#129 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2012 - 03:43 PM

Vezi postareaedisultan, la 12 September 2012 - 03:17 PM, a spus:

Până la urmă n-au fost veşti proaste. Zboruri line.

Vesti proaste?....zboara excelent. Suiera superb. Asta dimieata, l-am dus la panta...Pacat ca vantul a fost slabut, dar clar asta e planor de panta....Cred ca pe vant tare si o panta buna e de neegalat!!! Pentru termica la joasa inaltime - viteza e prea mare si trece prin ea fara sa o simta...La inaltime - peste 100 de m, unde termica e mai larga...merge. Mai greu e cu aratatul termicii, avand viteza mare e insesizabil. Am intrat in termica (un stol de pasari spiraland) dar nu am putut strange virajul atat de tare, si mai mult - cand a intrat in stolul ala - au fugit toate pasaricile (prigorii parca se numesc). Avea tendinta de urcare, dar iesea repede de tot din zona activa a termicii. Poate termica aia era mai stramta...

Marea mea problema e ca am doar un singur acumulator pentru el, si nici ala nu e al meu. Motorizarea e de imprumutat, si e mare si fomista..dar..."Calul de dinti nu se cauta la...oo"..(adaptat de mine proverbu' asta). Pana mai pfacem o comanda la HK, o sa-l mai zbor cu motorizarea asta. I-am pus pale mai mici, si parca nu mai incalzeste asa tare acumulatorul. Vedem la camp, caci la deal nu a fost nevoie decat de cateva secunde la lansare...
Deocamdata nici con nu are...dar va avea cat de curand...
0

#130 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 12 September 2012 - 06:20 PM

Asta inseamna sa-l zbori asa cum a fost gandit. Pe fratele lui mai mare, Condor Magic de 3m, Borian il zboara in termica de nu se poate.

A adevarat ca la inceput nu a mers deloc dar cu timpul a inceput sa-l cunoasca bine, l-a bibilit, l-a mai busit...

Vezi postareaMihai_supy, la 12 September 2012 - 03:43 PM, a spus:

Vesti proaste?....zboara excelent. Suiera superb. Asta dimieata, l-am dus la panta...Pacat ca vantul a fost slabut, dar clar asta e planor de panta.

0

#131 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2012 - 08:03 PM

De fapt cred că nu m-am făcut bine înţeles, mă bucur nespus că eşti mulţumit de planor. Cu timpul aşa cum spunea cineva vă veţi cunoaşte mai bine şi lucrurile vor fi excelente. Oricum, din punctul meu de vedere este un model frumos. Zboruri line.
Sultan Eduard
0

#132 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 September 2012 - 02:51 PM

Se pare ca nu prea e de mine. L-am mai zburat o data. Cu elice mai mica (12x6,5) dar parca se angajeaza prea tare in urcare - ma rog - are tendinta de cabraj (unghiul motorului e nereglat - l-am pus pur si simplu). Ce e mai nasol, ca la al doilea zbor al zilei, cam pe la 5 m in zbor orizontal, brusc nu a mai raspuns la comenzi. Contactul cu soluil a fost cu varful unei aripi - care a sarit de la locul ei (nu stiam ca-s demontabile). Cel mai mult au avut de suferit piloti mei - care s-au cam inghesuit in botul carlingii - si mai mult - unul si-a pierdut capul. (si eu de draci). Directia a iesit cu suportul ei cu tot din fuselajul de fibra.
Cel mai tare ma-m ofticat ca s-a belit ESC-ul de 50 A. si nu era al meu.

Concluzia finala - nu imi place. Are viteza mare, suiera frumos - dar pentru ca zbor la campie - nu merge.

Fie il dau fie o sa-mi impodobeasca biroul caci el arata superb ca macheta.

PS - dupa un mic "drifting" aeromodelistic ajung din nou la concluzia ca tot modelele construite de mine imi plac mai mult. De Manta nu reusesc sa ma plictisesc deloc. Iar de Guppy - chiar imi este dor. Cred, din ce in ce mai mult ca o sa ma apuc de construit din nou...! ca tot se cam strica vremea de zbor de acuma.
0

#133 Userul este online   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2012 - 06:47 PM

Pana la urma te-ai hotart sa-l dai, dupa mine e un planor fromos te obisnuiai cu el.
Ciao Sorin
0

#134 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:22 PM

..nu sunt hotarat sa dau nimica.
Cel mai tare ma doare cand le vad intr-o cutie!...nu acolo e locul lor. Locul lor e pe Cer!!!.

DG-ul a intrat de azi intr-o RK, si va fi pregatit pentru intalnirea de la Brasov. Nu cred ca exista o panta mai buna in tara asta decat Lempesul. (si asta o spun pilotii de IS nu eu). A primit un regulator mai mic (30A) dar si o elice mult mai mica (10x6) si sper sa-l duca. Pana la urma merg la panta, si acolo motorul ...de fapt are doar un con cu doua pale. Mi-e frica totusi ca o sa se prajeasca ESC-ul ala imediat, dar nu am nici un BEC disponibil, iar modelul se echilibreaza cu 3S 2200mah, si cu motorul montat. Sper doar sa bata vantul tare de tot, sa-l vad ce poate.
(a mai zburat o iesire la panta, dar vantul a fost slabut si oblic pe panta, si abia daca putea sta in zbor orizontal, si asta aproape de panta. La 2,6m si doua kile, cam 50Km/h nu ma simt foarte bine la dou metrii de panta (panta aia are cam 30 de grade inclinare). Da suiera frumos tare..si asta...face totul.

Ps - pana la urma, modelul, daca va scapa dupa intalnirea le la Brasov, isi va lua locul pe tavanul biroului meu de la serviciu. Arata bestial, si cred ca rolul de macheta statica...ii va prinde bine.

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 02 October 2012 - 06:47 PM, a spus:

Pana la urma te-ai hotart sa-l dai, dupa mine e un planor fromos te obisnuiai cu el.
Ciao Sorin

daca-mi faci un fuselaj ca cel care mi l-ai aratat in poza aia...cred ca ti-l fac cadou!!!
0

#135 Useril este offline   Ratza 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 23-November 11

Postat 04 October 2012 - 11:52 PM

Incerc sa ma alaturi si eu topicului cu proiectul meu "Planor HOMEMADE" 2000mm, desigur daca nu se supara nimeni. Am inceput lucrarile am facut aripa 2000mm(doar 50% sa spunem inca trebuie profilata, are tija de lemn de fag 8mm diametru) voi incerca sa fac si fuselajul, acum poate sa imi spuna cineva raportul dintre fuselaj si anverngura aripi? si cat de mare trebuie sa fie stabilizatorul la anv de 2000mm?(T tail).
Stima!
Planorul va avea forma ca discusul lui mihai.(sper) ;)
PS: Sper ca nu am suparat pe nimeni. :)
0

#136 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 06:02 AM

Pentru inspiraţie, iată un plan de planor cu anvergura de 2,31m, poţi folosi cu încredere proporţiile pentru modelul tău.
Ne întrebi de lungimea fuzelajului funcţie de anvergură, de fapt fungimea acestuia depinde de mai mulţi factori. Unul dintre aceştia este profunzimea aripii.
La aripa ta de 2m care este aceasta? De curiozitate... ce profil utilizezi?
Spor la treabă...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 05 October 2012 - 06:03 AM

Sultan Eduard
0

#137 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 05 October 2012 - 02:37 PM

Vezi postareaRatza, la 04 October 2012 - 11:52 PM, a spus:

Incerc sa ma alaturi si eu topicului cu proiectul meu "Planor HOMEMADE" 2000mm, desigur daca nu se supara nimeni. Am inceput lucrarile am facut aripa 2000mm(doar 50% sa spunem inca trebuie profilata, are tija de lemn de fag 8mm diametru) voi incerca sa fac si fuselajul, acum poate sa imi spuna cineva raportul dintre fuselaj si anverngura aripi? si cat de mare trebuie sa fie stabilizatorul la anv de 2000mm?(T tail).
Stima!
Planorul va avea forma ca discusul lui mihai.(sper) :good:
PS: Sper ca nu am suparat pe nimeni. :rolleyes:

Si eu lucrez l aun proiect similar si folosesc plnul lui Aegea a lui Mark Drella. Poti gasi aici
Dimensiuni profile etc.
http://www.charlesri...ela_aegea2m.htm
Eu folosesc platforma aripii si am facut fuselajul si ampenajul meu la el dar am pastrat pproportia.

Aceasta postare a fost editata de F2B: 05 October 2012 - 02:37 PM

0

#138 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 02:40 PM

Planorul Meu de 2M. va fi urmatorul proiect.

Fisiere atasate

0

#139 Useril este offline   Ratza 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 23-November 11

Postat 05 October 2012 - 03:31 PM

Vezi postareaedisultan, la 05 October 2012 - 06:02 AM, a spus:

Pentru inspiraţie, iată un plan de planor cu anvergura de 2,31m, poţi folosi cu încredere proporţiile pentru modelul tău.
Ne întrebi de lungimea fuzelajului funcţie de anvergură, de fapt fungimea acestuia depinde de mai mulţi factori. Unul dintre aceştia este profunzimea aripii.
La aripa ta de 2m care este aceasta? De curiozitate... ce profil utilizezi?
Spor la treabă...

Inca nu m-am gandit bine la un profil dar eu ziceam sa folosesc un profil semi simetric.Profunzimea aripi? Habar nam(nu stiu ce inseamna :good: ), sunt nou spun si eu ce stiu : Lungime 2000mm , latime 100mm, grosime(neprofilata) 400mm.
Stima :rolleyes:

PS: Din cate observ am facut proportile cam anapoda(ochiometrul asta...)

Aceasta postare a fost editata de Ratza: 05 October 2012 - 03:35 PM

0

#140 Userul este online   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 08:09 PM

Acest planor o fi zburand bine dar e urat lucrat, se vede de la o posta ca e de amator,se putea mult mai bine.

Ciao Sorin
0

#141 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 October 2012 - 08:20 PM

Sorin, ai auzit de Mark Drela ?

http://web.mit.edu/a.../2006drela.html

un amator

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 05 October 2012 - 08:09 PM, a spus:

Acest planor o fi zburand bine dar e urat lucrat, se vede de la o posta ca e de amator,se putea mult mai bine.

Ciao Sorin

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 05 October 2012 - 08:26 PM

0

#142 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 08:38 PM

La baza paginii de pe Web este o fila PDF cu plan si dimensiuni profile etc.
0

#143 Userul este online   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 08:42 PM

Stefan stii bine ca sunt mult ramas in urma cu aeromodelismul dar lucratura la planorul ala e de amator .
Nu zic ca sa ma laud dar ce fac eu e mult peste calitatea lui . Adevarul e ca nu am mai facut aeromodele (din compozite)de mult dar daca le voi mai face (si ma bate gandul sa fac vreo 2 tipuri diferite de fuselaje) nu se va putea baga de vina la lucratura.
Pai pana nu de mult faceam cazi de baie de LUX costa 25000 de Euro una,doua zeci si cinci de mii de euro, iti dai seama cum erau de finisate si lucrate?
Acuma fac piese de fibra pentru ultrausoare si ultrausoare dar sunt net superioare ca lucratura nemtii nu au ce sa-mi bage de vina si mai zboara si bine
Te invit la mine la uzina de avioane sa vezi,nu degeaba fac avione ultrausoare pentru o firma germana.
Asta nu insemna ca tipul nu e bun dar le fusereste.
As vrea sa fac mult mai mult dar din pacate timpul nu-mi permite

Ciao Sorin
0

#144 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 October 2012 - 08:50 PM

Multam de invitatie, vreau sa vin si sa ne cunoastem. Mi-ar face mare placere.

Dar lasa-l pe Drela in pace, el nu face modele pentru vanzare. Sanse mari sunt ca la proiectarea ultrusoareler ce le construiesti sa fie chestii gandite de Drela.

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 05 October 2012 - 08:42 PM, a spus:

Te invit la mine la uzina de avioane sa vezi,nu degeaba fac avione ultrausoare pentru o firma germana.
Ciao Sorin

0

#145 Userul este online   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 09:35 PM

Stefan nu am nimic cu Drela nici nu m-am uitat la text ci doar la lucratura,repet poate fi bun la proiectare, dar in ziua de azi CA SA SE VANDA ASPECTUL COMERCIAL CONTEAZA ENORM.
Nu cred ca poti sa ma contrazici, da te astept sa vii cand vrei tu sau alti aeromodelisti pe la mine,asta nu inseamna ca eu sunt CEL MAI BUN DIN LUME dar ma straduiesc SA FIU BUN IN CEEA CE FAC, repet am ramas mult in urma la aeromdelism dar sigur as putea recupera daca as avea niste colaboratori tehnici buni.
Maine dimineata ma duc la Caransebes sa-mi zbor (prima data dupa o revizie generala)avionul Pietenpol Air Camper scara 1 : 1 construit in 1996 si remotorizat recent cu un motor Teledyne Continental C85-12 (motor fabricat in 09.09.1948 si refacut cu piese originale in zero ore de mine, elice Sensenich fabricata in 1946 si restaurata de mine) si sa ma dau cu FP 100 prin hangar(asta nu l-am facut eu)

Ciao Sorin
0

#146 Userul este online   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2012 - 10:22 PM

Dar lasa-l pe Drela in pace, el nu face modele pentru vanzare. Sanse mari sunt ca la proiectarea ultrusoareler ce le construiesti sa fie chestii gandite de Drela.

Nu stiu daca Drela se ocupa de ultrusoare dar eu ma ocup de ele din 1995 si nu cred ca am nevoie de chestii gandite de el.
Ca de atunci eu tot gandesc de multe ori si in somn, ma culc seara (cu tema de proiectare si ma concentrez) cu ceva ce ce trebuie sa inventez si dimineata ma trezesc cu raspunsul (solutia) pe cuvant ca mi s-a intamplat de multe ori,poate nu-ti vine sa crezi dar asa e.Nu am sustinut nici o data ca sunt normal. Sau ma trezes noaptea si nu adorm pana nu gasesc solutia.Si culmea ma scol odihnit si bucuros ca am rezolvat problema.Probabil pentru ca fac ce fac cu multa pasiune pentru zbor..
Ma gandesc ca ar fi o tema de proiectare sa gasesc numerele de la LOTO care se vor extrage in weekendul urmator, da dracu stie de ce dar nu ma pot concentra seara la tema asta.

Ciao Sorin
0

#147 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 02:45 PM

cum am redescoperit sandoul, topicul motoplanorului de 2m nu se mai justifica...desi nu se stie cand ma iau pana la urma de unul mai mare decat ce am acuma...
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

24 useri citesc topicul
0 membri, 24 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro