Postat 27 June 2012 - 08:44 PM
Salutare,
am aşteptat o vreme , poate vine cineva să dea mai multe detalii dar cum nimeni nu se înghesuie , le voi da eu.
Modele participante :
-de la Nan Models - Xperience Pro şi Shadow - modele mai vechi cu ceva experienţă obţinută prin Turcia şi Franţa , pe la campionate , greu încercate în toate condiţiile meteo de zbor , depăşite în ziua de azi de alte modele mai performante de la Nan;
-de la Jaro Muler - Escape - un model şi el mai vechiuţ dar cu caracteristici de zbor deosebite şi într-o formă tehnică bună;
-de la noi , prin eforturi proprii(vezi Vali şi Thomas) - Sharon Pro - modele deasemenea mai vechi dar în bune condiţii .
S-au tras trei manşe , datorită furtunii care ne stătea în coastă .
Cu ajutorul bazei materiale pe care am deţinut-o am reuşit să tragem pe trei linii în cadrul fiecărei manşe (trei concurenţi odată), mulţumită trăgătorilor care după un instructaj sumar au dat tot ce au putut în condiţiile date (le suntem datori cu o ladă cu bere).
Condiţiile de zbor deosebite : vînt slab , vizibilitate foarte bună , atmosferă calmă fără turbulenţe , termică din plin , nu foarte puternică dar constantă şi un pic disipată ce a solicitat la maxim calităţile concurenţilor .
Concurenţii bine motivaţi , cu mai multă dar şi cu mai puţină experienţă(de la caz la caz) dar cu o dorinţa de a învăţa repede .
Decolări destul de bunicele (asta pînă s-a schimbat direcţia vîntului), o bună sincronizare cu trăgătorii , zboruri de 5 la aproape 10 minute , aterizări mai greoaie pentru unii dar nu s-a înregistrat nici un crash.
La final şi-a spus cuvântul experienţa , antrenamentul ,cunoaşterea şi pregătirea modelului şi a termicilor şi poate a zonei de zbor .
Mulţumim din plin tuturor participanţilor , indiferent de experienţă şi vechime în categoria F3J , vă aşteptăm oricând la Braşov şi vă stăm la dispoziţie pentru revigorarea acestei categorii .
Mulţumim gazdelor şi organizatorilor care au făcut tot ce era posibil pentru ca acest concurs să se desfăşoare în cele mai bune condiţii .
Rog cei care au făcut ceva foto să-mi întărească spusele .
Termica să fie cu voi !!!!
Cristi.