Modelism - RHC Forum: Campionat National F3B-F3J - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Campionat National F3B-F3J Brasov Sanpetru

#1 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 June 2012 - 05:04 PM

In preioada 21-24 iunie 2012 a avut loc Campionatul National categoriile F3B F3J
mai jos sunt cateva detalii de azi de la concurs:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _MG_4016.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4034.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4048.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4051.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4053.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4066.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4072.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4073.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4074.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4077.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4097.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4100.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4104.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4110.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4112.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4121.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4122.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4123.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4124.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4132.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4135.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4138.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4145.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4148.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4162.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4215.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4224.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4259.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4271.jpg

Aceasta postare a fost editata de Avi: 23 June 2012 - 05:04 PM

0

#2 Useril este offline   cristanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 30-December 08

Postat 23 June 2012 - 06:16 PM

Cîteva impresii după concurs , cît e cald subiectul :
- spre deosebire de alte campionate anterioare cînd doar Braşovul , Ploieştiul şi Deva ţineau steagul sus categoriilor F3B şiF3J , de data asta am avut o surpriză deosebit de plăcută - alţi concurenţi care şi-au făcut intrarea atunci cînd tocmai ajunsesem la concluzia că ambele categorii sunt destinate dispariţiei;
- majoritatea concurenţilor cu modele din fibră , unele mai vechi şi mai reparate pe ici pe colo, dar dedicate categoriei şi cu un entuziasm molipsitor ce nu am mai întîlnit în ultimii ani ;
- toţi concurenţii cu un apetit imens de a învăţa şi de a zbura cît mai mult , de a se perfecţiona , avizi de informaţii noi ;

Personal mă bucur nespus că încă nu am rămas printre ultimii care închid uşa categoriilor F3B şi F3J în România şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au participat, sper ca microbul F3J-ului să vă acapareze din ce în ce mai mult şi mai profund.
Aştept şi alte impresii.
0

#3 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 23 June 2012 - 07:22 PM

Da, am venit de la AT-Iasi si de la CS-Aerostar divizia Bukale.
Da, ne place.

Io am mers foarte prost, dupa o noapte de lucru la avion cu finalizare la 03:30 (la fel de prost as fi mers si dupa odihna).
Situatia s-a imbunatatit oarecum de la zbor la zbor, dar nu pot spera la foarte mult.

Asa ca sper sa merg acolo de cat mai multe ori.

Organizatorii au pus la dispozitie troliurile si ceva tragatori, ceea ce e fantastic, pentru niste disperati care nu au decat avion.
Am trasi noi la unii, au tras si altii la noi...

La mai mare!
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#4 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 24 June 2012 - 02:16 PM

Mai am de rezolvat doua trei probleme tehnice la aeroplan si sper sa fie ceva mai bine. Am primit de la constructor un ampenaj nou, mai usor. Trebuie sa repar prinderea aripii care a cedat in prima mansa, dar care cu un surub nou si niste saibe mari s-a reparat suficient pentru concurs.

Oricum, nu o sa ma pot lupta cu cei care au modele de la NAN si care exerseaza decent, dar imi place ideea de F3J si de a merge la Brasov.
N-am reusit sa urc foarte bine, dar mai trebuie exersat.
Modelul se angajaza foarte usor si l-am scapat in vrie de cateva ori, ca si Matica de altfel.

Atata am reusit sa filmez.

Pozele puse de Catalin sunt foarte relevante, multumim dusmanilor si mai venim!
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#5 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 21-February 08

Postat 24 June 2012 - 04:37 PM

Salutare,

Echipa de la Iasi a ajuns cu bine inapoi la ... Iasi.
Participant pentru prima data la F3J sunt inca sub efectul impresiilor placute.
Nu cred c-am apucat sa le multumesc pe masura concurentilor care - dupa o zi de tras la F3B - au gasit timp si energie sa explice unui ageamiu - adica mie - cum se lanseaza la mosor, ce trebuie si mai ales ce nu trebuie facut cu un model de F3J. Si-au pos la dispozitie echipamentele pentru antrenamente si pentru lansarile din concursul de a doua zi. Domnilor, jos palaria.

Un mare plus pentru Aerodromul Sanpetru. Pozitionarea geografica (adica la fel de departe de toata lumea) precum si facilitatile existente pe teren il recomanda pentru organizarea Campionatelor Nationale / competitiilor de interes national. Nu vad ce poate sa fie mai placut dupa o zi de zbor decat sa zaci la umbra si sa admiri privelistea oferita de dealul Lempes. Eu unul astept deja urmatoarea competitie de acolo.

Ganduri bune,
mack
"Anyone who's not interested in model airplanes must have a screw loose somewhere"
Paul MacCready
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 24 June 2012 - 05:06 PM

Din pacate nu am fost anul acesta in vizita (si nici la aeropower). Mai multe detalii plicticoase: cine cu ce a participat, care au fost rezultatele, cum au mers mansele si altele la fel ar fi super. Aparent au fost un numar de participanti nou-nouti, excelent. Mai multe poze si filme sunt binevenite.
0

#7 Useril este offline   cristanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 30-December 08

Postat 27 June 2012 - 08:44 PM

Salutare,
am aşteptat o vreme , poate vine cineva să dea mai multe detalii dar cum nimeni nu se înghesuie , le voi da eu.
Modele participante :
-de la Nan Models - Xperience Pro şi Shadow - modele mai vechi cu ceva experienţă obţinută prin Turcia şi Franţa , pe la campionate , greu încercate în toate condiţiile meteo de zbor , depăşite în ziua de azi de alte modele mai performante de la Nan;
-de la Jaro Muler - Escape - un model şi el mai vechiuţ dar cu caracteristici de zbor deosebite şi într-o formă tehnică bună;
-de la noi , prin eforturi proprii(vezi Vali şi Thomas) - Sharon Pro - modele deasemenea mai vechi dar în bune condiţii .
S-au tras trei manşe , datorită furtunii care ne stătea în coastă .
Cu ajutorul bazei materiale pe care am deţinut-o am reuşit să tragem pe trei linii în cadrul fiecărei manşe (trei concurenţi odată), mulţumită trăgătorilor care după un instructaj sumar au dat tot ce au putut în condiţiile date (le suntem datori cu o ladă cu bere).
Condiţiile de zbor deosebite : vînt slab , vizibilitate foarte bună , atmosferă calmă fără turbulenţe , termică din plin , nu foarte puternică dar constantă şi un pic disipată ce a solicitat la maxim calităţile concurenţilor .
Concurenţii bine motivaţi , cu mai multă dar şi cu mai puţină experienţă(de la caz la caz) dar cu o dorinţa de a învăţa repede .
Decolări destul de bunicele (asta pînă s-a schimbat direcţia vîntului), o bună sincronizare cu trăgătorii , zboruri de 5 la aproape 10 minute , aterizări mai greoaie pentru unii dar nu s-a înregistrat nici un crash.
La final şi-a spus cuvântul experienţa , antrenamentul ,cunoaşterea şi pregătirea modelului şi a termicilor şi poate a zonei de zbor .
Mulţumim din plin tuturor participanţilor , indiferent de experienţă şi vechime în categoria F3J , vă aşteptăm oricând la Braşov şi vă stăm la dispoziţie pentru revigorarea acestei categorii .
Mulţumim gazdelor şi organizatorilor care au făcut tot ce era posibil pentru ca acest concurs să se desfăşoare în cele mai bune condiţii .
Rog cei care au făcut ceva foto să-mi întărească spusele .
Termica să fie cu voi !!!!
Cristi.
0

#8 Useril este offline   mack_ro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 21-February 08

Postat 28 June 2012 - 04:21 PM

Salutare,

Rezultatele au fost afisate pe site-ul FRMd:

F3B http://www.frmd.ro/A...tionale/F3B.htm

F3J http://www.frmd.ro/A...tionale/F3J.htm

Ganduri bune,
mack_ro
"Anyone who's not interested in model airplanes must have a screw loose somewhere"
Paul MacCready
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro