Modelism - RHC Forum: Cum ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cum ? Telemetrie pt. accu receptie-Hitec Optic 6

#1 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 12 June 2012 - 07:44 PM

Am o intrebare,

In detaliile tehnice ale Tx-ului Hitec Optic 6 scrie:
In acest pachet binecunoscutul Optic 6 este livrat cu noul modul Spectra24. Pe langa avantajele bine cunoscute ale functionarii in banda de 2.4 GHz noul sistem AFHSS creat de Hitec este prevazut cu functie de telemetrie, asigurand avertizarea pilotului inainte de descarcarea bateriei de pe model.

Am un sistem format din:
Ubec de la Hobbywing de 8 A , alimentat de un Lipo 2s 2200mA 40c, conectat(ubec-ul) in mufa batt/ch7 la un receptor Optima 7.

Intrebarea e,daca si cum, in Tx se poate sa verific sau sa fiu avertizat de descarcarea bateriei de la receptie?

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 12 June 2012 - 07:46 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 June 2012 - 09:05 PM

Trebuie facuta o conexiune intre mufa SPC a receptorului si acumulatorul de receptie.
Prin mufa SPC se va face masurarea tensiunii care o doresti, si, in acelasi timp o a doua alimentare de rezerva a receptorului in cazul in care curentul consumat de servo-uri depaseste scurt timp posibilitatile BEC-ului.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 13 June 2012 - 07:23 PM

Vezi postarearenatoa, la 12 June 2012 - 09:05 PM, a spus:

Trebuie facuta o conexiune intre mufa SPC a receptorului si acumulatorul de receptie.
Prin mufa SPC se va face masurarea tensiunii care o doresti, si, in acelasi timp o a doua alimentare de rezerva a receptorului in cazul in care curentul consumat de servo-uri depaseste scurt timp posibilitatile BEC-ului.

Deci Ubec-ul Hobbywing 8A e dotat cu doua mufe din care una am cuplat in canalul batt/ch7 al receptorului.Inseamna ca cealalta mufa am sa o cuplez la mufa SPC?.
Si urmatorul pas?

Mersi de primele indicatii.
Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 June 2012 - 07:41 PM

Mai departe... nimic :(
Am observat prea tarziu ca ai Optic 6.
La acesta nu ai optiuni de avertizare la scaderea tensiunii pe SPC, numai Aurora are asa ceva.
Mai clar, nu poti monitoriza tensiunea pack-ului inainte de BEC, ci numai tensiunea receptorului.
Probabil ca a fost gandita pe stilul vechi, cu alimentare directa din pack-uri NiMh.
Imi pare rau...

Poate ca ... tot raul spre bine :drinks: este un bun motiv sa treci pe doua elemente LiFePo4, fara nici un UBEC.
Asa ai avea si monitorizarea bateriei.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#5 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 14 June 2012 - 06:54 PM

Optic 6 masoara tensiunea pe receptor dar si legatura radio. Asta este telemetria " basic " la Optic 6.

P.s: nu mai stiu la ce voltaj e facuta sa tipe. Modulul din statie scoate anumite avertizari acustice dar si optice.

Aceasta postare a fost editata de Porumbeu: 14 June 2012 - 06:55 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro