Zeus, la 17 March 2016 - 01:37 PM, a spus:
Va salut,
unde gasesc un kit de planor , constructie clasica, minim 1.5m, ceva bun la pret( nu piperat), caut pt un amic un kit de construit, nu pot lua din kituri home made de pe forum pt ca nu sunt complete si cu siguranta isi prinde urechile.
As vrea un kit cat mai ieftin, constructie clasica.
Cu exceptia faptului ca nu pot tipari planuri kiturile facutre de mine sunt COMPLETE, contin :
- piesele de balsa taiate laser
- materiale compozite "prefabricate" (baghete / tije /tuburi de carbon, roving carbon /kevlar)
- materiale compozite "manufacturate" (carbon strips, pod+ boom, d-box, v-mount)
- piese marunte (tije, suruburi, piulite ingropate, etc)
- material de infoliere
E drept ca atunci cand aduni pretul componentelor (mai ales daca vrei d-box de firma si nu manufacturat de mine) incepe sa ajunga in zona 500-600 de lei ...dar la pretul asta nu gasesti decat kituri de balsa + placaj si in nici un caz cu compozite.
Si ce recomanda renatoa de la Hoellein si alti producatori nu au materiale compozite cam de loc (cel mult o platbanda de carbon la lonjeron).
Dar m-am cam lecuit sa scot la vanzare kituri de planoare performante (Element 2m) la preturi modice (100-150 de euro) .... am avut la vanzare inainte de sarbatori si nici o cerere.
Sau poate sunt eu prea modern si pentru mine "constructie clasica" inseaman deja cu ceva compozite (adica balsa + compozite) ....si tu vrei balsa +placaj 100%...
in cazul asta iti recomand Sunbird de 1.6 m de la hobbyking .. e de fapt o varianta la scala mai mica de la Bird of Time.