Modelism - RHC Forum: Cafenea planoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 74 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafenea planoare orice despre planoare

#181 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8322
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 28 July 2013 - 10:20 PM

Despre ce libelule e vorba ?

Vezi postarearenatoa, la 27 July 2013 - 11:27 PM, a spus:

Poate nu va "suna", dar HF, inginerul care l-a realizat este Horia al nostru, cunoscut in modelism pentru Libelulele sale de fibra cu care a umplut tara dupa RR2009.

0

#182 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 01 August 2013 - 10:17 AM

Vreau sa va semnalez un kit de planor cu adevarat istoric, datat 1948, produs in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Daca nu ma insel, petele acelea sa insemne oare ca balsa a putrezit sau a fost atacata de vreo ciuperca ? :unsure:

http://www.ebay.com/...=item3cd3e8ebed

Simpatica nota despre balsa ca material strategic de razboi... :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#183 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 01 August 2013 - 10:31 AM

E mucegai probabil.Sau cel putin asa arata.

Ciao Sorin
0

#184 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 August 2013 - 05:49 PM

Campionatul Mondial F3B live din Germania:

http://www.f3b-wm-2013.de/

valib mi-a dat informatia, merita privit, macar putin.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 05 August 2013 - 05:49 PM

0

#185 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 07 August 2013 - 09:28 AM

Tot încerc să văd dar îmi zice că nu găsește serverul
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#186 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2013 - 07:58 PM

Azi am avut un moment magic... prima termica babana prinsa vreodata, nu adieri in care sa te chinui sa stai, ci un adevarat horn prin care am patrulat pe zeci de metri si nu se arata ca s-ar termina.
Avand telemetria complet instalata, am si putut auzi si vedea "in direct" totul, si sa am o cuantificare mai exacta.
Totul a inceput cand dupa cateva ore de soare a aparut un nor maricel, nu foarte intunecat, nu aducea a furtuna, dar care a acoperit complet soarele. Adierea de 7-8km la ora care suflase pana atunci s-a oprit si era calm total. Tocmai facusem o urcare la 120m, oprisem motorul si facand primele cercuri aud vario-ul ca incepe sa beepaie si nu se mai opreste ! Ma uit pe ecran, deja eram la 160-170m ! Tot ce am facut a fost sa incerc sa raman in acelasi loc, dupa care am inceput sa largesc raza sa vad cat de mare e coloana. Nu am reusit sa ii dau de margini, pentru ca in cateva minute eram deja la 300m si planorul devenise dificil de urmarit. Sotia tipa la mine sa il aduc jos, sa nu il pierd :)
Ceeace am si facut, cu mult regret, ca din aceste clipe magnifice voi ramane doar cu amintiri... nici nu vad cum as fi putut imortaliza totul, era interesat cum ar fi aratat o asemenea ascensiune filmata de la bord...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 31 August 2013 - 07:58 PM

0

#187 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 31 August 2013 - 09:23 PM

:clapping: Exact pentru momente din acestea vreau eu sa pun o camera pe planor. Urca in sus parca cu liftul si frica de al pierde e mare asa ca, il aduc jos si apoi, ciuciu termica.
Din pacate, de cand am vorbit la Rapa Rosie, nici macar sistemul video tx-rx nu l-am cumparat. In buna "traditie" romaneasca vreau ceva ieftin si bun, si stau si ma chiorasc dupa planor (ieftin si bun) :huh:
Spor la termica.
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#188 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2013 - 08:16 AM

Pentru inceput, ai scapa mai rapid si mai ieftin cu o camera care sa filmeze ai apoi savurezi la sol imaginile.
Da o cautare dupa Mobius, este vedeta momentului, nu e scumpa, vreo 60$, si destul de plata ca sa nu afecteze zborul.
0

#189 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 01 September 2013 - 08:17 AM

E magic. Urmatorul OOOHH o sa fie cand o sa urci de la 10-20m pana nu il mai vezi.

Nu stiu daca filmarea de la bord (sau de la sol) o sa aibe vre-un haz. Cel mai simplu device care este si util e un loggor de altitudine precum aceste:

http://www.hobbyking..._Altimeter.html

acasa vezi cum ai zburat si peste asta poti sa te si lauzi pe forum cu ce ai facut. Eu am loggerul incorporat si variometru si am umplut forumul de diagrame.

EDIT:
Statia Taranis are in soft posibilitatea de a inregistra datele de telemetrie (altitudinea) pentru analiza ulterioara ? SJPropo HOTT are chestia asta.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 01 September 2013 - 08:18 AM

0

#190 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2013 - 08:33 AM

Aveam si eu logger pe modul, doar ca nu era cardul la mine.
Si chiar asa, nu as fi postat nici o diagrama, mi se pare impersonala, nu stiu cat transmite altuia, mie nimic.
O clipa mi-a trecut un gand sa ii zic sotiei sa filmeze ecranul la telemetrie, dar si asta mi s-a parut lipsit de substanta.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 01 September 2013 - 08:35 AM

0

#191 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 17 September 2013 - 10:40 PM

Se intampla lucruri stranii la hobbyking.

Au listat (in UK si doar pentru UK) doua planoare de la Arthobby Polonia la pretul lor uzual si lacul pentru aripi dedicat acestor planoare (din care am si eu nevoie :) ). Evident nu spun cine le-a produs dar au pastrat numele si pentru cine le stie e evident de unde sunt.

Planoarele Arthobby sunt cat se poate de departe de oferta uzuala hobbyking (si clientii hobbyking). Ramane de vazut daca e doar un accident sau or sa apara si alte modele si in alte depozite.

Planoarele Arthobby sunt super.
0

#192 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 07:26 AM

Da, UK-ul are acum un statut mai ciudat...
Search-ul normal nu da rezultate de acolo decat daca ai declarata adresa de UK, servo-urile de care va ziceam pagina anterioara nu le poti gasi dupa nici un cuvant cheie daca esti in HK mama, sau in cel european.
Daca vreti sa luam ceva, pot face relay prin cine am eu acolo, nu trimit in RO direct.
Cam mici modelele si cam mari preturile... pt HK :) de gustibus, la 250 euro iau Pulsarul de 2m. Eu cu transparentele :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 18 September 2013 - 07:29 AM

0

#193 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 07:40 AM

Acum despre planoare... ma uitai la cel de 1.7m...
Dezamagit rau... nu ma inspira sistemul de imbinare aripi nici de frica... si placarea cu furnir de plop, la banii aia bagi si tu obechi, ca nu e mult mai scump ca balsa, en gross e chiar ieftin:
Min. Order: 1 Square Meter FOB Price: US $2-5 / Square Meter
Min. Order: 100 Square Meters FOB Price: US $1.05-1.45 / Square Meter
Sincer, nu vad acolo nimic superior planorului de 2.1m luat din Germania pentru Stelica82 cu 50 Euro, are el un topic.
O zbura bine, dar multe zboara bine, mai trebuie si altele sa imi scoata banii din buzunar.
0

#194 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 September 2013 - 08:23 AM

Uita pentru o secunda de hobbyking si arunca un ochi pe:

http://gliders.arthobby.pl/

dupa care arunca un ochi pe rcgroups la planoarele arthobby si pe youtube. O sa vezi ca nu sunt planoare de 50 USD.

A ajuns la mine planorul HighAspect de 3.1m (o sa fac un topic) care costa la producator 320 EUR. Dupa ce deschizi cutia intelegi de ce costa atat.

Dar nici asta nu conteaza; ca e cu plop, balsa sau lemn de brad. In final nu are nici o importanta cum si cu ce e facut, conteaza cum zboara si astea de la arthobby zboara foarte bine in timp ce planoarele de la cmpro sau flyfly zboara naspa.
0

#195 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2013 - 08:56 AM

Stiam firma si site-ul, ce sa faci, chestie de gust, nu suport aspectul de lemn natur la un model :)
Cu zburatul, sunt eu prea prost pilot sa sesizez diferenta, macar sa imi bucure ochiul pe cer.
0

#196 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 September 2013 - 02:00 PM

Se pare ca nu e o intamplare:

Ben 300 points
Hi Gideon, you are correct, these are from our friends at ArtHobby in Poland, these models can only be described as works of art, the finish is just superb! look out for more of the range coming soon.

Ben e angajat HobbyKing (si tot australian)

acum sper sa apara si la depozitul EU, din UK nu putem comanda.

Daca e sa ma iau dupa rcgroups si youtube planoarele arthobby sunt A+, o sa ma lamuresc cand va fi si al meu gata de zbor. Mie imi place lemnul lacuit (si nu imi place deloc folia) trebuie sa cumpar lac pentru al meu, lacul a aparut la hobbyking dar si acesta e numai in UK.

Cred ca oricine poate sesiza diferenta intre un planor bun si unul naspa, mai mult un pilot bun/indemanatic poate sa stoarca si dintr-un planor slab destul de mult, pentru unul mai putin indemanatic (cum sunt si eu) un planor bun ajuta mult, nu degeaba a radianul atat de popular.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 19 September 2013 - 02:00 PM

0

#197 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 04:28 PM

Stefan,

cred ca sunt o sumedenie de lacuri cu care poti lacui, nu trebuie sa-l iei neaparat de la HK.

In alta ordine de idei are cineva habar de ce livreaza asa incet HK? Am o comanda platita de 14 zile si inca nu a plecat de la ei .Mentionez ca nimic nu era pe backorder totul era in stock.Le-am scris si mi-au raspuns sa nu-mi fac griji ca o sa faca tot posibilul!!! asta era acum vreo 5 zile.

Ciao Sorin
0

#198 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 September 2013 - 04:36 PM

Am auzit si pe altii ca se plang, cine stie, poate au facut greva ambalatorii. O sa deschid un topic nou legat de planorul arthobby si acolo voi cere sfaturi.

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 19 September 2013 - 04:28 PM, a spus:

Stefan,

cred ca sunt o sumedenie de lacuri cu care poti lacui, nu trebuie sa-l iei neaparat de la HK.

In alta ordine de idei are cineva habar de ce livreaza asa incet HK? Am o comanda platita de 14 zile si inca nu a plecat de la ei .Mentionez ca nimic nu era pe backorder totul era in stock.Le-am scris si mi-au raspuns sa nu-mi fac griji ca o sa faca tot posibilul!!! asta era acum vreo 5 zile.

Ciao Sorin

0

#199 Useril este offline   L.E.Gall 

• ex Triple Crash
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 02-April 11
  • Interests:navo+aero
    preferate veliere si planoare

Postat 29 September 2013 - 08:28 AM

:hi: Daca este orce despre planoare atunci sa fie . Am in lucru un Spirit 100. Va fii dotat cu flapsuri, am achizitionat acest tip de balamale :http://phoenixmodels.ro/shop/balamale-pentru-flapsuri-p-2829.html. Dilema este ca habar n-am cum se monteaza corect aceste balamale. desi am cautat ,am intrebat, inca nu sint lamurit! Rog frumos colegii de forum care stiu ,eventual s-au intilnit cu acest tip de balamale sa ma indrume si pe mine pt a le monta corect. Multumesc .
L.E.Gall
0

#200 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2013 - 08:45 AM

http://rcplanemods.w...p-hinge-mockup/
0

#201 Useril este offline   L.E.Gall 

• ex Triple Crash
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 02-April 11
  • Interests:navo+aero
    preferate veliere si planoare

Postat 29 September 2013 - 06:38 PM

Vezi postarearenatoa, la 29 September 2013 - 08:45 AM, a spus:

:hi: Multumesc frumos . Acum totul este clar. Excelenta expunerea. :drinks:
L.E.Gall
0

#202 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2013 - 12:25 PM

Asta am primit de la HK in loc de un raspuns pentru faptul ca de 5 saptamani nu mi-au expediat comanda din care nimic nu e pe backorder. Dear valued HobbyKing Customer,

RE: Battery Shipping from International Warehouse

Please notice, we have recently been informed by some of our shipping partners that they will no longer be able to ship orders containing lithium based batteries on behalf of HobbyKing from our International Warehouse. As a result, orders placed between 23 September 2013 and 2 October 2013 may have been affected and returned to the International Warehouse.

The shipping options that this will affect are EMS, Singpost, Registered Mail, Air Parcel and China Post.

If your order has been affected, HobbyKing will be upgrading your chosen freight option at no extra cost to you to ensure that you receive your order in a timely fashion.

As a long term solution, HobbyKing will be implementing new shipping suppliers in the following days. Alternatively, we would recommend that you place battery orders through any of our regional warehouses, all of whom have an excellent range of lithium based batteries.

Please note: This will NOT affect orders placed after 2 October 2013.

We at HobbyKing thank you for your continued support and custom and appreciate your patience and understanding in this matter.

Thankfully,
Anthony Hand
President
HobbyKing

http://gallery.mailchimp.com/540b7329721b339e66ca95484/images/footer.jpg Should you have an issue
Astia sunt chiar nesimtiti , pai eu am platit in 01.09 nu dupa 23.09
Nu stiu ce sa fac sa fac plangere la Pay Pal sau sa mai stau cateva zile.

Ciao Sorin
0

#203 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2013 - 12:47 PM

Asta am primit si eu fara sa fi intrebat nimic, cred ca au primit toti care sunt abonati la noutati HK.
Iar daca aveai LiPo in ea... greseala ta, LiPo e indicat de mai mult timp sa nu se mai ia din Asia, de cand exista HK NL.
E adevarat ca la 1-2 bucati nu renteaza, dar de la 3 bucati (750 grame) in sus transportul de 14$ NL devine mai bun decat orice varianta din HK.
Daca as avea date statistice despre ce se consuma, as fi eu dispus sa stochez 50 kg permanent, ca sa se scurteze timpul de asteptare si cheltuiala si mai mult.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 October 2013 - 12:47 PM

0

#204 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2013 - 02:24 PM

Vezi postareastiganas, la 02 May 2013 - 08:42 PM, a spus:

Pana acum doar MVVS facea astfel de motoare, foarte bune si nu foarte scumpe (pentru lumea rafinata a planoristilor).

Intotdeauna m-am mirat ca nu fac si altii, eventual si cu alte diametre. E un chin sa bagi un outrunner normal intr-un bot ingust de planor.

Cat despre copiat, nu stiu cine pe cine a copiat, toate motoarele Align de heli pana de curand erau asa, outrunner in a can.

Pentru (moto) planoristi e o veste excelenta.

Am desfacut azi unul, pentru un proiect mai exotic.
Cine vrea sa le vada pe interior si sa evalueze constructia, este invitat sa arunce o privire aici:
http://www.rcgroups....49&postcount=39
0

#205 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2013 - 02:50 PM

Gunoaiele astea galbejite de la Hobby King, mi-au returnat banii platiti pe 01.09.2013 in loc sa-mi trimita marfa comandata.
Si asta dupa ce am deschis case la Pay Pal ca altfel probabil mai dura, cu banii ca piesele oricum nu aveau de gand sa le trimita fiindca se scumpise transportul la baterii .

Niste gunoaie si nesimtiti.

Ciao Sorin
0

#206 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 15 November 2013 - 11:54 PM

Schimb un pic subiectul dar ma gindeam la modele neperformante si piloti noi.
Un pilot bun poate sa faca un model de o suta de dolari sa zboare de parca este de o mie de dolari pe cind un pilot nou la planoare (aici ma gindesc ca stie sa zboare decent cu motor) o sa se lupte cu el si nu invata minica decit sa se lupte. Parerea mea este sa ai un model care este superior tie sa poti sa progreseszi cu el. Daca planorul zboara prin termica ca un bolovan si nu da semne cum poti sa realizezi ca trebuie sa te intorci sa mergi sus?
0

#207 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 08:08 AM

Atunci modelele slabe, nu neaparate si ieftine ;) pentru cine mai sunt ? :)
0

#208 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 22 November 2013 - 12:10 AM

Ideia este ca daca vrei sa progresezi iti trebuie un model care zboara mai bine decit poti tu sa zbori. Asa ai loc unde sa te dezvolti. Eu personal zburam in trecut captive de acrobatie. Motoarele se opreau cind iti iera lunea mai draga, modelul nu era performant prea greu etc. Tot ce faceam ma luptam ca Don Quihote cu morile de vint si nu invatam nimica. La un moment dat am zic imi bag .... (sti tu cee) in ea de treaba si m-am apucat sa caut ce modele merg bine motoare bune etc si am luat unul din cele mai performante modele. Doamne ce diferenta a fost ca de la o Dacie la un Ferrari. In doua saptamini mai tirziu zburam tot programul, in alte cuvinte am facut mai mult progres in doua sptamini decit am facut in ani de zile inainte. Totul mergea ca la carte. Daca nu facem tranzitia nici in ziua de astazi nu ajungeam la nivelul la care am ajuns.

Modele slabe si ieftine au si ele locul lor atunci cind vrei sa inveti viraje sa dezvolti reflexe sint sigur ca poti sa gasesti folosuri si pentru ele.
0

#209 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2013 - 09:39 AM

Te inteleg, la fel a fost si pentru mine trecerea de la planor de spuma la cel din poza aia, cel rosu.

Totusi, pot fi si exceptii, poate fi un avion care sa fie mult peste clasa ta, si sa nu il poti stapani... mi se intampla acum cu un Graphite... nu imi vine sa cred ca ma bate gandul sa il dau, e prea naravas pt mine :(
0

#210 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 22 November 2013 - 10:33 AM

Ce fel de Graphite? Planor?
0

Arata acest topic