ender67, la 09 November 2017 - 12:38 PM, a spus:
Mai usor cu "anvergura mai mare" ca nu e asa de simplu. Aripa aia de 1m e ca un stabilizator pendular supradimensionat si care este actionata de 2 servo-uri separat pe fiecare parte.
Ca sa scalezi chestia aia pentru anverguri mai mari trebuie sa se intample 2 chestii:
- sa "scalezi" structura de rezistenta...si asta nu se face liniar (incarcarea variaza cu patratul lungimii)
- sa ai 2 servo puternice, fara joc...si foarte fiabile (cele 2 servo sunt singurele modalitati de control...ai probleme cu un servo e stop game, ai pierdut modelul).
Cred ca as putea incerca sa fac un "Canard Dynamo"dar in varianta de 1.5 m...nu stiu daca pentru 2 m iese foarte usor.
Adevărul este că nu am construit nimic în viața mea așa că habar nu am despre ce se vorbește. :rofl:
Lăsând gluma la o parte, am spus că este interesant = provocare. Anvergură mai mare... se poate opri și la 1,5 m. Oricum, pentru distracție-recreere nu ai nevoie de mai mult și dacă omu' tot are nevoie de o ocupație pe timp de iarnă, mai mult ca sigur că poate trafora și singur niște nervuri.
Din ce se poate observa, profilul aripii nu este unul special. Poate fi un Klark, un Gottingen, Scheeberger, sau un Eppler, ori PLADUSCA. Aripa pare a avea o oarecare curbură, dar nu cred să fie o problemă dacă e dreaptă, sau cu planuri puțin trapezoidale.
Soluția asta, cu planuri mobile în loc de suprafețe de comandă este aplicabilă la modele de viteză foarte mică. În orice caz, cursele pe comenzi nu pot fi foarte mari pentru că ar fi greu de controlat. Văd că s-au folosit servo-uri normale din gama HS.
De fapt, conta concluzia. Constructorul îți trimite "surcele" pe care trebuie să le asamblezi și pe care trebuie să le foliezi cu ce ai, sau ce cumperi. În cazul ăsta nu s-ar justifica să dai 99 euro plus transport. Ieși mult mai ieftin să cumperi materiale și să faci un pachet, sau două, de nervuri.
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 10 November 2017 - 12:08 AM