Intrucat in ultima perioada ne place din ce in ce mai mult sa facem filmari aeriene si multi dintre noi folosesc sau si-au propus sa foloseasca acest model de camera sau altele similare, deschid acest topic in speranta ca le pot fi de ajutor si altor colegi care se lovesc de aceste probleme cu minicamerele.
Zilele trecute am gasit si eu o astfel de minicamera, la un pret acceptabil, cu accesorii aparent multumitoare: Incarcator la 220V, cablu USB, doi suporti de prindere si card micro SD de 2 GB incluse in pachet, totul la 124 lei si imediat. Bucuros, ies la maiden cu ea sa fac si eu ca tot omul o filmare aeriana. Surpriza numarul 1: Nu reuseam decat foarte greu sa vad ledurile de stare ale camerei, pentru ca istetii care au facut-o au omis sa faca si un sistem de vizualizare a ledurilor din interior. Surpriza numarul 2: Reusesc anevoie sa le vad in causul palmei, filmez, ajung acasa, si cand sa-mi bucur privirea cu ce am filmat, constat ca filmarea mea era sacadata si deci inutilizabila. Motivul era acel card noname de 2 GB oferit in pachet, prea lent pentru filmari. Am rezolvat aceasta problema cu un card de 4 GB de firma pe care il aveam acasa.
In privinta vizibilitatii ledurilor, am renuntat benevol la garantie si am gaurit carcasa cu un burghiu mic, dupa care cu o pila ac am facut gaura ovala (vezi poza atasata) umpland gaura cu epoxy transparent. Introduceti rasina in gaura prin interiorul carcasei, fin, cu un varf subtire ca sa nu murdariti carcasa la exterior. Pentru ca am mai avut pe mana astfel de camere si le stiu meteahna, am fixat toate push-butoanele din interior cu rasina pe lateral pentru a nu se smulge accidental din cablaj cu tot cu trasee la apasare , asa cum am mai intalnit la alti colegi de-ai nostri. Partea proasta a fost pentru unii ca s-a distrus si cablajul, camera devenind nereparabila.
Rgret limitarea spatiului de postare a atasamentelor la o valoare atat de mica de catre administratori. As fi dat mai multe detalii. Nici nu doresc sa folosesc alte metode sau site-uri dispuse sa stocheze cateva fotografii pe care oricum le-am redimensionat pentru a nu incarca prea mult serverul domniilor lor.
Pagina 1 din 1
Mini DV Camera Mici probleme si solutii cu minicamera DV
Postat 22 May 2012 - 06:31 AM
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
Postat 22 May 2012 - 06:44 AM
Daca filmeaza pe card, SD sau alt model, atunci nu mai este mini DV, care inseamna caseta cu banda, adica un sistem de inregistrare magnetic/mecanic din preistoria domeniului.
Cat despre chilipir, la acest pret nu se poate comenta, exista un topic separat la FPV, unde se discuta alegerea corecta in acest domeniu, si ai fi putut cere sfaturi.
Chiar sub acest pret, un key chain camera de 20$ ti-ar fi oferit mai multa satisfactie.
Cat despre chilipir, la acest pret nu se poate comenta, exista un topic separat la FPV, unde se discuta alegerea corecta in acest domeniu, si ai fi putut cere sfaturi.
Chiar sub acest pret, un key chain camera de 20$ ti-ar fi oferit mai multa satisfactie.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 22 May 2012 - 07:14 AM
renatoa, la 22 May 2012 - 06:44 AM, a spus:
Daca filmeaza pe card, SD sau alt model, atunci nu mai este mini DV, .......
Nu am inventat eu denumirea produsului si nu am comentat-o. Monseur scriem, monseur citim:
:pardon:
Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 22 May 2012 - 07:15 AM
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
Rascal 120 DLE 30