Modul codat pe regiune ! - rescriere eeprom ??
Postat 18 May 2012 - 10:59 PM
1 - statie cumparata din SUA
2 - modul 2,4 GHz cumparat din China
Ele au un sistem de codare pe regiuni ( America Europa Asia etc ) si trebuiesc musai "imperecheate" altfel statia nu "vede" modulul - am stiut asta dar vanzatorul ne-a asigurat ca ne trimite un modul codat corect.
Asta presupune trimiterea in service pentru recodare dar este destul de dificil.
Am inteles ca se mai poate rezolva ( nu este sigur ) chestia in doua feluri :
1 - cu un soft de service - nu se poate gasi fiind de uz intern doar pentru service si nu ai acces la el care schimba codul in statie .
2 - prin rescrierea eeprom-ului din modul, in campul cu regiunea ( tara ) .
am incercat cu un prieten care se pricepe sa citim eeprom-ul din modulul in 72 MHz pe care il are statia si functioneaza cu el dar apar campurile doar cu zero ( este um chip 93C46 EEPROM ) - poate avea un sistem de protectie ? - mentionez ca eeprom-ul a fost scos de pe cablajul modulului si montat pe placa cititorului .
Pe cel din modulul in 2,4 nu l-am mai scos.
Postat 18 May 2012 - 11:17 PM
Postat 19 May 2012 - 12:02 AM
REAL DESIGN, la 18 May 2012 - 10:59 PM, a spus:
1 - statie cumparata din SUA
2 - modul 2,4 GHz cumparat din China
Ele au un sistem de codare pe regiuni ( America Europa Asia etc ) si trebuiesc musai "imperecheate" altfel statia nu "vede" modulul - am stiut asta dar vanzatorul ne-a asigurat ca ne trimite un modul codat corect.
Asta presupune trimiterea in service pentru recodare dar este destul de dificil.
Am inteles ca se mai poate rezolva ( nu este sigur ) chestia in doua feluri :
1 - cu un soft de service - nu se poate gasi fiind de uz intern doar pentru service si nu ai acces la el care schimba codul in statie .
2 - prin rescrierea eeprom-ului din modul, in campul cu regiunea ( tara ) .
am incercat cu un prieten care se pricepe sa citim eeprom-ul din modulul in 72 MHz pe care il are statia si functioneaza cu el dar apar campurile doar cu zero ( este um chip 93C46 EEPROM ) - poate avea un sistem de protectie ? - mentionez ca eeprom-ul a fost scos de pe cablajul modulului si montat pe placa cititorului .
Pe cel din modulul in 2,4 nu l-am mai scos.
Nu l-ati citit corect!
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 19 May 2012 - 12:08 AM
Cum sa salveze datele de modulatie in eepromul ala , cand are un circuit microcontroler cu memorie interna , care se programeaza ?
Eepromul ala ii pentru salvarea diferitelor configuratii ale statiei , ex nume avion , diferite triminguri ...
Eu cred ca aveti nevoie de circuitul integrat programat corect .
Postat 19 May 2012 - 09:24 AM
Postat 19 May 2012 - 10:25 AM
MLGore, la 19 May 2012 - 09:24 AM, a spus:
1 - Acumulator Sony : http://www.f64.ro/se...NP+F570&x=0&y=0
2 - Discutia despre eeprom : http://www.helifreak...t=43590&page=11
( tot topicul este despre eeprom ... in final se apare ca nu a reusit cu 2,5GHz ... nu sunt sigur )
Postat 20 May 2012 - 09:35 PM
REAL DESIGN, la 20 May 2012 - 09:02 PM, a spus:
Nu pot sa pun imaginea lui aici .
Am o imagine cu un eeprom citit undeva pe helifreak tot din modul in 2,4GHz
Scrieti un eprom cu datele din imaginea aia de pe helifreaks si inlocuiti-l pe cel din modulul de 2.4
Postat 20 May 2012 - 09:43 PM
MLGore, la 20 May 2012 - 09:35 PM, a spus:
Am facut- deja .
1 - cand am bagat modulul in statie prima data ( inainte sa umblam la eeprom ) aparea mesajul :
"Mismatch RF Module " si ledul de pe spate ramanea verde palpaind ( blik-ing ) - adica : RF OFF
2 - dupa ce am copiat eeprom-ul cu ce am gasit pe net aparea mesajul :
" RF Module NOT attached " iar led-ul de pe spate ramane ROSU palpaind ( situatie neprevazuta in tebelul cu codul de culori
ale ledurilor de pe spate )
3 - am rescris eeprom-ul cu ce avea initial dar SURPRIZA ... se mentine situatia de la pct.2) mesaj si led ROSU palpaind ...
Naspa ...
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 20 May 2012 - 09:44 PM
Postat 21 May 2012 - 07:22 AM
REAL DESIGN, la 20 May 2012 - 09:43 PM, a spus:
1 - cand am bagat modulul in statie prima data ( inainte sa umblam la eeprom ) aparea mesajul :
"Mismatch RF Module " si ledul de pe spate ramanea verde palpaind ( blik-ing ) - adica : RF OFF
2 - dupa ce am copiat eeprom-ul cu ce am gasit pe net aparea mesajul :
" RF Module NOT attached " iar led-ul de pe spate ramane ROSU palpaind ( situatie neprevazuta in tebelul cu codul de culori
ale ledurilor de pe spate )
3 - am rescris eeprom-ul cu ce avea initial dar SURPRIZA ... se mentine situatia de la pct.2) mesaj si led ROSU palpaind ...
Naspa ...
Nasol momentul, sper ca nu l-ati parlit...
Daca vrei, dau si eu un ochi.
Postat 21 May 2012 - 07:36 AM
In secventa de pe prima linie: FF FF 00 64 01 7C 00 55 pozitia 4 adica 01 este indicatorul de regiune, doar ala trebuia schimbat in 81 si asta inseamna ca modulul ar fi trebuit sa mearga pe orice TX indiferent de regiune.
Postat 21 May 2012 - 09:04 AM
Postat 21 May 2012 - 09:05 AM
MLGore, la 21 May 2012 - 08:52 AM, a spus:
Ne am uitat la microscop si nu se vad trasee naspa .... am putea sa luam alt eeprom sa il reprogramam, sa il inlocuim .....
Ciudat - pentru mine - este faptul ca sunt foarte mari diferente intre campurile citite din eerom-ul nostru si cel luat de pe net in sensul ca in partea dreapta are multe puncte dupa care numai " Y-uri " - cel de pe net mai are si niste cifre pe acolo pa lnga Y-urile alea .
Posibil sa aiba ceva pe langa care sa se fi blocat soft cam am rescris memoria cu cea de pe net - procesorul sa nu fi identificat vre-un camp vre-un ID al modulului si sa fi blocat ceva ?- habar nu am ......
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 May 2012 - 09:08 AM
Postat 21 May 2012 - 09:10 AM
Teo-Costin, la 21 May 2012 - 09:04 AM, a spus:
Asta putem afla numai intreband la Reprezentanta si aia ar putea sa ne spuna ca nu conteaza sau ca este ..... CLONA !!!
Postat 21 May 2012 - 04:19 PM
DanB, la 21 May 2012 - 03:55 PM, a spus:
Cimpul din dreapta este reprezentarea ASCII a octetilor (y-urile alea ciudate corespund la 0xFF)
Se poate sa ai dreptate, dar iti trimit eu un printscreen in care am comment-uri referitoare la linia de program respectiva. Din mpslab sunt .
Postat 21 May 2012 - 04:42 PM
DanB, la 21 May 2012 - 03:55 PM, a spus:
Cimpul din dreapta este reprezentarea ASCII a octetilor (y-urile alea ciudate corespund la 0xFF)
Chiar sunt tampit, ai dreptate, ma gandeam la altceva.
Postat 21 May 2012 - 07:31 PM
Intrebare finala : care sunt sansele ca dupa ce citesti eeprom-ul ( fara a avea o alta citire de la alt eeprom pentru comparatie ) sa :
ghicesti,
nimeresti,
descifrezi,
decodezi
sau cum s-o numi operatunea
CAMPUL sau CAMPURILE care dau codul verificat de statie ca fiind REGION COD sau AREA COD ?
DanB, la 21 May 2012 - 12:36 AM, a spus:
Fara eeprom e vreo diferenta?
Nu am mai testat nimic ... cablajul a fost privit sub microscop ( nu lupa simpla ) si nu
se vad intreruperi sau atingeri.
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 May 2012 - 07:33 PM
Postat 22 May 2012 - 06:24 AM
Elicopter, la 22 May 2012 - 01:00 AM, a spus:
Incearca sa vezi cu care ar merge .
am pus link-ul unde a incercat schimbarea exact a acelui camp si NU A FUNCTIONAT !
Intrebarea mea era clara : ce sanse sunt sa gasesti campul (sau poate nu este doar un camp ci o combinatie ) .
Cum se decodeaza telefoanele mobile ?
Postat 22 May 2012 - 10:11 AM
Se pune in loc la id retelei pe care este codat 0000001 (FFFFF1).
La statie este alt cod de programare , si poate sa fie bitul 1 si 9 sa le pui 8 , sau campul 5 sa il modifici , asta din ce am citit pe forum .
Aceasta postare a fost editata de Elicopter: 22 May 2012 - 10:11 AM