Modelism - RHC Forum: Cum au distrus EzGlider si EzStar planorismul - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum au distrus EzGlider si EzStar planorismul

#61 Useril este offline   BASARAB 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 05-November 04
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 22 May 2012 - 08:42 PM

Citind topicul acesta m-a cuprins nostalgia anilor '70-'75 cand nu erau decat planoare si veliere, rar vedeai pe la un concurs si aici ma refer
la concursurile care se organizau pe aerodromul Scheia din Suceava, cate un model cu motor electric. Majoritatea participantilor la sectiunea aero aveau doar planoare, trageam sa mansa cateodata de 2-3 ori ca sa ridicam corect un planor. Odata cineva a venit cu un planor din Germania, tot numai din balsa, de fapt era construit pentru a putea fi folosit si ca moto-planor dar atunci nu erau brushlees-urile de acum. Dupa ce munceai 3-5 luni la un planor te durea inima cand il faceai "surcele" la un zbor. Acum este mult mai simplu, spuma sa ai si adeziv pentru spuma un motor electric si te numesti aeromodelist.
Alte vremuri! si "La vremuri noi, modelisti noi" caci este valabil pentru toata gama de modelisti.
Mult succes!
0

#62 Useril este offline   BASARAB 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 05-November 04
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 22 May 2012 - 08:51 PM

Vezi postareaBASARAB, la 22 May 2012 - 08:42 PM, a spus:

Citind topicul acesta m-a cuprins nostalgia anilor '70-'75 cand nu erau decat planoare si veliere, rar vedeai pe la un concurs si aici ma refer
la concursurile care se organizau pe aerodromul Scheia din Suceava, cate un model cu motor electric. Majoritatea participantilor la sectiunea aero aveau doar planoare, trageam sa mansa cateodata de 2-3 ori ca sa ridicam corect un planor. Odata cineva a venit cu un planor din Germania, tot numai din balsa, de fapt era construit pentru a putea fi folosit si ca moto-planor dar atunci nu erau brushlees-urile de acum. Dupa ce munceai 3-5 luni la un planor te durea inima cand il faceai "surcele" la un zbor. Acum este mult mai simplu, spuma sa ai si adeziv pentru spuma un motor electric si te numesti aeromodelist.
Alte vremuri! si "La vremuri noi, modelisti noi" caci este valabil pentru toata gama de modelisti.
Mult succes!

Pentru multi modelismul este distractie pentru putini este hobby(a se intelege pasiune).
0

#63 Useril este offline   Huffy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 30-July 08
  • Interests:Aeromodelism si automodelism...mai rar

Postat 24 May 2012 - 07:29 AM

Am avut su eu o tentatita de zbor la panta,cu Diamond-ul.Dupa 80 km parcursi in jurul Sibiului,am gasit panta potrivita,cu vint perpendicular pe ea.Din pacate vintul nu mai batea asa de tare,ca atunci cind am plecat de acasa,dar am reusit sa fac cel mai lung zbor cu Diamond-ul.Cu un singur pack 4S 2500,am zburat aproape o ora si jumatate,ceea ce este un record personal :mellow:.
O mica parte din zbor,se poate vedea in filmuletul urmator.Spre finalul filmului,au aparut niste "spectatori" care isi bagau minutele prin cutiutele su scule si am fost nevoit sa-i speriu putin cu o trecere "la mustata",ca altefel,nu mai plecau.
http://www.youtube.c...h?v=AUEMR8giHJ4
Bondar cu 4 elici
Discus
Easy Star 2
HEPTAD 2200
Easy Glider
Diamond 2500-resuscitat si zburat
0722.464.922. - 0744.100.626.
http://www.youtube.com/my_videos
http://www.vimeo.com...r2400545/videos
Resoftari Logan 1.4-1.6 si Solenza 1.4
Programari chei Logan
- http://www.rhcforum....970#entry476970
Poze Rapa Rosie 2012 - https://picasaweb.go.../RapaRosie2012#
Poze Rapa Rosie 2013 : https://picasaweb.go...7/RapaRosie2013
Poze Rapa Rosie 2014 : https://picasaweb.go...7/RapaRosie2014
0

#64 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 24 May 2012 - 09:02 AM

As interveni si eu sa apar latura cu FPV-ul care ar "distruge planorismul". Am inteles prea bine partea cu "a distrus" si pot sa spun ca si eu dezaprob zburatorii care forjeaza cate un EZ si coboara dupa 20 minute cu motorul fierbinte. Tot acestia se mira cum eu pot zbura multi kilometri (12+12 mai precis) cu un pack de 3300mAh cu EZ-ul. Simplu: folosesc planarea ori de cate ori sunt conditii. Oricum aceasta distanta nu este reprezentativa pentru zbor planat FPV, se poate mult mai mult insa limitarile tin de relief /conditii meteo / indemanare etc.
Echipamentul FPV nu este chiar cel mai greu si fac tot posibilul sa il incoporez in interiorul avionului (urasc diversele cocoase cauzate de ESC, GPS sau alte chestii montate "after market") si incerc sa il fac cat mai "alunecos" prin aer posibil. Vorba lui Costi_n: mai am un pic si il ung cu grasime de foca :mellow: ca pe canoe.
Asadar nu intotdeauna FPV = zbor ineficient, zeci de module montate exterior pe post de frane aerodinamice, baterii gigantice etc. Am trecut si eu prin perioada in care credeam ca orice bucata de depron careia ii pui un motor suficient de puternic va zbura. De fapt, zboara insa doar atat. Asa ca anul trecut am renuntat sa mai construiesc improvizatii din depron. Iar la kituri din balsa nu ma bag din lipsa de spatiu / rabdare/ timp. Prefer sa lipesc un kit de spuma sa il echipez dupa nevoi.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 24 May 2012 - 09:05 AM

Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#65 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 17 June 2012 - 08:29 AM

@ stiganas: Unul din cunoscutii mei din Galati este Nenea Sandu, pensionar, fost aeromodelist de pe vremea hartiei japoneze si micromodelelor cu motor de cauciuc zburate in salina. Nu mai practica de mult acest sport si nu il veti intalni pe forum. Nu are si nu se pricepe la calculator. Si de la el am auzit de multe ori aceeasi poveste, spusa cu alte cuvinte, cea a zborului planat "in termica" cum se exprima el. Desi la Galati ocaziile sunt rare cand intalnesti un curent ascensional favorabil, totusi am priceput ideea si am incercat. Unul din reperele pe care mi le-a recomandat Nenea Sandu, util si pentru alti incepatori ca mine pentru a gasi un astfel de curent, sunt pasarile care se invart planat in cerc. Acolo trebuie dus si planorul nostru pentru a ne bucura de placerea planarii fara motor. Departe de a fi priceput, am incercat si eu acest lucru, care nu este complicat decat prin arta de a simti si depista curentii favorabili planarii. Aici as astepta sfaturi si indrumari din partea veteranilor in domeniu. Nu de mult am facut unele incercari, si chiar daca sunt departe de ideal, cel putin ultima parte a filmarii pe care v-o prezint are perioade destul de lungi pentru experienta mea, in care Bixlerul meu a planat fara motor in curent ascensional favorabil, combinat cu vantul domol din fata. Am vazut ca se poate si voi mai incerca. Acest model clona, blamat de multa lume, m-a ajutat sa incep a deprinde tainele acestei pasiuni, si a suportat eroic greselile pe care le-am facut cu el pana acum. Dar este inca un prieten de nadejde si voi exersa cu el in continuare. In prima parte a clipului am incercat sa gasesc un curent favorabil, dar aparitia acelui avion la aterizare m-a determinat sa ma indepartez de pista si sa gasesc o pozitie din care sa-l surprind la aterizare. Pana la urma am aterizat modelul si am filmat cu motoplanorul tinut in mana. Subscriu si eu ideii de planor care ne ofera placerea zborului de lunga durata cu resurse minime.
!
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#66 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 17 June 2012 - 05:41 PM

Dupa ce am citit topicul acesta nu stiu ce sa spun........din punctul meu de vedere, EZ-ul si EG-ul mi-au facut pofta de zbor respectiv sa intru mai mult in cercetarea si etapele de constructie ale unui planor....pe care il voi face la un moment dat.......

EG-ul motorizat corect cu un raport decent de incarcare alara, chiar planeaza bine inclusiv la termica.
Pana la noi oferte pe piata, nu voi renunta la EG (modelul pe care il am tot timpul in masina indiferent de anotimp)...saracul a indurat geruri cumplite....si caldura excesiva din timpul verii (masina mea este neagra)...sta cuminte si asteapta clipele de zbor pe care ii le pot oferi........si eu si el suntem dornici de zbor.........
0

#67 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 18 June 2012 - 10:11 AM

Citind acest topic, pe langa celelalte in care zubratori cu state vechi posteaza pareri si impresii, stateam si ma gandeam la notiunea de hobby aplicata la aeromodelism si mai ales la cum este aceasta perceputa.
Concluzia la care am ajuns este ca nu ... se atribuie notiunii de hobby/pasiune in aeromodelism valoarea/definitia exacta sau cea mai apropiata de realitatea majoritatii celor care practica acest hobby.
Observ ca se trateaza acest subiect cu multa ... intransigenta si exigenta, din motive care nu le inteleg si care ... indeparteaza notiunea de pasiune de ... ceea ce cred eu ca simte un pasionat in adevaratul sens al cuvantului.
Astfel, parerea majoritara a planoristilor si a celor pasionati mai mult sau mai putin tangential de planorismul RC, conform titlului topicului acesta, considera ca EzGlider si EzStar au distrus ... planorismul, fara a lua in calcul destul de multi alti factori care ii fac pe cei care au Ez-uri si care nu le zboara ... conform destinatiei lor principale (moto-planoare trainer) tratandu-le ca ... orice altceva (platforme FPV, platforme 3D, etc. - fiecare dupa cum il taie capul si ... cum doreste el sa zboare). Ca sa fiu in acord cu parerea lui Stefan (@stiganas) unul din acesti "multi factori" este reprezentat si de "capitalistii care sug sangele poporului" cu preturile lor.

Am sa fac o paranteza, poate putin mai lunga, referitor la cum vad eu notiunea de hobby/pasiune:
pescuitul:
- sunt pescari care pescuiesc cu ... lotca si navodul, pentru a-si asigura traiul zilnic si care daca maine n-ar mai putea sa pescuiasca ar fi terminati; Pescuiesc din tata-n fiu, de generatii si generatii. Putem spune despre acestia ca ... nu sunt pasionati de pescuit?!
- sunt din cei care investesc poate chiar sute de mii de euro in salupe de pescuit care mai de care mai sofisticate, cu radare, sonare, undite, lansete etc. si care n-ajung (poate) sa dea cu batu'n balta decat odata pe an. Putem sa spunem ca acestia ... nu sunt pasionati de pescuit?!
- sunt si din cei care infasoara niste naylon pe un pet, cu un carlig in capat si ... dupa orele de munca, merg la o balta si baga carligul in balta sa pescuiasca. Putem sa spunem despre acestia ca nu sunt ... pasionati de pescuit?!
- sunt si din cei care ... practica pescuitul sportiv, unde sunt impuse niste reguli stricte pe care (poate) le cunoaste si cel cu nylonul pe PET si cel cu ... sonarul si cel cu navodul si lotca, dar pe care nu le respecta zi de zi. Putem sa spunem ca ... nu sunt pasionati de pescuit?!

Revenind la topic: acuma care-i duda, de ar trebui toti cei care au Ez-uri sa le trateze ca ... planoare?! Trebuie sa le placa musai la toti?! Scrie undeva ca e interzis si ca ... se aplica oaresce penalitati?! Pai daca scrie, atunci dau dracului acest hobby si ma apuc de ... filatelie, de prins fluturi, sau orice altceva unde nu ma mai obliga nimeni sa fac ... lucrul X pentru ca ... asa scrie!
Ma infiora pana si ideea de a zbura ... orice, conform unor reguli impuse, un program impus de zbor ... relativ la ... pasiune: la dracu, la munca mi se impune sa fac lucruri sau sa nu le fac, acasa ... imi impune nevasta ce si cum, pe strada - la volan mi se impun alte lucruri, din sculare in culcare mi se impune sa fac (sau sa nu fac) lucruri, daca nici la terenul de zbor nu pot sa zbor cum ma taie pe mine capul si cum ma face pe mine sa ma simt bine ... atunci la dracu cu pasiunea asta ...
Evident ca sunt oarece reguli de bun simt, sau de minima siguranta, da' chiar si asa, daca vreau sa-mi rad un ultron in freza, de ce sa ma impiedice vre-o regula sa fac ce vreau?! Daca vreau sa-mi infig un aeromodel in ... parbriz sa vad ce se intampla, sa experimentez "first hand" un asemenea sentiment - ma face altceva decat un pasionat aeromodelist?! Aaaa, ca s-ar putea ca elicea sa ma toate ca un blender si o sa ma doara de o sa ma gaseasca toate alea, daca de la 14 ani in sus nu-mi dau seama de asta, atunci ... am o problema psihica grava ...

Zic eu ca regulile stricte, (in afara celor de bun simt) cu programe impuse de zbor, cu ... intransigenta si exigenta, intra in categoria sportului si se adreseaza in mod expres celor care trec pasiunea la alt nivel, la nivel de sport. Altfel, daca incepem sa tratam pe acest forum pasionat = sportiv = artist constructor = artist zburator = ai EzGlider -> atunci planezi, s-a dus ... pasiunea.

Imi cer scuze pentru marimea postului, va urez tuturor aterizari line, sanatate, bafta si spor la ce faceti voi!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#68 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 June 2012 - 11:59 AM

Din tot ce ai enumerat mai sus doar cei din pozitia trei sunt adevarati pasionati.

Pozitia 1 sunt profesionisti, cerceteaza in DEX definitia adevarata a termenului
Pozitia 2... ma abtin
Pozitia 4 sunt sportivi, ma tem ca la ei pasiunea este umbrita de competitie, nu mai e pasiune pura

In rest... postare tipica Paun :D

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 18 June 2012 - 11:59 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#69 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 12:12 PM

Sincer, eu cred ca toti sunt pasionati, chiar si cei din pozitia 1 si pozitia 4.
De ce?! Pai daca chiar n-ai mai avea chef sa ... pescuiesti, chiar daca o faci pentru traiul zilnic (in cazul exemplului cu pescuitul) si nu te-ar mai atrage, ai considera-o o corvoada, nu te obliga nimeni sa nu te apuci de ... altceva - asta in cazul pozitiei 1/profesionistii. Ma indoiesc ca sta cineva cu pistolul la tampla pescarului din lotca, obligandu-l sa ... pescuiasca zi de zi.
Intr-adevar, in pozitia 4, pasiunea umbrita grav de regulile stricte ale unei competitii poate degenera si poate sfarsi prin a denatura notiunea de pasiune intr-un mare fel. In cazuri de esec, pasiunea devine incrancenare, iar in cazuri de esec repetat ... poate degenera in ... ura.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#70 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 June 2012 - 01:51 PM

Topicul e polemic asa ca merge scris orice. Eu ce am avut de scris am scris, cei mai multi au inteles, mai bine de atat nu pot explica.
0

#71 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 02:35 PM

Eu am inteles perfect ce ai vrut tu sa spui, dar inca mai sunt din cei care vad putin altfel notiunea de "pasionat" fata de ce inteleg eu ca ar trebui sa fie.
Nu m-am referit strict la planoare si la EZ-uri, desi le-am dat ca exemplu - doar pentru ca topicul povestea despre ele.
A fost mai mult o concluzie a ceea ce am citit pe forum, concluzie care imi spune ca pentru multi din cei cu state vechi intr-ale aeromodelismului, aeromodelismul nu este "pasiune" daca nu faci X si Y lucruri pe care ei le fac. Cum a mai fost odata exemplul dat de cineva, conform caruia nu te poti numi pasionat-aeromodelist daca nu ai construit tu de la zero un aeromodel si l-ai facut a si zboare ...

Ma gandesc eu, cu mintea mea, ca aceasta intransigenta, exigenta si cum Dumnezeu s-o mai numi astfel de atitudine (incrancenare, poate chiar habotnicie - in unele cazuri) dauneaza grav comunitatii si asa destul de restranse aeromodelistice. Numai in C-ta exista pasionati (sau cel putin asa-i consider eu) cel putin 6 (Silviu, Bogdan, Fernando, Robert, Cosmin, Cristi) care zboara de la plute la benzinare,FPV-uri, BCA-uri zburatoare si ... au renuntat demult la activitatea forumistica din motive care, poate - zic eu, au la baza si nota asta de intransigenta in ceea ce priveste notiunea de "pasionat aeromodelist".
Fernando si Cristi adevarati profesori intr-ale 3d-ului, Silviu planorist DLG-ist convins/constructor si nu numai, Bogdan zboara orice usa cu motor, Robert - maestru la care am vazut cele mai perfecte aterizari in conditiile cele mai imposibile de aterizat. Ei zboara, fara a avea nevoie de a demonstra nimic, nimanui, zboara, construiesc, filmeaza, repara, pentru ... sufletelul lor, relaxarea si placerea lor, fara a avea nevoie de o ... eticheta anume - cea de pasionat aeromodelist.

Este doar o parere, nu un postulat sau o axioma.
0

#72 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 18 June 2012 - 09:04 PM

Vezi postareaPaunFD, la 18 June 2012 - 02:35 PM, a spus:

Eu am inteles perfect ce ai vrut tu sa spui, dar inca mai sunt din cei care vad putin altfel notiunea de "pasionat" fata de ce inteleg eu ca ar trebui sa fie.
Nu m-am referit strict la planoare si la EZ-uri, desi le-am dat ca exemplu - doar pentru ca topicul povestea despre ele.
A fost mai mult o concluzie a ceea ce am citit pe forum, concluzie care imi spune ca pentru multi din cei cu state vechi intr-ale aeromodelismului, aeromodelismul nu este "pasiune" daca nu faci X si Y lucruri pe care ei le fac. Cum a mai fost odata exemplul dat de cineva, conform caruia nu te poti numi pasionat-aeromodelist daca nu ai construit tu de la zero un aeromodel si l-ai facut a si zboare ...

Ma gandesc eu, cu mintea mea, ca aceasta intransigenta, exigenta si cum Dumnezeu s-o mai numi astfel de atitudine (incrancenare, poate chiar habotnicie - in unele cazuri) dauneaza grav comunitatii si asa destul de restranse aeromodelistice. Numai in C-ta exista pasionati (sau cel putin asa-i consider eu) cel putin 6 (Silviu, Bogdan, Fernando, Robert, Cosmin, Cristi) care zboara de la plute la benzinare,FPV-uri, BCA-uri zburatoare si ... au renuntat demult la activitatea forumistica din motive care, poate - zic eu, au la baza si nota asta de intransigenta in ceea ce priveste notiunea de "pasionat aeromodelist".
Fernando si Cristi adevarati profesori intr-ale 3d-ului, Silviu planorist DLG-ist convins/constructor si nu numai, Bogdan zboara orice usa cu motor, Robert - maestru la care am vazut cele mai perfecte aterizari in conditiile cele mai imposibile de aterizat. Ei zboara, fara a avea nevoie de a demonstra nimic, nimanui, zboara, construiesc, filmeaza, repara, pentru ... sufletelul lor, relaxarea si placerea lor, fara a avea nevoie de o ... eticheta anume - cea de pasionat aeromodelist.

Este doar o parere, nu un postulat sau o axioma.

BRAVOOO :search: ...(Ei zboara, fara a avea nevoie de a demonstra nimic, nimanui, zboara, construiesc, filmeaza, repara, pentru ... sufletelul lor, relaxarea si placerea lor, fara a avea nevoie de o ... eticheta anume - cea de pasionat aeromodelist. )
0

#73 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 June 2012 - 11:03 PM

Nu am fost la Galati dar, din ce am citit eu nu prea sunt zone vitregite unde nu se formeaza curenti termici.

OK, nu sunt toate la fel dar zone moarte mai rar.

De altfel daca ar fi prea usor nici nu ar mai avea haz.

La fel de adevarat e ca si modelul conteaza, intr-un fel planeaza un Bixler si altfel un planor de 4m dar satisfactia la Bixler poate fi chiar mai mare.

@paunFD - daca iesi pe camp cu modelul esti modelist. Intrebarea e: cat te tine ? Adevarul e ca nu tine prea mult, in medie cam 2 ani. Dar asta nu are legatura cu planoarele, e valabil la orice (aero)model(ist)

Vezi postareaGigiGL, la 17 June 2012 - 08:29 AM, a spus:

Desi la Galati ocaziile sunt rare cand intalnesti un curent ascensional favorabil, totusi am priceput ideea si am incercat.

0

#74 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2012 - 12:43 PM

Sincer, habar nu am "cat te tine", pe unii ii poate tine ... 1 an, o zi, o luna, pe altii 2ani, restul vietii ... Poate ca tu ai intalnit destui oameni care dupa 2ani de zburatacit modele pe camp, s-au lasat de aceasta pasiune si s-au apucat de altceva.
Eu nu stiu daca am intalnit astfel de oameni, de ex. Cristi imi povestea ca in primul an, poate chiar si o buna parte din alt doilea an, avea cu el oriunde mergea, un model si baga zbor ori de cate ori gasea ocazia oportuna. Poate ca oameni de tipul lui Cristi, sunt destul de multi, oricum insa Cristi si acum mai zboara, chiar daca n-o mai face zilnic si ori de cate ori gasesc o portita de timp liber da fuga cu modelul la o bucata de tarla unde sa poata zburataci in voie. Eu insa cred cu convingere, ca in acei 2ani de frenezie aeromodelistica in care subiectul in cauza cauta sa zboare modele ori de cate ori are o bucatica de timp liber - subiectul/individul/omul este pasionat de (in cazul nostru) aeromodelism.
Poate ca sunt oameni care traiesc o pasiune mai intens ca altii, altii o traiesc mai ... putin intens si prefera s-o savureze incet si-n lung de linie ... .
Daca dupa 2 ani (cum zici tu) un om s-a lasat de zburatacit modele prin aer ... asta zic eu - dupa mintea mea, ca in acei 2 ani a fost totusi un pasionat aeromodelist.

Cine poate sti ce a fost in mintea celui care dupa 2 ani nu s-a mai tinut de aeromodelism?! Si cine suntem noi sa judecam acest lucru?! Poate ca prioritatile vietii lui s-au modificat de o asemenea maniera incat ... chiar nu isi mai poate permite luxul sa piarda timp la camp zburand modele. Poate ca, a emigrat in Canada si nu mai are timp, poate ca ... muuulte.

Pe mine, inca frenezia aia in care zbor zi de zi, la munca, acasa si oricand si oriunde prind conditii favorabile (timp liber si teren) ma tine si ma tine de 3 ani si cateva luni. As putea spune ca am trecut de "pragul critic de 2ani", da' sincer, analizand modul la care s-a pus problema in ... destul de multe randuri pe acest forum, tonul ultra-personal, ultra-intransigent, exclusivist si elitist al castei aeromodelistilor "adevarati" ... nu doar ca ma face sa nu vad cu ochi buni aceasta pasiune, chiar daca mie personal imi aduce in viata exact ceea ce am nevoie - pentru petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut.
Adica attudini gen "bah, voi astia care zburati spume, nu va puteti numi aeromodelisti"; "voi astia care n-ati construit un model de la A la Z sunteti falsi aeromodelisti"; "care n-ai zburat un program impus nu esti aeromodelist" ... etc. de parca ar trebui sa demonstrez ceva cuiva, ca sa ma simt bine, sa ma relaxez si ... nu cred ca aceste atitutidini au cum sa faca bine si in mod clar indeparteaza orice om normal la cap de tot ceea ce inseamna aeromodelism - in cel mai rau caz, insa de regula ii indeparteaza de activititatea aermodelistica legata de ... socializare, chiar si intr-un cadru mai mult sau mai putin organizat.
Iarasi n-am inteles finalitatea atitudinii urmatoare: daca-ti cumperi si zbori spume scale - ieftine - de la china (HK, etc.) esti ... de mare porc si poti sa te numesti orice, numai pasionat aeromodelist nu ... de parca alea ar fi pline de ... balega, sau ceva.
Alta atitudine ciudata: "bah, n-ai de calitate germana, nu numai ca nu esti aeromodelist adevarat, ba chiar pui in pericol siguranta vietilor noastre ale astora de la sol ..."

Culmea este ca pe forumul RCH international, absolut nimeni nu-si permite astfel de atitutini ...si nimeni nu se da in stamba, vezi Doamne cat de pasionat sportiv de performanta aeromodelist este el si toti ceilalti sunt doar niste ... mici paduani (ca sa nu spun ... viermi (de matase)). Daca au fost astfel de atitudini, au fost repede repede taxate si eliminate. Chiar si romanasii nostrii care activeaza pe acolo, desi aici au un ton nu tocmai ... modest, acolo tonul lor este extrem, extrem de moderat.

Este ... ciudat.
0

#75 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 19 June 2012 - 01:01 PM

Este... Romania.
USER BANNED BY ADMIN
0

#76 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2012 - 01:13 PM

Saru' mana Boierule! S-a lamurit!
0

#77 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 June 2012 - 01:57 PM

Vezi postareaPaunFD, la 19 June 2012 - 01:13 PM, a spus:

Saru' mana Boierule! S-a lamurit!

Suntem egali dar nu la fel. E o diferenta intre unul care a zburat numai spume si unul care construieste si zbora planoare compozit. Adica amandoi sunt pasionti dar al doilea stie/a facut mai multe. Si da, unul care zboara competitiv F3A nu prea are ce sfaturi sa primeasca de la unul care zboara Bixler.

Din pacate sunt multi entuziasti cu EzStar care tin mortis sa dea sfaturi celor cu acrobat de 2m. Pasiunea nu inlocuieste experienta, competenta si bunul simt. Asa ca e fireasca frustarea unora cu experienta si competenta. Am vazut multi pe forum (mai ales la auto) inscrisi ieri cu zero experienta, plini de sfaturi.
0

#78 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2012 - 02:47 PM

Vezi postareastiganas, la 19 June 2012 - 01:57 PM, a spus:

... Adica amandoi sunt pasionti dar al doilea stie/a facut mai multe ...

Aia este Stefane!!! Chiar daca al doilea stie/a facut mai multe, poate ca experienta, intelepciunea, condescendenta si de ce nu modestia ar trebui sa-l faca sa-si ... tempereze frustrarea si de ce nu, sa se comporte pe acest forum asa cum o face (daca o face) pe RHC-ul international!
E ca aia cu sa nu uiti de unde ai ... plecat ... E asa greu?!
Apoi daca un zburator de bixler poate da chiar un sfat util unui zburator de planoare compozit - in entuziasmul lui?! O fi chiar asa de ... imposibil?!

Pe urma, un zburator de bixler, care isi pastreaza entuziasmul, poate fi ... educat (cred eu) spre ... daca si acesta isi doreste, si/sau este ghidat corespunzator.
0

#79 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 19 June 2012 - 03:37 PM

Vezi postareaPaunFD, la 19 June 2012 - 02:47 PM, a spus:

Aia este Stefane!!! Chiar daca al doilea stie/a facut mai multe, poate ca experienta, intelepciunea, condescendenta si de ce nu modestia ar trebui sa-l faca sa-si ... tempereze frustrarea si de ce nu, sa se comporte pe acest forum asa cum o face (daca o face) pe RHC-ul international!
E ca aia cu sa nu uiti de unde ai ... plecat ... E asa greu?!
Apoi daca un zburator de bixler poate da chiar un sfat util unui zburator de planoare compozit - in entuziasmul lui?! O fi chiar asa de ... imposibil?!

Pe urma, un zburator de bixler, care isi pastreaza entuziasmul, poate fi ... educat (cred eu) spre ... daca si acesta isi doreste, si/sau este ghidat corespunzator.

Gresesti in afirmatiile tale un pic:
-Pe forumul international cel care cere sfatul este si dispus sa-l accepte (macar formal pe forum), aici nu se intampla asa ceva uite-te la posturile tale mai vechi-esti un exemplu viu! Ce te faci daca cel care da sfaturi are 17 ani si cel care cere sfaturi stie asta? Crezi ca o sa accepte sfaturi de la cineva mai tanar cu 30 de ani decat el?
-Multi din cei vechi nu mai posteaza pe forum datorita atitudinii celor care cer sfaturi.Oricum cei care cer sfaturi stiu mai bine.

Incercati sa nu mai enuntati verdicte definitive: aia vechi sunt asa,aia noi sunt altfel,Multiplexu a distrus planorismul,avionu ala e prost in timp ce celalat e super....
In mod cert fiecare are parerea lui, de accea exista acest forum sa ne impartasim opiniile, nu existam aici sa emitem verdicte.
flying is my life...
0

#80 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 19 June 2012 - 04:25 PM

Vezi postareaPaunFD, la 19 June 2012 - 12:43 PM, a spus:

Sincer, habar nu am "cat te tine", pe unii ii poate tine ... 1 an, o zi, o luna, pe altii 2ani, restul vietii ... Poate ca tu ai intalnit destui oameni care dupa 2ani de zburatacit modele pe camp, s-au lasat de aceasta pasiune si s-au apucat de altceva.
Eu nu stiu daca am intalnit astfel de oameni, de ex. Cristi imi povestea ca in primul an, poate chiar si o buna parte din alt doilea an, avea cu el oriunde mergea, un model si baga zbor ori de cate ori gasea ocazia oportuna. Poate ca oameni de tipul lui Cristi, sunt destul de multi, oricum insa Cristi si acum mai zboara, chiar daca n-o mai face zilnic si ori de cate ori gasesc o portita de timp liber da fuga cu modelul la o bucata de tarla unde sa poata zburataci in voie. Eu insa cred cu convingere, ca in acei 2ani de frenezie aeromodelistica in care subiectul in cauza cauta sa zboare modele ori de cate ori are o bucatica de timp liber - subiectul/individul/omul este pasionat de (in cazul nostru) aeromodelism.
Poate ca sunt oameni care traiesc o pasiune mai intens ca altii, altii o traiesc mai ... putin intens si prefera s-o savureze incet si-n lung de linie ... .
Daca dupa 2 ani (cum zici tu) un om s-a lasat de zburatacit modele prin aer ... asta zic eu - dupa mintea mea, ca in acei 2 ani a fost totusi un pasionat aeromodelist.

Cine poate sti ce a fost in mintea celui care dupa 2 ani nu s-a mai tinut de aeromodelism?! Si cine suntem noi sa judecam acest lucru?! Poate ca prioritatile vietii lui s-au modificat de o asemenea maniera incat ... chiar nu isi mai poate permite luxul sa piarda timp la camp zburand modele. Poate ca, a emigrat in Canada si nu mai are timp, poate ca ... muuulte.

Pe mine, inca frenezia aia in care zbor zi de zi, la munca, acasa si oricand si oriunde prind conditii favorabile (timp liber si teren) ma tine si ma tine de 3 ani si cateva luni. As putea spune ca am trecut de "pragul critic de 2ani", da' sincer, analizand modul la care s-a pus problema in ... destul de multe randuri pe acest forum, tonul ultra-personal, ultra-intransigent, exclusivist si elitist al castei aeromodelistilor "adevarati" ... nu doar ca ma face sa nu vad cu ochi buni aceasta pasiune, chiar daca mie personal imi aduce in viata exact ceea ce am nevoie - pentru petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut.
Adica attudini gen "bah, voi astia care zburati spume, nu va puteti numi aeromodelisti"; "voi astia care n-ati construit un model de la A la Z sunteti falsi aeromodelisti"; "care n-ai zburat un program impus nu esti aeromodelist" ... etc. de parca ar trebui sa demonstrez ceva cuiva, ca sa ma simt bine, sa ma relaxez si ... nu cred ca aceste atitutidini au cum sa faca bine si in mod clar indeparteaza orice om normal la cap de tot ceea ce inseamna aeromodelism - in cel mai rau caz, insa de regula ii indeparteaza de activititatea aermodelistica legata de ... socializare, chiar si intr-un cadru mai mult sau mai putin organizat.
Iarasi n-am inteles finalitatea atitudinii urmatoare: daca-ti cumperi si zbori spume scale - ieftine - de la china (HK, etc.) esti ... de mare porc si poti sa te numesti orice, numai pasionat aeromodelist nu ... de parca alea ar fi pline de ... balega, sau ceva.
Alta atitudine ciudata: "bah, n-ai de calitate germana, nu numai ca nu esti aeromodelist adevarat, ba chiar pui in pericol siguranta vietilor noastre ale astora de la sol ..."

Culmea este ca pe forumul RCH international, absolut nimeni nu-si permite astfel de atitutini ...si nimeni nu se da in stamba, vezi Doamne cat de pasionat sportiv de performanta aeromodelist este el si toti ceilalti sunt doar niste ... mici paduani (ca sa nu spun ... viermi (de matase)). Daca au fost astfel de atitudini, au fost repede repede taxate si eliminate. Chiar si romanasii nostrii care activeaza pe acolo, desi aici au un ton nu tocmai ... modest, acolo tonul lor este extrem, extrem de moderat.

Este ... ciudat.

Wow.. ce expunere care nu spune absolut nimic, decat ca tu esti ofticat rau pentru ca daca iti expui parerea in fata a 5000 de utilizatori o parte din ei nu sunt deacord cu tine... WOW... in principiu multi au atitudinea asta. Isi doresc aplaudaci si nu doresc sfaturi ci confirmari. Daca nu li se confirma parerea atunci e clar ca esti impotriva.

Si vorbesti de sfaturile si cat de tare e pe alte forumuri... straine. Am asistat la niste certuri si injuraturi pe forumurile straine.. Doar ca acolo moderatorii taie direct orice urma .. Aici sunteti liberi. Dar si asta se transforma intr-un lucru rau.. si din ce vad DanB da vina pe Romania.. tu de unde esti ? Si TU faci Romania..nu numai eu sau el sau PaunFD .... Nu sunteti speciali.. sau mai destepti sau mai prosti.. faceti parte dintre noi.. Va separati singuri dupa care tipati ca comunitatea v-a dat la o parte...

Eu am polistirene si cumparate si facute pe genunchi si am si calitate germana si chinezi 100% ... si nu mi-a zis nimeni ce spui tu . De ce ? Si nici n-am participat la F3A si nici la F4C si am construit o singura data un avion de la zero si ala era un dezastru ambulant. si sunt platinum member pe HK ... As fi un fel de candidat perfect pentru ce zici tu.. nu construiesc nu particip la concursuri si am chinezi in hangar.. totusi nu imi aduc aminte sa imi fi zis cineva asta... Tie cine ti-a zis ?
DT
0

#81 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 19 June 2012 - 05:07 PM

Din mica mea experienta pe citeva forumuri, unele pe aici, altele pe acolo, fara exceptie pe ale noastre se lasa rapid cu misto pe fata, paruieli si zei sacrii care nu pot fi contrazisi. Pe dincolo nu, mai devine cite unul agitat dar intervine altul si ii explica (frumos) sa chill out. Foarte bine daca moderatorii intervin la timp, cel putin ramine o atmosfera relativ calma si civilizata.

D'aia dau vina pe Romania.

Si pe forumul asta am fost luat din start la saiba grupa mare, ca deh, incepatorii sint obiect de misto, cei vechi s-au nascut invatati. Pe dincolo nu am vazut atitudinea asta, poti sa intrebi a 10-a oara aceeasi banalitate (de gen ce baterii sa pui in mcpx) si ti se raspunde. Si nu am vazut atitutidini de gen "nu ai cel putin un 450, ia-ti jucariile si du-te la ladita cu nisip".

Da' sintem de o vreme offtopic.
USER BANNED BY ADMIN
0

#82 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 19 June 2012 - 05:19 PM

Of, din nou scantei pe aici!? :angry:

Eu am incercat sa vad cat de mult pot zbura la panta, ei bine cu EasyStar-ul 2 am reustit sa-l tin in aer timp de 70 de minute facand o singura aterizare mai fortata din prostia mea , un viraj cu vant din spate si in varf de panta. Dupa experienta aceasta am facut febra musculara la brate :))

Fisier atasat  581150_405351729503444_1163869634_n.jpg (114.98K)
Number of downloads: 22

0

#83 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2012 - 05:57 PM

Vezi postareaDanB, la 19 June 2012 - 05:07 PM, a spus:

Din mica mea experienta pe citeva forumuri, unele pe aici, altele pe acolo, fara exceptie pe ale noastre se lasa rapid cu misto pe fata, paruieli si zei sacrii care nu pot fi contrazisi. Pe dincolo nu, mai devine cite unul agitat dar intervine altul si ii explica (frumos) sa chill out. Foarte bine daca moderatorii intervin la timp, cel putin ramine o atmosfera relativ calma si civilizata.

D'aia dau vina pe Romania.

Si pe forumul asta am fost luat din start la saiba grupa mare, ca deh, incepatorii sint obiect de misto, cei vechi s-au nascut invatati. Pe dincolo nu am vazut atitudinea asta, poti sa intrebi a 10-a oara aceeasi banalitate (de gen ce baterii sa pui in mcpx) si ti se raspunde. Si nu am vazut atitutidini de gen "nu ai cel putin un 450, ia-ti jucariile si du-te la ladita cu nisip".

Da' sintem de o vreme offtopic.

Si tu de care parte esti ca nu inteleg ? Aia care se aciduleaza sau aia care sunt chill...

Si spune-mi cine sunt zeii sacrii care nu pot fi contrazisi... La fel ca multi altii o gramada de aluzii.. spune ce ai de zis.

Si nu stiu despre ce vorbesti .. atitudine aiurea e peste tot.. Tu chiar crezi ca toti oamenii de pe planeta sunt ok mai putini romanii.. trib din care si tu faci parte dar pe care il negi.. Deci ?

Nu stiu cat ai citi in afara dar am citit si crede-ma am vazut de la mistouri crase la glume bune la accese de furie si nationalism fals si multe altele. Nu as putea sa iti spun de forumurile nemtesti dar flyinggiants si rcgroups ...au si ele parte de scadaluri.

SI ca sa continui ce ai inceput tu... asa cum zici tu ca zeii sacri se iau de tine dar cand am deschis subiecte despre modelele care imi plac mie.. avioane mari pe benzina am fost catalogat snob figurant si in cate si mai cate feluri.. Asta e normal? Si vine din partea voastra astia de va dati asupriti si loviti... Sunteti ca negri care urasc albii si ii fac rasisti cand cea mai mare parte din ei sunt rasisti ... Intai sa vezi exact ce ai facut TU sa nu mai fie forumul asa.. cand ai fost tu chill si cand ai dat un sfat bun sau cand ai acceptat o critica constructiva . Dupa asta poti comenta frumos la atitudinea nenorocitor de romani din care cum spuneam faci si tu parte. Si crede-ma nu sufar de fals patriotism cum faci tu .... doar incerci sa categorisesti oamenii de pe aici fara sa faci o analiza obiectiva.. Cand cineva deschide un subiect tampit cum e asta.. sau mai era unu care vroia un avion intre 4 si 8 m anvergura.. sau mai era don geronte care ne facea tampiti ca nu facem o sala de 1 km lungime si 50 m inaltime ... vinovati sunt moderatorii ca nu i-au taiat din start... moderatori din care am facut si eu parte... si intradevar am preferat sa las sa explodeze decat sa tai.. Silviu66 a taiat si a fost facut comunist, securist ca cenzureaza cretinismele unora...

Deschide un subiect competent.. asa cum citesti tu pe afara si spune-mi cine face misto de tine .

Iar cu referire la misto... scuza-ma.. la un subiect despre reglarea motoarelor pe benzina sunt 10 reply-uri... la cum nenorocitii de polistirenisti au distrus planorsmul ca nu opresc motorul suntem deja la a cata pagina ? Subiectul asta trebuia dupa titlu sa ajunga fix in tomberon .. cred ca l-ar fi respins si tomberonul si s-ar fi sters singur.
DT
0

#84 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2012 - 08:16 PM

Unde dai si unde crapa!!!!! :rolleyes: E greu de facut diferenta dintre placere, pasiune si patima! N-am nimic cu nimeni, ramaneti prietenii mei virtuali si nu numai. Mai utila ar fi o solutie care sa ofere posibilitatea celor tineri sa imbratiseze aceasta pasiune. Veteranii de azi au avut in prima tinerete aceasta oportunitate, astazi cei tineri nu o au. In sapte ani cat am activat ca instructor auto, desi majoritatea cursantilor mei aveau 18-20 ani, va rog sa ma credeti ca pana la tanarul Zen pe care l-am intalnit aici pe forum si care mai are putin pana la majorat nu am avut ocazia sa intalnesc nici macar un singur tanar pasionat de a construi ceva, nu neaparat aeromodele. Pentru asta il stimez si il respect. Sunteti trecuti prin viata, prin modelism, dar ca si nenea Sandu mai sus amintit, maine - poimaine din nu se stie ce motive renuntati si voi. Ce lasati in urma? Eu am lasat un numar suficient de mare de permise de conducere, cu ajutorul carora multi din fostii cursanti isi castiga astazi painea. Voi puteti pregati tineri si nu numai in tainele acestei pasiuni. Fie si in cadru privat, daca unul oficial nu exista. Mi se pare mai util decat o cearta cu cei care zboara spume pentru ca atat si-au putut permite. Ar trebui s-o paruiesc si eu pe vecina mea ca se plimba zilnic cu Toyota rav4 in timp ce eu umblu cu Matizul. Nu mai spun ce ne-ar face ambilor vecinul de vis-a-vis care are o batrana Dacie 1300 sau baba de la 1 care n-are nici trotineta! Respect competenta si priceperea dar detest aroganta. Fratilor, respectul se castiga, nu se impune. Sunt totusi multumit pentru ca am intalnit si multi oameni saritori aici, fie cu un sfat, fie chiar cu un ajutor practic. Sperante exista si va rog sa va etalati priceperea de constructori si in relatiile dintre noi.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#85 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 June 2012 - 08:33 PM

Ce ai Zod cu topicul meu ? E foarte misto si da de gandit, atat celor care scriu cat si celor care citesc. Pe un forum se poate vorbi chiar mai mult decat reglarea unui motor termic. Si in genere nimeni nu a jignit pe nimeni, DanB si PaunFD au niste ofuri, pot sa nu scrie nimic asta nu inseamna ca oful dispare.

Ca rezultat pozitiv net al acestui topic GigiGl si Adioperator le-au zburat ca planoare, nu e rau.
0

#86 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 06:53 AM

GigiGl....mi-a cerut cineva sfatu si nu i l am dat ?

Am sustinut mereu asta. Am fost ajutat acum 8 ani si voi ajuta pe oriccine imi cere sfatul....

Multi nu cer sfatul pt au prejudecati cu privire la mine si altii ca mine si altii cum am zis nu vor sfaturi ci doar confirmari si daca nu le confirmi te considera arogant snob si altel alea.

Veniti la Aeropower fly-in si incercati sa discutati fata in fata cu mine despre probleme modelistice si veti avea surprize placute. Si rezolvam si din diferente prin fapte nu asa discutand surd pe forum.

Toti astia pe care ii blamati voi au lasat in urma ceva ....asa cum zice gigigl. Daca ati lasa prejudecatile la o parte si ati veni sa vedeti lucrurilenu ar mai sta asa.

Am spus de 1 miliard de ori ca nu conteaza ce zbori...si de cand zbori totusi mesajul nu ajunge si constant primesc intrebari de genul "ma primiti si pe mine ...nu am decat un polistiren ?"

Daaaaaaaa ....va primim .
DT
0

#87 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 09:19 AM

@Zod, cu respect, da' crezi ca daca nu mi-ar fi spus nimeni asa ceva, m-as mai fi apucat sa postez p-aci de ... ca altceva mai bun n-am de facut?! Si tie poate ca nu ti-a zis-o nimeni in fata, cu subiect si predicat, dar atitudinea ... exista si persista.
Nu stiu daca trebuie sa fie cineva de acord cu mine, sau nu, cred insa cum spuneam ca ... pe mine, personal ma oftica si m-au ofticat - la vremea respectiva asemenea atitudini si ca in principiu - asemenea atitudini n-au ce cauta pe acest forum. M-am ofitcat si pe mine, atunci am avut o asemenea atitudine, insa imi place sa cred ca m-am corectat in ... timp util.

Inca odata, randurile mele nu se vor a fi cu titlul de postulat, axioma, ordin sau ceva, ele sunt o simpla parere si mai curand, o constatare - urmata de o concluzie.

Cel mai rau m-au ofticat randurile in care sau din care reiese faptul ca ... "nu esti aeromodelist adevarat/pasionat daca n-ai facut si n-ai dres".
De ce?! Pai de unde stie ala care postuleaza astfel de axiome cat de intens traiesc eu bucuria unui model in aer pilotat de mine?! E el cumva ... in mintea si in sufletul meu si-mi poate citi prin metempsihoza/ceva bucuria pe care o simt?!

Bine zicea Silviu: "Incercati sa nu mai enuntati verdicte definitive: aia vechi sunt asa,aia noi sunt altfel,Multiplexu a distrus planorismul,avionu ala e prost in timp ce celalat e super....
In mod cert fiecare are parerea lui, de accea exista acest forum sa ne impartasim opiniile, nu existam aici sa emitem verdicte."

Pe de alta parte, de ce n-as accepta sfaturi de la cineva mai tanar ca mine cu 30 ani, asa ... pentru simplul fapt ca eu sunt mai batran ca el?! Daca sunt mai batran si am mai multa experienta, inseamna ca le stiu ... chiar pe toate?!?!

Multa sanatate si aterizari line!
0

#88 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 09:29 AM

Bine a zis Stefan: oful meu este asta: "nu esti aeromodelist pasaionat daca ... nu faci si nu dregi" !

In rest, n-am nici un EZ-eu, insa am un planor pe vine (ce va fi construit de nea Edi Sultan - ca daca e sa-l fac io ... ) si pe care abia astept sa-l "uit" pe ceriu si eventual sa ating si de ce nu sa depasesc recordul lui Adi.
0

#89 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 09:42 AM

Vezi postareaPaunFD, la 20 June 2012 - 09:19 AM, a spus:

@Zod, cu respect, da' crezi ca daca nu mi-ar fi spus nimeni asa ceva, m-as mai fi apucat sa postez p-aci de ... ca altceva mai bun n-am de facut?! Si tie poate ca nu ti-a zis-o nimeni in fata, cu subiect si predicat, dar atitudinea ... exista si persista.
Nu stiu daca trebuie sa fie cineva de acord cu mine, sau nu, cred insa cum spuneam ca ... pe mine, personal ma oftica si m-au ofticat - la vremea respectiva asemenea atitudini si ca in principiu - asemenea atitudini n-au ce cauta pe acest forum. M-am ofitcat si pe mine, atunci am avut o asemenea atitudine, insa imi place sa cred ca m-am corectat in ... timp util.

Inca odata, randurile mele nu se vor a fi cu titlul de postulat, axioma, ordin sau ceva, ele sunt o simpla parere si mai curand, o constatare - urmata de o concluzie.

Cel mai rau m-au ofticat randurile in care sau din care reiese faptul ca ... "nu esti aeromodelist adevarat/pasionat daca n-ai facut si n-ai dres".
De ce?! Pai de unde stie ala care postuleaza astfel de axiome cat de intens traiesc eu bucuria unui model in aer pilotat de mine?! E el cumva ... in mintea si in sufletul meu si-mi poate citi prin metempsihoza/ceva bucuria pe care o simt?!

Bine zicea Silviu: "Incercati sa nu mai enuntati verdicte definitive: aia vechi sunt asa,aia noi sunt altfel,Multiplexu a distrus planorismul,avionu ala e prost in timp ce celalat e super....
In mod cert fiecare are parerea lui, de accea exista acest forum sa ne impartasim opiniile, nu existam aici sa emitem verdicte."

Pe de alta parte, de ce n-as accepta sfaturi de la cineva mai tanar ca mine cu 30 ani, asa ... pentru simplul fapt ca eu sunt mai batran ca el?! Daca sunt mai batran si am mai multa experienta, inseamna ca le stiu ... chiar pe toate?!?!

Multa sanatate si aterizari line!

Pai il mananc eu pe ala care ti-a zis..

Cum ti-am spus.. le am pe toate.. nu sunt in stare sa bag un surub drept in avion si am de la polistirene la avioane nemtesti.. Si ma simt si eu cu musca pe caciula cand cineva zice ca nu sunt aeromodelist daca n-am facut cine stie ce..Sunt hobbyst nu fac asta profi si nu sunt aeromodelist sportiv legitimat.. doar ma simt bine.

Te astept la Aeropower Flyin si putem sa continuam la un pahar de bere.
DT
0

#90 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 06:16 PM

:blush: Ideea cu berea mi se pare excelenta! Mi-am exprimat doar opinia, ID-urile mi-au iesit pe cealalta ureche. Deci...pace voua! :good:
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1