Ionel, la 11 May 2012 - 07:41 PM, a spus:
Pentru a concepe un nou model de frame pentru zburatoarele noastre, cred ca primul lucru pe care ar trebui sa-l facem, este sa trecem in revista atat plusurile cat si neajunsurile modelelor pe care le detinem.
Cum nu detin decat 2 modele de elicoptere iar experienta mea in acest domeniu este destul de limitata, o sa ma rezum la aceste modele .De fapt numai unul pe care il zbor in mod constant si care ma facut sa pierd multe ore in atelier .
E vorba de modelul Falcon 450 de la art-tech.
Unul din incovenientele unui astfel de elicopter ,si cred eu ca nu numai in cazul de fata ,este corvoada inerenta fiecarui nou zbor de a monta si cupla packul de zbor .Apoi montarea capotei care ,in cazul meu este destul de dificil de montat din cauza dimensiunilor mari ale acumulatorului.Ma gandesc la un sistem mult mai facil de cuplare a pack-ului ,gen Thunder Tiger ,pe sina sau dispozitive care sa faciliteze foarte mult procesul de cuplare,eventual cu conectori imcorporati direct in frame, astfel putand fi inlocuite si firele de alimentare care atarna haotic si pe care le uram cu totii.
Una din particularitatile pe care eu le consider foarte bune la acest heli este modul in care este montat gyro,si care ar trebui pastrat in noul frame.Este incorporat in interior si este foarte aproape de axul rotorului principal,find foarte bine ferit in cazul unui eveniment neplacut.:)