Modelism - RHC Forum: KK board on aeroplane - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

KK board on aeroplane on a bimotor setup

#1 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 02 May 2012 - 08:58 AM

Acum o saptamana am inceput in joaca un avion. Trecand prin mai multe etape am ajuns la un bimotor cu aripa de 1m si 900g.
E destul de instabil (probabil de la greutate) si m-am decis sa-i pun un kk board v2.1 pt stabilizare. Probabil o sa afac si ceva modificari la fuselaj..

Are cineva experienta cu asa ceva? A nevoie de putin ajutor la setarea controlerului.

1. Ce firmware sa folosesc? "Aeroplane"?
2. Pot sa folosesc 2 canale pt. eleroane?
3. Pot sa folosesc 2 canale pentru motoare? Unul pentru fiecare motor? Vreau un MIX intre RUD si M1 cu M2
4. Varianta simpla, ar insemana un Y pentu motoare si un Y pentru eleroane. Aveti o diagrama pt. asa ceva?

Pe masura ce progresez o actualizez postul si o sa pun si poze.

PS: avetti ceva sfaturi legate de pozitionarea motorelor la un bimotor? Eu folosesc tripala de 9x5 CW si CCW.

Multumesc
0

#2 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 May 2012 - 08:40 PM

Ceva ceva a iesit, twinmotor cu 1,46m avnergura, 1095g, .394 incarcare. Zboara mai bine fata de cum arata :) si e stabilizat cu KK board, OpenAero.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tm-03.jpg
  • Imagine atasata: tm-01.jpg

0

#3 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1055
  • Inregistrat: 06-January 12
  • Interests:mecanica auto, zborul de orice fel

Postat 18 May 2012 - 09:27 PM

tare modelul de unde ai luat planul cum zboara
Fly safe, have fun. Measure three times, cut once. The man who makes no mistakes does not usually make anything.
0

#4 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2012 - 09:17 PM

Initial a fost un DHC2 Beaver (plan aici) dar zbura ca o caramida. Asa ca l-am marit.. putin la aripi, putin la coada, +1 motor si a iesit ce vezi.

Zboara bine (stabil si controlabil).. cand il zboara altii :lol:)

Aceasta postare a fost editata de icsss: 20 May 2012 - 09:21 PM

0

#5 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 July 2012 - 07:42 AM

Vezi postareaicsss, la 20 May 2012 - 09:17 PM, a spus:

Initial a fost un DHC2 Beaver (plan aici) dar zbura ca o caramida. Asa ca l-am marit.. putin la aripi, putin la coada, +1 motor si a iesit ce vezi.

Zboara bine (stabil si controlabil).. cand il zboara altii :))

un mic update legat de stabilizare.

In ultima perioada OpenAero a evoluat mult, e testat si optimizat aproape saptamanal. Asa ca cine are probeleme cu vantul sau are un model instabil poate foarte usor sa-l stabilizeze cu o placa KK (original, clone sau versiuni imbunatatine cum ar fi KK+, HK KK V2.0, etc.)

Pagina oficiala pentru OpenAero aici.
0

#6 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 19-July 10
  • Interests:Crazy ass truck builds

Postat 05 July 2012 - 10:00 AM

Dar nu-i mai simplu sa ii pui un stabilizator care e special destinat ptr asta? (ex: copilotul de la fma)

Bine, nu-i rau sa incerca si sa experimentam. Doar asa apar inovatiile.

Ziceam si eu..
Doar 10% din modelism se vede, restul e in mintea si imaginatia noastra

-->> My YouTUBE channel <<--
0

#7 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2012 - 10:59 AM

Vezi postareacostash, la 05 July 2012 - 10:00 AM, a spus:

Dar nu-i mai simplu sa ii pui un stabilizator care e special destinat ptr asta? (ex: copilotul de la fma)

Bine, nu-i rau sa incerca si sa experimentam. Doar asa apar inovatiile.

Ziceam si eu..

Nu stiu daca se pot compara cele 2, totusi:

OpenAero
- pentru placa kk simpla nu are autolevel, foloseste doar 3 girouri analogice pentru a compensa fortele exercitate din exterior (vand, aerodinamica proasta, etc..)
- exista si un kk cu autolevel (cu acc.) dar din cate inteleg eu functioneaza diferit fata de FMA.
FMA
- foloseste alta tehnolgie, e mai scump si e destinat pt. cei ce vor funtia de autolevel.

Pe mine ma intereseaza doar sa stabilzez modelul pe vant, pe toate cele 3 axe. Probabil pe un heli, ar fi interesant de testat FMA-ul.
0

#8 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2012 - 05:04 PM

fratiorul mai mic..

Vezi postareaicsss, la 07 July 2012 - 05:03 PM, a spus:

fratiorul mai mic..

Vezi postareaicsss, la 07 July 2012 - 05:04 PM, a spus:

fratiorul mai mic..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1-01.jpg
  • Imagine atasata: 1-02.jpg
  • Imagine atasata: 1-04.jpg

0

#9 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 08 July 2012 - 06:34 AM

[Foart faine modelele din depron.
Ce structura de aripa ai folosit ? Cu nervuri si lonjeroane ?
Pt stabilitate eu as fi dat un unghi de diedru de 2-3 grade la aripi.
Si eu caut un sistem de stalibizare ieftin si bun dar cu Autolevel....Singurul de care stiu eu este FY20 la 100 usd plus transport.........
0

#10 Useril este offline   dr.ace 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 24-April 08

Postat 08 July 2012 - 07:31 AM

Vezi postareaSerjuRO, la 08 July 2012 - 06:34 AM, a spus:

....Singurul de care stiu eu este FY20 la 100 usd plus transport.........

...sau ar fi http://www.hobbyking...trol_Board.html la 30$. Are suport si pentru aeroplane dar ramine de testat.
0

#11 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 06:23 PM

Vezi postareadr.ace, la 08 July 2012 - 07:31 AM, a spus:

...sau ar fi http://www.hobbyking...trol_Board.html la 30$. Are suport si pentru aeroplane dar ramine de testat.

Nervuri si lonjeroane. Nu am dat diedru pentru ca am vrut sa fie cat mai simplu de facut. Intentionez sa trag de ele la maxim :unsure:.

Daca vrei autolevel.. subsriu la recomadarea lui dr.ace.. ieftin si usor de instalat. HappySundays lucreaza deja la OpenAero pentru KK2.0 dar cred ca si softul preinstalat pentru avion e suficient.
0

#12 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 08 July 2012 - 06:51 PM

Nu as vrea sa ma bag in aceasta discutie ca musca in lapte, dar, de ce nu folosoti gyro? HK-401B sunt destul de ok. Eu deja am trecut de la idei la practica si folosesc de mai bine de 3 luni o "platforma" dupa cum o denumesc eu, mai pe romaneste o simpla bucata de burete de 2x6x6 pe care am fixat 2 gyroscoape ca si cele mai sus mentionate. Unnul stabilizeaza profundorul, celalalt eleroanele. Cu ceva chinuiala, am pus mufele de "gain" pe acelasi canal, dar la Rx 2 mufe separate. Switch de on/off si potentiometru de control pentru "gain". Daca doriti revin si cu poze, eventual si un mic filmulet ce il voi urca pe youtube. Rezultatele sunt decente, adica reusit sa calmez orice fel de model, trebuie doar sa configurezi valorile da gain corespunzator. Numai bine.
0

#13 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 07:23 PM

Vezi postareapinti2d, la 08 July 2012 - 06:51 PM, a spus:

Nu as vrea sa ma bag in aceasta discutie ca musca in lapte, dar, de ce nu folosoti gyro? HK-401B sunt destul de ok. Eu deja am trecut de la idei la practica si folosesc de mai bine de 3 luni o "platforma" dupa cum o denumesc eu, mai pe romaneste o simpla bucata de burete de 2x6x6 pe care am fixat 2 gyroscoape ca si cele mai sus mentionate. Unnul stabilizeaza profundorul, celalalt eleroanele. Cu ceva chinuiala, am pus mufele de "gain" pe acelasi canal, dar la Rx 2 mufe separate. Switch de on/off si potentiometru de control pentru "gain". Daca doriti revin si cu poze, eventual si un mic filmulet ce il voi urca pe youtube. Rezultatele sunt decente, adica reusit sa calmez orice fel de model, trebuie doar sa configurezi valorile da gain corespunzator. Numai bine.

Poi din punctul meu de vedere ar fi..

1. controlerul de la hk poate fi folosit la mai multe aplicatii/functii gen quad, vtail, wing, flaperon etc.
2. costa mai putin decat 3 gyro-urile loate separat.
3. nu am testat dar din ce am citit pe forumuri, softul folosit stabilizeaza mai bine modelul in comparatie cu gyro-uri separate.
4. cu placa noua HK2.0 ai si functie de autolevel.
..probabil mai sunt si altele, poate ma completeaza altii care stiu mai bine.

Placa mi-a ramas dupa ce am upgradat quad-ul.. si ca sa nu o tin prin sertare am ales sa o pun pe avion (sau i-am construit un avion :unsure: )
0

#14 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 07:29 PM

Vezi postareaicsss, la 08 July 2012 - 07:23 PM, a spus:

Poi din punctul meu de vedere ar fi..

1. controlerul de la hk poate fi folosit la mai multe aplicatii/functii gen quad, vtail, wing, flaperon etc.
2. costa mai putin decat 3 gyro-urile loate separat.
3. nu am testat dar din ce am citit pe forumuri, softul folosit stabilizeaza mai bine modelul in comparatie cu gyro-uri separate.
4. cu placa noua HK2.0 ai si functie de autolevel.
..probabil mai sunt si altele, poate ma completeaza altii care stiu mai bine.

Placa mi-a ramas dupa ce am upgradat quad-ul.. si ca sa nu o tin prin sertare am ales sa o pun pe avion (sau i-am construit un avion :good: )

Intr-adevar argumentele dvs sunt clare si concise. Un topic interesant de urmarit. :unsure:
0

#15 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 07:38 PM

Vezi postareapinti2d, la 08 July 2012 - 06:51 PM, a spus:

Fara intentie de a polua topicul lui icsss, fac si eu urm post

Ce ai facut tu cu gyro alea am vrut si eu sa fac. Sa stabilizez cu ele avionul. Cand m-am vazut in fata prospectului de a mesteri la acele gyro ptr a le seta, etc, m-am lasat pagubas.
Cautand pe la magazinele de afara, am gasit un stabilizator de zbor ptr avioane care facea ceea ce eu incercam cu acele gyro. E cea mai buna investitie a mea de pana acum. Ma rezolva in 99.9% din situatii. Numai pentru simplul fapt ca la o miscare de switch pe telecomanda avionul e stabilizat, ma duc la zbor cu o mai mare incredere si placere.
(am scris cateva posturi mai sus la ce ma refer)

Bafta multa!

0

#16 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 07:49 PM

Vezi postareacostash, la 08 July 2012 - 07:38 PM, a spus:

Fara intentie de a polua topicul lui icsss, fac si eu urm post

Ce ai facut tu cu gyro alea am vrut si eu sa fac. Sa stabilizez cu ele avionul. Cand m-am vazut in fata prospectului de a mesteri la acele gyro ptr a le seta, etc, m-am lasat pagubas.
Cautand pe la magazinele de afara, am gasit un stabilizator de zbor ptr avioane care facea ceea ce eu incercam cu acele gyro. E cea mai buna investitie a mea de pana acum. Ma rezolva in 99.9% din situatii. Numai pentru simplul fapt ca la o miscare de switch pe telecomanda avionul e stabilizat, ma duc la zbor cu o mai mare incredere si placere.
(am scris cateva posturi mai sus la ce ma refer)

Bafta multa!

Sunt sigur ca variante sunt cata frunza si iarba. Totul se limiteaza la bugetul alocat, cat de bine te pricepi la mesterit etc. Nu contesc faptul ca ceea ce aveti dvs la dipozitie nu isi face treaba, dar la momentul respectiv acele gyro mi s-au parut cea mai buna varianta. Mai mult va sigur cat de curand o sa le scot la vanzare in ideea de a achizitiona ceva "dedicat" stabilizarii.
0

#17 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 07:58 PM

Da, cred ca voi lua un KK2.0, mai ales ca se va gasi ugrade la soft din cate vad.
In principal , autostabilizarea imi e necesara pt zborul FPV, adica sa ma degreveze de pilotaj si sa pot savura peisajul, etc.
In zborul la vedere, nefiind chiar incepator, mi-ar folosi chiar numai functia de gyro simplu, adica sa imblanzeasca modelul pe vant cu rafale...

PS acum 2 ani am cumparat un HK-401B dar nu am reusit sa il fac sa mearga cum doream, adica la sol si in aer la fel, gyro ul lucra doar la miscari extrem de bruste ale mainii, adica nu avea sensibilitatea prea buna.
Am incercat tot felul de setari dar , adica rate si gain dar tot nu reactiona la miscari si schimbari fine de pozitie.....
L-am pus si pe elevator si pe eleroane cu cablu Y dar nu isi facea treaba ceruta, de imblanzire a zborului. Nu stiu, poate am prins o bucata defecta sau ceva....

Urmatorul pe lista ,a dica Fy20 costa 100usd plus drumul, asa ca e prea scump. Am primit o oferta buna de un Fy20 second hand dar tot e dublu cat un KK2.0 nou.......
0

#18 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 08:01 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 08 July 2012 - 07:58 PM, a spus:

Da, cred ca voi lua un KK2.0, mai ales ca se va gasi ugrade la soft din cate vad.
In principal , autostabilizarea imi e necesara pt zborul FPV, adica sa ma degreveze de pilotaj si sa pot savura peisajul, etc.
In zborul la vedere, nefiind chiar incepator, mi-ar folosi chiar numai functia de gyro simplu, adica sa imblanzeasca modelul pe vant cu rafale...

PS acum 2 ani am cumparat un HK-401B dar nu am reusit sa il fac sa mearga cum doream, adica la sol si in aer la fel, gyro ul lucra doar la miscari extrem de bruste ale mainii, adica nu avea sensibilitatea prea buna.
Am incercat tot felul de setari dar , adica rate si gain dar tot nu reactiona la miscari si schimbari fine de pozitie.....
L-am pus si pe elevator si pe eleroane cu cablu Y dar nu isi facea treaba ceruta, de imblanzire a zborului. Nu stiu, poate am prins o bucata defecta sau ceva....

Urmatorul pe lista ,a dica Fy20 costa 100usd plus drumul, asa ca e prea scump. Am primit o oferta buna de un Fy20 second hand dar tot e dublu cat un KK2.0 nou.......

Siner sa va spun si eu tot pe un KK 2.o as merge. Urmaresc cu maxim interes acest topic sa vad ce va iesi.
0

#19 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 08:07 PM

Pentru inca ~25 $ in plus va puteti lua copilotul de la FMA. Are tot la HK pe site, dar cred ca numai membrii "vip" il pot vedea.
Diferenta intre el si kk2.0 este aceea ca e o solutie dedicata ptr zbor stabilizat. Mai ales daca vreti sa zburati fara maini. Eu am reusit sa imi fac EZ*2 sa zboare in cerc deasupra capului, fara sa ating telecomanda deloc. I-am dat din trim pana a virat singur si l-am lasat sa zboare. Facea cercuri mari pe cer. Foarte relaxant sa-l privesti :unsure:

Aici un link cu el
https://www.youtube....player_embedded

0

#20 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 08:11 PM

Da, stiam de mult de FMA, au si varianta pe 4 canale.,,,,,insa cica sezorii IR pot face nazuri in zborul unui relief variat, adica campie intr-o parte si deal in cealalta, el simte ca se apropie de pamant si inclina invers modelul..........in mod eronat....
Totodata, senzorii sunt organici, au ceva memorie, mai mult, trebuie cica destul de des re etalonati, etc.
Prefer varianta cu gyro si accelerometre.......
0

#21 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 08:24 PM

Ce-i drept, eu doar pe campie am zburat pana acum. Am zburat cu paduri in jur, stuf mare, etc. Dar nici o data cu deal pe o parte si campie pe cealalta.
Cu senzorii n-am avut probleme pana acum.
Overall, sunt ff multumit de ce ofera. Daca face figuri in zbor, dai de switch si il opresti.
Oricum, la FPV banuiesc ca zbori mult mai sus de nivelul dealurilor..
Si, din ce vad eu la kk2.0, nu are gyro si accelerometre incluse. Costul total cred ca ajunge la acelasi nivel cu cel al FMA.

0

#22 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 08:38 PM

Vezi postareacostash, la 08 July 2012 - 08:24 PM, a spus:

Si, din ce vad eu la kk2.0, nu are gyro si accelerometre incluse. Costul total cred ca ajunge la acelasi nivel cu cel al FMA.

Scuze de dublu post, acum am vazut si schema. Are si accelerometru si gyro. Deci e mai ieftin decat FMA :yahoo:

0

#23 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2012 - 08:50 PM

Vezi postareacostash, la 08 July 2012 - 08:38 PM, a spus:

Scuze de dublu post, acum am vazut si schema. Are si accelerometru si gyro. Deci e mai ieftin decat FMA :yahoo:

si LCD :D ceea ce permite reglaje pe camp fara laptop si o sumedenie de mixaje.

Aceasta postare a fost editata de icsss: 08 July 2012 - 08:51 PM

0

#24 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 July 2012 - 03:27 PM

Dragilor, am bucur ca am citit la timp topicul asta si am avut timp sa comand KKboard 2.0, deoarece acum e pe BACKORDER deja...............LOL
Il astept cu drag, sper sa vina in uzualele 2 sapt..........
O voi monta pe o aripa zburatoare folosita la FPV.......
Va tin la curent.........
0

#25 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 July 2012 - 06:47 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 09 July 2012 - 03:27 PM, a spus:

Dragilor, am bucur ca am citit la timp topicul asta si am avut timp sa comand KKboard 2.0, deoarece acum e pe BACKORDER deja...............LOL
Il astept cu drag, sper sa vina in uzualele 2 sapt..........
O voi monta pe o aripa zburatoare folosita la FPV.......
Va tin la curent.........

:D Astept primele impresii.. si de la tine.. si de la dr.ace :)
0

#26 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 07 October 2012 - 01:52 PM

Ceva impresii asupra KK2.0 pus pe avion ?
Merge bine ?
"Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne intelegem bine, ca intre asasini."
Emil Cioran

0

#27 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2012 - 02:41 PM

Pistolarule, am facut eu teste cu KK2.0 pe o aripa zburatoare, a fost ceva de lucru sa inteleg si sa setez placa dar acum merge brici, mai ales pt zbor si filmari FPV unde conteaza orice tremurici in zbor...

KK2.0 board
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro