KK board on aeroplane on a bimotor setup
Postat 02 May 2012 - 08:58 AM
E destul de instabil (probabil de la greutate) si m-am decis sa-i pun un kk board v2.1 pt stabilizare. Probabil o sa afac si ceva modificari la fuselaj..
Are cineva experienta cu asa ceva? A nevoie de putin ajutor la setarea controlerului.
1. Ce firmware sa folosesc? "Aeroplane"?
2. Pot sa folosesc 2 canale pt. eleroane?
3. Pot sa folosesc 2 canale pentru motoare? Unul pentru fiecare motor? Vreau un MIX intre RUD si M1 cu M2
4. Varianta simpla, ar insemana un Y pentu motoare si un Y pentru eleroane. Aveti o diagrama pt. asa ceva?
Pe masura ce progresez o actualizez postul si o sa pun si poze.
PS: avetti ceva sfaturi legate de pozitionarea motorelor la un bimotor? Eu folosesc tripala de 9x5 CW si CCW.
Multumesc
Postat 20 May 2012 - 09:17 PM
Zboara bine (stabil si controlabil).. cand il zboara altii :lol:)
Aceasta postare a fost editata de icsss: 20 May 2012 - 09:21 PM
Postat 03 July 2012 - 07:42 AM
icsss, la 20 May 2012 - 09:17 PM, a spus:
Zboara bine (stabil si controlabil).. cand il zboara altii :))
un mic update legat de stabilizare.
In ultima perioada OpenAero a evoluat mult, e testat si optimizat aproape saptamanal. Asa ca cine are probeleme cu vantul sau are un model instabil poate foarte usor sa-l stabilizeze cu o placa KK (original, clone sau versiuni imbunatatine cum ar fi KK+, HK KK V2.0, etc.)
Pagina oficiala pentru OpenAero aici.
Postat 05 July 2012 - 10:00 AM
Bine, nu-i rau sa incerca si sa experimentam. Doar asa apar inovatiile.
Ziceam si eu..
-->> My YouTUBE channel <<--
Postat 05 July 2012 - 10:59 AM
costash, la 05 July 2012 - 10:00 AM, a spus:
Bine, nu-i rau sa incerca si sa experimentam. Doar asa apar inovatiile.
Ziceam si eu..
Nu stiu daca se pot compara cele 2, totusi:
OpenAero
- pentru placa kk simpla nu are autolevel, foloseste doar 3 girouri analogice pentru a compensa fortele exercitate din exterior (vand, aerodinamica proasta, etc..)
- exista si un kk cu autolevel (cu acc.) dar din cate inteleg eu functioneaza diferit fata de FMA.
FMA
- foloseste alta tehnolgie, e mai scump si e destinat pt. cei ce vor funtia de autolevel.
Pe mine ma intereseaza doar sa stabilzez modelul pe vant, pe toate cele 3 axe. Probabil pe un heli, ar fi interesant de testat FMA-ul.
Postat 08 July 2012 - 06:34 AM
Ce structura de aripa ai folosit ? Cu nervuri si lonjeroane ?
Pt stabilitate eu as fi dat un unghi de diedru de 2-3 grade la aripi.
Si eu caut un sistem de stalibizare ieftin si bun dar cu Autolevel....Singurul de care stiu eu este FY20 la 100 usd plus transport.........
Postat 08 July 2012 - 07:31 AM
SerjuRO, la 08 July 2012 - 06:34 AM, a spus:
...sau ar fi http://www.hobbyking...trol_Board.html la 30$. Are suport si pentru aeroplane dar ramine de testat.
Postat 08 July 2012 - 06:23 PM
dr.ace, la 08 July 2012 - 07:31 AM, a spus:
Nervuri si lonjeroane. Nu am dat diedru pentru ca am vrut sa fie cat mai simplu de facut. Intentionez sa trag de ele la maxim :unsure:.
Daca vrei autolevel.. subsriu la recomadarea lui dr.ace.. ieftin si usor de instalat. HappySundays lucreaza deja la OpenAero pentru KK2.0 dar cred ca si softul preinstalat pentru avion e suficient.
Postat 08 July 2012 - 06:51 PM
Postat 08 July 2012 - 07:23 PM
pinti2d, la 08 July 2012 - 06:51 PM, a spus:
Poi din punctul meu de vedere ar fi..
1. controlerul de la hk poate fi folosit la mai multe aplicatii/functii gen quad, vtail, wing, flaperon etc.
2. costa mai putin decat 3 gyro-urile loate separat.
3. nu am testat dar din ce am citit pe forumuri, softul folosit stabilizeaza mai bine modelul in comparatie cu gyro-uri separate.
4. cu placa noua HK2.0 ai si functie de autolevel.
..probabil mai sunt si altele, poate ma completeaza altii care stiu mai bine.
Placa mi-a ramas dupa ce am upgradat quad-ul.. si ca sa nu o tin prin sertare am ales sa o pun pe avion (sau i-am construit un avion :unsure: )
Postat 08 July 2012 - 07:29 PM
icsss, la 08 July 2012 - 07:23 PM, a spus:
1. controlerul de la hk poate fi folosit la mai multe aplicatii/functii gen quad, vtail, wing, flaperon etc.
2. costa mai putin decat 3 gyro-urile loate separat.
3. nu am testat dar din ce am citit pe forumuri, softul folosit stabilizeaza mai bine modelul in comparatie cu gyro-uri separate.
4. cu placa noua HK2.0 ai si functie de autolevel.
..probabil mai sunt si altele, poate ma completeaza altii care stiu mai bine.
Placa mi-a ramas dupa ce am upgradat quad-ul.. si ca sa nu o tin prin sertare am ales sa o pun pe avion (sau i-am construit un avion :good: )
Intr-adevar argumentele dvs sunt clare si concise. Un topic interesant de urmarit. :unsure:
Postat 08 July 2012 - 07:38 PM
pinti2d, la 08 July 2012 - 06:51 PM, a spus:
Fara intentie de a polua topicul lui icsss, fac si eu urm post
Ce ai facut tu cu gyro alea am vrut si eu sa fac. Sa stabilizez cu ele avionul. Cand m-am vazut in fata prospectului de a mesteri la acele gyro ptr a le seta, etc, m-am lasat pagubas.
Cautand pe la magazinele de afara, am gasit un stabilizator de zbor ptr avioane care facea ceea ce eu incercam cu acele gyro. E cea mai buna investitie a mea de pana acum. Ma rezolva in 99.9% din situatii. Numai pentru simplul fapt ca la o miscare de switch pe telecomanda avionul e stabilizat, ma duc la zbor cu o mai mare incredere si placere.
(am scris cateva posturi mai sus la ce ma refer)
Bafta multa!
Postat 08 July 2012 - 07:49 PM
costash, la 08 July 2012 - 07:38 PM, a spus:
Ce ai facut tu cu gyro alea am vrut si eu sa fac. Sa stabilizez cu ele avionul. Cand m-am vazut in fata prospectului de a mesteri la acele gyro ptr a le seta, etc, m-am lasat pagubas.
Cautand pe la magazinele de afara, am gasit un stabilizator de zbor ptr avioane care facea ceea ce eu incercam cu acele gyro. E cea mai buna investitie a mea de pana acum. Ma rezolva in 99.9% din situatii. Numai pentru simplul fapt ca la o miscare de switch pe telecomanda avionul e stabilizat, ma duc la zbor cu o mai mare incredere si placere.
(am scris cateva posturi mai sus la ce ma refer)
Bafta multa!
Sunt sigur ca variante sunt cata frunza si iarba. Totul se limiteaza la bugetul alocat, cat de bine te pricepi la mesterit etc. Nu contesc faptul ca ceea ce aveti dvs la dipozitie nu isi face treaba, dar la momentul respectiv acele gyro mi s-au parut cea mai buna varianta. Mai mult va sigur cat de curand o sa le scot la vanzare in ideea de a achizitiona ceva "dedicat" stabilizarii.
Postat 08 July 2012 - 07:58 PM
In principal , autostabilizarea imi e necesara pt zborul FPV, adica sa ma degreveze de pilotaj si sa pot savura peisajul, etc.
In zborul la vedere, nefiind chiar incepator, mi-ar folosi chiar numai functia de gyro simplu, adica sa imblanzeasca modelul pe vant cu rafale...
PS acum 2 ani am cumparat un HK-401B dar nu am reusit sa il fac sa mearga cum doream, adica la sol si in aer la fel, gyro ul lucra doar la miscari extrem de bruste ale mainii, adica nu avea sensibilitatea prea buna.
Am incercat tot felul de setari dar , adica rate si gain dar tot nu reactiona la miscari si schimbari fine de pozitie.....
L-am pus si pe elevator si pe eleroane cu cablu Y dar nu isi facea treaba ceruta, de imblanzire a zborului. Nu stiu, poate am prins o bucata defecta sau ceva....
Urmatorul pe lista ,a dica Fy20 costa 100usd plus drumul, asa ca e prea scump. Am primit o oferta buna de un Fy20 second hand dar tot e dublu cat un KK2.0 nou.......
Postat 08 July 2012 - 08:01 PM
SerjuRO, la 08 July 2012 - 07:58 PM, a spus:
In principal , autostabilizarea imi e necesara pt zborul FPV, adica sa ma degreveze de pilotaj si sa pot savura peisajul, etc.
In zborul la vedere, nefiind chiar incepator, mi-ar folosi chiar numai functia de gyro simplu, adica sa imblanzeasca modelul pe vant cu rafale...
PS acum 2 ani am cumparat un HK-401B dar nu am reusit sa il fac sa mearga cum doream, adica la sol si in aer la fel, gyro ul lucra doar la miscari extrem de bruste ale mainii, adica nu avea sensibilitatea prea buna.
Am incercat tot felul de setari dar , adica rate si gain dar tot nu reactiona la miscari si schimbari fine de pozitie.....
L-am pus si pe elevator si pe eleroane cu cablu Y dar nu isi facea treaba ceruta, de imblanzire a zborului. Nu stiu, poate am prins o bucata defecta sau ceva....
Urmatorul pe lista ,a dica Fy20 costa 100usd plus drumul, asa ca e prea scump. Am primit o oferta buna de un Fy20 second hand dar tot e dublu cat un KK2.0 nou.......
Siner sa va spun si eu tot pe un KK 2.o as merge. Urmaresc cu maxim interes acest topic sa vad ce va iesi.
Postat 08 July 2012 - 08:07 PM
Diferenta intre el si kk2.0 este aceea ca e o solutie dedicata ptr zbor stabilizat. Mai ales daca vreti sa zburati fara maini. Eu am reusit sa imi fac EZ*2 sa zboare in cerc deasupra capului, fara sa ating telecomanda deloc. I-am dat din trim pana a virat singur si l-am lasat sa zboare. Facea cercuri mari pe cer. Foarte relaxant sa-l privesti :unsure:
Aici un link cu el
https://www.youtube....player_embedded
Postat 08 July 2012 - 08:11 PM
Totodata, senzorii sunt organici, au ceva memorie, mai mult, trebuie cica destul de des re etalonati, etc.
Prefer varianta cu gyro si accelerometre.......
Postat 08 July 2012 - 08:24 PM
Cu senzorii n-am avut probleme pana acum.
Overall, sunt ff multumit de ce ofera. Daca face figuri in zbor, dai de switch si il opresti.
Oricum, la FPV banuiesc ca zbori mult mai sus de nivelul dealurilor..
Si, din ce vad eu la kk2.0, nu are gyro si accelerometre incluse. Costul total cred ca ajunge la acelasi nivel cu cel al FMA.
Postat 08 July 2012 - 08:38 PM
costash, la 08 July 2012 - 08:24 PM, a spus:
Scuze de dublu post, acum am vazut si schema. Are si accelerometru si gyro. Deci e mai ieftin decat FMA :yahoo:
Postat 08 July 2012 - 08:50 PM
costash, la 08 July 2012 - 08:38 PM, a spus:
si LCD :D ceea ce permite reglaje pe camp fara laptop si o sumedenie de mixaje.
Aceasta postare a fost editata de icsss: 08 July 2012 - 08:51 PM
Postat 09 July 2012 - 03:27 PM
Il astept cu drag, sper sa vina in uzualele 2 sapt..........
O voi monta pe o aripa zburatoare folosita la FPV.......
Va tin la curent.........
Postat 09 July 2012 - 06:47 PM
SerjuRO, la 09 July 2012 - 03:27 PM, a spus:
Il astept cu drag, sper sa vina in uzualele 2 sapt..........
O voi monta pe o aripa zburatoare folosita la FPV.......
Va tin la curent.........
:D Astept primele impresii.. si de la tine.. si de la dr.ace :)
Postat 05 November 2012 - 02:41 PM
KK2.0 board