Modelism - RHC Forum: Mai 2012 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Mai 2012

#1 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 01 May 2012 - 08:55 PM

Ca in fiecare an, 1Mai muncitoresc ne reuneste la zbor. O zi bestiala, cu de toate.

.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mai 01.JPG
  • Imagine atasata: mai 02.JPG
  • Imagine atasata: mai 03.JPG
  • Imagine atasata: mai 04.JPG
  • Imagine atasata: mai 05.JPG
  • Imagine atasata: mai 06.JPG
  • Imagine atasata: mai 07.JPG
  • Imagine atasata: mai 08.JPG
  • Imagine atasata: mai 09.JPG
  • Imagine atasata: mai 10.JPG
  • Imagine atasata: mai 11.JPG

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 01 May 2012 - 08:55 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2012 - 08:57 PM

si o dubla

.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mai 12.JPG
  • Imagine atasata: mai 13.JPG
  • Imagine atasata: mai 14.JPG
  • Imagine atasata: mai 15.JPG
  • Imagine atasata: mai 16.JPG
  • Imagine atasata: mai 17.JPG
  • Imagine atasata: mai 18.JPG
  • Imagine atasata: mai 19.JPG
  • Imagine atasata: mai 20.JPG
  • Imagine atasata: mai 21.JPG
  • Imagine atasata: mai 22.JPG

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#3 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2012 - 08:59 PM

.

.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mai 23.JPG
  • Imagine atasata: mai 24.JPG
  • Imagine atasata: mai 25.JPG
  • Imagine atasata: mai 26.JPG
  • Imagine atasata: mai 27.JPG
  • Imagine atasata: mai 28.JPG
  • Imagine atasata: mai 29.JPG
  • Imagine atasata: mai 30.JPG
  • Imagine atasata: mai 31.JPG
  • Imagine atasata: mai 32.JPG
  • Imagine atasata: mai 33.JPG
  • Imagine atasata: mai 34.JPG
  • Imagine atasata: mai 36.JPG
  • Imagine atasata: mai 37.JPG
  • Imagine atasata: mai 38.JPG
  • Imagine atasata: mai 39.JPG
  • Imagine atasata: mai 40.JPG

0

#4 Useril este offline   Adi-GVA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 May 2012 - 08:59 PM

Ce-mi place dubla!
Fly Extreme! __EXTREME FLIGHT
0

#5 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2012 - 09:01 PM

.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mai 41.JPG
  • Imagine atasata: mai 42.JPG
  • Imagine atasata: mai 43.JPG
  • Imagine atasata: mai 44.JPG
  • Imagine atasata: mai 45.JPG
  • Imagine atasata: mai 46.JPG
  • Imagine atasata: mai 47.JPG
  • Imagine atasata: mai 48.JPG
  • Imagine atasata: mai 49.JPG
  • Imagine atasata: mai 50.JPG

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 01 May 2012 - 09:01 PM

0

#6 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2012 - 09:03 PM

au zburat super. brrr, de abia astept Alba sa mai trag o dubla cu Zozo sau cu Andras
0

#7 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 02 May 2012 - 04:23 AM

Multzam de poze!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#8 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 02 May 2012 - 05:23 AM

Vezi postareaAdi-GVA, la 01 May 2012 - 08:59 PM, a spus:

Ce-mi place dubla!

Arata atat de bine incat un viitor film ar fi de senzatie !!!
0

#9 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 02 May 2012 - 09:55 AM

A fost o zi super.. mi-a revenit cheful de zbor vremea a fost perfecta dar fara compania de acolo nu ar fi fost asa frumos.
DT
0

#10 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2012 - 08:16 PM

am vazut ce chef de zbor ai avut, mai ales cu trecerile alea super pe spate la firul ierbii. sa-mi fie rusine 5 min. ca n-am avut ap. foto pregatit in acel moment. una peste alta, DA, fost o zi super, compania la fel, ce sa mai, o reusita.
0

#11 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 07 May 2012 - 10:37 AM

Ieri a zburat primul jet pe modelodromul de la Adunati. :)

0

#12 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 May 2012 - 10:47 AM

Bai ce ma oftic ca nu am fost si eu acolo. Fellicitari MlGore. Arata foarte tare. Daca clipul ar fi fara muzica as fi mult mai incantat, vreau sa aud jetul nu pop nemtesc anii 70.

Terenul se vede ca nu e chiar ca in palma, aterizarea a fost tare.

Vezi postareaIce9, la 07 May 2012 - 10:37 AM, a spus:

Ieri a zburat primul jet pe modelodromul de la Adunati. :)

0

#13 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 07 May 2012 - 11:30 AM

Vezi postareaIce9, la 07 May 2012 - 10:37 AM, a spus:

Ieri a zburat primul jet pe modelodromul de la Adunati. :yahoo:

Super aterizare, eu îl făceam șurub... :)
0

#14 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 07 May 2012 - 11:38 AM

felicitari gore ,ca ai avut curajul intrun final sa il zbori...ma gandesc ca ai avut emotii mari si stres mare cu el...cel putin asa se vede din zbor :) ...sunt sigur ca urmatoarele zboruri vor fi mult mai putin agresive si din ce in ce mai spectaculoase...cat despre aterizare... felicitari ptr reflexe si ca ai reusit sa il scoti repede din "death roll" la aterizare ...se putea si mai rau ...ceva de genu am patit si eu cu al meu tot din cauza ca am venit hot la prima aterizare(mai bine hot decat sa intre in stall) ...eu zic ca e o reusita ptr primul zborul...din experienta mea eu iti sugerez sa il zbori cat mai repede din nou altfel pierzi curaj (cel putin in cazul meu)...asteptam mai multe filme...

ps: spor la reparat ...aia fac si eu acuma :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Iamzoli: 07 May 2012 - 11:39 AM

....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#15 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 07 May 2012 - 11:41 AM

De zburat a zburat bine - MlGore are multa experienta ... dar a primat insa CURAJUL de al zbura si la insistentele audientei
a zburat ...
Aterizarea a fost partea neplacuta a intregii evolutii si a fost " grabita " ca sa zic asa de teama ca nu cumva pista sa fie insuficienta ca lungime si de aici panta putin cam mare la venire ... daca era mai blanda si filat mai mult pana se mai reducea viteza ....... dar de pe margine e usor de dat cu parerea ..... fie iesea bine fie se apropia sau trecea de gard .....

Poate trebuia facut maiden-ul pe alt teren muuuul mai lung pana te " invatai " cu reactiile modelului.
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#16 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 11:43 AM

Demential.

mama ce ma oftic ca am plecat mai devreme.....

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 07 May 2012 - 11:44 AM

0

#17 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 07 May 2012 - 01:14 PM

Vezi postareastiganas, la 07 May 2012 - 10:47 AM, a spus:

Bai ce ma oftic ca nu am fost si eu acolo. Fellicitari MlGore. Arata foarte tare. Daca clipul ar fi fara muzica as fi mult mai incantat, vreau sa aud jetul nu pop nemtesc anii 70.

Terenul se vede ca nu e chiar ca in palma, aterizarea a fost tare.

Bai Stefane, dar mare carcotas mai esti. Melodia din fundal se numeste "Danger Zone", este compusa den Kenny Loggins (american de origine), este genul rock, si a fost lansata o data cu filmul "Top Gun" (a facut parte din coloana sonora) in anul 1986. Daca lasam fara coloana sonora, vantul care ne-a jucat ceva feste toata ziua, ar fi predominat pe fundalul sonor. Sunetul specific jet-ului se aude bine dupa trecerea modelului, si asta cred ca se aude si in filmare. Altfel, doar vant. Dar de, nu toti avem iPhone-uri...:good:
Cat despre Gore, jos palarian ca l-a zburat "acasa"...desigur era mai bine o pista asfaltata, eventual si un turn de control sau controlori de trafic, dar deh...asta avem disponibil.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Loggins_-_Danger_Zone_single_cover.png

0

#18 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 01:29 PM

Vezi postareaIce9, la 07 May 2012 - 01:14 PM, a spus:

Bai Stefane, dar mare carcotas mai esti. Melodia din fundal se numeste "Danger Zone", este compusa den Kenny Loggins (american de origine), este genul rock, si a fost lansata o data cu filmul "Top Gun" (a facut parte din coloana sonora) in anul 1986. Daca lasam fara coloana sonora, vantul care ne-a jucat ceva feste toata ziua, ar fi predominat pe fundalul sonor. Sunetul specific jet-ului se aude bine dupa trecerea modelului, si asta cred ca se aude si in filmare. Altfel, doar vant. Dar de, nu toti avem iPhone-uri...:good:
Cat despre Gore, jos palarian ca l-a zburat "acasa"...desigur era mai bine o pista asfaltata, eventual si un turn de control sau controlori de trafic, dar deh...asta avem disponibil.

Chestia patriotica, nationalista cu zburatul acasa este de admirat ... jos palaria cum ai spus ... asta pentru a-mi fi si mie
mai comod in a asista la zbor si sa nu fiu nevoit sa ma duc te miri unde ( Tariceni, Clinceni .... )- ieri am venit special doar pentru Jet .
Daca las avantajele strict personale insa, ma gandesc ca bine este atunci cand pentru toata lumea se termina cu bine si plecam toti acasa la fel de bucurosi dupa o zi de zbor ..... altfel noi ne-am satisfacut curiozitea si placerea de a privi iar colegul a ramas sa isi faca de lucru .... Daca era o spuma chiar nu conta finalul ...

In rest frumos zborul, frumos sunetul dar si mirosul de carburant ars total diferit de nitro sau benzina ..... lampa lui bunica cum spunea ieri AlexSky.

P.S.

Eu am un avantaj sau dezavantaj - depinde - ... nu am boxe la calculatorul de la birou si privind filmul " auzeam " sunetul turbinei in gand !!
0

#19 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 07 May 2012 - 02:49 PM

L39 = :wub:
Gore = pilot cu oo :good:
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#20 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 May 2012 - 03:19 PM

Hai ca stiam cine canta, chiar prea bine ca in liceu numai asta auzeam. Da prefer vant, chicoteli si sunet de turbina, asta e valabil la orice videoclip aero (cu o singura exceptie, cel facut de zod acum multi ani).

Sa inteleg ca modelul a suferit mici avarii ?
0

#21 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 04:36 PM

Multumesc mult pt. film, e foarte educativ, la urmatoarea aterizare stiu ce sa-i fac. De zburat, nici nu ma gandeam sa-l inaugurez in alta parte decat acasa. Topaielile de la primele rulaje erau din cauza blocarii rotii de bot. Avariile: doua aripi reparabile cu multa rabdare, in rest e neatins.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 07 May 2012 - 04:37 PM

0

#22 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 May 2012 - 06:01 PM

M-am tot uitat dar nu m-am prins cum de s-au avariat aripile, ma asteptam sa ai ceva probleme la trenul de aterizare dupa topaiala.

Lasand la o parte aterizarea cum iti place la zbor ?

E la vanzare o turbina ieftina (si buna) pe forum dar in final m-am abtinut, in primul rand ca nu o sa fiu in stare sa o zbor, dupa filmul asta imi e si mai evident caci stiu ce poate Gore si ce pot eu.

Vezi postareaMLGore, la 07 May 2012 - 04:36 PM, a spus:

Multumesc mult pt. film, e foarte educativ, la urmatoarea aterizare stiu ce sa-i fac. De zburat, nici nu ma gandeam sa-l inaugurez in alta parte decat acasa. Topaielile de la primele rulaje erau din cauza blocarii rotii de bot. Avariile: doua aripi reparabile cu multa rabdare, in rest e neatins.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 07 May 2012 - 06:04 PM

0

#23 Useril este offline   zoli_jet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 16-March 11
  • Interests:Jets

Postat 07 May 2012 - 06:29 PM

Bravo Gore!

Stai linistit ca primul zbor cu un jet este foarte dur!!Mai ales aterizarea care este de fapt cea mai grea provocare la un jet dar pana la urma ai scos-o cu mici avarii dar e OK:). Pilotarea unui jet este total diferita de un zbor cu un model obisnuit sau 3D, intarziere in accelerare la turbina, pregatire aterizare, final approch si landing. Sunt de acord cu iamzoli ca sa zbori cat mai repede posibil! Sper ca sa vii si tu la Brasov la intalnirea din Iulie. Facem o echipa de jeturi impreuna cu Iamzoli:) pana atunci sper sa-mi finalizez si eu L39 airword cu P80. M-as bucura daca am continua postarile cu jeturi si experintele noastre cu aceste modele superbe pe forumul inceput de iamzoli. Consider ca ar atrage mult mai multi fani si am face un forum adevarat cu jeturi cu detalii turbina, functionare, secrete.....:))))etc

Zoli Brasov
0

#24 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 07 May 2012 - 06:34 PM

Desi experienta lui Gore este incomparabil mai vasta decat a mea, as vrea sa fac o observatie vis-a-vis de aterizare:
Analizand filmul, am observat ca ai venit inclinat exact invers decat trebuia. Adica ai venit intr-un unghi perfect corect, dar cu botul in jos. Daca pastrai acel unghi dar orientat in sus era perfect.
Evident ca emotiile mari au fost de vina. Felicitari si maxim respect!
0

#25 Useril este offline   zoli_jet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 06:36 PM

Inca ceva!! prima data si eu am pilotat un L39 la dubla comanda! Este un model foarte fasnet!trebuie atentie maxima la aterizare, in caz contrar vine ca o sageata!!!:))
si eu am facut pe mine aproape la primele aterizari si am predat comanda profesorului ca daca nu praf se facea!!!! ::)))))))))))))cam la al trilea zbor l-am aterizat eu ca sa ma obisnuiesc putin! pana atunci nu am avut curaj!! la zborul cu jetul iti trebuie curaj si sange rece! Nici acum nu am curaj sa fac unele figuri de teama reparatilor si a bugetului necesar!!:)))cu toate ca am deja mai mult de 80 aterizari cu 3 modele care le am! pardon al 2lea l-am facut praf!!!:((((
0

#26 Useril este offline   zoli_jet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 06:45 PM

AG77HESS

Ai dreptate !! stii care e problema? cand faci primul zbor multi spun cam ce trebuia sa faci, cum trebuia sa faci, si eu sunt convins ca gore stia ce trebuia sa faca!! dar crede-ma ca mai ales la primul zbor cu un jet, si nu numai, cateodata parca te decuplezi si faci totul din reflex bazandu-te pe experienta anterioara pe alte modele. Emotiile si adrenalina sunt foarte mari cu un jet!! Crede-ma!!:)Am mai spus ca nu prea au legatura una cu alta la modul de pilotare doar ca comenzile sunt aceleasi dar stilul de pilotare difera mult mult!!necesita antrenament si multe zboruri pana ce te obisnuiesti!

Zoli
0

#27 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 07 May 2012 - 06:54 PM

Ai 100% dreptate. De aia nici nu mi-am permis sa spun ca ``ii dau un sfat``; am spus ca am facut o observatie vizionand de mai multe ori clipul. Nu am zburat asa ceva pana acum, stau cuminte cu botu` pe labe si doar imi curg balele. Deocamdata, sper.... :good:

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 07 May 2012 - 06:56 PM

0

#28 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 07:48 PM

Dupa vizionare mi-am dat seama ca am venit cam tare si cu nasul in jos, desi pe pista l-am pus cu toate rotile concomitent; m-a luat prin surprindere saltul acela, cred ca am luat o denivelare mai mare cu roata de bot si aia a fost.
Avionul zboara foarte misto si e previzibil, dar nu am apucat sa-i vad comportarea in limita, nu mi-au ajuns cele 6 minute decat pt. ture si trimaje; daca reuseam sa-i vad comportamentul la viteza mica, poate veneam mai usor la aterizare.
0

#29 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 08:08 PM

M-am uitat pe net la multe filme cu acelasi model sau similare ( L-39 ).
Nu am vazut nici unul care sa vina cu nasul in sus ( ca intr-un alpha harier ) ci cu el in jos pe panta dupa care ceva mai sus il compensa si il punea pe orizontala incepand sa piarda altitudine controlat ( cat se poate controla ) si in ultimile secunde ii ridica botul , se aseza pe rotile din spate dupa care punea jamba fata jos .

Cele care vin placat cu botul in sus de la mai mare distanta fie au trust vector fie foarte foarte multe ore de zbor are pilotul.

P.S.

90 % le zboara pe asfalt, beton, sau iarba bine nivelata - uite un film cu o aterizare normala, corecta fara veleitati acrobatice .

Uitativa si la rularea pe pista de iarba ... nici o tresarireinclusiv la taxi

http://www.youtube.c...ature=endscreen
0

#30 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 07 May 2012 - 08:29 PM

Vezi postareaMLGore, la 07 May 2012 - 07:48 PM, a spus:

Dupa vizionare mi-am dat seama ca am venit cam tare si cu nasul in jos, desi pe pista l-am pus cu toate rotile concomitent; m-a luat prin surprindere saltul acela, cred ca am luat o denivelare mai mare cu roata de bot si aia a fost.
Avionul zboara foarte misto si e previzibil, dar nu am apucat sa-i vad comportarea in limita, nu mi-au ajuns cele 6 minute decat pt. ture si trimaje; daca reuseam sa-i vad comportamentul la viteza mica, poate veneam mai usor la aterizare.

+1...

din pacate ...zborul cu jetul cere multe de la pilot si nu ai timp prea mult de gandire...in general dupa ce se intampla ce se intampla ...iti dai seama de greseala...cand zbori jet nu gandesti ci zbori numai ai timp de altceva...sunt sigur ca dupa alea 6 ture te gandeai doar sa il vezi jos intreg .. nu te mai gandeai de distante , inaltime , rulaj etc ...doar sa il aterizezi...din pacate realitatea e ca ai venit prea hot cu el ...si trebuia sa vii de mai departe ...si ....nu mai zic ca se interpreteaza apoi gresit....zic numai atat (been there done that) ca si altii din comunitatea de jeturi ...e un lucru care l-am facut tozti din pacate (pe cei cu jeturi pe care ii cunosc)

Welcome to the club
....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro