daniadrianus, la 18 Feb 2007, 16:18, a spus:
Intrebare?
Imi poate spune cineva cum e cel mai bine sa lipesc/cositoresc acumulatorii atunci cand vreau sa fac un pachet de acumulatori interconectati cu lamele de contact.
E mai bine sa sudez lamele in puncte asa cum fac cei de la Germanos de exemplu? Pana cum i-am cositorit se se pare cam prost si am dat deja doua rateuri.
Lipirea cu cositor, presupune o incalzire a electrozilor "+" si "-" la temperatura de lipire a cositorului. Daca treaba asta dureaza execesiv, celulele se cam ... duc. :lol: Eu lipesc de mult asa ceva si inca n-am avut rateuri. :lol: Tot secretu' e sa faci lipitura cat mai scurt in ... timp. Adica sa te misti RAPID !
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_11.gif Celalalt secret, e sa degresezi chimic locul lipiturii, cu un pic de acid clorhidric, inbibat intr-un bat de sters in urechi, si sa faci lipitura cam la 10-15 sec, dupa. Eu lipesc fasii de Cu, gata precositorite, in asa fel incat cand ai pus ciocanu' de lipit pe electrod sa nu dureze mai mult de 1-2 sec. lipitura. Cu un ciocan de lipit corespunzator ca putere, in functie de marimea celulelor pe care vrei sa le lipesti. :lol: Mai pretentios e plusu' ... ! :lol: Daca, dupa lipitura pui un obiect metalic rece pe lipitura, e si mai bine ! Ca sa preia caldura cat mai repede !
Daca poti face lipituri in puncte e perfect. Da' pentru asta trebe o scula speciala.
Stima,