Modelism - RHC Forum: Radiocomenzi fabricate. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Radiocomenzi fabricate. Cum sa folosim experienta si materialele din jur pentru radiocomenzi.

#31 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 13 May 2012 - 08:57 PM

sa lamurim un pic lucrurile:

1) daca hobby-ul este modelismul atunci discutia cu statia facuta este din alt film. In acest film se zboara/conduce/navigheaza si nu e loc de statii construite. Le-au facut altii foarte bine, noi doar le folosim.

2) daca hobby-ul este electronica atunci se poate face, dar trebuie inceput gradual. Intai cu circuite simple gen bistabil, amplificator etc pt a prinde bazele apoi discutam de chestii mai complicate iar module rf peste multi ani (fara a discuta de costuri ca e hobby)

Spun asta din experienta pt ca si pentru mine electronica si programarea de uC a fost un hobby, acum este meserie si o fac foarte bine (am si pierdut sirul cablajelor proiectate si executate dea lungul anilor).

Stima, red

Aceasta postare a fost editata de ReD: 13 May 2012 - 08:59 PM

come to the dark side. we have cookies!
0

#32 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 May 2012 - 09:17 PM

Mi se pare ca se cam bat in cap cele ce afirmati.
Eu le consider ca se intrepatrund cat se pare de natural si de firesc, putand da nastere la cicluri in evolutia personala.
Am facut modelism "pur" toata scoala generala, trecand apoi brusc si radical la electronica, tocmai ca sa imi fac statie, care in anii '70 era subiect tabu.
Electronica intai pasiune, a deviat spre automatizari industriale si apoi calculatoare, devenind meserie.
Pasiunea a redevenit modelismul, dar si acesta a deviat rapid in untlimii doia ani electronica RC, tarlaua UAV/controlere de zbor fiind mult mai fertila decat slefuitul balsei si lipitul scartzului.
Chiar credeti ca cei care doar "zboara/conduce/navigheaza" se pot numi modelisti cumparand un rtf ?
Sau EBA nu e modelist cand repara ESC la jumate din forum ?
Sa ne ferim de catalogari prea categorice...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#33 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 May 2012 - 12:56 AM

nu cataloghez pe nimeni. Fiecare e liber sa faca ce vrea.
Si nu vorbeam de construitul modelelor (balsa+lipici=modelism), ci de construitul electronicii rc. Ala nu mai este modelism. Aceea este electronica.
Oricum, sunt curios sa vad ce mari minuni ale tehnicii s-au realizat cu pistolul de lipit in mana (repet comparativ cu produse similare de la producator).

In anii 70, si chiar pana prin '95-98 iti dadeai o mana si un picior pentru o statie decenta care oricum trebuia adusa din afara, deci era logic sa incerse unii sa le faca. Sa nu comparam situatia cu 2012 cand se gasesc electrinice rc la preturi decente chiar la magazine din romania. Asta e, lumea a mai evoluat.

Dar cum am spus, cine doreste sa faca acasa este liber. Sunt curios de rezultate.
0

#34 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 14 May 2012 - 08:01 AM

Statia ca si reparatul de esc-uri este electronica pura, si dupa cum zice ReD, dupa multa vreme dupa ce inveti sa tii pistolul de lipit in mina ajungi la punctul la care poti construi o statie cu comenzi proportionale (hai ca din aia cu tonuri si comenzi on/off faci dupa jumate de an, dar nu cred ca aia mai face parte din modelismul de acuma)

Cu tot respectul pentru EBA si colegii care construiesc esc-uri si module dual servo acasa, felicitati, le au cu electronica. Intimplator lucreaza cu accesorii folosite in modelism dar nu cred ca doar asta ii face modelisti. Asa si chinezul care asambleaza chestiile rc pe banda e modelist.

In ziua de azi in rc in afara de reparat esc-uri/statii (unde cam tot ce se poate repara sint mosfeti arsi si probleme pe partea de alimentare) nu prea vad ce electronica merita construita acasa - poate asa de hobby module dual servo sau de lumini.
USER BANNED BY ADMIN
0

#35 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 14 May 2012 - 09:43 AM

Olandezul a abandonat ideea de statie cu piese din casetofoane de mult dar noi inca o mai frecam, vechea dilema ce e modelism si ce nu.

Eu zic ca toate tin de modelism, daca Eba ar face/repara Esc-uri fara a sti cum arata un model intradevar ar fi electronica si atat. Dar marea majoritate a celor prezenti pe acest forum sunt aici pentru ca au ceva interes pentru modele fie ele avioane sau barcute de plantat (si aici e o dezbatere serioasa daca astea sunt modele sau accesorii pentru pescuit).

Din tot topicul ramane statia lui takeoff. Foarte tare, jos palaria.
0

#36 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 14 May 2012 - 10:32 AM

Am zburat o vara întreagă un aeromodel de doi bani cu o telecomanda in 433MHz făcută sub pat. A fost super, pana s-a îngreunat beaverul de epoxi si nu a mai zburat, si m-am lăsat de "aveoane" ca nu aveam îndemânare.
Dacă se respecta câteva condiții minime se pot face telecomenzi f sigure ce se pot zbura la întâlniri: condiția principala e ca modulul RF sa fie unul comercial certificat FCC. Restul e cancan.
Noile telecomenzi pe 2.4GHz sunt si mai banale, modulele lor RF sunt de fapt module Bluetooth clasa 1 (oleacă mai puternice) se face pairing intre doua module si restul e comunicație seriala.

Unora le place mai mult sa meșterească decât sa zboare.
0

#37 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 14 May 2012 - 11:09 AM

Vezi postareatakeoff, la 03 May 2012 - 01:06 PM, a spus:

Acum un milion de ani am facut o statie,a functionat(cred ca mai functioneaza si acum),atasez 2 poze ca sa va dati seama de complexitatea lucrarii.Bine,acum se poate simplifica
electronica,dar mai sunt multe pana la final.
Atasament P1000963.JPG
detalii manse
Atasament P1000964.JPG

Foarte tare ! Si cu ce receptor mergea ?
DT
0

#38 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 May 2012 - 11:56 AM

respect parerea lui tiganas, dar tot electronica ramane la mine in scripte.

Un ultim argument dupa aia ma retrag din topic:am lucrat multi ani in depanare tv dar nu am auzit de vreun coleg depanator care sa vrea sa construiasca tv.

Red
0

#39 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 14 May 2012 - 12:10 PM

Receptorul facut de la O,inclusiv mf pe 465 bobinate manual,iar alaturi este decodorul.Lucrarea a durat cam 2 ani.
Imagine atasata: P1000966.JPG
0

#40 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 370
  • Inregistrat: 15-August 08
  • Interests:Electronic ,Auto,mecanica,Navomodele

Postat 02 July 2012 - 10:05 AM

Ca sa nu mai deschid alt topic,o sa postez tot aici:
Vreau sa 'restaurez" un Wartburg care era initial cu radicomanda prin fir si dupa terminarea lucrarilor la caroserie,intentionez sa o fac RC.Acuma as avea doua optiuni tinand cont in primul rand de spatiul foarte mic care-l am la dispozitie.
optiuni:
1.Sa ii montez o RC chinezeasca din aia ordinara,dar ma incurca sistemul de directie deoarece trebuie facute modificari destul de mari.Daca sunt idei/solutii,astept.
2.Sa ii montez o RC proportionala tip pistol(27mhz),cea mai eleganta si simpla solutie,deoarece la directie se ataseaza mult mai simplu un servo,dar problema mare este ca nu am un ESC micutz.Toate care le am nu incap in spatiul disponibil si nu vreau sa renunt la diferite 'piese'.Cine imi poate da o schema de regulator care sa duca maxim 1-1.5A ar fi super.Sau daca are cineva asa ceva d ela vreo jucarie?sau alte idei/solutii.Deci motorasul original(tractiune) alimentat la 6V,consuma maxim 0.3A,e slabut.

Mersi.
“Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte.”
tel. 0764 917 006
0

#41 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 July 2012 - 10:59 AM

acesta ar fi bun? a folosit cineva?
http://www.autorc.ro...i-thor-12v.html
tel. 0764 917 006
0

#42 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 02 July 2012 - 03:52 PM

Eu vad cam doua variante

- un esc fara radiator, mic si plat (cred ca in aero sint din astea)

- electronica completa plus servo de pe un 1/24 (rx+esc e o singura unitate destul de mica), urmind sa vezi daca esc-ul duce motorul care il ai (electronica asta de obicei merge de la 4.8V si motorul e "de jucarie") sau ti-ajunge motorul de pe 1/24
USER BANNED BY ADMIN
0

#43 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 July 2012 - 07:57 PM

Vezi postareaDanB, la 02 July 2012 - 03:52 PM, a spus:

Eu vad cam doua variante

- un esc fara radiator, mic si plat (cred ca in aero sint din astea)

- electronica completa plus servo de pe un 1/24 (rx+esc e o singura unitate destul de mica), urmind sa vezi daca esc-ul duce motorul care il ai (electronica asta de obicei merge de la 4.8V si motorul e "de jucarie") sau ti-ajunge motorul de pe 1/24

da,ar merge ce zici,acuma sa fac rost de asa ceva.alea de aero(ESC) sunt perfecte,dar nu au reverse si n-am facut nimic.cred ca ala care l-am gasit ar fi ok.
tel. 0764 917 006
0

#44 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 July 2012 - 10:14 PM

Scuze ca raspund unui msaj de pe la jumatea subiectului, dar nu pot sa nu o fac. Chiar daca niste cunostinte teoretice ar permite, o singura placuta Arduino cu modulele aferente, depaseste cu mult pretul unei statii RC dedicate. Concret, se gasesc statii cu 4 canale in 2,4 GHz la mai putin decat costa un arduino, asta incluzand si mecanica aferenta. Ca sa nu mai spun de aspectul legal, ca daca un utilizator de RC cumparat scapa la limita cu ceva expicatii si facturi aratate, un constructor de RC incalca legislatia in vigoare, daca nu este autorizat sa faca asa ceva.
Concret, din moment ce o statie acceptabila cu 4 canale in 2,4 GHz sau orice altceva costa de la 100 le in susi, nu vad daca in regim de amator se obtine ceva mai performant in acelasi pret.
Teoretic se poate construi, dar practic iese mult mai scumpa. Parerea mea...Sorry pentru interventie.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#45 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 July 2012 - 01:32 PM

Daca tot suntem la acest capitol,am gasit un site interesant care probabil il stiti multi dintre voi si de unde m-am mai inspirat si eu din trecut:
Foarte interesante idei au avut pionierii modelismului.

http://home.nordnet....s/theorieRC.htm
tel. 0764 917 006
0

#46 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 03 July 2012 - 03:55 PM

Vezi postareaMilet, la 03 July 2012 - 01:32 PM, a spus:

Daca tot suntem la acest capitol,am gasit un site interesant care probabil il stiti multi dintre voi si de unde m-am mai inspirat si eu din trecut:
Foarte interesante idei au avut pionierii modelismului.

http://home.nordnet....s/theorieRC.htm

Da, unii il cunoastem fix de acum 10 ani cand o statie industriala costa foarte mult. Intre timp, cum a zis si Bitex, lucrurile s-au schimbat si nu mai merita sa pierzi timp si bani bricoland asa ceva. Din multe motive.

0

#47 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 July 2012 - 08:03 AM

Vezi postareanavigator, la 03 July 2012 - 03:55 PM, a spus:

Da, unii il cunoastem fix de acum 10 ani cand o statie industriala costa foarte mult. Intre timp, cum a zis si Bitex, lucrurile s-au schimbat si nu mai merita sa pierzi timp si bani bricoland asa ceva. Din multe motive.

Da,corect.chiar am gasit zilele astea servomecanismul facut acu multi ani , ala din schema 2 cu revenire automata la pct 0 si alimentare cu priza mediana.
tel. 0764 917 006
0

#48 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 July 2012 - 11:07 AM

frumos siteul. eu am construit sursa de alimentare pentru bujie incandescenta dupa schema de pe acest site.

am proiectat cablaj + executie cablaj la CEE (fabrica de cablaje din Timisoara), deci realizat profi.

functioneaza impecabil, a fost o experienta hobby foarte buna, dar ca pret NU am iesit sub un glow plug driver facut de chinezi!

la final m-am intrebat daca a meritat munca. concluzia amara a fost ca nu a fost eficienta deloc dpdv economic.

Aceasta postare a fost editata de ReD: 05 July 2012 - 11:08 AM

0

#49 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 01 August 2012 - 10:39 AM

O statie cu tonuri,(de putere mica - raza de actiune 10-20m ) este relativ simplu de realizat, dar numai ca exercitiu. In nici un caz nu poti folosi asa ceva pentru zburat un aeromodel. Daca vrei sa intelegi ce si cum cu statiile de radiocomanda poti sa-ti petreci ani studiind si experimentand, si vei deveni poate un depanator bun. Dac vrei sa zbori, pilotezi pe apa sau sol, modele, sfatul meu este sa te concentrezi pe studiat si experimentat ce tine de zbor (pilotat), statia fiind doar o unealta pe care sa inveti s-o folosesti cat mai bine.
Bafta!
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#50 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 01 August 2012 - 10:44 AM

Vezi postareatakeoff, la 14 May 2012 - 12:10 PM, a spus:

Receptorul facut de la O,inclusiv mf pe 465 bobinate manual,iar alaturi este decodorul.Lucrarea a durat cam 2 ani.
Atasament P1000966.JPG

Scuze de off topic, dar nu m-am putut abtine.
Takeoff, esti un maestru. Jos palaria. Privind statia realizata de tine ma cuprinde nostalgia. Am un respect deosebit pentru cei din mainile carora iese ceva. Bravo!
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#51 Useril este offline   adrian82 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 07-August 09
  • Interests:eletronica-aeromodelism-masini

Postat 05 August 2012 - 08:35 AM

Eu cu tata acum 24 de ani am facut o statie proportionala 6 canale ,batai mari de cap pana am facut rost de osciloscop de pe vreamea lui ceasca greu de gasit... Bataie si mai mare de cap a fost partea de emisie si partea de receptie . Sincer sa fiu nu se mai merita sa o construiesti de la 0 daca nu ai analizor spectral. Poate doar partea de generare a semnalului pe care sa o injectezi intr-un modul de emisie - recptie cumparat separat.
Si totusi nu se merita - a ca vrei tu sa vezi cum functioneaza etc .
0

#52 Useril este offline   PALIKA 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 24 December 2012 - 03:54 PM

Salutare
In primul rand vreau se urez SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT
Referitor la discutile cu privire la radiocomeni fabricate eu am gasit o discutie destul de interesanta aici

http://www.rcgroups....d.php?t=1336445
Imagine atasata: Coder v2.jpg

astept parerile voastre
0

#53 Useril este offline   razeus 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-May 12

Postat 30 December 2012 - 08:24 AM

Eu iti recomand alceva,,,
Achizitionezi un speed dome camera IP sh, folosesti toat ce este interior daca te pricepi la programare si electronica, cumeperi 2 antene Rb433, cu antene omnidirectionale, si bafta mai departe. economisesti timp si bani, control prin calculator de acasa fara statie, dora am evoluat in tehnologie
0

#54 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2012 - 09:47 AM

Vise... la fel se mai intreaba unii de ce nu zburam cu celularul... ca e semnal peste tot.
Care semnal ar ajunge la model ca imaginea de la camerele IP, in colturi.
Plus latenta, care nu te intereseaza la o coferinta web, dar la zburat da.
0

#55 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2012 - 09:50 AM

Vezi postareaPALIKA, la 24 December 2012 - 03:54 PM, a spus:

Salutare
In primul rand vreau se urez SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT
Referitor la discutile cu privire la radiocomeni fabricate eu am gasit o discutie destul de interesanta aici

http://www.rcgroups....d.php?t=1336445
Atasament Coder v2.jpg

astept parerile voastre

La fel si dumitale !

Despre acel proiect, nimic nou sub soare, in mare este schema de la o statie 9X.
De fapt, de la 90% din statile actuale.
0

#56 Useril este offline   godFather89 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 144
  • Inregistrat: 07-August 12
  • Interests:automodelism - incepator

Postat 08 January 2013 - 02:20 PM

E destul de usor sa faci o statie performanta daca stii sa lipesti fire si mananci programare.
Cumperi module RX/TX (sau perechi de transceivere) in ce frecvente vrei tu, 2 microcontrolere (cu ce esti tu mai familiarizat), butoante/potentiometre si inca cateva piese active/pasive + multa programare.
Electronica in ziua de azi nu se mai prea face fara programare.

Pornind de aici poti sa faci statii mult mai performante decat orice ai gasi in comert la un pret comparabil, si cu orice functionalitate iti trece prin cap. Singura problema este aspectul. Nu prea poti face o carcasa la fel de ok ca una din comert.

Chiar ma gandeam zilele astea sa inlocuiesc electronica din DX3S si sa imi fac si un receptor (tot cu telemetrie dar mult mai ok).
0

#57 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2013 - 05:00 PM

Psssttt... nu posta pe aici asa ceva... e periculos... sunt unii care ne vaneaza, pe noi astia "rataciti", care "facem receptoare in baie"... :unsure:
0

#58 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 08 January 2013 - 05:14 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 January 2013 - 05:00 PM, a spus:

Psssttt... nu posta pe aici asa ceva... e periculos... sunt unii care ne vaneaza, pe noi astia "rataciti", care "facem receptoare in baie"... :unsure:

in baie e cam 'naspa e umezeala ,
mai bine la bucatarie !!! :rolleyes:
Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#59 Useril este offline   mcross 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 17-April 07
  • Interests:automodelism, echipamente RC

Postat 08 January 2013 - 09:49 PM

Ani buni am lucrat si eu sa-mi construiesc o statie. Prima schema a fost fara quartz (la vremea respectiva nici nu indrazneam sa ma gandesc la asa ceva) si receptor superreactie cu un canal. Bineinteles ca nu a functionat. A trecut timpul si am incercat o alta schema tot cu receptor simplu (schema din Tehnium), dar de data asta statia (emitator cu cristal de quartz pe 27MHz) era de tipul cu tonuri, receptorul avand filtre pentru cele 4 canale, facute cu oale de ferita. Din nou nu a mers si din cauza asta am reusit sa distrug un Wartburg de Politie (mi-e ciuda si acum).
Apoi a urmat prima statie proportionala, tot din revista Tehnium din 1985, schema descrisa foarte detaliat in 5 numere, inclusiv constructia servomecanismelor. Nici asta nu mi-a reusit. Apoi in 1989 mi-am cumparat primul servo adevarat cu incredibila suma de 800 lei, apoi l-am cumparat si pe al doilea cu 700 lei (tipul mi-a facut reducere pentru ca si pe primul tot de la el l-am cumparat). Va vine sa credeti, am dat 1500 Lei pe 2 servomecanisme PICO, folosite si cu potentiometrele foarte uzate? Un servo era pentru directie, iar celalalt pentru mersul inainte-inapoi si care "plimba" 2 contacte pe un potentiometru bobinat, intrerupt la mijloc. Asta a fost primul meu regulator de turatie cu revers. :yahoo: Insa din cauza ca servo-urile erau vechi, am avut mari probleme cu constructia urmatoarei statii, schema fiind din revista Modelism 1985, de la statia START DP2. Receptorul era cu integratul A283D, iar decodorul cu CD4013. Asta a functionat cat de cat, dar defectuos din cauza servo-urilor, lucru pe care l-am descoperit dupa multi ani, cand am reusit sa achitionez un servo bun. La niciuna din aceste statii nu am avut raza mai mare de 4-5 m. Apoi am trecut la versiunea FM (tot 27MHz) si din nou dupa multe incercari am finalizat o statie cu 8 canale. Carcasa am facut-o de la 0, din multe bucati de plastice diferite, am folosit pana si capace de spray pentru ornamentele din jurul joystik-urilor (acestea din urma le-am cumparat). Si astfel au trecut multi, poate prea multi ani, pana am construit o radiocomanda care e functionala, dar din pacate nici asta nu merge cum ar trebui. Cu ce m-am ales in acesti ani? Am invatat electronica, astfel incat pentru mine, sincer, a meritat sa pierd atata timp.
Cu ceva timp in urma, am postat un filmulet pe youtube cu statia, dar la momentul acela nu avea partea radio montata.

Aceasta postare a fost editata de mcross: 08 January 2013 - 09:51 PM

Nu faceti aceeasi greseala de doua ori... sunt atat de multe greseli noi de facut!!!
Tel. 0721 254 126
mxcrossmc@gmail.com
0

#60 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2013 - 10:32 PM

Tot respectul !

Si cariera mea a evoluat tot de la dorinta de a imi face statie.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro