Radiocomenzi fabricate. Cum sa folosim experienta si materialele din jur pentru radiocomenzi.
Postat 29 April 2012 - 07:01 PM
MULTUMESC.
Postat 29 April 2012 - 07:11 PM
Olandezul, la 29 April 2012 - 07:01 PM, a spus:
MULTUMESC.
Suntem in era in care cumparam tot dea gata, dar daca esti pasionat poti cauta in numere vechi ale revistei Modelism, acolo gasesti scheme de statii, nu stiu exact ce numere si nici nu ma pot uita acum ca le am in pod.
Postat 29 April 2012 - 07:16 PM
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
Postat 29 April 2012 - 07:34 PM
Ca sa te apropii de una de acuma analogica in 27MHz deja incepe sa miroase a microcontrolere.
Una digitala in 2.4GHz de la 0 n-ai sanse.
Oricum la cit costa una de-a gata (100 ron analogica, 200 ron digitala tx+rx) e un efort pur academic.
Aceasta postare a fost editata de DanB: 29 April 2012 - 07:34 PM
Postat 29 April 2012 - 11:21 PM
eu as fi curios sa stiu de ce ai dori sa construiesti o statie? dupa ce am re-citit postul tau trag concluzia ca tu nici macar nu ai cunostinte de electronica, deci nu se poate pune problema sa construiesti ceva.
cu parere de rau, dar sansele tale sunt nule.
Postat 02 May 2012 - 11:12 AM
Olandezul, la 30 April 2012 - 03:56 PM, a spus:
poate nu postez bine,dar daca vrei,eu tocmai imi fac curat in radiocomenzi si te pot ajuta cu una pistol in 27mhz la pret de nimic,sau o futaba cu stick-uri(2canale) pe 40mhz.
0735006244
tel. 0764 917 006
Postat 03 May 2012 - 11:39 AM
Insa ideea mea nu era sa fac totul de la 0, ci sa folosesc un microcontroller (probabil arduino), un modul de transmisie cumparat, si partea mecanica de la un gamepad mai bun.
Ca sa-ti construiesti o statie de la 0, merita (in sensul ca aduce satisfactii, nu ca ar fi mai ieftin) doar daca hobby-ul tau este electronica, ceea ce pare sa nu fie cazul.
Postat 03 May 2012 - 01:01 PM
Multa, multa bafta.
Postat 03 May 2012 - 04:13 PM
Poti folosi un laptop cu orice joystick si un USB PPM encoder, sau cel mai simplu daca ai un iPhone descarci o aplicatie speciala si scoate PPM pe jackul de la casti :pardon:
Postat 03 May 2012 - 06:09 PM
Zen, la 03 May 2012 - 04:13 PM, a spus:
Chiar si asa vor exista suspiciuni ca modelul poate scapa de sub control si intra in asistenta.
Postat 05 May 2012 - 09:11 PM
Decat sa o consumi construind echipamente rc mai bine folosesti acel timp pentru zbor.
Niciodata cava facut de un amator nu va functiona si nu va arata la fel de bine comparativ cu ceva cumparat din magazin. Iar pretul in cel mai bun caz va fi comparabil, daca nu chiar mai mare.
Dar daca electronica este hobby atunci suntem curiosi de rezultate. Dar cum s-a mai spus. Fara cunostinte de electronica si programare (+un ateleier electro foarte bine echipat) nu tare sunt sanse.
Postat 06 May 2012 - 05:15 PM
Serios, e un hobby, adica un mod de a ne petrece timpul. Daca nu avem timp de modelism, mai bine ne uitam la TV.
Normal, nu poate fi obligat nimeni sa-si construiasca modelul ca sa fie considerat modelist (sau statia). Dar daca cineva se pricepe la treaba asta, nu ar trebui impiedicat. Evident, cineva care stie si poate sa-si construiasca o statie nu vine pe un forum sa intrebe generalitati. Asta arata ca nu stie.
dan_mitea, la 03 May 2012 - 06:09 PM, a spus:
Postat 06 May 2012 - 06:53 PM
Tie ti-ar place sa-ti pice zburatoarea din cauza unuia cu statie facuta pe genunchi care matura fara mila tot spectrul de frecventa in care esti? Crezi ca ala care le face pe genunchi are p-acasa un analizor de spectru (d'ala de costa cit un rinichi) ca sa fie sigur ca nu calca pe canalele vecine si ca nu emite cu putere prea mare?
Eu zic hai sa ne apucam de facut celulare si dupa aia sa facem o petitie la operatori sa ne lase cu ele in retea.
Una e sa-ti faci tu esc, lumini, incarcator, ca e problema ta si alta e sa te duci la cimp cu o statie care ii poate afecta pe ceilalti.
Postat 06 May 2012 - 07:46 PM
Olandezul, la 29 April 2012 - 07:01 PM, a spus:
Se poate doar pe hartie. In realitate nu se poate! Cel putin de cativa ani buni incoace, chiar nu se mai poate.
PS. In ambitie, iti poti cumpara osciloscop, multimetru, statie de lipit, placi, componente, procesoare,antene,etc, si dupa ce ai cheltuit vreo 1000E, poate rezolvi(daca nu cumva intre timp te apuci de reparatii tv). La final, observand ca nu ti-a iesit cutia destul de estetica, te oftici si cumperi un turnigy cu 200lei....
Postat 06 May 2012 - 08:56 PM
Dar sa presupunem ca un electronist vrea sa faca o statie. Chiar credeti ca nu poate ? Si nu zic sa 'fabrice' modulul RF. Module de 2.4 se gasesc de cumparat, Microcontrollere se gasesc. Nu cred ca mai construieste cineva ca acum 30-40 de ani, cu multe tranzistoare si rezistente. Un circuit cu SMD-uri chiar este la indemana electronistilor mai pasionati.
Problema mea (si recunosc ca sunt putin cam insistent, dar mi s-a pus pata) e ca la noi, daca vrea cineva sa construiasca ceva, imediat se gasesc mai multi care sa-i zica ca nu se poate, sau ca altii fac mai bine ce vrea el sa faca, deci nu are sens sa incerce. Filosofia mea e ca putem face orice, dar nu din prima incercare. Poate nici din a doua. Dar merita incercat.
Nu as vrea sa mai continuam discutia, repet, raspunsul meu catre Olandezul este 'NU'. Nu vii asa, sa intrebi daca se poate, cu niste piese de la un casetofon si aparate de emisie-receptie. Este peste mana.
Postat 06 May 2012 - 09:25 PM
Asa s-o fi nascut si mitul cu picarea la examen a lui Linus de catre prof.Tannebaum, in urma caruia s-a suparat si s-a apucat sa faca Linux-ul.
Probabil ca la fel cei care au scris azi nu realizeaza ca asistam la nastera Linuxului in RC.
Niciodata nu a fost mai simplu sa faci o statie BUNA decat azi, dar nu ma refer la luatul de la rezistenta.
Cat despre permisiunea de a folosi o astfel de statie... asta a fost chiar buna.
PS: Dragos a mai dres busuiocul :pardon: Am editat mesajul asta in doua parti, la o jumatate de ora, asa ca nu e valabil si pentru ultimul lui post.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 May 2012 - 09:29 PM
Postat 07 May 2012 - 06:06 PM
PS. Limpede ca un electronist facea o statie si in `90 si mai cu seama acum in 2012, chiar si ``de la nivel de rezistenta``.
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 07 May 2012 - 06:07 PM
Postat 07 May 2012 - 06:24 PM
AG-74-HESS, la 07 May 2012 - 06:06 PM, a spus:
Sunt de acord, dar, sunt curios daca posesorul va fi acceptat sa zboare intr-un club din Germania sau, chiar, Ungaria.
Multa, multa bafta.
Postat 07 May 2012 - 06:29 PM
Aceasta postare a fost editata de DanB: 07 May 2012 - 06:30 PM
Postat 07 May 2012 - 06:48 PM
-Pot cumpara un ferari? Sunt bugetar.
-Nu! (nu am bani)
Ba,se poate, mergi in Italia, verifici oferta, mai cauti si la..., poat ai noroc si iei din ro....
Ba nu se poate, ca doar la comanda....
Ba da, se poate; stiu io unu care a luat....
Da varule, SE POATE; dar NU POT EU! Si pe luna s-a putut (cred), da` nu oricine si oricum.
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 07 May 2012 - 06:50 PM
Postat 07 May 2012 - 07:39 PM
DanB, la 07 May 2012 - 06:29 PM, a spus:
Era cool sa "fabrice" si LCD-ul, nu ? :good:
Postat 07 May 2012 - 08:56 PM
lcd hai ca nu zic sa-ti faci acasa, dar matrice cu led-uri smd de ce nu
[/quote]
Semnatura Dan Mitea:
Inca o dovada ca orice este posibil pentru un adevarat pasionat
Postat 08 May 2012 - 08:45 AM
Sa-ti construiesti o statie de la 0 - si asta implica si modulul rf si softul daca e in 2.4ghz si/sau programabila - presupune cunostinte avansate de electronica, radiocomunicatii si programare (microcontroller-e) plus acces la aparatura cum au putine firme. Poate avea doar scop educativ, sa-ti testezi cunostintele pe viu, sau sa demontrezi unui eventual angajator care cauta oameni pentru departamentul proiectare (aparatura rf) ca poti.
Sa modifici o statie existenta (schimbat modul rf, resoftat, adaugat butoane pt canele suplimentare daca statia permite) asta da, se face, merita, nu necesita decit cunostinte de baza si rabdare.