Modelism - RHC Forum: Pierdut model, need help - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Pierdut model, need help Caut pe cineva vu FPV

#1 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 10-September 03

Postat 24 April 2012 - 08:57 AM

Duminica, dupa un zbor luuung, si la propriu si la figurat, in zona saftica, s-a pierdut un Easy Star.De doua zile il tot caut insa fara nici un rezultat.Zona in care este nu e populata de nu cred aa il fi gasit cineva, insa exista o zona unde nu am putut sa caut, pentru ca e aproape inaccesibila, si anume o zona cu stuf uscat.
As avea nevoie de cineva cu FPV pe model care sa survoleze zona, eventual cu un multicopter, ca sa stiu exact unde e modelul.duc persoana respectiva pana acolo si o aduc acasa pe cheltuiala mea bineinteles, plus berile de rigoare.
Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de passion: 24 April 2012 - 08:58 AM

Nu ma cãuta!
0

#2 Useril este offline   Neacsu_Leonid 

• ex Fantom
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 23-September 06

Postat 25 April 2012 - 06:58 AM

nu astepta dupa altii.. dute si cauta mai bine daca sti sigur ca in zona nus case curti stane de oi sau mai stiu eu ce alte ferme.. cautarea e mai simpla daca sti aproximativ locu pe unde a cazut insista pe acea zona..si daca e nevoie bagate in stuf acolo unde banui tu am patit si eu de citeva ori asa o data a cazut intr-un lan de rapita si tot l-am recuperat.. a cazut si in curti la oameni si de acolo l-am recuperat ar fi trebuit atunci imediat sa sa cauti mai in adincime si luai cu tine telecomanda asteptai sa vina seara sa fie liniste si miscai de sticuri si poate il auzeai daca te apropiai de el...eu asa am facut cind a cazut in acea rapita si credema ca rapita aia era mai inalta decit mine si deasa..

Aceasta postare a fost editata de Neacsu_Leonid: 25 April 2012 - 07:02 AM

Teatrul e circ si filmul minciuna.
Stirile tac, mutii vor sa ne spuna,
Ca nimeni n-aude cand orbii vad tot,
Si noi ne-ncalzim punand paie pe foc.
0

#3 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 07:42 AM

Mda, ma asteptam la un raspuns de genul: "hai sa mergem.....anytime!" mde la cativa colegi de pe aici....cat despre cautat, am cautat doua zile, asa cum scrie in post, in stuf insa nu intru, pana nu stiu exact unde este, pentru ca este mlastina.Am ajuns la concluzia ca acolo este dupa ce am luat zonele din jur la pas, prin eliminare.
Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de passion: 25 April 2012 - 07:43 AM

Nu ma cãuta!
0

#4 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 25 April 2012 - 11:10 AM

Si eu am pirdut un EZ* in conditii asemanatoare, din pacate nu am reusit sa-l mai gasesc...
Observ ca esti din Bucuresti, urmareste pe unde se discuta despre FPV si contacteaza colegii din imprejurimi ce au FPV, sigur te va ajuta cineva.
In cautarile tale trebuie sa tii cont de directia vantului si de inaltimea la care ai pierdut contactul vizual cu aeromodelul, daca era bine centrat si trimat ar fi trbuit sa se aseze cu botul in vant si sa planeze in directia opusa vantului.
Sper sa-l gasesti, stiu ce inseamna sa pierzi un aeromodel! Bafta la cautari!

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 25 April 2012 - 11:11 AM

0

#5 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 11:33 AM

Stiu ca ai pierdut, stiu despre paguba de 1000ron, ideea e ca am tot cautat, si , desi nu este populata zona deloc, nu am reusit sa il gasesc.cred ca trebuie obligatoriu cineva cu multicopter, in apropiere fiin linii de inalta tensiune.
Multumiri!
Nu ma cãuta!
0

#6 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 25 April 2012 - 02:42 PM

Vezi postareaadioperator, la 25 April 2012 - 11:10 AM, a spus:

daca era bine centrat si trimat ar fi trbuit sa se aseze cu botul in vant si sa planeze in directia opusa vantului.

Fals, asta e doar o impresie gresita care se tot perpetueaza. Chiar multi piloti full scale au probleme in intelegerea principiului relativitatii (nu cel al lui Einstein) conform caruia vantul pur si simplu nu poate influenta orientarea unei aeronave. Poate sa ii modifice viteza fata de pamant, dar nu altceva.

Asadar probabilitatea cea mai mare e ca avionul s-a dus in directia incotro batea vantul. Se putea duce si contra vantului, cu o probabilitate mica, dar numai daca era centrat si trimat foarte bine. Daca nu*, el ar fi facut cercuri (fata de masa de aer, iar fata de pamant ar fi descris un fel de spirala aplatizata pe lateral) si ar fi fost dus cu certitudine de vant, exact in directia pe care bate. De aceea un failsafe corect implica setarea modelului sa planeze in cerc, pentru ca astfel este purtat in mod previzibil de vant.
Insa nu stim cauza, pierdere din vedere, legatura radio, servo ?

Este aceeasi problema ca in celebra intoarcere cu vant din fata, in care avionul tinde sa se angajeze. A fost dezbatut peste tot si inca mai apar din cand in cand topice pe forumuri, dar explicatia e simpla. Eroare de pilotaj. Adunarea vectoriala a vitezelor si setarea pamantului ca sistem de referinta creeaza iluzii pilotului care ia virajul mai strans decat trebuie (desi lui i se pare ca il ia normal) iar efectul este logic. Ni s-a intamplat tuturor, insa constientizarea acestui lucru ajuta :yahoo:

*Insemnand cat de cat trimat, nu stramb de tot astfel incat sa o ia in jos.

Aceasta postare a fost editata de Zen: 25 April 2012 - 02:47 PM

It's difficult to make things simple!
0

#7 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 02:49 PM

Multumesc zen ptr postare, intamplator aveti dreptate, s.a intamplat dupa un viraj cu vant din fata, si o angajare.la mansa era cineva la primul zbor iar modelul era foarte departe, astfel incat nici eu nu l.am mai vazut daca este cu fata sau cu spatele, ultima soluti ramanand sa imping eu de mansa sa il stiu jos.rau e ca nu il gasesc....INCA. Ma va ajuta domnul Mihai, dramida aici pe forum sa il caut cu FPV.
Multumesc ptr. Interes!
Numai bine!
Nu ma cãuta!
0

#8 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 25 April 2012 - 03:06 PM

Interesanta coincidenta ..dar nu ma lua la plural :yahoo:

In cazul in care ai intervenit la mansa si nu l-ai vazut, cel mai probabil este ca s-a dus cu vantul. Greu de spus insa cat anume, ori a planat mai prost, ori a luat-o in bot...
It's difficult to make things simple!
0

#9 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 25 April 2012 - 04:02 PM

Sa ai bafta in cautare. Eu am prabusit o aripa mica tip zagi la vreo 200m de mine si am cautat-o doua ore in iarba. Am gasit-o numai din cauza ca servo se agitau bezmetice si facea ca un cosas (era cu receptor GWS FM).

Acu o luna am prabusit micro-heliul mcpx la vreo 20 m de mine si l-am gasit dupa juma de ora de cautari, tot dupa zgomotul servo.

Adica desi e mare si alb (sau gri) un model e foarte greu de gasit. Ai nevoie de multa bafta.
0

#10 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 04:15 PM

Va multumesc tuturor ptr. sustinere, este greu de gasit, stiu, dar nu ma las. Sa vedem ce o sa iasa.pacat ca, desi suntem o comunitate mare, nu suuntem prea saritori.tin minte ca, acum niste multa vreme(vorbim de peste cinci ani) lumea era mult mai "saritoare" . Eu am avut o maaaare pauza pe acest forum, din diferite motive, si ma asteptam sa fi gasit, din nou, aceeasi atitudine,acum, cand am revenit.
Va multumesc, din nou, pentru atentie!

Aceasta postare a fost editata de passion: 25 April 2012 - 04:16 PM

Nu ma cãuta!
0

#11 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 04:18 PM

Vreau sa multumesc si domnului EBA care, indirect m-a ajutat, la fel ca si domnului Porumbeu.

Aceasta postare a fost editata de passion: 25 April 2012 - 04:19 PM

Nu ma cãuta!
0

#12 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 30 April 2012 - 10:05 PM

Salut !

Eu am pierdut astă iarnă un Easy prin zăpadă. A dormit sărăcuțul o noapte întreagă în frig - eu am traversat două văi prin zăpadă de 50 cm ... o bucurie, nu alta.

Am făcut afișe și le-am pus în zona comunei respective. Pentru 100 lei s-au organizat 3 echipe de copii să îl caute. Rezultatul ? M-au sunat după 4 ore că l-au găsit... e o soluție și asta... A fost la 30 metri de mine unde am căutat prima dată - departe de orice așezare ...

Baftă la recuperare !
0

#13 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 29 October 2012 - 08:08 AM

Vezi postareapassion, la 25 April 2012 - 04:18 PM, a spus:

Vreau sa multumesc si domnului EBA care, indirect m-a ajutat, la fel ca si domnului Porumbeu.

Salut , ai reusit sa il gasesti pana la urma ?
0

#14 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2012 - 09:16 AM

Nup, dus a fost.......
Nu ma cãuta!
0

Arata acest topic